BiH - Slovačka / Slovačka - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH
Pjanic me razocarao posebno pa nije se sastavio sa loptom,Hamsik ako nista predeibla tri igraca al Pijanic kao da je na drugoj planeti sinoc.Salihovic ne zna jedan centarsut poslati pred gol kako treba.Dzeko je fenomen on sad moze doci kad pozeli na skup a Susic kaze ma nek dodje pred utakmicu.Ja ne mislim da cemo dobiti Slovacku a ako uzmemo bod puna kapa!I najbolje bi bilo da nikom nista ne obecavaju u narednim utakmicama jer zavaravaju i sebe i druge jer je najbolje uci u mec sa dozom respekta pa makar to bila i najgora repka protiv koje igramo!
Opet nada umire posljednja i sljedeci mec ocekujem ako nista bar 2 stopostotne sanse!
Opet nada umire posljednja i sljedeci mec ocekujem ako nista bar 2 stopostotne sanse!
To da smo 13-ti na svijetu je smijurija obicna
Realno, Slovacka je jaca od nas ekipa (što su sinoc i jasno pokazali u Zenici) , ovaj novi trener ih je posložio kako treba i velika sreca za nas da ih je vodio onaj levat na pocetku kvalifikacija kad su prosipali bodove.
Ne treba ocekivati nešto iz Žilne nakon svega viđenog, možda uspijemo izvuci remi uz obilje srece - kao sinoc kad su fulali zicere.
Mene više zanimaju one utakmice u oktobru, posebno ona u Litvaniji (Lihtenštajn cemo pobjediti).... ta u litvaniji ce nam biti presudna u borbi za baraž.
Realno, Slovacka je jaca od nas ekipa (što su sinoc i jasno pokazali u Zenici) , ovaj novi trener ih je posložio kako treba i velika sreca za nas da ih je vodio onaj levat na pocetku kvalifikacija kad su prosipali bodove.
Ne treba ocekivati nešto iz Žilne nakon svega viđenog, možda uspijemo izvuci remi uz obilje srece - kao sinoc kad su fulali zicere.
Mene više zanimaju one utakmice u oktobru, posebno ona u Litvaniji (Lihtenštajn cemo pobjediti).... ta u litvaniji ce nam biti presudna u borbi za baraž.
Zadnja izmjena: 111, dana/u 07 sep 2013, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.
ovaj Susic nije za Rudara iz Breze, nema mozga sekunde, i neki Vrsajevici, Visce i slicno... Nije lik sposoban taktiku postaviti, vidi se da ne ide, on nabaci nabaci, Skrtel poj'o sve za veceru... Ako vec nije Mujdza mog'o da igra, sto odma' Lulic nije igr'o desnog bocnog a Hajrovic da pocne, i k'o kaze molim vas da Said nema mjesta makar za klupe, taj ima ozbiljan poremecaj.. Hvala
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...
Visca Barca...
nadam se da ćemo ako ne pobijedimo izvuci bar remi u Slovackoj da bi eventualnim remijem na utakmici Grčka-Slovačka imali priliku opet izbiti na prvo mjesto.111 je napisao/la:To da smo 13-ti na svijetu je smijurija obicna![]()
![]()
Allahu dragi do čega se dovedosmo a jos juče smo bili na Copacabani...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
slovacku moramo dobit MORAMO ako hocemo i ako smo sposobni i ako zasluzujemo svjetsko p. i da pokazemo taj karekter da ga imamo,u protivnom pada u vodu sve sto je ranije rece vezano za hvalospjeve.
Ako vec nije Mujdza mog'o da igra, sto odma' Lulic nije igr'o desnog bocnog a Hajrovic da pocne...
Iako ga osporavaju u posljednje vrijeme, mogao je i Zaha na beku pri izmjeni Avdije, Lulic da ostane gdje i jeste, Zaha je protiv Portugala igrao na toj poziciji, nije bio los, jeste davno bilo, ali moglo se probati, druga solucija je bila i Pandža a pomjeriti Bicakcica, treca, Rahima, takodjer rokada sa Bicakcicem, al eto, valjda je Pape na to zaboravio
Iako ga osporavaju u posljednje vrijeme, mogao je i Zaha na beku pri izmjeni Avdije, Lulic da ostane gdje i jeste, Zaha je protiv Portugala igrao na toj poziciji, nije bio los, jeste davno bilo, ali moglo se probati, druga solucija je bila i Pandža a pomjeriti Bicakcica, treca, Rahima, takodjer rokada sa Bicakcicem, al eto, valjda je Pape na to zaboravio
Remi ne bi bio loš (ali cisto radi tog duela u Atini Grčka - Slovačka), mada mislim da ce grci iskoristiti ove naše kikseve... sad su vidjeli šansu da izbjegnu baraž.mostar_mo je napisao/la:nadam se da ćemo ako ne pobijedimo izvuci bar remi u Slovackoj da bi eventualnim remijem na utakmici Grčka-Slovačka imali priliku opet izbiti na prvo mjesto.111 je napisao/la:To da smo 13-ti na svijetu je smijurija obicna![]()
![]()
Allahu dragi do čega se dovedosmo a jos juče smo bili na Copacabani...
Ali malo pogledaj bolje tabelu i raspored
i mislim da nam je falilo malo i ovakvog nabrijavanja, pogledajte pocetak tekme njemacka austrija i koreografiju!!!
" onclick="window.open(this.href);return false;
- ZgemboAdislic
- Kontakt:
Koja si ti piČČka... Vjerovatno se tajno u sebi nadas da zmajevi ne idu u Brazil pa nedas da se kritikuju kada su igrali onako lose, nadajuci se da ce ponovo opusteno i glupo igrat u utorak tako da bi se tvoj san ostvario.Dzoni je napisao/la:Koje ste vi piČČke...
Pa jedva ste docekali neki kiks da mozete srat i kukat u usta vas j3bem sve skupa.
Kiks se desio prije mjesec dana protiv SAD kada smo bacili igru sa 2-0 na 3-4 u drugom poluvremenu, kiks koji nas je trebo "probuditi". Tako da ovo nije "neki" kiks vec drugi kis za redom, u roku od mjesec dana. Obadva puta na nasem terenu. Samo sto ovaj put nije se desio u prijateljskoj utakmici, vec u utakmici koja se broji.
- ZgemboAdislic
- Kontakt:
Kakva igracina.. A kolko smo mi samo imali pasova bez adrese sinoc u trecoj cetvrtini terena.... Ccccc.Sluzbenik je napisao/la:i mislim da nam je falilo malo i ovakvog nabrijavanja, pogledajte pocetak tekme njemacka austrija i koreografiju!!!
Zahirović i Rahimić? Gdje su oni Sušiću? Samo je to bila greška. Jedan od njih mora početi utakmicu u Žilini.
Čelik Zenica 1945
Uredu je izgubili smo, pa pobogu nije kraj svijeta... Al glupo je sad odlaziti u tolike krajnosti i vrijedjati nase igrace koji su do jucer bili ponos Bosne.
E sad, ovo je moja neka analiza meca.
Prije samog pocetka meca znali smo koliko je ofanzivna ova postava bila. Susic je izveo ekipu sa samo dva klasicna defanzivca, Spahicem i Bicakcicem a ulogu zadnjeg veznog je preuzeo Medunjanin. Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali, igrali smo presing, igrali agresivno na loptu i jednostavno Slovacima nismo dopustili da imaju prostora za kontre. U napadu nismo imali koncentracije, mada se mogao dati gol da smo bili prisebniji al mora se priznati da su Slovaci odigrali jako dobro u odbrani. Susic se kockao i to debelo. Vrsajevic koliko god bio spreman ipak u jednom Hajduku pretrci za cijelu utakmicu koliko je ovdje za jedno poluvrijeme i Susic je trebao znati da ce momak pregoriti sto bi se reklo. A jos u prvom se vidjelo koliko prostora ostavi svojim izlijetanjima al smo to ipak uspjeli pokriti jer se vezni red odmah vracao i pokrivao teren. Medunjanin je bio taj koji je ostajao pozadi kada bi Salihovic i Vrsajevic otisli gore. Vrsajevicu nemam sta prigovoriti, momak je poginuo na terenu a to sto je tanak u odbrani, to smo svi manje vise i ocekivali. Nema potreba Vrsajevica vrijedjati, jer je bilo igraca koji su losije odigrali. A i Susic je taj koji vrsi selekciju a ne on. Treba istaci ociglednu inferiornost Vede i Dzeke u duelima naspram Slovacke odbrane. Medunjanin je imao "Pirlo " rolu i on je po meni najbolje odigrao sinoc. Odlicno je davao lopte i drzao sredinu terena. Salihovic nije ni upola igrac kao sto je nekad bio mada al njegova trka i agresivnost nam uvijek dobro dodju. Vedo, Edin i Miske su igrali presing gore sto je dobro al isto tako je Susic trebao znati da Miske kao i Vrsajevic ne igra u jakoj ligi i da je fizicki nespreman da izdrzi taj ritam vise od jednog poluvremena.
Al dobro sve dok se moglo trcati mi smo imali kontrolu i bili smo bolji.
Drugo poluvrijeme
Evidentno je da mi u drugo poluvrijeme ulazimo sa dvojicom igraca koji vise ne mogu da ispune zadatak a to su Vrsajevic i Misimovic. Ohladili su se, umorni su, noge su teske, koncentracija pada. Misimovic vise nema snage da igra presing a Vrsajevic da ide gore dole. I ostatak ekipe je umoran, manje se trci i normalno manje se vraca u odbranu. I to se vidi na terenu, Slovaci imaju previse prostora za kontre a nasa igra djeluje nepovezano. Imamo loptu al slabo se krecemo i u momentu kad izgubimo loptu mi imamo 4 igraca na njihovoj polovini - Vedo, Dzeko, Miske i Pjana i ako pritom ispadnu Lulic i Salihovic ostajemo sa samo 4 igraca pozadi i Slovaci sa samo dvojicom igraca Weisom i napadacem uspijevaju da nam naprave probleme. Trener slovaka vidi da smo mi pali i trazi od njih da igraju jace i oni igraju presing na nasoj polovini i primorava nas na greske sto dovodi do totalnog pada i oni tu fulaju dva zicera.
U tom momentu je Susic trebao reagovati i ubaciti Rahimica ili Zahirovica umjesto Misimovica a Vrsajevica zamjeniti sa Pandzom i cuvati Hajrovica da ga ubaci kad se malo konsolidujemo.
Al Susic ide u propast i radi jos ofanzivniju izmjenu i tu sam se ja sokirao. Vadi Vrsajevica i ubacuje Viscu. Prebacuje Lulica desno a Viscu lijevo i totalno zbunjuje ekipu jer vec sada pola igraca igra van svojih prirodnih pozicija i mi bukvalno igramo sa samo dvojicom u odbrani a Susic ocekuje od Salihovica i Lulica da idu gore dole kao da je tek pocela utakmica i normalno da je ovo bilo ko da si dosao na aparat stavio sve pare i udario manja na 5-icu.
I normalno mi primimo gol mada je gol cista glupost i ima i Begoviceve krivice tu.
I Susic tek onda vadi Misimovica koji ljudi moji blijed izlazi s terena i mijenja ga sa Stevanovicem sto me je opet sokiralo jer momak nema utakmica u nogama i u jakoj je losoj formi sto se na kraju krajeva i vidjelo. Ulazi na teren a iz njega isijava neki strah, trema... U igri mekan, bez agresivnosti i mi tu nista ne dobijamo..
I tek onda zadnjih 10 minuta vadi Medunjanina i stavlja Hajrovica koji je u najboljoj formi i stavlja ga na sredinu sto nije njegova pozicija.
Evo kako smo mi zavrsili ovu utakmicu
Begovic
Spahic Bicakcic
Stevanovic Lulic Pjanic Hajrovic Salihovic Visca
Dzeko Ibisevic
S tim da ni sam ne znam ko je imao koju rolu osim napadaca i odbrane.
Po meni Susic je najveci krivac za poraz jer se bukvalno igrao menadzera sa ovom utakmicom.
Uredu je, pocetna taktika je imala svoje mane, ocekivali smo to al je opet imao vremena da reaguje kad to vise nije funkcioniralo i on to nije uradio.
Mozda nismo mogli dobiti utakmicu zbog loseg napada ali nismo je morali ni izgubiti i ne bismo da je Susic izveo prave izmjene u pravo vrijeme...
I nisam hejter nit cu sad traziti Papetov linc il nekih ostalih igraca zbog jedne utakmice pa i da izgubimo u Slovackoj, nije ni to kraj...
Drago mi je da mediji ne kritikuju nista jer ipak igramo u Slovackoj za 4 dana iako imaju puno pravo da urade to, al najbitnije je da se ne narusi atmosfera u reprezentaciji
Toliko
E sad, ovo je moja neka analiza meca.
Prije samog pocetka meca znali smo koliko je ofanzivna ova postava bila. Susic je izveo ekipu sa samo dva klasicna defanzivca, Spahicem i Bicakcicem a ulogu zadnjeg veznog je preuzeo Medunjanin. Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali, igrali smo presing, igrali agresivno na loptu i jednostavno Slovacima nismo dopustili da imaju prostora za kontre. U napadu nismo imali koncentracije, mada se mogao dati gol da smo bili prisebniji al mora se priznati da su Slovaci odigrali jako dobro u odbrani. Susic se kockao i to debelo. Vrsajevic koliko god bio spreman ipak u jednom Hajduku pretrci za cijelu utakmicu koliko je ovdje za jedno poluvrijeme i Susic je trebao znati da ce momak pregoriti sto bi se reklo. A jos u prvom se vidjelo koliko prostora ostavi svojim izlijetanjima al smo to ipak uspjeli pokriti jer se vezni red odmah vracao i pokrivao teren. Medunjanin je bio taj koji je ostajao pozadi kada bi Salihovic i Vrsajevic otisli gore. Vrsajevicu nemam sta prigovoriti, momak je poginuo na terenu a to sto je tanak u odbrani, to smo svi manje vise i ocekivali. Nema potreba Vrsajevica vrijedjati, jer je bilo igraca koji su losije odigrali. A i Susic je taj koji vrsi selekciju a ne on. Treba istaci ociglednu inferiornost Vede i Dzeke u duelima naspram Slovacke odbrane. Medunjanin je imao "Pirlo " rolu i on je po meni najbolje odigrao sinoc. Odlicno je davao lopte i drzao sredinu terena. Salihovic nije ni upola igrac kao sto je nekad bio mada al njegova trka i agresivnost nam uvijek dobro dodju. Vedo, Edin i Miske su igrali presing gore sto je dobro al isto tako je Susic trebao znati da Miske kao i Vrsajevic ne igra u jakoj ligi i da je fizicki nespreman da izdrzi taj ritam vise od jednog poluvremena.
Al dobro sve dok se moglo trcati mi smo imali kontrolu i bili smo bolji.
Drugo poluvrijeme
Evidentno je da mi u drugo poluvrijeme ulazimo sa dvojicom igraca koji vise ne mogu da ispune zadatak a to su Vrsajevic i Misimovic. Ohladili su se, umorni su, noge su teske, koncentracija pada. Misimovic vise nema snage da igra presing a Vrsajevic da ide gore dole. I ostatak ekipe je umoran, manje se trci i normalno manje se vraca u odbranu. I to se vidi na terenu, Slovaci imaju previse prostora za kontre a nasa igra djeluje nepovezano. Imamo loptu al slabo se krecemo i u momentu kad izgubimo loptu mi imamo 4 igraca na njihovoj polovini - Vedo, Dzeko, Miske i Pjana i ako pritom ispadnu Lulic i Salihovic ostajemo sa samo 4 igraca pozadi i Slovaci sa samo dvojicom igraca Weisom i napadacem uspijevaju da nam naprave probleme. Trener slovaka vidi da smo mi pali i trazi od njih da igraju jace i oni igraju presing na nasoj polovini i primorava nas na greske sto dovodi do totalnog pada i oni tu fulaju dva zicera.
U tom momentu je Susic trebao reagovati i ubaciti Rahimica ili Zahirovica umjesto Misimovica a Vrsajevica zamjeniti sa Pandzom i cuvati Hajrovica da ga ubaci kad se malo konsolidujemo.
Al Susic ide u propast i radi jos ofanzivniju izmjenu i tu sam se ja sokirao. Vadi Vrsajevica i ubacuje Viscu. Prebacuje Lulica desno a Viscu lijevo i totalno zbunjuje ekipu jer vec sada pola igraca igra van svojih prirodnih pozicija i mi bukvalno igramo sa samo dvojicom u odbrani a Susic ocekuje od Salihovica i Lulica da idu gore dole kao da je tek pocela utakmica i normalno da je ovo bilo ko da si dosao na aparat stavio sve pare i udario manja na 5-icu.
I normalno mi primimo gol mada je gol cista glupost i ima i Begoviceve krivice tu.
I Susic tek onda vadi Misimovica koji ljudi moji blijed izlazi s terena i mijenja ga sa Stevanovicem sto me je opet sokiralo jer momak nema utakmica u nogama i u jakoj je losoj formi sto se na kraju krajeva i vidjelo. Ulazi na teren a iz njega isijava neki strah, trema... U igri mekan, bez agresivnosti i mi tu nista ne dobijamo..
I tek onda zadnjih 10 minuta vadi Medunjanina i stavlja Hajrovica koji je u najboljoj formi i stavlja ga na sredinu sto nije njegova pozicija.
Evo kako smo mi zavrsili ovu utakmicu
Begovic
Spahic Bicakcic
Stevanovic Lulic Pjanic Hajrovic Salihovic Visca
Dzeko Ibisevic
S tim da ni sam ne znam ko je imao koju rolu osim napadaca i odbrane.
Po meni Susic je najveci krivac za poraz jer se bukvalno igrao menadzera sa ovom utakmicom.
Uredu je, pocetna taktika je imala svoje mane, ocekivali smo to al je opet imao vremena da reaguje kad to vise nije funkcioniralo i on to nije uradio.
Mozda nismo mogli dobiti utakmicu zbog loseg napada ali nismo je morali ni izgubiti i ne bismo da je Susic izveo prave izmjene u pravo vrijeme...
I nisam hejter nit cu sad traziti Papetov linc il nekih ostalih igraca zbog jedne utakmice pa i da izgubimo u Slovackoj, nije ni to kraj...
Drago mi je da mediji ne kritikuju nista jer ipak igramo u Slovackoj za 4 dana iako imaju puno pravo da urade to, al najbitnije je da se ne narusi atmosfera u reprezentaciji
Toliko
- Goalgetter
- Kontakt:
------------------ Begovic ------------------
Mujdza -- Bicakcic -- Spahic -- Salihovic
------------------ Rahimic -----------------
--------- Pjanic ---- Miske ---- Lulic -----
------------- Dzeko ---- Ibisevic -----------
Dosadasnjim receptom jednostavno dobiti Slovake. Hajrovica ubaciti umjesto Pjanica/Misketa u nastavku i nadati se najboljem. Znam samo da nam je Mujdza 20% reprezentacije sigurno, a to se vidjelo jucer. Momak u reprezentaciji pruza zaista sjajne partije, i falio nam je juce ogromno.
Dosadasnjim receptom jednostavno dobiti Slovake. Hajrovica ubaciti umjesto Pjanica/Misketa u nastavku i nadati se najboljem. Znam samo da nam je Mujdza 20% reprezentacije sigurno, a to se vidjelo jucer. Momak u reprezentaciji pruza zaista sjajne partije, i falio nam je juce ogromno.
Uglavnom, ove godine ako se ne kvalificiramo necemo onda nikad.
Mislim da ce drugaciji pristup biti u Slovackoj. Nadam se drugacijem sastavu ono jucer na prvi pogled je bilo tesko povjerovat da ce proci.
Iako mislim kakav god da sastav bude da cemo ih dobiti. Jer ako ne dobijemo mozemo sjesst i plakat. I price o tim njihovim borbama na terenu, Vedo spominje sljive ako je potrebno za pobjedu. E jesi i pokazao se sinoc brat bratu.
Mislim da ce drugaciji pristup biti u Slovackoj. Nadam se drugacijem sastavu ono jucer na prvi pogled je bilo tesko povjerovat da ce proci.
Iako mislim kakav god da sastav bude da cemo ih dobiti. Jer ako ne dobijemo mozemo sjesst i plakat. I price o tim njihovim borbama na terenu, Vedo spominje sljive ako je potrebno za pobjedu. E jesi i pokazao se sinoc brat bratu.
To je to bolje nemamo, oko 60' Rahimica zamjenit Zahirovicem ili Medunjaninom, ili njih oba ubacit.Goalgetter je napisao/la:------------------ Begovic ------------------
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Mi smo pali kada je Vrsajevic izasao,pa neka prica ko sta hoce !!
Bili smo dominantni kada je on igrao,cim je izasao mi smo pali.. GOTOVO !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Istina.harry_90 je napisao/la:Mi smo pali kada je Vrsajevic izasao,pa neka prica ko sta hoce !!![]()
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Ako bude igrao ko sinoc onda smo najebali ko zuti..Neozbiljno je imati igraca koji ima finog stomacica,a satro 13-a repka na svijetu..Miske je majstor,igracina,ali je rizik staviti ga u vrlo vaznoj utakmici za nas gdje se mora trcati,boriti..Taj njegov potez koji moze rijesiti tekmu mozda dodje a mozda i ne..A nama mozda ne treba,zar ne?Elegant je napisao/la:To je to bolje nemamo, oko 60' Rahimica zamjenit Zahirovicem ili Medunjaninom, ili njih oba ubacit.Goalgetter je napisao/la:------------------ Begovic ------------------
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 07 sep 2013, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Bio na tribinama sinoc, sve se lijepo vidjelo. Misimovic Pjanic I Medunjanin ni u snu zajedno , za revand ostavit Medunjanina da igra a Rahimica umjesto Misketa ili Pjanica koji je bio daleko najgori sinoc poslozit sve ko u ranijim utakmicama , Salihovica uz liniju Mujdza valjda bude spreman I probat uzet 3 boda gore sto bi nas prakticki odvelo u Brazil. Slovacka sinoc odlicno odigrala veoma jaki brzi okretni na svim djelovima terena bit ce izuzetno tesko
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.