Davno prožvakana tema, ne želim zachatavati forum, al' zna se dobro zašto baš njega spominjem!! Od svih tih što ti nabrajaš niko nije obećavao da će 100% igrati za nas, slikavao se s majicama gdje ''voli BiH'' i sl. **** ostaje ****, i želim mu sve najgore u karijeri!!!Neutral je napisao/la:Ako već njega spominješ onda spomeni i sve one igrače koji igraju za susjede od fudbala, košarke, rukometa itd. Također nemoj zaboraviti spomenuti i 2-3 miliona Bošnjaka koji su migracijom otišli u Tursku gdje su zakonom morali uzeti tursko prezime
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
nije preldžić tema,ko ga ****,izabrao je sebi put i život
ZNA SE STA JE OVDJE TEMA I DRZI SE NJEvoltron30 je napisao/la:Znam da ovo više ne potpada pod ovu temu, al' jednostavno moram. Preldžiću poturico sretan povratak u 'stambol, 'ebo ti Kemo Ataturk sve tvoje!!!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Kada je o Bavketu riječ, on je tip igrača kojem moraš puhati u krila da bi pružio partije kakve realno može. Sjetite se utakmice protiv Hrvatske prošlo EP ( da ne idemo dalje u prošlost ) kada je bukvalno prelomio utakmicu onim zakucavanjem nakon fintiranja svog čuvara na šutu za 3 i one trice.
Aco nije znao da ga podigne a to se ne može ni Aci zamjerit. Ipak, ima on 12 igrača u timu i ne može voditi računa o psihloškom stanju jednog skoro pa tridesetogodišnjaka. Te dječije bolesti je trebao davno odbolovati, ali nije i šta se tu može.
I bez obzira na loše partije i sve što stoji iza njih, Bavketa treba cijeniti jer je on trenutna naša druga najbolja četvorka nakon Teletovića.
Da je to u klikerima, treba se cijeniti i ne pljuvati čovjek.
Aco nije znao da ga podigne a to se ne može ni Aci zamjerit. Ipak, ima on 12 igrača u timu i ne može voditi računa o psihloškom stanju jednog skoro pa tridesetogodišnjaka. Te dječije bolesti je trebao davno odbolovati, ali nije i šta se tu može.
I bez obzira na loše partije i sve što stoji iza njih, Bavketa treba cijeniti jer je on trenutna naša druga najbolja četvorka nakon Teletovića.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Samo da se danas Wright ne uhvati na udicu i ne počne da se nadmeće sa Mc Kalebom.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Gavijalov je napisao/la:Kada je o Bavketu riječ, on je tip igrača kojem moraš puhati u krila da bi pružio partije kakve realno može. Sjetite se utakmice protiv Hrvatske prošlo EP ( da ne idemo dalje u prošlost ) kada je bukvalno prelomio utakmicu onim zakucavanjem nakon fintiranja svog čuvara na šutu za 3 i one trice.
Bavke je kasno poceo igrati kosarku,to je taj problem sa glavom..Inace je veliki borac,obavlja te neke prljave zadatke.Za njega je bitno da pogodi jedan sut,cesto nakon toga zna da poludi.Aci zamjeram jedino ,sto su otpisali Bajramovica,a pozvali Shutala koji je istih godina.
- storm_raider
- Kontakt:
Nije kasno poceo da se bavi kosarkom. U Bosnu je dosao sa 17 godina iz Ilidze, zajedno sa tada mega-talentovanim Prasovicem.
Sport je lijek za tijelo i duh.
- tuzlak1987
- Kontakt:
igral ljudi za ove Makedince onaj Cekovski ili kako se vec zove, on nam je uvijek zabijao 15 i vise poena, a vazi za igraca koji ne zabija toliko ali nas je uvijek unistavao
Cuo sam mislim da je Avdic rekao da je taj povrijedjen mada moze biti da nije istina...
Nece igrati.tuzlak1987 je napisao/la:igral ljudi za ove Makedince onaj Cekovski ili kako se vec zove, on nam je uvijek zabijao 15 i vise poena, a vazi za igraca koji ne zabija toliko ali nas je uvijek unistavaoCuo sam mislim da je Avdic rekao da je taj povrijedjen mada moze biti da nije istina...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- tuzlak1987
- Kontakt:
dobro je, nije toliko bitan ali nam je u pripremnoj zabio 20-30 poena kako se sjecamRaul_64 je napisao/la:Nece igrati.tuzlak1987 je napisao/la:igral ljudi za ove Makedince onaj Cekovski ili kako se vec zove, on nam je uvijek zabijao 15 i vise poena, a vazi za igraca koji ne zabija toliko ali nas je uvijek unistavaoCuo sam mislim da je Avdic rekao da je taj povrijedjen mada moze biti da nije istina...
33 mislim , ma jest bitan
ergo s njim bi tek imali probleme pod kosem , ovako imamo neke sanse da uhvatimo loptu neku
ergo s njim bi tek imali probleme pod kosem , ovako imamo neke sanse da uhvatimo loptu neku
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Počeo je da se bavi košarkom sa 15 godina što i jeste relativno kasno. U Bosnu je došao sa 19 ili 20 godina sa 17 nije sigurno jer je u Ilidži završio juniorski staž. Došao je kad je Dino ušao u Bosnu a to nije 2001 godina jer je Bavke 2001-e imao 17. Međutim najveći Bavketov problem a i Prasovićev je bio Menso koji ih je uništio isto kao i Zimića. Bavke je još i dobro prošao li mu je ubio samopouzdanje zajedno sa rajom sa tribina. Menso je gledao sebe a klub nije imao kao ni sada strategiju razvoja mladih igrača niti im se davala prilika sem NIhadu. Na treninzima su sjedii sa strane a posudbe nije bilo. Sjećam se tekme u kojoj je Prasovic protiv Širokog pojeo Opačka ali posije toga nikad više nije zaograo. Tad je zaigrao jer je bilo dosta povreda pa morao.storm_raider je napisao/la:Nije kasno poceo da se bavi kosarkom. U Bosnu je dosao sa 17 godina iz Ilidze, zajedno sa tada mega-talentovanim Prasovicem.
- storm_raider
- Kontakt:
Jeste, do mene je, nakon juniora je dosao u Bosnu. To mi sad izgleda kao da je bilo prije 20 godina.zaboljisportuBiH je napisao/la:Počeo je da se bavi košarkom sa 15 godina što i jeste relativno kasno. U Bosnu je došao sa 19 ili 20 godina sa 17 nije sigurno jer je u Ilidži završio juniorski staž. Došao je kad je Dino ušao u Bosnu a to nije 2001 godina jer je Bavke 2001-e imao 17. Međutim najveći Bavketov problem a i Prasovićev je bio Menso koji ih je uništio isto kao i Zimića. Bavke je još i dobro prošao li mu je ubio samopouzdanje zajedno sa rajom sa tribina. Menso je gledao sebe a klub nije imao kao ni sada strategiju razvoja mladih igrača niti im se davala prilika sem NIhadu. Na treninzima su sjedii sa strane a posudbe nije bilo. Sjećam se tekme u kojoj je Prasovic protiv Širokog pojeo Opačka ali posije toga nikad više nije zaograo. Tad je zaigrao jer je bilo dosta povreda pa morao.storm_raider je napisao/la:Nije kasno poceo da se bavi kosarkom. U Bosnu je dosao sa 17 godina iz Ilidze, zajedno sa tada mega-talentovanim Prasovicem.
i ja žalim za tim prašovićem, sjećam se jedne njegove zapažene role protiv cibone. vjerovatnno je i tad menso bio primoran da ga ubaci.
a što se današnje tekme tiče, ima, brate, snimak od prije dvije godine kad smo izgubili od makedonaca i nek valjnao prostudiraju. ja, kao laik, mogu samo u vezi mirze reći, siguran sam da se u napadu ne smije spuštati košu i ići silom na čeonu liniju (što je radio u prethodnim mečevima) jer će ga pero antić pojesti, nego sve suprotno od toga.
a što se današnje tekme tiče, ima, brate, snimak od prije dvije godine kad smo izgubili od makedonaca i nek valjnao prostudiraju. ja, kao laik, mogu samo u vezi mirze reći, siguran sam da se u napadu ne smije spuštati košu i ići silom na čeonu liniju (što je radio u prethodnim mečevima) jer će ga pero antić pojesti, nego sve suprotno od toga.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Mislim da je i Cibona bila u tih 15-20 dana kad su bile te povrede i sl. @storm Svaka čast Dženi ali najveći uticaj na Zimića su imali Salko Čamdžić i Rusmir Halilović. Oni su ga izgradili, kod Džene se formirao što je više stvar prirode nego DŽenine zasluge koje ne umanjujem (prije svega psihičke) ali je on vrlo kratko bio Zimi trener za razliku od prve dvojice. Kasnije je sve to Menso bacio pod noge i psihički ga ubio pored par povreda koje su isto imale uticaja. Mada su i povrede nekad posljedica loših treninga. Zima je u RIN-u i malo poslije itekako izgledao zainteresovan za košarku koliko se sjećam, ali onda dolazi prvi tim Bosne i pad totalni.frenki je napisao/la:i ja žalim za tim prašovićem, sjećam se jedne njegove zapažene role protiv cibone. vjerovatnno je i tad menso bio primoran da ga ubaci.
- storm_raider
- Kontakt:
Kod njih je naucio osnove kosarke, ali nigdje nije napreovao kao kod Dzene u tako kratkom periodu, godina, godina i pol. Volio je on da trenira i da igra, ali nikad previse nije bio zainteresovan za kosarku.zaboljisportuBiH je napisao/la:Mislim da je i Cibona bila u tih 15-20 dana kad su bile te povrede i sl. @storm Svaka čast Dženi ali najveći uticaj na Zimića su imali Salko Čamdžić i Rusmir Halilović. Oni su ga izgradili, kod Džene se formirao što je više stvar prirode nego DŽenine zasluge koje ne umanjujem (prije svega psihičke) ali je on vrlo kratko bio Zimi trener za razliku od prve dvojice. Kasnije je sve to Menso bacio pod noge i psihički ga ubio pored par povreda koje su isto imale uticaja. Mada su i povrede nekad posljedica loših treninga. Zima je u RIN-u i malo poslije itekako izgledao zainteresovan za košarku koliko se sjećam, ali onda dolazi prvi tim Bosne i pad totalni.frenki je napisao/la:i ja žalim za tim prašovićem, sjećam se jedne njegove zapažene role protiv cibone. vjerovatnno je i tad menso bio primoran da ga ubaci.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Pa to ti kažem napredovao na očigled svih jer se tad formirao, sazreo i naravno da je i Dženo nešto svoje dodao ali je tad došlo do izražaja sve ono štoje ranije učio.storm_raider je napisao/la:Kod njih je naucio osnove kosarke, ali nigdje nije napreovao kao kod Dzene u tako kratkom periodu, godina, godina i pol. Volio je on da trenira i da igra, ali nikad previse nije bio zainteresovan za kosarku.zaboljisportuBiH je napisao/la:Mislim da je i Cibona bila u tih 15-20 dana kad su bile te povrede i sl. @storm Svaka čast Dženi ali najveći uticaj na Zimića su imali Salko Čamdžić i Rusmir Halilović. Oni su ga izgradili, kod Džene se formirao što je više stvar prirode nego DŽenine zasluge koje ne umanjujem (prije svega psihičke) ali je on vrlo kratko bio Zimi trener za razliku od prve dvojice. Kasnije je sve to Menso bacio pod noge i psihički ga ubio pored par povreda koje su isto imale uticaja. Mada su i povrede nekad posljedica loših treninga. Zima je u RIN-u i malo poslije itekako izgledao zainteresovan za košarku koliko se sjećam, ali onda dolazi prvi tim Bosne i pad totalni.frenki je napisao/la:i ja žalim za tim prašovićem, sjećam se jedne njegove zapažene role protiv cibone. vjerovatnno je i tad menso bio primoran da ga ubaci.
lumani je napisao/la:Gavijalov je napisao/la:Kada je o Bavketu riječ, on je tip igrača kojem moraš puhati u krila da bi pružio partije kakve realno može. Sjetite se utakmice protiv Hrvatske prošlo EP ( da ne idemo dalje u prošlost ) kada je bukvalno prelomio utakmicu onim zakucavanjem nakon fintiranja svog čuvara na šutu za 3 i one trice.
Bavke je kasno poceo igrati kosarku,to je taj problem sa glavom..Inace je veliki borac,obavlja te neke prljave zadatke.Za njega je bitno da pogodi jedan sut,cesto nakon toga zna da poludi.Aci zamjeram jedino ,sto su otpisali Bajramovica,a pozvali Shutala koji je istih godina.
mlađi je dvije godine šutalo od bajramovića
Ja Keninu radinost i igru cijenim više od većine na ovom forumu, ali jednostavno kada nekom uzimaš kapitensku traku ne zoveš ga više u reprezentaciju. To nije sam Aco odlučio. Odluku o tom ko će biti kapiten kod novog trenera oblikuju prvi ljudi saveza. E sada da li je bilo bolje da Keno zadrži kapitensku traku, a pri tome da igra 10-15 minuta kao zamjena za Teletovića, ne bih znao reći. To je baš specifična situacija.lumani je napisao/la:Gavijalov je napisao/la:Kada je o Bavketu riječ, on je tip igrača kojem moraš puhati u krila da bi pružio partije kakve realno može. Sjetite se utakmice protiv Hrvatske prošlo EP ( da ne idemo dalje u prošlost ) kada je bukvalno prelomio utakmicu onim zakucavanjem nakon fintiranja svog čuvara na šutu za 3 i one trice.
@filip,
2,3 godine gore dole,nije bitno
na pocetku su rekli,idemo da podmladimo ekipu...
Za danas se nadam da ce Mirza i Zack nesto da naprave..Sa druge strane, Mirza mora dobro pripaziti na Peru,nekad on zna uci u seriju sa tricama.Boa je tesko zaustaviti,on to cesto sam sebi napravi...Skok,Skok,Skok.
Idemo Bosna

2,3 godine gore dole,nije bitno
Za danas se nadam da ce Mirza i Zack nesto da naprave..Sa druge strane, Mirza mora dobro pripaziti na Peru,nekad on zna uci u seriju sa tricama.Boa je tesko zaustaviti,on to cesto sam sebi napravi...Skok,Skok,Skok.
Idemo Bosna
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.