Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

sigurnoable
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la sigurnoable » 08 sep 2013, 23:10

Moze li mi neko reci je li to znači da ako Latvija sutra pobjedi Makedoniju mi ispadamo i ako pobjedimo Litvaniju?

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 08 sep 2013, 23:16

Makedonija nece pustiti Latviju jer ocekuje nas poraz od Litve.Isto tako i Crna gora ceka da Makedonija dobije Latviju i da onda ona pobijedi Srbiju.Gdje bi Latvija,Bih,Makedonija i Crna Gora imali 2-3.

whitesnake
Kontakt:

Post Postao/la whitesnake » 08 sep 2013, 23:17

sigurnoable je napisao/la:Moze li mi neko reci je li to znači da ako Latvija sutra pobjedi Makedoniju mi ispadamo i ako pobjedimo Litvaniju?

Upravo tako .

Makedonci će se boriti za pobjedu , pošto oni prolaze ako pobijede Latviju a mi izgubimo od Litvanije..

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 08 sep 2013, 23:25

Makedonci nemogu prije nas posto smo mi njih dobili, iako dobiju Latviju nemogu prije nas, Crna Gora isto tako izgubila od Latvije i od nas i zato oni nemaju nikakve sanse ici dalje, znaci stoji izmedju nas i Latvije! Mi moramo pobjedit Litvaniju i Makedonija mora dobit Latviju!
Zadnja izmjena: muhamedkonjic, dana/u 08 sep 2013, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 sep 2013, 23:26

u slucaju da latvija pobijedi maked.,onda mi moramo dobiti litvance minimalno 10 razlike...
ako izgubimo..onda nam je potreban poraz latvije od makedonije u razmaku od 10-12p, ni manje ni vise...i uz to trijumf crne gore...ako se ne varam...u slucaju naseg poraza i poraza cg, nemamo sanse...mada ja se uzdam u pobjedu protiv litve i kiks latvije...sreca pa igraju prije nas pa cemo znati na cemu smo :D
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 08 sep 2013, 23:44, ukupno mijenjano 1 put.

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 08 sep 2013, 23:29

hurem je napisao/la:
whitesnake je napisao/la:
sigurnoable je napisao/la:Moze li mi neko reci je li to znači da ako Latvija sutra pobjedi Makedoniju mi ispadamo i ako pobjedimo Litvaniju?

Upravo tako .

Makedonci će se boriti za pobjedu , pošto oni prolaze ako pobijede Latviju a mi izgubimo od Litvanije..
u slucaju da latvija pobijedi maked.,onda mi moramo dobiti litvance minimalno 10 razlike...
ako izgubimo..onda nam je potreban poraz latvije od makedonije u razmaku od 10-12p, ni manje ni vise...i uz to trijumf crne gore...ako se ne varam...u slucaju naseg poraza i poraza cg, nemamo sanse...mada ja se uzdam u pobjedu protiv litve i kiks latvije...sreca pa igraju prije nas pa cemo znati na cemu smo :D
Steta citavo vrijeme mislim sutrasnja pobjeda i gladak prolaz. :(
Daj boze da sutra Makedonija dobije Latviju

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 08 sep 2013, 23:30

muhamedkonjic je napisao/la:Makedonci nemogu prije nas posto smo mi njih dobili, iako dobiju Latviju nemogu prije nas, Crna Gora isto tako izgubila od Latvije i od nas i zato oni nemaju nikakve sanse ici dalje, znaci stoji izmedju nas i Latvije! Mi moramo pobjedit Litvaniju i Makedonija mora dobit Latviju!
Kako bolan ako makedonija dobije letoniju a mi (pu,pu,pu) izgubimo od litve svi bi imali omjer 2-3.Onda se valjda gleda kos razlika.

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 08 sep 2013, 23:35

Kako bolan ako makedonija dobije letoniju a mi (pu,pu,pu) izgubimo od litve svi bi imali omjer 2-3.Onda se valjda gleda kos razlika.[/quote]

Gleda se medjusobni dueli prije kos razlike! Ali u ovom slucaju ako se desi pu pu pu onda ja mislim da je kako ti kazes da se gleda kos razlika ali to je veoma riskantno, zato najbolje je da Latvija izgubi i da mi pobijedimo, ostali rezultati nisu vazni.

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 08 sep 2013, 23:38

muhamedkonjic je napisao/la:Kako bolan ako makedonija dobije letoniju a mi (pu,pu,pu) izgubimo od litve svi bi imali omjer 2-3.Onda se valjda gleda kos razlika.

Gleda se medjusobni dueli prije kos razlike! Ali u ovom slucaju ako se desi pu pu pu onda ja mislim da je kako ti kazes da se gleda kos razlika ali to je veoma riskantno, zato najbolje je da Latvija izgubi i da mi pobijedimo, ostali rezultati nisu vazni.[/quote]

Pa ako makedonija dobije i Bosna dobije onda smo drugi.U nardnu fazu prenosimo 2 boda.Samo mi nije jasno jeli se gleda kos razlika svih utakmica ili samo te tri ekipe.

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 08 sep 2013, 23:40

ibrakadabra je napisao/la:
muhamedkonjic je napisao/la:Kako bolan ako makedonija dobije letoniju a mi (pu,pu,pu) izgubimo od litve svi bi imali omjer 2-3.Onda se valjda gleda kos razlika.

Gleda se medjusobni dueli prije kos razlike! Ali u ovom slucaju ako se desi pu pu pu onda ja mislim da je kako ti kazes da se gleda kos razlika ali to je veoma riskantno, zato najbolje je da Latvija izgubi i da mi pobijedimo, ostali rezultati nisu vazni.
Pa ako makedonija dobije i Bosna dobije onda smo drugi.U nardnu fazu prenosimo 2 boda.Samo mi nije jasno jeli se gleda kos razlika svih utakmica ili samo te tri ekipe.[/quote]

Bas tako prijatelju! Onda smo drugi! I meni to nije jasno....

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 sep 2013, 23:45

hurem je napisao/la:u slucaju da latvija pobijedi maked.,onda mi moramo dobiti litvance minimalno 10 razlike...
da citiram sam sebe...mislim da ovako stoje stvari.. :D

dacco
Kontakt:

Post Postao/la dacco » 08 sep 2013, 23:47

Samo da Makedonija dobije sutra a mogu ipak su u igri i t dobroj za prolay znači automatski Litva prolazi u drugi krug pa ne vjerujem da će bas sto posto ginuti protiv nas dug je turnir zasto da riskiraju povredama i umorom mada su to profesionalci mozda bez imprativa pobjede odigraju bolje ne daj Boze protiv nas....a i ovaj raspored i produzetak Litvanaca ide nam u prilog bit ćemo odmorniji ako nista...

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 08 sep 2013, 23:48

ako izgubimo..onda nam je potreban poraz latvije od makedonije u razmaku od 10-12p, ni manje ni vise...i uz to trijumf crne gore...ako se ne varam...u slucaju naseg poraza i poraza cg, nemamo sanse...mada ja se uzdam u pobjedu protiv litve i kiks latvije...sreca pa igraju prije nas pa cemo znati na cemu smo :D[/quote]

Nemoze nikako tako posto ako Latvija pobjedi dzaba nama 30 razlike protiv litvanije, mi ispadamo! a i CG nema veze a nama posto je CG izgubila od nas i od Latvije! Znaci oni su skroz ispali nemaju sanse ici dalje.
Gledaju se medjusobni susreti prvo! Latvija trenutno ide dalje, mi moramo jednostavno pobjediti!

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 08 sep 2013, 23:58

Neka makedonija odigra kao protiv srbije a mi kao protiv crne gore zadnju cetvrtinu i nema zime

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 sep 2013, 00:00

'Fudbaleri',bez ikakve uvrede,procitajte koju prethodnu stranicu prija postanja...Ne bi vam skodilo,jer pisete nebuloze,a situacija je davno objasnjena,sta i kako,posebno nakon vecerasnjeg poraza CG! ;)
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 09 sep 2013, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 sep 2013, 00:00

COVJEK FINO OBJASNIO (svaka cast za trud)
DukeOfWellington je napisao/la:Nakon svih ispričanih priča i pregledanih pravila, ovo bi bio konačan popis mogućih kombinacija koje se tiču nas:

1. Ako večeras Litvanija dobije Crnu Goru (vrlo vjerovatna opcija koja uveliko olakšava kombinovanje):

1.1. Mi dobijemo Litvaniju
Makedonija dobije Latviju

PROLAZIMO I PRENOSIMO 2 BODA.

1.2. Mi dobijemo Litvaniju sa 10 razlike i više
Latvija dobije Makedoniju

PROLAZIMO I NE PRENOSIMO NITI JEDNOG BODA.

1.3. Mi dobijemo Litvaniju ispod 10 razlike
Latvija dobije Makedoniju

ISPADAMO.

1.4. Mi izgubimo od Litvanije
Latvija izgubi od Makedonije
Crna Gora dobije Srbiju

ISPADAMO jer imamo 2-1 u tiebrekeru sa Latvijom koja ima bolji međusobni omjer od nas. Makedonija i Crna Gora ispadaju jer imaju 1-2 u tiebreakeru.

1.5 ISPADAMO uz poraz i u svakom drugom slučaju, ovaj gore je objašnjen radi prilično izjednačene situacije.

2. Ako Crna Gora večeras pobijedi Litvaniju

2.1. Mi pobijedimo Litvaniju
Makedonija pobijedi Latviju
Srbija pobijedi Crnu Goru

PROLAZIMO i prenosimo 2 boda, a kao treća bi prošla Crna Gora (po istom principu kao i Latvija u 1.4.) i ne bi prenijela niti jednog boda.

2.2. Mi pobijedimo Litvaniju
Makedonija pobijedi Latviju
Crna Gora pobijedi Srbiju

PROLAZIMO i prenosimo 2 boda, kao i Srbija i Crna Gora.

2.3. Mi pobijedimo Litvaniju
Latvija pobijedi Makedoniju
Srbija pobijedi Crnu Goru

PROLAZIMO i ne prenosimo niti jedan bod jer dalje idu Srbija i Latvija.

2.4. Mi pobijedimo Litvaniju
Latvija pobijedi Makedoniju
Crna Gora pobijedi Srbiju

PROLAZIMO i ne prenosimo niti jedan bod, dalje idu još Srbija i Latvija, pravilo kao pod 1.4.

Međuzaključak: Ukoliko večeras pobijedi Crna Gora prolazimo sa bilo kakvom pobjedom.

2.5. Sve ostale kombinacije sa našim porazom - ISPADAMO.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 09 sep 2013, 00:08

Situacija u kojoj isto prolazimo je sljedeca:

Gubimo od Litvanije, ali ako bi Crna Gora pobjedila Srbiju i Makedonija Latviju sa min. 9 a max. 12 poena u krugu od cetiri reprezentacije (BIH, CG, MAK i LAT) bili bi najbolji i prosli u iducu fazu kao treci, iako ove granice od 9 i 12 poena nisu 100% sigurne
Mes Que Un Club

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 sep 2013, 00:09

muhamedkonjic je napisao/la:u slucaju da latvija pobijedi maked.,onda mi moramo dobiti litvance minimalno 10 razlike...

Nemoze nikako tako posto ako Latvija pobjedi dzaba nama 30 razlike protiv litvanije, mi ispadamo! a i CG nema veze a nama posto je CG izgubila od nas i od Latvije! Znaci oni su skroz ispali nemaju sanse ici dalje.
Gledaju se medjusobni susreti prvo! Latvija trenutno ide dalje, mi moramo jednostavno pobjediti![/quote]

nije tacno, ako latvija pobijedi makedoniju nama je potrebna pobjeda od 10 koseva razlike protiv litvanije..jer bi sve 3 reprezentacije (litva, latvija i bih) imale isto bodova, tj po 8, pa bi se gledao medjusobni duel njih 3 i kos razlika...latvija pobijedila nas, mi litvance, a litvanci latvijce..sto znaci da bi i u medjusobnom omjeru imali isto bodova, pa bi se gledala kos raazlika iz medjusobnih duela...e zato nam je potrebna pobjeda od min 10 razlike...jer latvija bi imala +3, mi trenutno imamo -11, a litvanci +8, i ako ih pobijedimo +10 ili vise, onda bismo mi imali -1, alitvanci -2...u tom slucaju bi dalje isli srbi, latvijci i mi, a litvanci bi isli kuci

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 09 sep 2013, 00:09

Ja mislim ukoliko Makedonija dobije Latviju sa više od 10 razlike,mi izgubimo a Crna Gora dobije Srbiju mi idemo dalje i neprenosimo ništa bodova.
Recimo da Makedonija dobije 10 razlike,mi izgubimo a C.Gora iznenadi.
Latvija 2-1 +12
BiH 2-1 +3
Makedonija 1-2
C.Gora 1-2
U slučaju pobjede sa min.10 razlike Makedonija,Latvija će da ima +2 a mi +3.I mislim kad su 4 reprezentacije sa istim brojem pobjeda da se prvo gleda koja od tih 4 ima više

Uglavnom daj Bože da Makedonci dobiju,a Litvanija uz to što je igrala 6 sati poslije nas jos su imali produžetak mnogo su istrošeni i tu je naša prednost.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 09 sep 2013, 00:11

Litvanci su trojke veceras sutali skoro 50%, dobro je pa su se iscpucali pred sutra :) samo da ne krene Kleizu :roll: Valenciunas ce nas s*ebat pod kosem svakako, treba Kalnietisa zatvorit :)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: L-Train i 5 gostiju.