Avdija Vrsajevic
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Avdija Vrsajevic
Dovoljno je reci Weiss..covjek je svrsavao po svrsajevicu cijelu tekmu..a tekme u cityu nije mogao odigrati..ni na klupi nikad
Unica grande amore
Hjad ne rise, momak je bio sam na desnoj strani i mnogo bolji igraci ne mogu sami pokrivati citavu stranu. Ne kazem da je on neki kalibar za repku al je pretcao je i uradio vise nego lulic i salihovic zajedno na drugoj strani. I btw ono uopste nije njegova prirodna pozicija nego polsupic.AllAbout je napisao/la:Dovoljno je reci Weiss..covjek je svrsavao po svrsajevicu cijelu tekmu..a tekme u cityu nije mogao odigrati..ni na klupi nikad
Republika Zenica
Avdija je igrao krilnog beka i sam je pokrivao desnu stranu dok lijevo bio dupli blok. Medunjanin je trebao to raditi sa Avdijom desno ali vehabija je setkao se po sredini. Zahirovic je za Medu izmislio poziciju zadnjeg veznog.
ma sta ti znas..ocito nisi gledao kako je taj covjek hendikepiran u odbrani...a svaki centarsut sam pomno pratio i zavrsio je pravo u rukama golmana..djaba mu sto je brz, ali nema mozgadubioza je napisao/la:Hjad ne rise, momak je bio sam na desnoj strani i mnogo bolji igraci ne mogu sami pokrivati citavu stranu. Ne kazem da je on neki kalibar za repku al je pretcao je i uradio vise nego lulic i salihovic zajedno na drugoj strani. I btw ono uopste nije njegova prirodna pozicija nego polsupic.AllAbout je napisao/la:Dovoljno je reci Weiss..covjek je svrsavao po svrsajevicu cijelu tekmu..a tekme u cityu nije mogao odigrati..ni na klupi nikad

Unica grande amore
Dobro strucnjak neka ti znas i nek si ti pomno pratio, mogli bi te mjesto susica postaviti. Uostalom taj Weiss se bas nadavao golova dok je Avdija igrao. Shvati da Avdija nije defanzivac i normalno da nece obavljati posao isto kao neko kome je to prirodna pozicija a pogotovo ne ako igra sam na toj strani i u napadu i odbrani. Momak je odigrao na toj poziciji koliko bi i jedan Dzeko odigrao isto da mu je dao taj zadatak.AllAbout je napisao/la:ma sta ti znas..ocito nisi gledao kako je taj covjek hendikepiran u odbrani...a svaki centarsut sam pomno pratio i zavrsio je pravo u rukama golmana..djaba mu sto je brz, ali nema mozgadubioza je napisao/la:Hjad ne rise, momak je bio sam na desnoj strani i mnogo bolji igraci ne mogu sami pokrivati citavu stranu. Ne kazem da je on neki kalibar za repku al je pretcao je i uradio vise nego lulic i salihovic zajedno na drugoj strani. I btw ono uopste nije njegova prirodna pozicija nego polsupic.AllAbout je napisao/la:Dovoljno je reci Weiss..covjek je svrsavao po svrsajevicu cijelu tekmu..a tekme u cityu nije mogao odigrati..ni na klupi nikad
Republika Zenica
Ovaj covjek da je postigao i gol bio bi na meti ovih forumskih strucnjaka iz iskljucivog razloga jer nosi ovo ime i prezime, a ne zove se recimo Zvjezdan Misimovic. Sta je covjek kriv sinoc? Jel njegov igrac dao gol? Jel njegov igrac ugrozio Begovica i u jednom trenutku? Odgovor na prvo pitanje NIJE, odgovor na drugo pitanje NIJE. On je mozda kriv sto Slovaci forsiraju Weissovu stranu? Trebao je napasti selektora Slovacke kako ga nije stid i Boga strah da igra vise po lijevoj strani nema sta. Covjek je istrcao gore-dole SIGURNO 20 puta, ali sigurno, a smio bi se kladiti i vise. Covjek centrirao 5 lopti i sam zatvarao desnu stranu. Sta je sa lijevom stranom? Sta je sa Lulicem,Salihovicem? Koliko Lulic ubaci loptu, koliko Salihovic? Ustvari sta je igrao Salihovic? Ni tamo ni vamo, nit se vukao po sredini nit po lijevoj strani. Cak stavise, obojica su pravili prekrsaje koji su malo je reci glupi, aludiram na Lulicev faul kod aut linije kada Weiss nema gdje a on ga faulira i dozvoljava divnu priliku za njihove i vise nego odlicne sakakace. Ali Avdija je kriv. Kriv je sto nije rekao selektoru da NECE da igra kada mu je ovaj saopstio da je u sastavu radi raje sa foruma, ja vjerujem da bi svi odavde rekli "Necu ja sefe nisam dovoljno dobar" jer su posteni i odgojeni i nece da srklete ljude. **** ti nas narod.
Jest, i to u dva navrata....u prvom poluvremenu - Weiss ga prvi put "prelomio", izgradio sebi šut pored ove hajdukove sohe, šutirao u bliži ugao i srecom Beg spasio, zatvorio ugao i odbranio odbivši loptu u korner....u drugom poluvrmenu Weiss ga otresao od sebe ko slinu, izletio sam pred Bega 1 na 1 i srecom promašio gol za centimetar...lopta otišla tik pored lijeve stative.A_d_0 je napisao/la:Ovaj covjek da je postigao i gol bio bi na meti ovih forumskih strucnjaka iz iskljucivog razloga jer nosi ovo ime i prezime, a ne zove se recimo Zvjezdan Misimovic. Sta je covjek kriv sinoc? Jel njegov igrac dao gol? Jel njegov igrac ugrozio Begovica i u jednom trenutku? Odgovor na prvo pitanje NIJE, odgovor na drugo pitanje NIJE. On je mozda kriv sto Slovaci forsiraju Weissovu stranu? Trebao je napasti selektora Slovacke kako ga nije stid i Boga strah da igra vise po lijevoj strani nema sta. Covjek je istrcao gore-dole SIGURNO 20 puta, ali sigurno, a smio bi se kladiti i vise. Covjek centrirao 5 lopti i sam zatvarao desnu stranu. Sta je sa lijevom stranom? Sta je sa Lulicem,Salihovicem? Koliko Lulic ubaci loptu, koliko Salihovic? Ustvari sta je igrao Salihovic? Ni tamo ni vamo, nit se vukao po sredini nit po lijevoj strani. Cak stavise, obojica su pravili prekrsaje koji su malo je reci glupi, aludiram na Lulicev faul kod aut linije kada Weiss nema gdje a on ga faulira i dozvoljava divnu priliku za njihove i vise nego odlicne sakakace. Ali Avdija je kriv. Kriv je sto nije rekao selektoru da NECE da igra kada mu je ovaj saopstio da je u sastavu radi raje sa foruma, ja vjerujem da bi svi odavde rekli "Necu ja sefe nisam dovoljno dobar" jer su posteni i odgojeni i nece da srklete ljude. **** ti nas narod.
Vrlo lako smo mogli primiti dva gola zbog klocine Avdije, koji je i previše limitiran da bi cuvao jednog Weissa.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Inace u fudbale se zna pravilo, ako izgubis duel ispadas iz ekipe za sva vremena. Tako rade sve ozbiljne ekipe.
avdija sinoc za vrijeme sto je odigrao je bio konkretnij od vecine igraca u nasoj ekipi i odigrao je sasvim solidno. i prolazna ocjena za sinoc.Od njega se ne ockuje da donosi prevagu nego da popuni upraznjeno mjesto sto je uradio pristojno.NA njega se pljuje iz drugih razloga. Nije on neki ekstra igrac ali je sinoc pokazao da je sasvim pristojan.
Kad smo kod toga da ga je Weiss proalazio,Ja bi postavio pitanje sta je s drugim igracima koga je Weiss prolazio sta je s igracima koje je hamsik prolazio sta je s igracima koje su u dzep stavili Skrtel i onaj drugi.hajmo malo realnosti avdija je bio na nivou koji se od njega ocekivalo a to je da ne bude koban po nas gol i popuni mjesto na kojem nemamo igraca,njema svaka casto sto je odigrao puno bolje od onoga sto se o njemu pise.Daleko da je on igrac od koga mi zavisimo i slicno ,ali neosnovano pljuvanje nema mjesta.
A zadnih poal sata su nas izdominirali i ako Avdija nije igrao.Ali Hajduk je nekom trn u oku ali bolje da ga izvadi dok ne oslijepi. I Avdija je bolji od sve ijednog igraca u nasoj ligi na ovoj poziciji koliko god se to nekima nesvidjalo!
I mi nismo utakmicu izgubili na poziciji Avdije nego u veznom redu i u napadu,u vezi su bili bolji i konkretniji od nas i rijesili nas, u napadau nismo mogli nista jer su nas drzali u dzepu.
Kad smo kod toga da ga je Weiss proalazio,Ja bi postavio pitanje sta je s drugim igracima koga je Weiss prolazio sta je s igracima koje je hamsik prolazio sta je s igracima koje su u dzep stavili Skrtel i onaj drugi.hajmo malo realnosti avdija je bio na nivou koji se od njega ocekivalo a to je da ne bude koban po nas gol i popuni mjesto na kojem nemamo igraca,njema svaka casto sto je odigrao puno bolje od onoga sto se o njemu pise.Daleko da je on igrac od koga mi zavisimo i slicno ,ali neosnovano pljuvanje nema mjesta.
A zadnih poal sata su nas izdominirali i ako Avdija nije igrao.Ali Hajduk je nekom trn u oku ali bolje da ga izvadi dok ne oslijepi. I Avdija je bolji od sve ijednog igraca u nasoj ligi na ovoj poziciji koliko god se to nekima nesvidjalo!
I mi nismo utakmicu izgubili na poziciji Avdije nego u veznom redu i u napadu,u vezi su bili bolji i konkretniji od nas i rijesili nas, u napadau nismo mogli nista jer su nas drzali u dzepu.
Avdija je najveca ubleha koja je obukla nacionalni dres, bar otkad ga ja pratim!
Defanzivno je katastrofalan igrac i samo slijepac to ne vidi. Nije direktno kriv sto smo izgubili, al je za ono vremena sto je proveo u igri, Weis pravio dar-mar po njegovoj strani. On jednostavno ne zna, a Susceva taktika ga je jos vise ukopala jer nije imao adekvatnu podrsku po toj desnoj strani.
Ovom Susicevom izjavom, da je Avdo bio dobar, sam izgubio svo postovanje prema njemu kao selektoru !
Defanzivno je katastrofalan igrac i samo slijepac to ne vidi. Nije direktno kriv sto smo izgubili, al je za ono vremena sto je proveo u igri, Weis pravio dar-mar po njegovoj strani. On jednostavno ne zna, a Susceva taktika ga je jos vise ukopala jer nije imao adekvatnu podrsku po toj desnoj strani.
Ovom Susicevom izjavom, da je Avdo bio dobar, sam izgubio svo postovanje prema njemu kao selektoru !
Manje vise se slazem s tobom..ciza je napisao/la:avdija sinoc za vrijeme sto je odigrao je bio konkretnij od vecine igraca u nasoj ekipi i odigrao je sasvim solidno. i prolazna ocjena za sinoc.Od njega se ne ockuje da donosi prevagu nego da popuni upraznjeno mjesto sto je uradio pristojno.NA njega se pljuje iz drugih razloga. Nije on neki ekstra igrac ali je sinoc pokazao da je sasvim pristojan.
Ali buraz,zar nama treba igrac koji ce nam samo popuniti mjesto u ekipi i od kojeg cemo samo ocekivati da ne bude koban po nas gol? Ja mislim da ne treba..
Avdija je odigrao solidno u napadu,mada opet ni nista specijalno,ali eto,zasluzio je pohvalu u tom segmentu..Ali u odbrani je los pravo,ispada,olahko ga prolaze,a bek je u formaciji ipak odbrambeni igrac prije svega..Zar ne?
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Nije u pitanju kako je covjek odigrao, moze se odigrati lose nije to problem, nego je pitanje OTKUD ON U REPREZENTACIJI
Vidim neki govore da je odigrao dobro.To po meni nema veze s vezom.Ljudi su sve sanse koje su imali napravili preko te strane.Komentator rece na pocetku da ga je Susic izabrao zato sto moze pretrcati teren 100 puta u toku utakmice.Moze al' **** moze.
s tobom se slazem,ali problem je taj sto mi nemamo igraca,ja bi volio da mi imamo svjetske kalibre ali nemamo,On ne bi igrao je zuka i mudja bili tu.Valjda nam treba bit jasno kakve irgace imamo sta mozemo ocekivati od njih,nije Avdija tu izuzetak,u ekipi imamo 4-5 igraca koji su daleko od igraca za nest oveliko.Ali ni mimo njih nemamo igraca koji bi im uzeli pozicije.Nemamo koknurenciju igraca na pozicijama, ne stavramo igrace i to je problem.Nasa liga koja treba bit osnov za buduce reprezentativce nije u stanju da prozvede igraca.Rios je napisao/la:Manje vise se slazem s tobom..ciza je napisao/la:avdija sinoc za vrijeme sto je odigrao je bio konkretnij od vecine igraca u nasoj ekipi i odigrao je sasvim solidno. i prolazna ocjena za sinoc.Od njega se ne ockuje da donosi prevagu nego da popuni upraznjeno mjesto sto je uradio pristojno.NA njega se pljuje iz drugih razloga. Nije on neki ekstra igrac ali je sinoc pokazao da je sasvim pristojan.
Ali buraz,zar nama treba igrac koji ce nam samo popuniti mjesto u ekipi i od kojeg cemo samo ocekivati da ne bude koban po nas gol? Ja mislim da ne treba..
Avdija je odigrao solidno u napadu,mada opet ni nista specijalno,ali eto,zasluzio je pohvalu u tom segmentu..Ali u odbrani je los pravo,ispada,olahko ga prolaze,a bek je u formaciji ipak odbrambeni igrac prije svega..Zar ne?
Evo da nije igrao On morali bi igrati s 10 igraca jer nema ko tu poziciju igrat.Pogledaj s klupe kakvi igraci ulaze ,a oni trebaju da kao preokrenu stavri koje su lose.A ni mimo reprezentacij nemamo igrace koji su taj kalibar.
Ovdje se trazi da se slone neki igraci a na njihovo mjesto dovedu igraci koji prvo nisu te pozicije drugo su po kvaliiteti jednaki s ovima.
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 07 sep 2013, 16:38, ukupno mijenjano 1 put.
Problem je sto Safet u Avdiji vidi igraca koji itekako moze odgovoriti zadatku pa i ne pokusava da nadje neko drugo rjesenje..Kao sto i u Sunjicu vidi potencijal,valjda samo on,a i ne pokusava da nadje neko eventulano drugo rjesenje..I tako iz utakmice u utakmicu..I na kraju ce oni i u Brazil aBd..Ni krivi ni duzni..ciza je napisao/la:s tobom se slazem,ali problem je taj sto mi nemamo igraca,ja bi volio da mi imamo svjetske kalibre ali nemamo,On ne bi igrao je zuka i mudja bili tu.Valjda nam treba bit jasno kakve irgace imamo sta mozemo ocekivati od njih,nije Avdija tu izuzetak,u ekipi imamo 4-5 igraca koji su daleko od igraca za nest oveliko.Ali ni mimo njih nemamo igraca koji bi im uzeli pozicije.Nemamo koknurenciju igraca na pozicijama, ne stavramo igrace i to je problem.Nasa liga koja treba bit osnov za buduce reprezentativce nije u stanju da prozvede igraca.Rios je napisao/la:Manje vise se slazem s tobom..ciza je napisao/la:avdija sinoc za vrijeme sto je odigrao je bio konkretnij od vecine igraca u nasoj ekipi i odigrao je sasvim solidno. i prolazna ocjena za sinoc.Od njega se ne ockuje da donosi prevagu nego da popuni upraznjeno mjesto sto je uradio pristojno.NA njega se pljuje iz drugih razloga. Nije on neki ekstra igrac ali je sinoc pokazao da je sasvim pristojan.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
jako dobro pitanjeFCS je napisao/la:Nije u pitanju kako je covjek odigrao, moze se odigrati lose nije to problem, nego je pitanje OTKUD ON U REPREZENTACIJI
Avdija je jedan od modernih bekova koji igraju 20 m od protivničkog gola, i naravno, veznjak mora zatvarati njegove ispade prema napadu, nije on kriv što mi u tom trenutku nismo imali pokretno desno krilo. 

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
koliko kvaltietnih igraca za reprezentaciju imamo pokazuje to da i on ima mjesta u reprezentaciji i ne samo on.Ukupno imamo jedva 6-7 igraca koji mogu odgovorit zadataku da bi se zadrzali na mjestu na kojem se nalazimo i da bi mogli redovno ucestvovati na ep i sp,a buducnost nam je crna jer ove nema ko naslijditi.111 je napisao/la:jako dobro pitanjeFCS je napisao/la:Nije u pitanju kako je covjek odigrao, moze se odigrati lose nije to problem, nego je pitanje OTKUD ON U REPREZENTACIJI
i ako odemo na SP to ce biti izuzetak u odnosu na nas,jer mi ni do sad a ni poslije ove generacije dobrih igraca(njih nekoliko koji iznose teret kvalifikacija) necemo imati kvaltiet za isto osim ako se ne promjeni sistem takmicenja i omoguci nam se odlazak.Ovo sto ima hrvatska sto radi konstatno za nas je san, a to je put kako treba radit.
Avdija je sinoc igrao sam na desnoj strani, nije bilo kao slucaj sa Lulicem i Salihovicem, kad jedan ode naprijed da ga drugi pokriva. Avdiju nije imao ko pokrivati i zato u nekim situacijama kad je mogao naprijed ici on nije isao jer zna da ce ostati rupa iza njega. Sto se tice odbrane u svakom timu kad postoji krilo i bek oni zajedno ucestvuju u odbrani(citaj Wolkot-Sanja), Avdija je morao sam da drzi tu desnu stranu. Covjek je imao dosta dobrih prodora i uputio je mnogo kvalitetnije centarsuteve od Salihovica. Sve u svemu kad mi nadjemo bolju zamjenu Mujdzi, Avdija treba letit sa spiska, a kako stvari stoje ne vidim da bi to moglo biti u skorijoj buducnosti.
Bolje je ovo da procita Pape,koji nakon svega tvrdi da je Avdija odigrao dobru utakmicuHead je napisao/la:Avdija nadam se da citas forum...
Nemas ti pojma letvo limitirana,glup si k'o qurac,ebo te onaj ko te gura.

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.