BiH - Slovačka / Slovačka - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH
Najveci problem: Ocekujemo velike rezultate.
Lepa Brena - Mani zemlju koja Bosnu nema.
- DonCorleone
- Kontakt:
Ako izgubimo u utorak od Slovacke, padamo na trece mjesto i ulazimo u borbu za baraz.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
ne padamo bjezimo 4 boda slovacima,sto znaci da nam je potrebno jos 6 bodova da osiguramo '' Portugal''DonCorleone je napisao/la:Ako izgubimo u utorak od Slovacke, padamo na trece mjesto i ulazimo u borbu za baraz.
Od euforije do kuknjave u kratkom vremenskom roku...
DRUG NEBI TI PUNCA
- tuzlak1987
- Kontakt:
Moraju igrati Mujdza,Hajrovic i Rahimic, a ispasti Medunjanin,Miske i Vrsajevic. Jednostavno Miske i Medunjanin ne mogu trcati protiv brzonogih Slovaka, Hajrovic moze, Mujdza bolje pokriva od Avdije, a Rahimic se zna postaviti.
Znaci to bi vec ljepse izgledalo, a kao prva izmjena da bude Medunjanin.
Kako sam iznerviran zbog Avdije, da ga hoce vise prodat da ga ne gledamo. Forsirat ce ga dok ga ne prodaju
Kako sam iznerviran zbog Avdije, da ga hoce vise prodat da ga ne gledamo. Forsirat ce ga dok ga ne prodaju
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
dobrodosao 
ma ovaj poraz je kolektivna krivica, od nezalaganaj igraca do postave Susica. Nije se trebao poigravati s formacijom u ovako vaznoj utakmici. Ali opet kolika tolika utjeha je ta da nam nista nije igrao ni nerijesen rezultat.
Sad se ustvari vidjelo koliko nam znaci Menso
ma ovaj poraz je kolektivna krivica, od nezalaganaj igraca do postave Susica. Nije se trebao poigravati s formacijom u ovako vaznoj utakmici. Ali opet kolika tolika utjeha je ta da nam nista nije igrao ni nerijesen rezultat.
Sad se ustvari vidjelo koliko nam znaci Menso
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
ako racunamo na sigurne bodove protiv litvanije i lihtenstajna onda nam je i bod protiv slovacke dovoljan po uslovom da slovacka uzme bod protiv grcke a ako ne daj Boze izgubimo onda mota Slovacka pobijediti i Grcku da bi mi i dalje bili prvi.. Nadam se da cemo ipak pobijediti u preostale tri tekme i otici konacno na to SP.. Pa ako brazil moze igrati bez Ronaldinja pa moze i Bosna bez Misimovica jeste on igrac poteza ali njega nema nigdje normalno kad ima najmanje 10 kg viska..
Kakav alternativ je Hajrovic? Neznamo necemo jos niznati trebace mu nekoliko igre da se dokaze i da se uklopi. 
Sada hladno da kazem nesto.
Nekako sam osjecao da nas neko mora nagaziti, jer ruku na srce, bas smo se postavili kao da smo u najmanju ruku Njemacka. Kao, sila koja sve gazi i kod koje je kiks nemoguc. E pa fino, veceras se pokazalo da nismo zaboravili kiksati kad je najvaznije. Sreca u nesreci je sto imamo jos puno prilika za popravni, inace bi se sve zavrsilo kao i prethodnim kvalifikacijskim ciklusima. Mi idemo na SP, to je neupitno. naravno da cemo pobijediti sve naredne tekme, ali nije vise poenta u tome. Poenta je da napokon mijenjamo mentalitet. Veceras su cak i igraci za koje se pretpostavljalo da su prevazisli djecije bolesti poput treme i bremena odgovornosti najednom pali. Nakon 25 minuta su se jednostavno slomili. Pjanic, Dzeko, Misimovic, Ibisevic, svi glavni napadaci su nam veceras pokazali da su jos daleko od najviseg nivoa u nogometnom svijetu danas. Srednji red je kao i obicno katastrofalan, ali to veceras nismo mogli kompenzirati ubojitim napadom posto su i oni, je li, bili katastrofa. Ako je uopste moguce nekog izdvojiti kao one koji su se bar posteno i srcano trudili i borili, onda su to Lulic i Vrsajevic. Ne znam otkud Vrsajevica uopste u prvih 11, ali eto , kad se vec desilo, ispao je bolji od onih u koje smo polagali najvise nada. Dzeko za vrijeme cijele tekme nije smio da primi loptu ljudski, da je malo zadrzi, pogleda ko je u dobroj prilici i da doda. Covjek je na prvu ispucao od sebe sve sto mu je dolazilo, a vecina toga je isla pravo u noge Slovacima. Ibisevic je kao i uvijek bio aktivan i voljan, ali veceras je jednostavno u svakom trenutku bio na pogresnom mjestu. Misimovic kao i Pjanic su prosto veslali sa metlama. Takva (ne)pokretnost je rijetkost vidjeti od veznjaka od kojih se ocekuje bas to, da se krecu, otkkrivaju, traze... Veceras nisu uspjeli naci ama bas nista. Medunjanin srednja zalost, Bicakcic u prvom poluvremenu jako dobar, u drugom skoro los. Spahic se jako dobro uklopio u opste sivilo. I za kraj Asmir Begovic - sta reci. Gol je njegova greska, kao i svi golovi koje je do sada ovako primio, a primio ih je skoro uvijek kada je lopta isla iz daljine po zemlji. Iako spora, uvijek ga nekako paralise, i imas osjecaj da bi i ti odbranio, a eto on se sav slomi i opet udje. Mozda je sve i zasluga Susica koji ih je nekim neodmjerenim izjavama nesvjesno uspavao, ali to nikako ne smije biti razlog za mrcvarenje koje su nam priredili zmajevi.
Tako, sad sam istresao iz sebe sav bijes, pa da na kraju samo dodam: Sretno nam ucesce na Mundialu(jer tamo idemo 100%). Samo ovakve stvari se ne smiju ponavljati. Psihologa im dovest i umjesto treninga da im opali tretman ova dva tri dana - 4 sata prije i 4 sata posljepodne
.
Nekako sam osjecao da nas neko mora nagaziti, jer ruku na srce, bas smo se postavili kao da smo u najmanju ruku Njemacka. Kao, sila koja sve gazi i kod koje je kiks nemoguc. E pa fino, veceras se pokazalo da nismo zaboravili kiksati kad je najvaznije. Sreca u nesreci je sto imamo jos puno prilika za popravni, inace bi se sve zavrsilo kao i prethodnim kvalifikacijskim ciklusima. Mi idemo na SP, to je neupitno. naravno da cemo pobijediti sve naredne tekme, ali nije vise poenta u tome. Poenta je da napokon mijenjamo mentalitet. Veceras su cak i igraci za koje se pretpostavljalo da su prevazisli djecije bolesti poput treme i bremena odgovornosti najednom pali. Nakon 25 minuta su se jednostavno slomili. Pjanic, Dzeko, Misimovic, Ibisevic, svi glavni napadaci su nam veceras pokazali da su jos daleko od najviseg nivoa u nogometnom svijetu danas. Srednji red je kao i obicno katastrofalan, ali to veceras nismo mogli kompenzirati ubojitim napadom posto su i oni, je li, bili katastrofa. Ako je uopste moguce nekog izdvojiti kao one koji su se bar posteno i srcano trudili i borili, onda su to Lulic i Vrsajevic. Ne znam otkud Vrsajevica uopste u prvih 11, ali eto , kad se vec desilo, ispao je bolji od onih u koje smo polagali najvise nada. Dzeko za vrijeme cijele tekme nije smio da primi loptu ljudski, da je malo zadrzi, pogleda ko je u dobroj prilici i da doda. Covjek je na prvu ispucao od sebe sve sto mu je dolazilo, a vecina toga je isla pravo u noge Slovacima. Ibisevic je kao i uvijek bio aktivan i voljan, ali veceras je jednostavno u svakom trenutku bio na pogresnom mjestu. Misimovic kao i Pjanic su prosto veslali sa metlama. Takva (ne)pokretnost je rijetkost vidjeti od veznjaka od kojih se ocekuje bas to, da se krecu, otkkrivaju, traze... Veceras nisu uspjeli naci ama bas nista. Medunjanin srednja zalost, Bicakcic u prvom poluvremenu jako dobar, u drugom skoro los. Spahic se jako dobro uklopio u opste sivilo. I za kraj Asmir Begovic - sta reci. Gol je njegova greska, kao i svi golovi koje je do sada ovako primio, a primio ih je skoro uvijek kada je lopta isla iz daljine po zemlji. Iako spora, uvijek ga nekako paralise, i imas osjecaj da bi i ti odbranio, a eto on se sav slomi i opet udje. Mozda je sve i zasluga Susica koji ih je nekim neodmjerenim izjavama nesvjesno uspavao, ali to nikako ne smije biti razlog za mrcvarenje koje su nam priredili zmajevi.
Tako, sad sam istresao iz sebe sav bijes, pa da na kraju samo dodam: Sretno nam ucesce na Mundialu(jer tamo idemo 100%). Samo ovakve stvari se ne smiju ponavljati. Psihologa im dovest i umjesto treninga da im opali tretman ova dva tri dana - 4 sata prije i 4 sata posljepodne
- tuzlak1987
- Kontakt:
Garantujem ti da je bolji igrac trenutno do 3-4 danasnja iz prvih 11.Emir_BIH je napisao/la:Kakav alternativ je Hajrovic? Neznamo necemo jos niznati trebace mu nekoliko igre da se dokaze i da se uklopi.
Jeste mogu reci da si upravu, to je on i sam vec dokazao, ali reci i sam nemozemo jos racunati da je Hajrovic dobar alternativ, hajd reci iskreno? Pogledaj malo Stevanovica, nista dosad od njega.tuzlak1987 je napisao/la:Garantujem ti da je bolji igrac trenutno do 3-4 danasnja iz prvih 11.Emir_BIH je napisao/la:Kakav alternativ je Hajrovic? Neznamo necemo jos niznati trebace mu nekoliko igre da se dokaze i da se uklopi.
Ova vecerasnja losa predstava je samo kulminacija odnosa unutar reprezentacije tj medju igracima i ako se nesto ne promijeni za ova 4 dana nama je i baraz doveden u pitanje...
Pyro is not a crime !
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ako nista neka ga baci u drugih 45 u Slovackoj ako ne bude islo nista u prvom poluvremenu. A isto mislim da je dobro ovo sto je Kolasinac poceo da sredjuje dokumente, danas smo bili nazad suplji. Ostao mi je utisak da je Vranjes odigrao za par klasa bolje od Bicakcica ono sto je igrao. Samo ta povreda nesretna se desi...
A i onaj Rahimic jest star covjek al zna se postavit bolje od svih ovih mladjih, Medunjanin nije uopste taj tip igraca. Medunjanin vise tezi kreiranju, ali mora ostajat nazad u ovim tekmama jer mu sigurno nece nista pokriti Pjanic i Miske. Miske mora na klupu jednostavno protiv ovakve ekipe..Protiv Litvanije neka igra, nemam nista protiv ali protiv ovih on nema sanse..
Za Avdiju i Mujdzu se nema sta raspravljat, ovaj iako nije spreman 100% on je nas prvi bek. Bilo bi bolje Papetu da ga ne ostavi na klupi, neka postedi naciju nerviranja jer Avdija je ni kriv ni duzan vec postao predmet ismijavanja jer ga ovaj baca svaku utakmicu u igru, mada se danas trudio ali je rupa opet. U odbrani vazda prazno.
I ova nabacivanja nam samo prisjednu, 3 visoka njihova sve kupe, a nasi napadaci tako nemaju sanse. Izbacuju van 16 i onda ostane rupa od 30-40 metara koju Medunjanin sam ne moze nikad pokrit, oni se transformisu naprijed te onda bacaju loptu na stranu gdje je isto ostala rupa jer su nam bekovi krenuli naprijed
A i onaj Rahimic jest star covjek al zna se postavit bolje od svih ovih mladjih, Medunjanin nije uopste taj tip igraca. Medunjanin vise tezi kreiranju, ali mora ostajat nazad u ovim tekmama jer mu sigurno nece nista pokriti Pjanic i Miske. Miske mora na klupu jednostavno protiv ovakve ekipe..Protiv Litvanije neka igra, nemam nista protiv ali protiv ovih on nema sanse..
Za Avdiju i Mujdzu se nema sta raspravljat, ovaj iako nije spreman 100% on je nas prvi bek. Bilo bi bolje Papetu da ga ne ostavi na klupi, neka postedi naciju nerviranja jer Avdija je ni kriv ni duzan vec postao predmet ismijavanja jer ga ovaj baca svaku utakmicu u igru, mada se danas trudio ali je rupa opet. U odbrani vazda prazno.
I ova nabacivanja nam samo prisjednu, 3 visoka njihova sve kupe, a nasi napadaci tako nemaju sanse. Izbacuju van 16 i onda ostane rupa od 30-40 metara koju Medunjanin sam ne moze nikad pokrit, oni se transformisu naprijed te onda bacaju loptu na stranu gdje je isto ostala rupa jer su nam bekovi krenuli naprijed
- ibrakadabra
- Kontakt:
Nemogu oni ni u baraž a kamo li biti prviEmir_BIH je napisao/la:Weiss: BiH ostaje favorit u ovoj grupi. Bravo momcino dobar ti izjav provokator prva klasa, pametno odnosno da je bio igrac utakmice, i da nas jos poremeti... zna i on vrlo dobro da imaju sansu da idu u baraz, mozda i lideri grupa, ovu trebali smo pobijediti, nazalost nismo, kapa doli Lulicu, on je jedini sto je pokazao da moze drzati tu konstantnu formu sto je odigro prethodni igre. Bicakcic ni on nije bio los..... Eh sad bitno je da ovu utakmicu sljedecu rijesimo, aBg ins`allah... hajmooooooooo.
grcka ima 16 dobija dvije i nek izgubi od slovacke to je 22
Bih ima 16 dobije lihtestajn i litvu i izgubi od slovacke 22
Slovacka ima 12 i da dobije sve tri 19
Mi prvi grci u baraž
E jesmo se bili uzvrtili, najvise mediji i navijaci. 13-ta reprezentacija Svijeta, sve WORLD CLASS igraci, LEGEA uskoro cao eto nam Adidas, sta ce ba Slovaci, kakav Hamsik.
Cim sam ja vidio one slike gdje znam bljuje Hamsika i Slovacku il ona slika sa busem za Brazil znao sam da cemo zijanit. I jos meni neki dan lik prica da je fudbalska repka prosla taj ispit zrelosti i jake reprezentacije naravno pljuvajuci kosarkase i eto danas smo dobili odgovor. Dakako treba spomenut one reklame vode Oaza ili toaletni papir za go.vna Violeta koji uveliko pricaju o nekom vec upisanom plasmanu u Brazil koji samo mi Bosanci znamo.
Jos smo mi daleko od neke Velike reprezentacije kako nas se predstavlja.
Pape glavni krivac za poraz, staviti 3 staticna i slabo pokretna igraca (Pjanic se i trudio nekako ali nije on stvoren da prekida napade) a uz to ostaviti praznu desnu stranu i ne igrat bez defanzivnog veznog je ubistvo protiv ovako brze reprezentacije. Cim nama dodje ovako tim koji ima brza krila mi smo gotovi, unisteni i jadni.
Skrtelu svaka cast, Dzeko i Ibisevic mu dudlali citavu utakmicu.
Sad samo molit Boga da Grci kiksnu sto vise puta jer ja ne vjerujem da cemo mi Slovake tamo pobjedit, vjerovatno nerjeseno cemo tamo odigrat i onda molit Boga dobro da nas sreca ugrije inace nam slijedi baraz i jos jedno ekspresno izbacivanje
Cim sam ja vidio one slike gdje znam bljuje Hamsika i Slovacku il ona slika sa busem za Brazil znao sam da cemo zijanit. I jos meni neki dan lik prica da je fudbalska repka prosla taj ispit zrelosti i jake reprezentacije naravno pljuvajuci kosarkase i eto danas smo dobili odgovor. Dakako treba spomenut one reklame vode Oaza ili toaletni papir za go.vna Violeta koji uveliko pricaju o nekom vec upisanom plasmanu u Brazil koji samo mi Bosanci znamo.
Jos smo mi daleko od neke Velike reprezentacije kako nas se predstavlja.
Pape glavni krivac za poraz, staviti 3 staticna i slabo pokretna igraca (Pjanic se i trudio nekako ali nije on stvoren da prekida napade) a uz to ostaviti praznu desnu stranu i ne igrat bez defanzivnog veznog je ubistvo protiv ovako brze reprezentacije. Cim nama dodje ovako tim koji ima brza krila mi smo gotovi, unisteni i jadni.
Skrtelu svaka cast, Dzeko i Ibisevic mu dudlali citavu utakmicu.
Sad samo molit Boga da Grci kiksnu sto vise puta jer ja ne vjerujem da cemo mi Slovake tamo pobjedit, vjerovatno nerjeseno cemo tamo odigrat i onda molit Boga dobro da nas sreca ugrije inace nam slijedi baraz i jos jedno ekspresno izbacivanje
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Kad stavis tri playa u vezu, uvijek zavrsi ovako, ako je protivnik iole ozbiljan tim.
Aferim magu s klupe. Nema se sta komentarisat, problemi su davno identifikovani.
Nosilac smo u barazu? Pozvat Vahu da nas vodi preko skajpa.
Aferim magu s klupe. Nema se sta komentarisat, problemi su davno identifikovani.
Nosilac smo u barazu? Pozvat Vahu da nas vodi preko skajpa.
Medunjanin ili Misimovic definitivno trebaju ispasti,ja bi na klupu Misketa,i Vrsajevica,a ubacio Mujdzu i Rahimica,mozda cak i Hajrovica.... ma ekipa koja je demolirala Latviju u Rigi mora igrati,i sa puno ozbiljnijim pristupom nego veceras mozemo nesto napraviti u Slovackoj,inace mozemo zaboraviti Brazil....veceras smo bili losi,ma prelosi,bezvoljni i podcjenjivacki smo igrali,a Slovacka je po kvaliteti tu negdje kao i mi,mozda za nijansu slabiji....bice tesko u utorak,ali izbora nemamo,pobjeda i plasman u Brazil ili baraz....tuzlak1987 je napisao/la:Moraju igrati Mujdza,Hajrovic i Rahimic, a ispasti Medunjanin,Miske i Vrsajevic. Jednostavno Miske i Medunjanin ne mogu trcati protiv brzonogih Slovaka, Hajrovic moze, Mujdza bolje pokriva od Avdije, a Rahimic se zna postaviti.
ibrakadabra je napisao/la:Nemogu oni ni u baraž a kamo li biti prviEmir_BIH je napisao/la:Weiss: BiH ostaje favorit u ovoj grupi. Bravo momcino dobar ti izjav provokator prva klasa, pametno odnosno da je bio igrac utakmice, i da nas jos poremeti... zna i on vrlo dobro da imaju sansu da idu u baraz, mozda i lideri grupa, ovu trebali smo pobijediti, nazalost nismo, kapa doli Lulicu, on je jedini sto je pokazao da moze drzati tu konstantnu formu sto je odigro prethodni igre. Bicakcic ni on nije bio los..... Eh sad bitno je da ovu utakmicu sljedecu rijesimo, aBg ins`allah... hajmooooooooo.
grcka ima 16 dobija dvije i nek izgubi od slovacke to je 22
Bih ima 16 dobije lihtestajn i litvu i izgubi od slovacke 22
Slovacka ima 12 i da dobije sve tri 19
Mi prvi grci u baraž
- ibrakadabra
- Kontakt:
Sva sreca pa trener Slovacke izvede Hamsika primili bi 3 koliko smo i zasluzili.
Nista,idemo se okrenuti utakmici u Zilini vec sad..Nema se vremena za kukanje,analize detaljne,napadanja,prozivanja..
Igrace prvo psihicki podici sto je vise moguce jer ne smijemo u 5 dana prosuti sve sto smo gradili citave kvale..
Odbrana ce ostati ista osim sto ce Mujdza upasti umjesto Avdije..Mada onaj Bicakcic ne ulijeva neku sigurnost,al sta cemo sad..
Eh veza je ono sto se mora mjenjati..Po meni ovako..
------------------Rahimic-------------
---Hajrovic-----Pjanic-------Lulic-----
Bez def. veznog nemamo sta traziti,Medo ne moze iznijeti tu ulogu do kraja,dzaba..Drugo,nema od trpanja vezniih u sredinu nista,mora se to razvuci po krilima..Onda bi Pjanic imao vise prostora da nesto krejira,vise prostora za suteve..Misimovica ostaviti na klupi,zapustio je liniju opet izgleda,bio je najlosiji veceras..
Napad sve i da hocemo ne moze mjenjati,a mislim da i nema potrebe..Dzeko i Vedo su ipak dobri napadaci svjetskog glasa i nije nikom jednostavno imati ih naspram sebe..
Igrace prvo psihicki podici sto je vise moguce jer ne smijemo u 5 dana prosuti sve sto smo gradili citave kvale..
Odbrana ce ostati ista osim sto ce Mujdza upasti umjesto Avdije..Mada onaj Bicakcic ne ulijeva neku sigurnost,al sta cemo sad..
Eh veza je ono sto se mora mjenjati..Po meni ovako..
------------------Rahimic-------------
---Hajrovic-----Pjanic-------Lulic-----
Bez def. veznog nemamo sta traziti,Medo ne moze iznijeti tu ulogu do kraja,dzaba..Drugo,nema od trpanja vezniih u sredinu nista,mora se to razvuci po krilima..Onda bi Pjanic imao vise prostora da nesto krejira,vise prostora za suteve..Misimovica ostaviti na klupi,zapustio je liniju opet izgleda,bio je najlosiji veceras..
Napad sve i da hocemo ne moze mjenjati,a mislim da i nema potrebe..Dzeko i Vedo su ipak dobri napadaci svjetskog glasa i nije nikom jednostavno imati ih naspram sebe..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 07 sep 2013, 00:37, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.