Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Da, upravo. Kao što je izjavio da je Štimac rasista zato što ne zove Sammira u hrv. reprezentaciju. ( dok ga nije pozvao ) 
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Zaboravljen
Ako sam ja dobro upratio a mislim da jesam Kolasinac je spreman igrati za BiH ali problematicno mu je,odnosno ne zeli se odreci njemackog pasosa.I sad fol je u tome da NSBiH treba izlobirati da zadrzi dvojno drzavljanstvo posto je to u nekim slucajevima moguce.Ako sam u pravu to ce potrajati i bojim se da momciluka necemo ubrzo vidjeti medju Zmajevima.
ne mora značiti da je to istina . on ne samo da mora promijeniti državljanstvo , već mora promijeniti i sportsko državljanstvo , a taj sam postupak traje par mjeseci jer FIFA to izdaje svakih par mjeseci .. vjerujem da ga možemo očekvati naredne godine za one prijateljske što budu u februaru ili barem za one u maju .Miske10 je napisao/la:ZaboravljenAko sam ja dobro upratio a mislim da jesam Kolasinac je spreman igrati za BiH ali problematicno mu je,odnosno ne zeli se odreci njemackog pasosa.I sad fol je u tome da NSBiH treba izlobirati da zadrzi dvojno drzavljanstvo posto je to u nekim slucajevima moguce.Ako sam u pravu to ce potrajati i bojim se da momciluka necemo ubrzo vidjeti medju Zmajevima.
Njemu je jedino bitno da promjeni civilno drzavljanstvo (tu nazalost moze najvise zapet i potrajat).Bilo bi dobro kada bi Komsic pogurao ovo kao sto je pogurao i za Pjanica.Sto se tice sportskog drzavljanstva,ako su svi papiri uredni i ako je predato navakat FIFA je duzna da mu da dozvolu prije naredne zvanicne tekme reprezentacije.Hajrovicev je zahtjev poslat sredinom juna cini mi se,a dozvolu za nastup je dobio 2 dana prije utakmice sa SAD-om.Znaci za nesto vise od mjesec dana je dobio dozvolu.Nadam se da ce Kola sto prije postati novi zmaj,a onda u Brazilu....Samo nebo je granica:))viKK je napisao/la:ne mora značiti da je to istina . on ne samo da mora promijeniti državljanstvo , već mora promijeniti i sportsko državljanstvo , a taj sam postupak traje par mjeseci jer FIFA to izdaje svakih par mjeseci .. vjerujem da ga možemo očekvati naredne godine za one prijateljske što budu u februaru ili barem za one u maju .Miske10 je napisao/la:ZaboravljenAko sam ja dobro upratio a mislim da jesam Kolasinac je spreman igrati za BiH ali problematicno mu je,odnosno ne zeli se odreci njemackog pasosa.I sad fol je u tome da NSBiH treba izlobirati da zadrzi dvojno drzavljanstvo posto je to u nekim slucajevima moguce.Ako sam u pravu to ce potrajati i bojim se da momciluka necemo ubrzo vidjeti medju Zmajevima.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Barisici su vecinom Hrvati, mada ima nesto i Srba, al dosta dugo su prisutni na prostoru RH tako da ima mjesta gdje su starosjedioci, recimo Solin, Opuzen i ta manja dalmatinska mjestasca, mada ih vecina vuce korijene iz Tomislavgrada. Uglavnom, porijeklo im se lako moze povezati s BiH vecinom, sto doduse i nije tesko s obzirom da bar trecina stanovnistva danasnje Republike Hrvatske vuce porijeklo iz BiH.edinjo-bih je napisao/la:barisic je hercegovacko prezime (ako se nevaram), ganjaju ga i hrvati tj njihov savez http://www.transfermarkt.at/de/maks-bar ... 83845.html" onclick="window.open(this.href);return false;
...Život za Široki...
-
lucif3R666
- Kontakt:
pa prcel sta ti hrvati u hr... ?ŠB_Fidelis je napisao/la:Barisici su vecinom Hrvati, mada ima nesto i Srba, al dosta dugo su prisutni na prostoru RH tako da ima mjesta gdje su starosjedioci, recimo Solin, Opuzen i ta manja dalmatinska mjestasca, mada ih vecina vuce korijene iz Tomislavgrada. Uglavnom, porijeklo im se lako moze povezati s BiH vecinom, sto doduse i nije tesko s obzirom da bar trecina stanovnistva danasnje Republike Hrvatske vuce porijeklo iz BiH.edinjo-bih je napisao/la:barisic je hercegovacko prezime (ako se nevaram), ganjaju ga i hrvati tj njihov savez http://www.transfermarkt.at/de/maks-bar ... 83845.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!
Kolasinac dobio nase drzavljanstvo!!!!!
Izvor Aljazeera
Izvor Aljazeera
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
http://www.klix.ba/sport/nogomet/sead-k ... /130906131" onclick="window.open(this.href);return false;TMovac je napisao/la:Kolasinac dobio nase drzavljanstvo!!!!!
Izvor Aljazeera
fenomenalna vijest
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Hoće Kolašinac u Brazil, dobro njemu, a dobro i nama.
Valja i njemu večeras strepiti 90. minuta.
Valja i njemu večeras strepiti 90. minuta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Jeste 100% dobio državljanstvo , jučer sam pričao sa njegovim babom , Faikom , u Zenici i kaže da je jučer dobio državljanstvo . I još nas častio pićem
Poslije ide slika koja to dokazuje 
Uredu je izgubili smo, pa pobogu nije kraj svijeta... Al glupo je sad odlaziti u tolike krajnosti i vrijedjati nase igrace koji su do jucer bili ponos Bosne.
E sad, ovo je moja neka analiza meca.
Prije samog pocetka meca znali smo koliko je ofanzivna ova postava bila. Susic je izveo ekipu sa samo dva klasicna defanzivca, Spahicem i Bicakcicem a ulogu zadnjeg veznog je preuzeo Medunjanin. Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali, igrali smo presing, igrali agresivno na loptu i jednostavno Slovacima nismo dopustili da imaju prostora za kontre. U napadu nismo imali koncentracije, mada se mogao dati gol da smo bili prisebniji al mora se priznati da su Slovaci odigrali jako dobro u odbrani. Susic se kockao i to debelo. Vrsajevic koliko god bio spreman ipak u jednom Hajduku pretrci za cijelu utakmicu koliko je ovdje za jedno poluvrijeme i Susic je trebao znati da ce momak pregoriti sto bi se reklo. A jos u prvom se vidjelo koliko prostora ostavi svojim izlijetanjima al smo to ipak uspjeli pokriti jer se vezni red odmah vracao i pokrivao teren. Medunjanin je bio taj koji je ostajao pozadi kada bi Salihovic i Vrsajevic otisli gore. Vrsajevicu nemam sta prigovoriti, momak je poginuo na terenu a to sto je tanak u odbrani, to smo svi manje vise i ocekivali. Nema potreba Vrsajevica vrijedjati, jer je bilo igraca koji su losije odigrali. A i Susic je taj koji vrsi selekciju a ne on. Treba istaci ociglednu inferiornost Vede i Dzeke u duelima naspram Slovacke odbrane. Medunjanin je imao "Pirlo " rolu i on je po meni najbolje odigrao sinoc. Odlicno je davao lopte i drzao sredinu terena. Salihovic nije ni upola igrac kao sto je nekad bio mada al njegova trka i agresivnost nam uvijek dobro dodju. Vedo, Edin i Miske su igrali presing gore sto je dobro al isto tako je Susic trebao znati da Miske kao i Vrsajevic ne igra u jakoj ligi i da je fizicki nespreman da izdrzi taj ritam vise od jednog poluvremena.
Al dobro sve dok se moglo trcati mi smo imali kontrolu i bili smo bolji.
Drugo poluvrijeme
Evidentno je da mi u drugo poluvrijeme ulazimo sa dvojicom igraca koji vise ne mogu da ispune zadatak a to su Vrsajevic i Misimovic. Ohladili su se, umorni su, noge su teske, koncentracija pada. Misimovic vise nema snage da igra presing a Vrsajevic da ide gore dole. I ostatak ekipe je umoran, manje se trci i normalno manje se vraca u odbranu. I to se vidi na terenu, Slovaci imaju previse prostora za kontre a nasa igra djeluje nepovezano. Imamo loptu al slabo se krecemo i u momentu kad izgubimo loptu mi imamo 4 igraca na njihovoj polovini - Vedo, Dzeko, Miske i Pjana i ako pritom ispadnu Lulic i Salihovic ostajemo sa samo 4 igraca pozadi i Slovaci sa samo dvojicom igraca Weisom i napadacem uspijevaju da nam naprave probleme. Trener slovaka vidi da smo mi pali i trazi od njih da igraju jace i oni igraju presing na nasoj polovini i primorava nas na greske sto dovodi do totalnog pada i oni tu fulaju dva zicera.
U tom momentu je Susic trebao reagovati i ubaciti Rahimica ili Zahirovica umjesto Misimovica a Vrsajevica zamjeniti sa Pandzom i cuvati Hajrovica da ga ubaci kad se malo konsolidujemo.
Al Susic ide u propast i radi jos ofanzivniju izmjenu i tu sam se ja sokirao. Vadi Vrsajevica i ubacuje Viscu. Prebacuje Lulica desno a Viscu lijevo i totalno zbunjuje ekipu jer vec sada pola igraca igra van svojih prirodnih pozicija i mi bukvalno igramo sa samo dvojicom u odbrani a Susic ocekuje od Salihovica i Lulica da idu gore dole kao da je tek pocela utakmica i normalno da je ovo bilo ko da si dosao na aparat stavio sve pare i udario manja na 5-icu.
I normalno mi primimo gol mada je gol cista glupost i ima i Begoviceve krivice tu.
I Susic tek onda vadi Misimovica koji ljudi moji blijed izlazi s terena i mijenja ga sa Stevanovicem sto me je opet sokiralo jer momak nema utakmica u nogama i u jakoj je losoj formi sto se na kraju krajeva i vidjelo. Ulazi na teren a iz njega isijava neki strah, trema... U igri mekan, bez agresivnosti i mi tu nista ne dobijamo..
I tek onda zadnjih 10 minuta vadi Medunjanina i stavlja Hajrovica koji je u najboljoj formi i stavlja ga na sredinu sto nije njegova pozicija.
Evo kako smo mi zavrsili ovu utakmicu
Begovic
Spahic Bicakcic
Stevanovic Lulic Pjanic Hajrovic Salihovic Visca
Dzeko Ibisevic
S tim da ni sam ne znam ko je imao koju rolu osim napadaca i odbrane.
Po meni Susic je najveci krivac za poraz jer se bukvalno igrao menadzera sa ovom utakmicom.
Uredu je, pocetna taktika je imala svoje mane, ocekivali smo to al je opet imao vremena da reaguje kad to vise nije funkcioniralo i on to nije uradio.
Mozda nismo mogli dobiti utakmicu zbog loseg napada ali nismo je morali ni izgubiti i ne bismo da je Susic izveo prave izmjene u pravo vrijeme...
I nisam hejter nit cu sad traziti Papetov linc il nekih ostalih igraca zbog jedne utakmice pa i da izgubimo u Slovackoj, nije ni to kraj...
Drago mi je da mediji ne kritikuju nista jer ipak igramo u Slovackoj za 4 dana iako imaju puno pravo da urade to, al najbitnije je da se ne narusi atmosfera u reprezentaciji
Toliko
E sad, ovo je moja neka analiza meca.
Prije samog pocetka meca znali smo koliko je ofanzivna ova postava bila. Susic je izveo ekipu sa samo dva klasicna defanzivca, Spahicem i Bicakcicem a ulogu zadnjeg veznog je preuzeo Medunjanin. Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali, igrali smo presing, igrali agresivno na loptu i jednostavno Slovacima nismo dopustili da imaju prostora za kontre. U napadu nismo imali koncentracije, mada se mogao dati gol da smo bili prisebniji al mora se priznati da su Slovaci odigrali jako dobro u odbrani. Susic se kockao i to debelo. Vrsajevic koliko god bio spreman ipak u jednom Hajduku pretrci za cijelu utakmicu koliko je ovdje za jedno poluvrijeme i Susic je trebao znati da ce momak pregoriti sto bi se reklo. A jos u prvom se vidjelo koliko prostora ostavi svojim izlijetanjima al smo to ipak uspjeli pokriti jer se vezni red odmah vracao i pokrivao teren. Medunjanin je bio taj koji je ostajao pozadi kada bi Salihovic i Vrsajevic otisli gore. Vrsajevicu nemam sta prigovoriti, momak je poginuo na terenu a to sto je tanak u odbrani, to smo svi manje vise i ocekivali. Nema potreba Vrsajevica vrijedjati, jer je bilo igraca koji su losije odigrali. A i Susic je taj koji vrsi selekciju a ne on. Treba istaci ociglednu inferiornost Vede i Dzeke u duelima naspram Slovacke odbrane. Medunjanin je imao "Pirlo " rolu i on je po meni najbolje odigrao sinoc. Odlicno je davao lopte i drzao sredinu terena. Salihovic nije ni upola igrac kao sto je nekad bio mada al njegova trka i agresivnost nam uvijek dobro dodju. Vedo, Edin i Miske su igrali presing gore sto je dobro al isto tako je Susic trebao znati da Miske kao i Vrsajevic ne igra u jakoj ligi i da je fizicki nespreman da izdrzi taj ritam vise od jednog poluvremena.
Al dobro sve dok se moglo trcati mi smo imali kontrolu i bili smo bolji.
Drugo poluvrijeme
Evidentno je da mi u drugo poluvrijeme ulazimo sa dvojicom igraca koji vise ne mogu da ispune zadatak a to su Vrsajevic i Misimovic. Ohladili su se, umorni su, noge su teske, koncentracija pada. Misimovic vise nema snage da igra presing a Vrsajevic da ide gore dole. I ostatak ekipe je umoran, manje se trci i normalno manje se vraca u odbranu. I to se vidi na terenu, Slovaci imaju previse prostora za kontre a nasa igra djeluje nepovezano. Imamo loptu al slabo se krecemo i u momentu kad izgubimo loptu mi imamo 4 igraca na njihovoj polovini - Vedo, Dzeko, Miske i Pjana i ako pritom ispadnu Lulic i Salihovic ostajemo sa samo 4 igraca pozadi i Slovaci sa samo dvojicom igraca Weisom i napadacem uspijevaju da nam naprave probleme. Trener slovaka vidi da smo mi pali i trazi od njih da igraju jace i oni igraju presing na nasoj polovini i primorava nas na greske sto dovodi do totalnog pada i oni tu fulaju dva zicera.
U tom momentu je Susic trebao reagovati i ubaciti Rahimica ili Zahirovica umjesto Misimovica a Vrsajevica zamjeniti sa Pandzom i cuvati Hajrovica da ga ubaci kad se malo konsolidujemo.
Al Susic ide u propast i radi jos ofanzivniju izmjenu i tu sam se ja sokirao. Vadi Vrsajevica i ubacuje Viscu. Prebacuje Lulica desno a Viscu lijevo i totalno zbunjuje ekipu jer vec sada pola igraca igra van svojih prirodnih pozicija i mi bukvalno igramo sa samo dvojicom u odbrani a Susic ocekuje od Salihovica i Lulica da idu gore dole kao da je tek pocela utakmica i normalno da je ovo bilo ko da si dosao na aparat stavio sve pare i udario manja na 5-icu.
I normalno mi primimo gol mada je gol cista glupost i ima i Begoviceve krivice tu.
I Susic tek onda vadi Misimovica koji ljudi moji blijed izlazi s terena i mijenja ga sa Stevanovicem sto me je opet sokiralo jer momak nema utakmica u nogama i u jakoj je losoj formi sto se na kraju krajeva i vidjelo. Ulazi na teren a iz njega isijava neki strah, trema... U igri mekan, bez agresivnosti i mi tu nista ne dobijamo..
I tek onda zadnjih 10 minuta vadi Medunjanina i stavlja Hajrovica koji je u najboljoj formi i stavlja ga na sredinu sto nije njegova pozicija.
Evo kako smo mi zavrsili ovu utakmicu
Begovic
Spahic Bicakcic
Stevanovic Lulic Pjanic Hajrovic Salihovic Visca
Dzeko Ibisevic
S tim da ni sam ne znam ko je imao koju rolu osim napadaca i odbrane.
Po meni Susic je najveci krivac za poraz jer se bukvalno igrao menadzera sa ovom utakmicom.
Uredu je, pocetna taktika je imala svoje mane, ocekivali smo to al je opet imao vremena da reaguje kad to vise nije funkcioniralo i on to nije uradio.
Mozda nismo mogli dobiti utakmicu zbog loseg napada ali nismo je morali ni izgubiti i ne bismo da je Susic izveo prave izmjene u pravo vrijeme...
I nisam hejter nit cu sad traziti Papetov linc il nekih ostalih igraca zbog jedne utakmice pa i da izgubimo u Slovackoj, nije ni to kraj...
Drago mi je da mediji ne kritikuju nista jer ipak igramo u Slovackoj za 4 dana iako imaju puno pravo da urade to, al najbitnije je da se ne narusi atmosfera u reprezentaciji
Toliko
- Goalgetter
- Kontakt:
Jel bilo sudzuke?bavarian_bk je napisao/la:Jeste 100% dobio državljanstvo , jučer sam pričao sa njegovim babom , Faikom , u Zenici i kaže da je jučer dobio državljanstvo . I još nas častio pićemPoslije ide slika koja to dokazuje
Btw. De ljudi malo pratite gdje pisete analize utakmice. Na 10 temi se pise o jedno te istom..
Jel i znaci da je sve rijeseno oko kolasinca? Teoretski ga sad moze zvat i za iduci mec iako to nece uradit naravno odma.
Ne bas.Mora jos promjeniti sportsko drzavljanstvo,jer je vec igrao zvanicne utakmice za mladje uzraste Njemačke reprezentacije.Tek kada mu FIFA odobri promjenu sportskog drzavljanstva onda ce se moći bez problema odazvati i igrati za repku.dadnan je napisao/la:Jel i znaci da je sve rijeseno oko kolasinca? Teoretski ga sad moze zvat i za iduci mec iako to nece uradit naravno odma.
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Mislim da ne..mislim da treba promijeniti sportsko drzavljanstvo i cekati onu dozvolu fifa-e za nastup..tesko da ce nastupiti u ovim kvalama..dadnan je napisao/la:Jel i znaci da je sve rijeseno oko kolasinca? Teoretski ga sad moze zvat i za iduci mec iako to nece uradit naravno odma.
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- IlPrincipe
- Kontakt:
U Milanovoj mladoj akademiji postoje dva nogometaša koja imaju čini mi se 2 pasoša Bosne i Hercegovine i ne znam koje druge repke. Andrej i Mihael Modić (1998). Posebnu paznju treba uputiti ka Mihaelu Modiću kojem veliki svjetski tabloidi predvidjaju veliku buducnost. Igrom podsjeca na Giggsa. Upisao je nekoliko nastupa i za seniorsku ekipu Milana.

Brought over from his homeland along with older brother Andrej, it is Mihael who is said to have been the prize capture of the two in the minds of Milan's scouts. And on the form he showed during the Scirea, there is little wonder.
His blistering pace over a short run caught out countless defenders as Milan blasted their way into the later stages, with several Rossoneri goals being carved out from his position on the right. In their opening game against Varese, Modic took six corners, and Milan converted four of them in a 7-0 win.
When Atalanta had seemingly got the measure of him in the semi-final it simply prompted a switch to his more natural left for the final against Barcelona, and from there he continued to show a magnificent grace on the ball while working his way out of many a tight spot with sublime ball control and sheer confidence. Had Cutrone not been denied by a last-ditch tackle by a Barca defender, Modic would also have chalked up the assist of the tournament with an inch-perfect throughball that turned two opponents inside out.

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
-
ArturoBandini
- Kontakt:
http://sportsport.ba/ino_fudbal/stimac- ... ica/113325" onclick="window.open(this.href);return false;
Name in native country: Zoran Kvržić
Date of birth: 07.08.1988
Place of birth: Teslić
Height: 1,80
Nationality: Bosnia-Herzegovina
Position: Midfield - Right Wing
Foot: right
Market value: 875.000 £
1.000.000 €
1.000.000 €
- BenjooJutub
- Kontakt:
http://sportsport.ba/ino_fudbal/kvrzic- ... ivu/112014" onclick="window.open(this.href);return false;ArturoBandini je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/stimac- ... ica/113325
1.000.000 €
bio je negdje njegov intervju gdje kaze da ne bi imao nista protiv da igra za BiH..
Ma prosjecan igrac.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.