U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

jasmin10
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la jasmin10 » 05 sep 2013, 22:09

Head je napisao/la:Kovacevic je usao zadnju utakmicu protiv Olimpica sa klupe. ;)

Inace,Bevab,Barisic i ostali se slomise od minutaze.Odbrana nam smijesna,dok ej ovaj igro barem je na nesto licila.Nema veze nikakve sto igra za Sarajevo...Igra i Cimirot pa nesto ne vidim da sam ga gdje spomen'o.Nisam ni spomeno sto nije pozvo Travancica,Jevtica...

Ono sto sam gled'o prije i ovo sto gledam danas,pa ebem mu misa imam oci i vidim da nam je odbrana suplja ko svajcarski sir.Kad je bio tu Kovacevic barem je na nesto i licilaa.

Narcisu dati otkaz!
Bevab je standardan :)

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 05 sep 2013, 22:22

htcxone je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Kod VLade je dobro sto je bolja selekcija igraca u odnosu na prije i sakupljaju se koliko-toliko talenti rasuti po svijetu prosli put smo se borili za baraz,sad tesko malo je i atmosfera u rep. zbog BEsica postala usijana ne znam nek izgura ove kvalifikacije grupa je jaka,a sljed,god trazit neko novo rjesenje..
nebih rekao da je bola selekcija nego je primoran zbog javnosti i dobrih igara mlade repke da zove sve sto valja, al ima dosta tu "zalutalih" igrača
rezultata nemamo, a koliko znam i vidim, ni jedan igrač nije presao u A selekciju (?)
ovakav poraz nije dopustiv, i steti ugledu reprezentacije, a ove price "jakoj" grupi i td ne pije vode, jer osim spanaca NIKO nebi smio biti ispred nas...
klub i reprezentaciju ne treba mjesati, vlado jednostavno nista nije uradio da bi imali razlogg da ga zadrzimo, makar baraz il sl. ali je realnost da ni to necemo izvući..
Nasa liga nije ispred NIJEDNE u nasoj grupi tako da ne vidim razloga zasto bi nasa repka morala da bude ispred svih, osim spanaca ? To sto smo 13-14 na svijetu je zahvaljujuci dijaspori(Dzeko, Stevanovic, Vranjes, Zahirovic, Vrsajevic i Zukanovic ja msm jedini poceli u BiH) koja "predje" u BiH kad se ne probije u Svicarsku, Holandiju, Njemacku,Srbiju i druge reprezentacije(cast izuzecima)..

Maletic, Cajic :lol: , Prcic i taj stoper su jedini koji igraju vani, dok su ostali il' u BiH il' u susjednim drugoligasima..

Samo baci pogled na druge teme gdje se kao buducnost BiH spominju Kolasinac, Arslanagic i ostali "stranci" dok je sudbina ovih iz u21 slicna i vecini koji tu zaigraju - bh, eventualno cro i srb livade..

Prvi bi ja volio da mogu rec' da su i nasi mladi ko i A, al' nazalost nije tako..

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 05 sep 2013, 23:15

[youtube][/youtube]
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 05 sep 2013, 23:19

Miske10 je napisao/la:Vidim u mladoj i dalje sve po starom,guraju se neki svoji igraci na ustb kvaliteta.Na zalost i rezultati ce biti po starom jer kad se tako radi i ne mogu biti bolji.Besicu je stavljeno do znanja da je Grahovac ispred njega i da nema mjesta u prvoj postavi.Kad realno razmisli ne bih ni ja trpio takvu nepravdu.Nadam se ipak da ce neki ljudi prevazici sujete i pozvati Besica u A reprezentaciju.Ako cemo realno zasluzuje poziv prije nego 5-6 sadasnjih sa spiska.
Nema potrebe nista dodavati,samo ponekad ponoviti.

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 05 sep 2013, 23:21

fanatic, jel to nigdje u evropi nema kvalitetnnih igraca, jel to cimirot danas nije trebao igrati? jel to bolje staviti PROPUH od igraca ili kovacevica?
jel to mislis da u nasoj ligi nema velikih talenata?
gdje je onaj mali iz željezničara sto je igrao protiv plzena tekmu? pusti se suplje, onda je najbolje da ugasimo U21 samo trosimo pare... realnost je da vlado nije trener koji moze uciniti iskorak sa U21 repkom i to je to...
gdje je mali Bešić???
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 sep 2013, 23:27

Gdje je tebi ideja da su to nekakvi hiper spasitelji i igracine u odnosu na postojece ili da svatko sa strane bolje zna od ljudi koji ustvari sa njima rade konstantno?
Kakve bi ti rezultate, sta ti ocekujes iz ovakve lige, ovakve drzave i ovakvih uvjeta za rad, sta je za tebe rezultat, plasman ne nekakvo prvenstvo? I sta dalje, sta od toga imas? Evo koliko je Srbija tih mladih prvenstava dobro odigrala i gdje je tu u svemu A selekcija danas? U ratu sa Savezom. Umjesto da shvatite da se kroz ove selekcije treba jednostavno prodefilirati par igraca koji bi danas sutra mogli igrati u A selekciji, vi pricate o nekakvim rezultatima i otkazima ljudima koji za razliku od vas zive i zaradjuju od nogometa.

Niste vi svi jedne jedine sekunde dobri sami sa sobom, to sto se zanosi da bi ''samo Španjolska'' trebala biti ispred u grupi (iako odavno nista smijesnije nisam cuo) samo zato sto A reprezentacija u realno mozda i najslabijoj grupi gura dobro i sto ima nekoliko klasnih igraca (od kojih su svi redom dijasporci), je neka potpuno deseta prica i ne odgovara prici ''omladinski nogomet u BiH''.
Tu se Jagodica i ostale najmanje ima kriviti i to je jedina cinjenica tu, pa eto, sad vi opet krenite od toga a sto igra ovaj naustrb mog Besica, mog rodjaka, sestrica, brata, bratica, ujaka, prijatelja, ma cega vec sve ne, vjerujuci da je razlika, odnosno problem zaista u tome, a ne u kompletnom sustavu rada s mladima u BiH.
Svi, ali bas svi u grupi su ispred BiH u tom pogledu, sto se prije to skonta, to bolje.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 05 sep 2013, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 05 sep 2013, 23:28

AllGunsBlazing je napisao/la:Nekako mi ne ide to, on bolji stoper od Hajrovica, ovaj igrao u Travniku ovaj u Arsenalu. Sigurno je i Husejinovic bolji od Artete, samo to jos svijet fudbala nije vidio.
Treba Jakupovica on je igrao u Svici

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 sep 2013, 23:29

Jel to Cimirot jaci igrac od Grahovca? Vec je prica o Kovacevicu rijesena, nije imao utakmica, ne moze igrati.

Da nasa liga ima talenata neko bi i uspio. Ovako od 100 igraca sto se prodaju( u smijesne lige) 98 ih se vrati u Bosnu u roku godinu dvije.
Celik!3,2,2.

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 05 sep 2013, 23:30

ŠB_Fidelis je napisao/la:Gdje je tebi ideja da su to nekakvi hiper spasitelji i igracine u odnosu na postojece ili da svatko sa strane bolje zna od ljudi koji ustvari sa njima rade konstantno?
Kakve bi ti rezultate, sta ti ocekujes iz ovakve lige, ovakve drzave i ovakvih uvjeta za rad, sta je za tebe rezultat, plasman ne nekakvo prvenstvo? I sta dalje, sta od toga imas? Evo koliko je Srbija tih mladih prvenstava dobro odigrala i gdje je tu u svemu A selekcija danas? U ratu sa Savezom. Umjesto da shvatite da se kroz ove selekcije treba jednostavno prodefilirati par igraca koji bi danas sutra mogli igrati u A selekciji, vi pricate o nekakvim rezultatima i otkazima ljudima koji za razliku od vas zive i zaradjuju od nogometa.

Niste vi svi jedne jedine sekunde dobri sami sa sobom, to sto se zanosi da bi ''samo Španjolska'' trebala biti ispred u grupi (iako odavno nista smijesnije nisam cuo) samo zato sto A reprezentacija u realno mozda i najslabijoj grupi gura dobro i sto ima nekoliko klasnih igraca (od kojih su svi redom dijasporci), je neka potpuno deseta prica i ne odgovara prici ''omladinski nogomet u BiH''.
Tu se Jagodica i ostale najmanje ima kriviti i to je jedina cinjenica tu, pa eto, sad vi opet krenite od toga a sto igra ovaj naustrb mog Besica, mog rodjaka, sestrica, brata, bratica, ujaka, prijatelja, ma cega vec sve ne, vjerujuci da je razlika, odnosno problem zaista u tome, a ne u kompletnom sustavu rada s mladima u BiH.
Svi, ali bas svi u grupi su ispred BiH u tom pogledu, sto se prije to skonta, to bolje.
a mlada repka koja je igrala baraž sa češkom je bila sastavljena od igrača iz trinidada i tobaga!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 05 sep 2013, 23:33

htcxone je napisao/la:fanatic, jel to nigdje u evropi nema kvalitetnnih igraca, jel to cimirot danas nije trebao igrati? jel to bolje staviti PROPUH od igraca ili kovacevica?
jel to mislis da u nasoj ligi nema velikih talenata?
gdje je onaj mali iz željezničara sto je igrao protiv plzena tekmu? pusti se suplje, onda je najbolje da ugasimo U21 samo trosimo pare... realnost je da vlado nije trener koji moze uciniti iskorak sa U21 repkom i to je to...
gdje je mali Bešić???
A koji to trener moze napravit' iskorak sa mladom repkom ? U drzavi boljeg od Vlade nema, tako da ako ko moze on to moze ;)

Velikog talenta ala nasi reprezentativci(onih 7-8 sto i jesu klasa) mozda imamo par, al' su oni mladji. Od ovih sto imaju 20,21 god nemamo. Vjerovatno neko od ovih bude dovoljno kvalitetan za repku, al' samo da igra ovako ko sto su ovi usli protiv amera.

Mali iz Zelje ne igra ni u Zelji. Besic se nije odazv'o 2x zaredom na poziv. Kovacevic utakmice nije odigr'o i sad treba za mlade da igra ? :lol: A taj Cimirot je onaj sto mu se cijeli stadion smij'o na tekmi bih-srbija ?

Ne budite ljudi smijesni, nismo je.bena spanija da deremo u svim uzrastima. Uostalom, sto neko rece, covjek nije izgubio s mladom repkom skoro pune 2 godine i sad ga treba otpustit' sto je bez 5-6 standardnih igraca izgubio u madjarskoj ?
Mi cemo vjerovatno i zavrsit' na drugom mjestu, u to ne sumnjam, samo je pitanje da li ce to biti dovoljno za baraz..

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 sep 2013, 23:34

Ma smijesan si bolan. Da sutra pozove tvojih 11 igraca i ostvari najgori rezultat u povijest omladinske selekcije ti i slicni tebi bi rekli, pa dobro, pozvao je najbolje sto je imao. Ili bi mu zamjerio opet jos nesto deseto.
Smijesno. Nema vecina ovih momaka gdje trenirati, a ti nesto omalovazavas reprezentacije i drzave koje ulazu 15 puta vise sredstava u nogomet, narocito omladinski, od BiH.
...Život za Široki...

Pitar85
Kontakt:

Post Postao/la Pitar85 » 06 sep 2013, 00:03

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ma smijesan si bolan. Da sutra pozove tvojih 11 igraca i ostvari najgori rezultat u povijest omladinske selekcije ti i slicni tebi bi rekli, pa dobro, pozvao je najbolje sto je imao. Ili bi mu zamjerio opet jos nesto deseto.
Smijesno. Nema vecina ovih momaka gdje trenirati, a ti nesto omalovazavas reprezentacije i drzave koje ulazu 15 puta vise sredstava u nogomet, narocito omladinski, od BiH.
Ne gotivim te nesto, ali fino razmisljas, zrelo.
Necu se sloziti sa ovim sto si napisao da vecina momaka nema gdje trenirati, vjerovatno si mislio na uslove koje imaju za treniranje, dakle, slabe uslove.

Reci mi onda kako mladici iz regiona uspijevaju, konkretno Srbija?
Pazi, jesu oni u infrastrukturalnoj prednosti nad nama, ali apsolutno nisu u tolikoj finansijskoj, infrastrukturalnoj prednosti, nit im je liga nesto pretjerano kvalitetnija od nase, pa da bi njihovi mladici biljezili ipak bogovske rezultate za te uslove. Mozes za usporedbu uzeti i Hrvatsku, za malo vremena su oni stvorili Jedvaja, Halilovica i Kovacica, u kratkom roku, a kod nas niko, nikad u tim godinama se nije stvorio da bude tolika zvijezda kao kod njih. Ni oni nisu svjetlosnim godinama ispred nas, pa da mi ne stvorimo u nasim ligaskim okvirima bar jednog takvog u deset godina, a mi nismo nikad nijednog, opet kazem, u tim godinama, sa 17, 16, 18, da se otima pola evrope.

Ovdje je po meni sve do mentaliteta naseg, bosanskog, nezdravog i nesportskog zivota i nezalaganja, kako za svoju karijeru, tako i za sveti grb. Dok je i euforije, ima zalaganja, kad su ove obicne utakmice, nema ni toga
Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Juventus... Pratim ja i ostalo, ali njih volim, za njih navijam

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 06 sep 2013, 00:17

Ljudi moji sve dok nam igraju igrac iz Srbije koji ne mogu naci kluba u svojoj maticnoj drzavi kako da ocekujemo neki iskorak sa ovom djecom.
Prvo i osnovno ta djeca nemaju kvalitetne travnjake,neke normalne uslove u svojim klubovima da bi napravili neki iskorak u repki.Dosta godina ce proci dok mi ne budemo proizvodili neke talente u svojoj drzavi.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 sep 2013, 00:25

Pitar85 je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Ma smijesan si bolan. Da sutra pozove tvojih 11 igraca i ostvari najgori rezultat u povijest omladinske selekcije ti i slicni tebi bi rekli, pa dobro, pozvao je najbolje sto je imao. Ili bi mu zamjerio opet jos nesto deseto.
Necu se sloziti sa ovim sto si napisao da vecina momaka nema gdje trenirati, vjerovatno si mislio na uslove koje imaju za treniranje, dakle, slabe uslove.

Pazi, jesu oni u infrastrukturalnoj prednosti nad nama, ali apsolutno nisu u tolikoj finansijskoj, infrastrukturalnoj prednosti, nit im je liga nesto pretjerano kvalitetnija od nase, pa da bi njihovi mladici biljezili ipak bogovske rezultate za te uslove. Mozes za usporedbu uzeti i Hrvatsku, za malo vremena su oni stvorili Jedvaja, Halilovica i Kovacica, u kratkom roku, a kod nas niko, nikad u tim godinama se nije stvorio da bude tolika zvijezda kao kod njih. Ni oni nisu svjetlosnim godinama ispred nas, pa da mi ne stvorimo u nasim ligaskim okvirima bar jednog takvog u deset godina, a mi nismo nikad nijednog, opet kazem, u tim godinama, sa 17, 16, 18, da se otima pola evrope.

Ovdje je po meni sve do mentaliteta naseg, bosanskog, nezdravog i nesportskog zivota i nezalaganja, kako za svoju karijeru, tako i za sveti grb. Dok je i euforije, ima zalaganja, kad su ove obicne utakmice, nema ni toga
Opet imaju bolje uvjete, imaju vise strucnjaka da s njima radi i planski bolje rade i rezultati se vide, plus dosta tih mladica otkupe i druge sredine i odgoje, al ne po drugim i trecim momcadima. Liga mozda nije toliko bolja u globalu, ali ima par klubova koji su iznad bili godinama u svakom pogledu i naravno da su dobro radili s mladicima, u odnosu na BiH.
Hrvatska? Pa dovoljno je samo reci Dinamo Zagreb, odgovorno tvrdim da godinama imaju ponajbolje omladince u Europi, u biti to nije moje misljenje nego su to dokazali i nedavno osvojivsi najjaci turnir u svom uzrastu, a i godinama su prije toga vazili za ponajbolje u tom segmentu, i ponavljam naravno da zato imaju i vise tih koji uspiju, u omladinskim skolama Dinama rade strucnjaci od najmladjih kategorija, daj mi samo pokazi i reci koji to klub u BiH ima? Nema nijedan, sve su to mahom neobrazovani ljudi za te pozicije, na prste jedne ruke se mogu pobrojati drugaciji slucajevi. I da samo uzmem Dinamo za primjer, pa pokrio sam i dalje ama bas kompletan rad BH klubova s omladincima i posramio, vjeruj, POSRAMIO!
Takodjer, obje lige su bolje u toliko sto imaju par tih klubova koji odskacu i vuku naprijed sve ostale, nabijaju koeficijent, pa koliko toliko utjece i na ostale klubove (dobar primjer Rijeka kad joj se poslozilo novo vodstvo i dobar nacionalni koeficijent), a BiH to nazalost nema. Da li ima vise talenata? Ne nuzno, dapace sigurno da nema, ali najvazniji je jednostavno rad, da se ima gdje raditi i s kim, a bez tog rada, i pritom mislim iskljucivo na rad sa pravim strucnjacima, ljudima koji poznaju to u temelje i rade s tim mladicima od najranije dobi, ne mozes ni ocekivati neke Halilovice, Jedvaje i ostale. A sad zamisli onda gdje su ovi ljudi koji pisu po forumima i nabacuju se raznim imenima i igraju se selektora, kad cak oni koji to za zivot rade ne mogu u ovim uvjetima bolje i koliko smijesno ispada kad se pocnu praviti pametniji i od takvih.
Ako ovo treba nekome crtati u detalje da objasni, onda ne znam. Oba primjera su ti OK, al samo uzmi par onih svijetlih primjera u obje lige i shvatiti ces odakle razlika, isto kao sto brojne sportske legende i treneri ne bjeze od takvog cega tamo, dok ovdje ne bi puskom natjerao Halilhodzica i slicne, primjera radi, da se vrate u drzavu i nesto naprave.
Ima tu jos masa, masa primjera i razloga, ali mi se spava i ne mogu u siroko o tome.
...Život za Široki...

Pitar85
Kontakt:

Post Postao/la Pitar85 » 06 sep 2013, 00:45

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Pitar85 je napisao/la:

Opet imaju bolje uvjete, imaju vise strucnjaka da s njima radi i planski bolje rade i rezultati se vide, plus dosta tih mladica otkupe i druge sredine i odgoje, al ne po drugim i trecim momcadima. Liga mozda nije toliko bolja u globalu, ali ima par klubova koji su iznad bili godinama u svakom pogledu i naravno da su dobro radili s mladicima, u odnosu na BiH.
Hrvatska? Pa dovoljno je samo reci Dinamo Zagreb, odgovorno tvrdim da godinama imaju ponajbolje omladince u Europi, u biti to nije moje misljenje nego su to dokazali i nedavno osvojivsi najjaci turnir u svom uzrastu, a i godinama su prije toga vazili za ponajbolje u tom segmentu, i ponavljam naravno da zato imaju i vise tih koji uspiju, u omladinskim skolama Dinama rade strucnjaci od najmladjih kategorija, daj mi samo pokazi i reci koji to klub u BiH ima? Nema nijedan, sve su to mahom neobrazovani ljudi za te pozicije, na prste jedne ruke se mogu pobrojati drugaciji slucajevi. I da samo uzmem Dinamo za primjer, pa pokrio sam i dalje ama bas kompletan rad BH klubova s omladincima i posramio, vjeruj, POSRAMIO!
Takodjer, obje lige su bolje u toliko sto imaju par tih klubova koji odskacu i vuku naprijed sve ostale, nabijaju koeficijent, pa koliko toliko utjece i na ostale klubove (dobar primjer Rijeka kad joj se poslozilo novo vodstvo i dobar nacionalni koeficijent), a BiH to nazalost nema. Da li ima vise talenata? Ne nuzno, dapace sigurno da nema, ali najvazniji je jednostavno rad, da se ima gdje raditi i s kim, a bez tog rada, i pritom mislim iskljucivo na rad sa pravim strucnjacima, ljudima koji poznaju to u temelje i rade s tim mladicima od najranije dobi, ne mozes ni ocekivati neke Halilovice, Jedvaje i ostale. A sad zamisli onda gdje su ovi ljudi koji pisu po forumima i nabacuju se raznim imenima i igraju se selektora, kad cak oni koji to za zivot rade ne mogu u ovim uvjetima bolje i koliko smijesno ispada kad se pocnu praviti pametniji i od takvih.
Ako ovo treba nekome crtati u detalje da objasni, onda ne znam. Oba primjera su ti OK, al samo uzmi par onih svijetlih primjera u obje lige i shvatiti ces odakle razlika, isto kao sto brojne sportske legende i treneri ne bjeze od takvog cega tamo, dok ovdje ne bi puskom natjerao Halilhodzica i slicne, primjera radi, da se vrate u drzavu i nesto naprave.
Ima tu jos masa, masa primjera i razloga, ali mi se spava i ne mogu u siroko o tome.

Postujem, sve stoji. Ali bih dodao i da je novac pokretacka snaga svih tih uspjeha koje ima Dinamo npr. jer malo sutra bi oni uvijek bili kadri primamiti domacu vrhunsku struku da sjednu na klupu ili neku drugu funkciju u klubu. A mi te pare nemamo, kao sto nemamo slozen sistem funkcionisanja sa igracima, koji ukljucuje i njihov zdrav i sportski razvoj, da se ne desava da mahmurni dolaze na treninge, lumpovanja do kasno u noc..sve to ima uticaja na razvoj ili napredak u karijeri.

A mi u BiH nemamo logisticki podsticaj na kompletan razvoj jednog fudbalera, jer sve to kosta. Pa ja bih prvi nadgledao igrace za pristojnu sumu, ali ko ce to izdvojiti danas, to je ovdje smijesno i pomisliti
Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Juventus... Pratim ja i ostalo, ali njih volim, za njih navijam

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 sep 2013, 09:22

Pomalo se počinje ostvarivati ono što sam davno napisao dok je U19 izgubio sve utakmice u Austriji. Tada Karačić nije imao pojma a Jagodić je bio kralj nad kraljevima, stručnjak, trener i pol itd itd

odmah sam rekao tada, sačekajte vi malo, par loših rezultata (ili u ovoj kvazi drzavi je dovoljan i jedan kiks) i odmah nevalja ni Jagodić :lol: :lol: :lol:

sve sami stručnjaci! :cry:

Ovo nije kvazi drzava, naredni put ces biti trajno odstranjen s foruma.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Pašalić
Kontakt:

Post Postao/la Pašalić » 06 sep 2013, 09:42

Kevin je napisao/la:Pomalo se počinje ostvarivati ono što sam davno napisao dok je U19 izgubio sve utakmice u Austriji. Tada Karačić nije imao pojma a Jagodić je bio kralj nad kraljevima, stručnjak, trener i pol itd itd

odmah sam rekao tada, sačekajte vi malo, par loših rezultata (ili u ovoj kvazi drzavi je dovoljan i jedan kiks) i odmah nevalja ni Jagodić :lol: :lol: :lol:

Nije da on ne valja, nego ne treba sjediti na dvije stolice i da mu mlada repka bude dopuna pune norme. Mislim da ovi mlađi uzrasti zahtjevaju puni angažman, a s druge strane to mora da bude i adekvatno plaćeno. Na ovaj način trpi i klub koji trenira i reprezentacija.

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 06 sep 2013, 14:11

Pašalić je napisao/la:
Kevin je napisao/la:Pomalo se počinje ostvarivati ono što sam davno napisao dok je U19 izgubio sve utakmice u Austriji. Tada Karačić nije imao pojma a Jagodić je bio kralj nad kraljevima, stručnjak, trener i pol itd itd

Nije da on ne valja, nego ne treba sjediti na dvije stolice i da mu mlada repka bude dopuna pune norme. Mislim da ovi mlađi uzrasti zahtjevaju puni angažman, a s druge strane to mora da bude i adekvatno plaćeno. Na ovaj način trpi i klub koji trenira i reprezentacija.
Koja je razlika izmedju Susica koji vodi samo repku i Jagodica koji vodi i Celik i U21? Ja bas i ne vidim da Susic radi puno vise od ovog drugog, cak bi rekao da je obrnuto. I ja se slazem da bi selektor bilo koje repke trebao voditi samo nju pogotovo u mladjim kategorijama, jer npr susicu treba jednom sastaviti repku u 5-10 godina i samo je dopunjavati sa 1-2 igraca dok u mladjim selekcijama to trebaju raditi svake godinu dvije. Al sigurno ni ovi nemaju platu kao susic tako da se ljudi moraju snalazit.
Republika Zenica

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 sep 2013, 12:24

koje promjene ocekujete sutra :?: mislim da bi zakaric mogao krenuti od prve minute umjesto atajica, mada je po meni maletic pravo los, trom, spor, usporava napade ali zbog uigranosti bi mogao sutra krenuti od prve minute. i mislim da ce se nesto u odbrani mijenjati :)

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 08 sep 2013, 13:14

jasmin10 je napisao/la:koje promjene ocekujete sutra :?: mislim da bi zakaric mogao krenuti od prve minute umjesto atajica, mada je po meni maletic pravo los, trom, spor, usporava napade ali zbog uigranosti bi mogao sutra krenuti od prve minute. i mislim da ce se nesto u odbrani mijenjati :)
Atajica bi trebalo na tribine, koga god da stavi umjesto njeg' bice bolji. A vjerujem da ce bit jos 2-3 zamjene pored Atajica. Vjerovatno ce Jakupovic u prvih 11 uletit', a za ostale cemo vidjet..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.