neroazzurni je napisao/la:e moj Safete nikad od tebe covjeka, a tek trenera
svaki malo bolji trener bi poslije petka svu krivicu preuzeo na sebe i time rasteretio igrace svih ovih bljuvotina koje slusamo ovih dana, sve bi ovo bilo lako da nam sad slijedi neka pauza ali u utorak se mora izaci na teren i pobjediti, uraditi ono sto nisi mogao u Zenici, a to ce biti jako jako tesko i umjesto da se igraci maksimalno spremaju prvenstveno pshicki oni se moraju pravdati po raznim medijima, novinari izvlace neke gluposti i samo truju a zasto, e pa zato sto je nas vrli trener poslije utakmice izasao pred narod i rekao "svi su podbacili" indirektno otvara vrata pljuvanja i bljuvotine prema igracima. Neda Pape na sebe, nebi taj zagrebao svoj ugled bar mrvicu, jok, prava ona seljacka politika - u njgorem slucaju smo SVI krivi. Pa bolan Safete gledas li ti druge trenere, vidis li kako se to radi, pa Mou ubode u oko protivnickog trenera pravi cirkus po terenu samo da skrene paznju na sebe a da se ovamo igraci popuste i rade u miru...ma nemas ti taj klik, nit' ces kad imati, ti si co'ek sa sela!
Stvarno rijetko pisem u vezi repke jer sta ja znam ima i previse "strucnjaka" pa smatram da jos jedan nije neophodan, i kad bi imao neku moc tacno bi sve medije i javnost natjerao da se od petka do utorka ni rijeci ne napise niti kaze, da se pravimo kao da se nista nije desilo i da cekamo rezultat iz slovacke, ukoliko bi pobjedili meni bi oni ispunili sva moja ocekivanja u vezi ovog dvomeca i fala im pape legendo itd ali ako se ne pobjedi odmah OTKAZ, nemamo mi sta njemu davati vise sansi-jednostavno im'o si nisi znao. Jos jedan baraz nije nikakav uspjeh tako da ne vidim razlog za njegovim ostankom ni minute poslije ziline!
Samo pogledajmo njegov strucni stab, od kafanskih pjevaca do vjecitih pomocnika raznih neuspjesnih selektora. Niko od njih nikad nije bio trener, niko nema iskustva sekunde sve neke ublehe. Sta se desilo poslije utakmice s Grckom, dali je i jedan pomocnik dobio tromjesecni zadatak da skautira Slovake dali je i jedan od njih bio na prijateljskoj tekmi slovacke dok smo mi igrali s amerima, ima li izvjestaja ikakvog o slovacima, ozbiljan trener bi trazio i kad su se sexali zadnji put a ja glavu dajem da Pape ne zna ni nabrojat pet igraca slovacke. Losa priprema tekme i ono nase lako cemo nam se sto puta obilo o glavu ali mi nikad pouke izvuci.
Samo ne volim onu pricu svi smo se digli i mediji su nas vec vidjeli u brasilu i mediji su pretjerali itd. Nista mi nismo pretjerali, mi jednostavno zelimo u brasil i ponosimo se svojom repkom i svim njenim pobjedama i naravno da se dizemo, ali pravi trener nece pasti na tu euforiju, on ce znati smiriti strasti i shvatiti ozbiljnost ovog dvomeca, na kraju krajeva to i nije posebno tesko jer nam svi igraci igraju vani tako da nisu u stalnom dodiru sa ovom nasom euforijom a ovih par dana kada dodju na pripreme valjda ih mozes skloniti od javnosti, pa zar se nismo time i ponosli kad je Pape zamjenio Ciru, kako nema vise euforije kako nema vise novinara po hotelu i davanja izjava, klinac!
I jos nesto, gledam emisiju na nekom njemackom kanalu pred njihovu ovu zadnju tekmu i oni analiziraju kako bi mogli se neplasirati u brasil kako jos uvijek postoji sansa da i u barazu zavrse i kako se ovo mora ozbiljno shvatiti, hej svabe sve deru prvi su ubjedljivo ali opet svaku tekmu ozbiljno shvataju a mi koji nikad nigdje nismo bili mi vec prvaci svijeta heheheheeee
I jos nesto(drugi dio), ne treba se meni Džeko pravdati, ni Spaha, oni to nisu duzni, ali Pape JEST, jer koliko god to malo bilo ipak ga ova drzava placa, samim time svi mi ga placamo i tako da je on duzan odgovarati na pitanja javnosti, on je duzan odgovoriti na pitanje gdje je bio Džeko, zasto je kasnio, kakva je atmosfera u ekipi itd itd i svabo se sve pravda, i onaj debil Loew sjedne pred novinare i oni ga resetaju a on MORA odgovarati i nema vamo-tako nego sve "u brk" ga novinari a on odgovara, samo kod nas sve nakaradno pa ga yebi...
mozda bolje i ne zasluzujemo!
naprijed zmajevi!