EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 sep 2013, 18:21

LenBias je napisao/la:"Ako ćemo umirati, umirat ćemo s Mirzom", rekao je selektor Petrović.

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
A sta ja rekoh prije te izjave? ;)

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 06 sep 2013, 18:22

mrjasmin je napisao/la:Nama viae odgovara da litvanija pobjedi veceras.
Pa sad ima samo teorija da mi Latvija i Crna Gora završimo sa 2 pobjede,pa da krug odlučuje.Crnogorci bi trebali dobiti ili Litvance ili Srbe.Ako bi došlo do tog kruga Latvija je najbolja.Isti je slučaj da i mi i Latvija budemo poravnati,zbog poraza u duelu.
Znači mi svakako moramo dobiti obe do kraja ne znače nam ništa druge utakmice.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 sep 2013, 18:23

NEZALAGANJE je napisao/la:
LenBias je napisao/la:"Ako ćemo umirati, umirat ćemo s Mirzom", rekao je selektor Petrović.

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
A sta ja rekoh prije te izjave? ;)
brate, na ovom forumu ljudi mnogo lakse nalaze mane nego dobre stvari, to je poznato :) :)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 sep 2013, 18:24

Latvija će nas na kraju koštati, to je k'o dva i dva. :roll:

Kladim se da ćemo razbucati Makedonce, a onda izgubiti od Litvanaca i raspršiti snove o drugom krugu. Tako je to s nama, uvijek bilo i biće.

Ultra05
Kontakt:

Post Postao/la Ultra05 » 06 sep 2013, 18:39

Ako se zatvori krug tri reprezentacije sa istim brojem pobjeda mozemo i sa dvije pobjede dalje.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 06 sep 2013, 18:43

Ne bi mi bili mi da nismo ono sjebali u prvoj tekmi. :lol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Ultra05
Kontakt:

Post Postao/la Ultra05 » 06 sep 2013, 18:45

Nama bi najbolje odgovaralo da danas Makedonija dobije Srbiju i da dobiju u zadnjem kolu Latviju,onda je krug izmedju nas i ostale dvije ekipe.Sve je ovo malo nerealno,igrati muski do kraja,pa sta dragi Bog da.

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 06 sep 2013, 18:48

Ova ekipa je sama sebi misterija, jednostavno igraju iz krajnosti u krajnost, a u tim krajnostima mnogi od nas bi mogli dobiti slom zivaca jer ko imalo sa srcem prati ovu repku ne moze „normalan“ biti nakon ovih meceva, pogotovo ovog danas. Sreca nam je bilo da smo ovaj put za protivnika imali ekipu koja nije nista kvalitetnija od nas, i igracki i mentalitetom su tu negdje sa nama, tako da te nase gluposti, i sve ono negativno sto ide uz nas, nisu uspjeli do kraja iskoristiti.

Vezano za imena, danas su iz sivila isplivali Gordic i Sutalo, ovaj prvi definitivno prelomio mec onim svojim ludim minutama i potezima, a drugi pokazao da moze biti od velike pomoci kada ga krene. Od ostalih Kikan i Djedovic vec trecu tekmu na potrebnom nivou, do sada dva nam ubjedljivo najbolja igraca, dok se Mirza i Wright i dalje pate, prvi divlja sa sutevima sto ekipu mnogo koci, a nas koji to gledamo do ludila iritira, dok je Amer neprepoznatljiv, istina danas je bio malo bolji nego jucer ali to je duboko ispod reputacije kakvu je izgradio u kvalifikacijama.

Sto se meca sa Makednocima tice, tu bi mogli imati itekako povoljne okolnosti ako oni veceras izgube od Srbije, jer ce im motivacija biti na nuli poslije 3 poraza i iskustva sa sudijama, sto bi nasim, sada jako motivisanim, hairlijama moglo biti od velike pomoci, no opet poznavajuci nas i nasa posla treba se pripremiti na sve..
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 sep 2013, 18:52

Mislim da ipak moramo malo bolje odigrati protiv Makedonije, teško da opet možemo ponoviti onakvu završnicu. U prilog nam ide i očajna forma Makedonije. Inače nigdje onog forumaša iz Makedonije koji se naslađivao prije dvije godine njihovom pobjedom protiv nas. Pitam se što li.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 06 sep 2013, 18:59

Latvia vs. Lithuania
Macedonia vs. Serbia

Bosnia and Herzegovina vs. Macedonia
Serbia vs. Latvia
Lithuania vs. Montenegro

Latvia vs. Macedonia
Lithuania vs. Bosnia and Herzegovina
Montenegro vs. Serbia

Srbija 5 - 0
B i H 3 - 2
Litvanija 3 - 2
Latvija 2 - 3
Crna Gora 1 - 4
Makedonija 1 - 4

Da hoće ovako biti :D :D

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 06 sep 2013, 19:00

Nismo mi 'zeznuli' stvar protiv Latvije, nego nismo uspjeli iznenaditi. U kladionicama manja kvota bila na Latviju :D
Ja mislim da će ta ista Latvija da dobije i Makedoniju i sa 3 pobjede ići dalje, tako da su naše šanse za prolaz dalje minimalne. Protiv Litvanije su nam slabe/nikakve šanse jer imaju prejaku unutrašnju liniju a i dovoljno dobru podršku iz vana (za razliku od Crne Gore). Protiv Makedonije uz današnji pristup pobjeda je zagarantovana pa onda protiv Litvanije tražit šansu u nekoj Mirzinoj 25+ utakmici ili nekom šuterskom ludilu Gordića, pa možda i Đedovića (danas je pogodio zadnji šut haha) i još nekih igrača.

Edit: Zapravo svejedno nam je za ovu utakmicu između Litvanije i Latvije, ionako će nam vjerovatno biti potrebne još 2 pobjede. Jednostavno je jaka grupa.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 06 sep 2013, 19:15

TheChief je napisao/la:Latvia vs. Lithuania
Macedonia vs. Serbia

Bosnia and Herzegovina vs. Macedonia
Serbia vs. Latvia
Lithuania vs. Montenegro

Latvia vs. Macedonia
Lithuania vs. Bosnia and Herzegovina
Montenegro vs. Serbia

Srbija 5 - 0
B i H 3 - 2
Litvanija 3 - 2
Latvija 2 - 3
Crna Gora 1 - 4
Makedonija 1 - 4

Da hoće ovako biti :D :D
mi smo sebe ukopali porazom od Latvije, sanse da idemo dalje su 1%
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 06 sep 2013, 19:17

Makedonija je u prva dva kola koristila samo 8 igrača.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 06 sep 2013, 19:20

,a sta smo se ukopali sa LAtvijom ekipa odlicno igra i uigrana pobijedili su i MAkedoniju mi smo bili losi i ljudi su nas izkaznjavali ne bi nama pomogo ni STipanovic u toj utakmici kad su ljudi sami bili u reketu neometano sutirali..Nasa je sansa sa MAkedonijom ako uspijemo ih dobiti i ganjat sa LItvanijom za prolaz malo nerealno al njima nece mozda ni trebati,bodovi se ne prenose ili ?..

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 sep 2013, 19:27

Evo uspio sam par detalja s utakmice pogledat, ko kad je utakmica u glupom terminu. Pogledat ću i detaljnije, ali jednostavno se vidi da smo bolje odigrali. Ali ovo nije još naše top izdanje. Pa samo pogledajte koliko smo mi zabijali poena u kvalifikacijama i koliko smo atraktivnu košarku igrali, brzu isto tako.

Na ovom prvenstvu se suočavamo s ozljedama, nespremnim igračima (nedovoljno spremnim), igračima koji nisu u formi, a širina nam je odavno problem.
Jednostavno ljudi ovde ne mogu na forumu sredinu da nađu. Ova ekipa nije loša, ona je vjerovatno među nekih top 15-16, ima par reprezentacija iz drugih grupa od kojih smo sigurno jači. Mi smo zapali u jako tešku, pa recimo nezgodnu grupu. Grupa je puna naboja, jer je i previše selekcija iz bivše Juge, pa ekipe su nekako u grču pod pritiskom, niko ne želi izgubiti u takvim susretima. A i generalno su sve ekipe u grupi dosta kvalitetne, sve teški protivnici.

Ja sam rekao da realno očekujem dvije pobjede, a potajno se nadam iskoraku i da dođemo do 3 pobjede. Bitno je da smo u trećem susretu konačno pobijedili (Crnogorci su jaki, ali leže nam očigledno.... :D ). Ovo je velika pobjeda, koja naznačava da se sigurno nećemo obrukat. Treba se nadat najboljem i ne treba po ovoj reprezentaciji pljuvat kod svakog poraza i tako liječiti svoje frustracije. Ova reprezentacija nije najbolja u Evropi, ali je sigurno daleko od najlošije. I jednostavno treba biti realan.

A eto i Gordić, koji mi je toliko sinoć živac izvadio je danas odigrao odličnu utakmicu. Eto npr ja danas njemu nakon do sad prikazanog skoro nikako ne bi dao priliku.

A sad samo zamislite da je Teletović u svojim najboljim izdanjima i da postiže 25 +, zamislite da je Zack u top formi, pa mi bi sigurno u tom slučaju imali pobjedu protiv Latvije, te bi sinoć u egalu odigrali utakmicu protiv Srbije. Iako je Srbija kvalitetnija, više bi tu neizvjesnosti bili, samo da je ekipa u onakvoj formi ko u kvalifikacijama.

Aco pokazuje smirenost, staloženost i to kao trener moraš imati. Nekima je sinoć Acina staloženost smetala. Pa on baš takav kao trener mora biti, to je jedan bitan segment. Ima on nekad grešaka i neke su njegove odluke i koncepti čudni, ali definitivno nije loš trener. I ja ponavljam, s nekim drugim trenerom nas vrlo vjerovatno ne bi ni bilo na ovom prvenstvu. Možda bi se nekako i ugurali, ali ne bi bili prvi u grupi.
Ovu ekipu krasi da se zna vratit iz teških situacija, tako je bilo u onoj utakmici u Gruziji, a i danas protiv Crne Gore. -10 nakon treće četvrtine nije lako nadoknaditi, pa makar se radilo i o slabijim protivnicima nego što je to Crna Gora.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 06 sep 2013, 19:40

Makedonija ako veceras izgubi ,izgubila je i sve sanse za prolaz dalje. Ajmo vjerovati u to da nece biti bas toliko "napaljeni" protiv nas a da ce s kvalitetom uspjeti dobiti latviju. Najmjesnije od svega toga je to sto bi mi s pobjedom protiv makedonije i litvanije te porazom latvije od makedonije u drugi krug prosli i prenijeli 2 boda.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Ultra05
Kontakt:

Post Postao/la Ultra05 » 06 sep 2013, 19:50

Nama bolje odgovara da Makedonija dobije,jer onda i da izgube od nas oni sa pobjedom protiv Latvije imaju sansu za prolaz,a to znaci da bi i mi mogli dalje i ako izgubimo od Litvanije.

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 06 sep 2013, 19:58

asunsao je napisao/la:Za vas koji se jos nadate, po mojoj nekoj racunici su nam dovoljne 2 pobjede. Uzmemo Crnu Goru i Makedoniju, izgubimo od Litvanije. Crna Gora ne smije pobjediti ni Srbiju ni Litvaniju sto je po meni dosta realno, Makedonija ne smije pobjediti Srbiju, cak iako dobiju Latviju, imat ce 1 pobjedu, a mi 2. Ja licno ne vjerujem da mi mozemo pobjediti 2 utakmice, ali eto, da vidimo...
2 pobjede su nam dovoljne, ne znam sta ga racunate vise
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 06 sep 2013, 20:01

Ultra05 je napisao/la:Nama bolje odgovara da Makedonija dobije,jer onda i da izgube od nas oni sa pobjedom protiv Latvije imaju sansu za prolaz,a to znaci da bi i mi mogli dalje i ako izgubimo od Litvanije.
Da samo si zaboravio na zatvoreni krug u tom slučaju .A mi smo izgubili 11 razlike od Latvije.Latvija je u tom slučaju u velikoj prednosti.
Dvije pobjede nam trebaju druge teorije su domen naučne fantastike.Bolje je puno da Makedonci izgube da ispadnu,lakše nam je onda protiv njih.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 sep 2013, 22:33

Opa, sad se priča o drugom krugu, a jučer... :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.