EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši
Super, ali SUPER stvar je što je utakmica Latvija Makedonija u 14.30h a mi smo u 17.45h. Tako da ćemo znati šta moramo uraditi. Plus, selektor makedonije je na press konferenciji rekao da moraju dobiti, da bi zadržali kakve takve šanse, što znači da će se i oni boriti 
Zadnja izmjena: Vedad87, dana/u 08 sep 2013, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Vidite jednu stvar, sutra nam je pobjeda Makedonije važna iz dva razloga:
1. Ne zanima nas koš razlika na našoj utakmici, dakle dovoljna nam je svaka pobjeda.
2. Prenosimo bodove
Jer, ukoliko Latvija pobjedi, a mi moramo da igramo na razliku, to znači da idemo da izbacujemo Litvaniju (Latviju nikako ne možemo), a ako njih izbacimo dalje idu Srbija i Latvija i mi ne prenosimo ništa od bodova.
1. Ne zanima nas koš razlika na našoj utakmici, dakle dovoljna nam je svaka pobjeda.
2. Prenosimo bodove
Jer, ukoliko Latvija pobjedi, a mi moramo da igramo na razliku, to znači da idemo da izbacujemo Litvaniju (Latviju nikako ne možemo), a ako njih izbacimo dalje idu Srbija i Latvija i mi ne prenosimo ništa od bodova.
E **** nam je politika!!! u pm! tesko !DukeOfWellington je napisao/la:Znači sutra po pobjedu i navijat' za Makedoniju, to je najnovija politika.
@grgr Ovisimo o sebi, samo nam treba pobjeda od 10 razlike da ne ovisimo o drugim rezultatima.
Max Allegri
Makedonija ima sanse da prodje..mora pobjediti najmanje 10 razlike kako bi u krugu tri reprezentacije ( BiH, MK i Latvija ) imala bolju kos razliku..s tim da Srbija pobjedi CG..tako da mislim da ce makedonci itekako zapeti...ovo se odnosi u slucaju da mi sutra izgubimo ( ja se iskreno nadam da necemo )...tako da bi mi, makedonci i latvijci imali skor 2-3Edin TM87 je napisao/la:Ovisimo sami o sebi, al' mi ne mozemo dobit Mali 10 razlike, a ne Litvaniju![]()
![]()
![]()
Duke, imal' Makedonija sanse za prolaz, tj hocel' zapet il' ce nam se osvetit sto smo ih izbacili![]()
Jedno je sigurno, ako prodjemo imat cemo 1-1 omjer u drugoj grupi i mogli bi u cetvrfinale
EDIT: Nije ni to sigurno ustvari, ako mi dobijemo 10 razlike a MKD izgubi krompir prenosimo
Zadnja izmjena: edo07, dana/u 08 sep 2013, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.
Mene samo zanima ko koga kara u ovoj skupini?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- DukeOfWellington
- Kontakt:
I još jedna stvar:
Ako sutra mi izgubimo od Litvanije, Srbija dobije Crnnu Goru, a Makedonija pobijedi Latviju sa 12 razlike da bi išli dalje. To je dobro jer imaju kakvu takvu šansu pa će se boriti za pobjedu koja bi nama puno značila.
Ako sutra mi izgubimo od Litvanije, Srbija dobije Crnnu Goru, a Makedonija pobijedi Latviju sa 12 razlike da bi išli dalje. To je dobro jer imaju kakvu takvu šansu pa će se boriti za pobjedu koja bi nama puno značila.
dovoljno im je i 10 razlike...DukeOfWellington je napisao/la:I još jedna stvar:
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Makedonci ce zapeti, imaju sansu a i realno kvalitetniji su tim. I mi se onda uzdati u sebe i ako kojim slucajem ne pobjedimo, nadati se da ce Srbi taktizirati da prenesu 4 boda 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
moram priznati da nisam vidio većeg fair-play naroda od Makedonaca .. svi do jednog nam čestitaju pobjedu i to zasluženu kako kažu
stvarno, svaka im čast
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Istina.edo07 je napisao/la:dovoljno im je i 10 razlike...DukeOfWellington je napisao/la:I još jedna stvar:
@Duke se potrudio objasniti i zadnjem laiku ove stvari u vezi naše grupe, a opet neki postavljaju pitanja
Uglavnom, bilo bi daleko bolje po nas da je CG veceras pobjedila - jer bi u tom slucaju bilo kakva naša pobjeda (pa i ona sa jednim košem razlike) protiv Litvanije, nas odvela sigurno u naredni krug....sad vec gledamo na poklapanje drugih rezultata (cak i u slucaju pobjede nad Litvanijom).
Crnogorci su bili jako blizu da pobjede Litvaniju, ali jbg nisu imali snage i koncentracije u produžecima.
Ne volim se vracati ne vec pređeno gradivo, ali ne mogu nikako da prebolim prvo kolo i taj susret sa Latvijom
...to smo trebali dobiti i stvari bi sad izgledale mnogo lakše.
Nije ni Litvanija toliko jaka, koliko mislimo....jesu bili jedni od favorita grupe za prolaz dalje, ali vidimo da se i oni pate u ovoj grupi...Kleiza (njihov glavni igrac) nije u onoj pravoj formi, dosta forsira uzvodno.
Oni jesu iskusnija i jaca ekipa od nas, ali što kaže Aco sutra cemo se boriti do kraja...pa šta Bog da i sreca junacka

Uglavnom, bilo bi daleko bolje po nas da je CG veceras pobjedila - jer bi u tom slucaju bilo kakva naša pobjeda (pa i ona sa jednim košem razlike) protiv Litvanije, nas odvela sigurno u naredni krug....sad vec gledamo na poklapanje drugih rezultata (cak i u slucaju pobjede nad Litvanijom).
Crnogorci su bili jako blizu da pobjede Litvaniju, ali jbg nisu imali snage i koncentracije u produžecima.
Ne volim se vracati ne vec pređeno gradivo, ali ne mogu nikako da prebolim prvo kolo i taj susret sa Latvijom
Nije ni Litvanija toliko jaka, koliko mislimo....jesu bili jedni od favorita grupe za prolaz dalje, ali vidimo da se i oni pate u ovoj grupi...Kleiza (njihov glavni igrac) nije u onoj pravoj formi, dosta forsira uzvodno.
Oni jesu iskusnija i jaca ekipa od nas, ali što kaže Aco sutra cemo se boriti do kraja...pa šta Bog da i sreca junacka
- Consigliere
- Kontakt:
Sta je sad ovo?Unofficialpage je napisao/la:Makedonci ce zapeti, imaju sansu a i realno kvalitetniji su tim. I mi se onda uzdati u sebe i ako kojim slucajem ne pobjedimo, nadati se da ce Srbi taktizirati da prenesu 4 boda
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
A ako oni Latvijci poganceri naprave jos jedno iznenadjenje onda su najsretnija nacija ikad...
No nisu oni problem, nego Litvanci, samo da nam se i oni ne osvete za fudbal ko Latvijci
Lavrinovic je dobio tekmu, strasan igrac, trenutno bolji od Mirze, al' ako sutra Mirza bude stari ...
No nisu oni problem, nego Litvanci, samo da nam se i oni ne osvete za fudbal ko Latvijci
Lavrinovic je dobio tekmu, strasan igrac, trenutno bolji od Mirze, al' ako sutra Mirza bude stari ...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
nemoj biti tako siguran. Latvija se pokazala kao zilav tim. U svakom trenutku imaju igraca i za reket i sut za 3Unofficialpage je napisao/la:Makedonci ce zapeti, imaju sansu a i realno kvalitetniji su tim. I mi se onda uzdati u sebe i ako kojim slucajem ne pobjedimo, nadati se da ce Srbi taktizirati da prenesu 4 boda
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Kad smo vec kod kalkulacija kako to da niko nije primjetio da smo mi zadnje 24 sekunde imali prednost od 8 poena i nismo ni pokusali opucati na kos,neka trica bi dodatno zakomplikovala situaciju i mozda odvela vodu na nas mlin.Sutra se nadati da ce Kikan i Stipanovic moci nesto protiv Valanciunasa i Lavrinovica,Mirza ce vec nekako pregurati Kleizu i Montijeunasa..Vani smo skoro pa jednaki,skroz tanka vanjska linija Litvanije,nije to ko prije..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
-
Rade Paprica 9
- Kontakt:
Makedonci su extra kvalitetan tim, da nisu pokradeni u prve dvije tekme, mogli su se već plasirati. Od Latvie su sigurno bolji.
-
sandiegochargers
- Kontakt:
skontao sam kako mozemo bez pobjede da prodjemo. nadam se da nisam prekomplikovao.
Sljedeci dan se mora desiti sljedece
Da Makedonija dobije Latviju izmedju 10 i 12 razlike
mi izgubimo bilo kojom razlikom od litvanije
a crna gora bilo kojom razlikom dobije srbiju
U tom slucaju
Litvanija ima 4-1, Srbija ima 3-2 ali prenosi oba boda jer su dobili i Litvaniju i treceplasiranu ekipu
i onda se stvara krug od cetiri ekipe sa omjerom 2-3
Latvija (+11 protiv nas, +1 protiv Crne Gore i sa tim porazom od Makedonije imali bi od +2 do 0 )
Crna Gora (+1 protiv Makedonije, -6 protiv nas i - 1 protiv Latvije u totalu -6)
Makedonija (-1 od Crnogoraca,-8 od nas i sa tom pobjedom od 10 do 12 razlike imali bi od 1 do 3 u totalu)
a mi
Bosna (-11 od Latvije, +6 protiv Crnogoraca i +8 protiv Makedonaca, u totalu +3) da i Makedonci imaju +3 bolji mi zbog pobjede danas.
a ovo da crna gora pobjedi nije toliko nerealna opcija
jer srbima nije u interesu da makedonija prodje
tada bi prenijeli samo jednu pobjedu
njima je bitno da makedonija ispadne
doduse, prenose dvije pobjede i ako pobjede crnu goru na kraju
ali ako se ovo desi sto sam naveo prije te zadnje utakmice, mozda ih bude bolio ku.rac
A Makedonci ako pobjede Latviju sa vise od 9, a Bosna izgubi, idu dalje pod uslovom da Srbija dobije Crnu Goru bilo kojom razlikom
Ali u tom slucaju Srbi sami sebi skacu u stomak.
a u tom slucaju stvara se krug mi, makedonci i latvija
mi -3, a ako makedonci dobiju 10 razlike, oni i latvija su izjednaceni na 0 i mkd ide dalje zbog pobjede u medjusobnom ogledu
nadam se da nisam pretjerao. pozdrav svima.
Sljedeci dan se mora desiti sljedece
Da Makedonija dobije Latviju izmedju 10 i 12 razlike
mi izgubimo bilo kojom razlikom od litvanije
a crna gora bilo kojom razlikom dobije srbiju
U tom slucaju
Litvanija ima 4-1, Srbija ima 3-2 ali prenosi oba boda jer su dobili i Litvaniju i treceplasiranu ekipu
i onda se stvara krug od cetiri ekipe sa omjerom 2-3
Latvija (+11 protiv nas, +1 protiv Crne Gore i sa tim porazom od Makedonije imali bi od +2 do 0 )
Crna Gora (+1 protiv Makedonije, -6 protiv nas i - 1 protiv Latvije u totalu -6)
Makedonija (-1 od Crnogoraca,-8 od nas i sa tom pobjedom od 10 do 12 razlike imali bi od 1 do 3 u totalu)
a mi
Bosna (-11 od Latvije, +6 protiv Crnogoraca i +8 protiv Makedonaca, u totalu +3) da i Makedonci imaju +3 bolji mi zbog pobjede danas.
a ovo da crna gora pobjedi nije toliko nerealna opcija
jer srbima nije u interesu da makedonija prodje
tada bi prenijeli samo jednu pobjedu
njima je bitno da makedonija ispadne
doduse, prenose dvije pobjede i ako pobjede crnu goru na kraju
ali ako se ovo desi sto sam naveo prije te zadnje utakmice, mozda ih bude bolio ku.rac
A Makedonci ako pobjede Latviju sa vise od 9, a Bosna izgubi, idu dalje pod uslovom da Srbija dobije Crnu Goru bilo kojom razlikom
Ali u tom slucaju Srbi sami sebi skacu u stomak.
a u tom slucaju stvara se krug mi, makedonci i latvija
mi -3, a ako makedonci dobiju 10 razlike, oni i latvija su izjednaceni na 0 i mkd ide dalje zbog pobjede u medjusobnom ogledu
nadam se da nisam pretjerao. pozdrav svima.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Pa Makedonci nemaju nikakve šanse ako Crna Gora dobije Srbiju, a to Srbiji odgovara jer ne želi Makedoniju među onima koji prolaze jer bi tako prenijeli samo dva boda. Mada se to nas uopšte ne tiče.Consigliere je napisao/la:Sta je sad ovo?Unofficialpage je napisao/la:Makedonci ce zapeti, imaju sansu a i realno kvalitetniji su tim. I mi se onda uzdati u sebe i ako kojim slucajem ne pobjedimo, nadati se da ce Srbi taktizirati da prenesu 4 boda
Bit ce kako bude,mi samo trebamo otic tamo *ebat im majku zavalit +10 koseva vise i onda sa ponosom proci il ispast.
@duke al Makedonija igra prva tako da moraju ici na pobjedu :ugeek:
@duke al Makedonija igra prva tako da moraju ici na pobjedu :ugeek:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Ne , nije bolji ni od "ovakvog" Mirze.Edin TM87 je napisao/la:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.