Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
14
2%
Take-Two
11
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 588

AjsKjub
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la AjsKjub » 01 sep 2013, 16:26

Mislite da je EU4 kompleksna igra? Preporucujem Hearts of Iron 3 (ujedno i omiljena paradox igra) te Darkest Hour. :D
Unico amore sei!
❤️🖤

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 sep 2013, 18:09

AjsKjub je napisao/la:Mislite da je EU4 kompleksna igra? Preporucujem Hearts of Iron 3 (ujedno i omiljena paradox igra) te Darkest Hour. :D
DH nisam igrao, ali HOI je, slažem se, za klasu složenija igra od EU, pogotov HOI 3.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 sep 2013, 18:11

DukeOfWellington je napisao/la:
AjsKjub je napisao/la:Mislite da je EU4 kompleksna igra? Preporucujem Hearts of Iron 3 (ujedno i omiljena paradox igra) te Darkest Hour. :D
DH nisam igrao, ali HOI je, slažem se, za klasu složenija igra od EU, pogotov HOI 3.
P.S. Evo ja ću otvoriti temu Paradox Games u kojoj ćemo da tabirimo o EU, CK i ostalim sličnim igrama bez da pokazuju prstom u nas :mrgreen:

P.P.S. Evo: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=43&t=7798

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 01 sep 2013, 21:57

DukeOfWellington je napisao/la:
DH je bolja ver. HOI2
Unico amore sei!
❤️🖤

vendeta1921
Kontakt:

Post Postao/la vendeta1921 » 06 sep 2013, 00:40

Imam jedno pitanje, prodajem Joystick i pita me frajer radi li na fsx, e sad mene zanima sta je fsx i kako cu znati radi li na istom

Joystick je na ovaj fazon slika
Za ovaj grb nije umrjeti grijeh!!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 sep 2013, 17:56

moze pomoc oko PSP konzole, sve u detalje ako nije problem jer sam stvarno skoro pa laik za to, koliko kosta nova, koji je najbolji model, cijene cipiranja ako je moguce, cijene originalnih igara, na kojem principu radi, ima li hard disk konzola na koji se mogu prebaciti igrice, koliko prosjecno jedna zauzima mb ili gb, trajanja baterije i eto tako neke uopstene stvari :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 18:01

Ako imaš nekoga u Njemačkoj onda je kupi. U nas ti nabijaju cijenu do besvijesti samo da se može pobiti neka kahvica.

PSP bijela konzola ti košta 89 eura.
PSP crna konzola ti košta 95 eura.

Igre ti koštaju od 10 eura do 40 eura. Novije naravno više kao što je FIFA 2014.

Bolje od PSP je PS Vita.

Ona košta 179 eura.

Kada već uzimaš takve stvari preporučio bi ti Nintendo 3ds. Imaš r4 karticu ako se ne varam i sve igre što postoje na ovom svijetu možeš igrati. Ne sjećam se sada ima li PSP ili PS Vita tu opciju (provjeri na wikipediji).

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 sep 2013, 18:06

a ove informacije malo bitnije (i ilegalnije) za nase prostore? :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 18:11

Sony PSP košta kod nas 385KM, radnja je u Sarajevu.
Sony PS Vita košta 495KM, radnja je u Sarajevu.

PSP modifikacija košta 50KM, također u toj istoj radnji.

:)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 sep 2013, 18:14

ja sam naletio na PSP po cijeni od 270, dvije godine garancije, u tom istom shopu ima originalnih igara kao sto su neke iz serijala tekken, gran tourismo ili nfs (to je ono sto sam vidio i zamaptio na prvu :mrgreen: ) po cijeni od 25 km komad :D sad ne znam koji je model, nisam se raspitivao nisam nosio odmah pare da bi to kupio a nisam iskreno ni znao da postoji sada toliko nekih modela kao ni kako stoje stvari vezano za sve ovo pa da ne preplatim :D

inace hvala za informacije i pomoc druze :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 18:20

http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_Portable

Zavisi na koji si model naišao.

Recimo ja imamo Nintendo ds lite, a imaš i Nintendo ds obični koji je starija verzija. Najveća razlika kod mene je izgled, a i malo su bolje specifikacije.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 sep 2013, 18:24

po izgledu cini mi se da je bio neki od ova prva 2 crna, bijeli ovaj nije, ovaj sto mi se cini kao klizni nije isto kao ni ovaj zadnji crni, znaci PSP-100 i PSP-200 :D sudeci po tvojim komentarima izgleda da je za njih 270 ipak previse platiti, imam li pravo? nista, ako budem kupovao izgleda da ce biti potez reci nekome da mi donese iz njemacke :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 18:26

Ako imaš viška keša onda sve možeš a gledajući na stanje u BiH bolje bi ti bilo da ga ne kupuješ. Instaliraj sebi emulatore :)

Bolje je imati dobar pc, laptop ili mobitel nego tu konzolu. Imam GBC, Nintendo ds, SNES, PS2, WII, a ništa ne igram već godinama.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 sep 2013, 18:30

ma ja inace strasno slabo igram igrice, ne privlaci me sjesti i sad svaku novu igricu pratiti, ispostovati, prelaziti, ovo sam planirao onako da imam nekad kad mi je dosadno, legnem u krevet i polako prelazim nesto, malo igram dok mi se ne pocne spavati, u pauzama nekim kad nemam sta bolje i pametnije ili nesto slicno :D daleko sam ja od gamera, pc sumnjam da mi moze koju novu igricu pokrenuti ono, samo FM jer to jedino i igram zadnjih godina ali ni blizu kao nekad :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 18:35

Bio sam prije par godina gamer ali sada me te stvari ne zanimaju. Jedino se nekad sa prijateljima sastanem pa igramo ili PES-a ili FIFE. U PES-u sam prosjek, a u Fifi odličan, valjda što je igra dosta realnija i ne možeš sa jednim igračem prelaziti po 10 igrača. Pes je čisto smeće koje se igra samo na balkanu :)

Razumijem te u potpunosti za PSP. Teška situacija kod nas, čim kupuješ takve stvari odmah raja počinje sa pričom šta će ti to. Ne razumiju doživljaj. I dan danas se sjećam vremena kada sam se rokao sa GBC i pokemon goldom po čitavu noć. Koje uživanje :)

Sada mi treba samo dobar mobitel radi pdf-a i to je to. Ovako dadoh sav keš u knjige od kojih ionako nema nikakve koristi jer se to kod nas ne cijeni.

Sada je pametno kupiti 10 PS4 i otvoriti negdje igraonicu dok ova omladina ide u školu :mrgreen:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 sep 2013, 18:38

hahaha isti sam fakticki, gamer sam nekad bio ono, iz vremena unreala, ps keca i tako tih stvari, sve poslije kako vrijeme odmice manje i manje :D imam taj mobitel ono dobar, mogao bi i na njemu igrice igrati ali nije mi to to, jednostavno nikad nisam koristio mobitel za takve stvari, sms, internet i razgovor kad moram, to su moje radnje na mobitelu :lol:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 sep 2013, 18:40

Ovo za igraonu je odlicna ideja.
Kod mene u osnovnoj bila jedna sa 6 dvojki pa se tu poslije casa iskupimo pa rokamo pesa i zaradjivali su dnevno sigurno 50-60km a mozda i vise.

A usput i prodavali piratske igre i filmove i to naplate po 2km.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 07 sep 2013, 20:09

LenBias je napisao/la:hahaha isti sam fakticki, gamer sam nekad bio ono, iz vremena unreala, ps keca i tako tih stvari, sve poslije kako vrijeme odmice manje i manje :D imam taj mobitel ono dobar, mogao bi i na njemu igrice igrati ali nije mi to to, jednostavno nikad nisam koristio mobitel za takve stvari, sms, internet i razgovor kad moram, to su moje radnje na mobitelu :lol:
Nedavno, dogovorimo se mi razbacit u nekoj igraoni "UT". Tako dodje "starija ekipa", a igraona puna balavurije. Mi im dodjemo kao neke "nove face". Kontaju oni daj da vidimo kako ovi igraju i sta igraju, kad ono mi "UT". :) Fino je bilo posjetit se na stare dane i ono klasicno: "vrati zastavu", "eto ga na snajperu", "poentiraj" :mrgreen:
I nakon toliko godina ne igranja skuzim da bolje znam gdje sta na mapama UT-ea stoji, nego u svojoj kuci (koja bolest).

Evo jedna "nota":

[youtube][/youtube]

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 sep 2013, 08:44

hahaha to druze, koliko se samo sati, dana i sto je bitnije od svega para dalo za igranje toga u klubovima :mrgreen:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 08 sep 2013, 14:04

Otelo je napisao/la:Ovo za igraonu je odlicna ideja.
Kod mene u osnovnoj bila jedna sa 6 dvojki pa se tu poslije casa iskupimo pa rokamo pesa i zaradjivali su dnevno sigurno 50-60km a mozda i vise.

A usput i prodavali piratske igre i filmove i to naplate po 2km.
ma nije to opet ko prije npr 97-98 godine ,tad ko je imo play station 1 igraonu uzeo je para i para,
ono tad kod nas poceo ps1 ,naspram onih nintenda i sranja dodje nesto novo i svi su navaljivali na to,kompjutera je slabo bilo i zbog toga su sve igraone prepune bile ,sad je vec drugacije ,bar u tz kod nas ja nezz da ima 2-3 igraone (nezz ni to tacno jer ne idem )a prije u jednom trznom 3-4 igraone sve puno ko sibica :D .
soker prvi izadje na kecu ,ma nema to je pomama bila :D

Sad svako ima kompjuter ,install soker ako mu se igra i igra sa drustvom sto bi placo u igraoni. ima ono jos ljudi igraju al nije to ko prije ni izbliza.Slaba je nafaka danas ko ima igraonu .
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.