Nihad Đedović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: Nihad Đedović

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 sep 2013, 22:48

Hoces, neces, tako ti je. No to ne umanjuje njegovu ulogu u europskoj kosarci.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 sep 2013, 23:18

bjezi SB ne prosipaj se. Nihad ima sve kvalitete za NBA osim suta. On je dobro poznat NBA skautima. Jer se cak i ove godine povezivao sa jednim NBA timom.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 sep 2013, 23:27

Pa ne mozes u NBA bez suta, nije prosao na draftu, a sve te njegove ostale kvalitete za NBA koje navodis su tamo cisti prosjek, odnosno fakticki svaki igrac na njegovoj poziciji je brz i dobar sa loptom i ima fizicke predispozicije, tj. podrazumijeva se da je takav, a da dodje u NBA bez da ima taj ''osim'' segment i jos k tome da dolazi iz Europe, ma nema sanse da bi dobio prostora za igru. Povezuje se svatko sa NBA timovima, ne znaci da im je tu ustvari mjesto ili da ce uspjeti, no eto, na njemu je u konacnici da dokaze suprotno, al u ovom stanju? Ne. Dobar europski igrac, ali to je to.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 sep 2013, 23:31

mozes itekako u NBA bez suta. Pa gledajuci prosjek, europljani imaju dosta meksu ruku od Amerikanaca. Pogotovo ako se gleda head to head za pozicije 4 i 5. Bekovi su u NBA dosta fizicki dominantniji i jaci zato ce rijetko koji bek zavrsiti u NBA. (pogledaj koliko se utakmica igra tokom sezone, i kako je puno jaci ritam tamo. Puno vise trcanja nego u EU kosarci
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 09 sep 2013, 23:34, ukupno mijenjano 2 puta.

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 09 sep 2013, 23:32

Pa mislim da svi ovdje govore "sa dobrim sutem" da bi bio NBA materijal(bila to rotacija,garbage time etc. zavisi od ekipe).

No prvo treba napraviti znacajni korak u evropskoj kosarci , prosle godine je pod Obradevicem napredovao , trebao bi i ove pod Kariom(pogotovo kako je izgledao na ovom turniru)..

90 godiste je..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 sep 2013, 23:34

Mozes, da skaces k'o zivina i da dijelis asistencije kao na traci, a to tesko da ce raditi u ligi u kojoj su fakticki svi od tebe fizicki superiorniji.
Mnjah, ni cut, sve je to meni umalo, tipa Djedovic, Bogdanovic, sve je to OK, al to nije NBA kalibar.
Nurkic vec ima mogucnost, Saric eventualno, to je druga stvar, al Djedovic, I don't see it happening. Skupljati garbage time mogu fakticki i ja u NBA-u sto bi se reklo, govorimo o nekom realnom, solidnom ucinku.
...Život za Široki...

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 09 sep 2013, 23:43

ŠB_Fidelis je napisao/la:Mozes, da skaces k'o zivina i da dijelis asistencije kao na traci, a to tesko da ce raditi u ligi u kojoj su fakticki svi od tebe fizicki superiorniji.
Mnjah, ni cut, sve je to meni umalo, tipa Djedovic, Bogdanovic, sve je to OK, al to nije NBA kalibar.
Nurkic vec ima mogucnost, Saric eventualno, to je druga stvar, al Djedovic, I don't see it happening. Skupljati garbage time mogu fakticki i ja u NBA-u sto bi se reklo, govorimo o nekom realnom, solidnom ucinku.

Statisticki najbolji igrac Eurobasketa koji je uz to dvadesettrogodisnjak,nema mjesta u NBA-u..Ne bih bas rekao,a vidim kvalitet Djedovica,i pratim NBA,bas brutalno,vec nekih 10 godina,znam da moze tamo igrati,jer on kada krene u kontru,njega se ne moze zaustaviti,eh sada zamisli dobrog playa s njim,i jos jednog slashera..

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 09 sep 2013, 23:43

Ljudi sta sa ovim kroatom raspravljate? Krivo mu sto je Djedovic bolji od svakog igraca iz njegove reprezentacije.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 09 sep 2013, 23:45

Nihad je mozda i najbolji igrac grupne faze sto se tice all round ucinka zato lagano svi mu se sagnite i pusite i njemu i mehanici suta ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 sep 2013, 23:49

Je, do toga je sigurno. Neutjesan sam, morat cu ostatak prvenstva biti svjestan toga cijelo vrijeme.
Metanor je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Mozes, da skaces k'o zivina i da dijelis asistencije kao na traci, a to tesko da ce raditi u ligi u kojoj su fakticki svi od tebe fizicki superiorniji.

Statisticki najbolji igrac Eurobasketa koji je uz to dvadesettrogodisnjak,nema mjesta u NBA-u..Ne bih bas rekao,a vidim kvalitet Djedovica,i pratim NBA,bas brutalno,vec nekih 10 godina,znam da moze tamo igrati,jer on kada krene u kontru,njega se ne moze zaustaviti,eh sada zamisli dobrog playa s njim,i jos jednog slashera..
Daleko je to jos od iole ozbiljnije uloge u NBA, van neke duboke rotacije, a sad, tko je sve igrao u NBA, odnosno kroz istu prosao, ne sumnjam da moze otici, medjutim, kao sto rekoh, pricamo o nekom realnom ucinku, ne moze ti jedna dobra rola, odnosno cetiri, pet utakmica to sve promijeniti u jednom momentu, Nurkic je i dalje puno bolja opcija za NBA, uz pravilan razvoj i rad.
Ali eto, posto ispada da nemas pravo kao ''kroata'' na misljenje ili sto se po defaultu kace sada isti oni koji su ga nakon dvije utakmice pljuvali kao i ostatak reprezentacije da malo sami sebe saperu, ne vidim potrebu raspravljati o tome.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 sep 2013, 23:59

proslo je kroz NBA dosta bekova koji nisu suterski nista posebno a ostavili su neki trag tamo. Takodjer kao sto rece forumas gore, statistika govori svoje. Mislim da je Avdic spomenuo da je on veliki miljenik vlasnika OKC i da ga je pokusao dovesti ovo ljeto.

Kad mislim na Djevodica u NBA, mislim na bench playera a ne starting 5

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 10 sep 2013, 00:05

Nije to nikakva garancija, vecinom je rijec o iznimnim atleticarima, no eto. Statistika je zaj.ebana stvar, pomaze sto se tice statistike npr. i da si realno drugi najbolji igrac reprezentacije s drugim najvecim ovlastima. Uzmi za primjer najbolju momcad protekle sezone Eurolige, gdje su njihove statistike na ovom prvenstvu? Ni blizu mahom... Razlozi, pocevsi od minutaze, forme, ekipa u kojima igraju, itd., su brojni, pa opet nitko primjerice ne sumnjam u njihov kvalitet, al brate pojedini tu se takodjer ne naigrase u NBA.
Znaci, to sve ovisi. Evo i da dodje u OKC, gdje ga vidis, kao koju opciju?
Nije to tako sve crno-bijelo reci odigrao je ''mozda ponajbolju prvu fazu'' i fali mu ''samo to''. Treba biti i realan.
Da poradi na nedostacima, da postane konzistentan suter, e onda bi rekao da je NBA material, a ovako, kao sto rekoh, to je meni sve teski role player da ode u NBA, prostora ne bi imao, no evo mu za pravo da pokaze suprotno.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 10 sep 2013, 00:07, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 10 sep 2013, 00:06

Bosniacum Lilium je napisao/la:Takodjer kao sto rece forumas gore, statistika govori svoje. Mislim da je Avdic spomenuo da je on veliki miljenik vlasnika OKC i da ga je pokusao dovesti ovo ljeto.
Koga? Djedovica?
ŠB_Fidelis je napisao/la: Ali eto, posto ispada da nemas pravo kao ''kroata'' na misljenje ili sto se po defaultu kace sada isti oni koji su ga nakon dvije utakmice pljuvali kao i ostatak reprezentacije da malo sami sebe saperu, ne vidim potrebu raspravljati o tome.
Vidi se da nisi gledao. Djedovic je na svakoj utakmici bio odlican, i niko ga nije krivio za prva dva poraza.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 10 sep 2013, 00:08

Reko je Edin u prenosu jedne utakmice da je Presti gm OKC-a zaljubljen u Nihada i da bi ga volio dovest u Thunder. Nesto na taj fazon.
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 10 sep 2013, 00:10

Gledao sam sve osim utakmice s Crnom Gorom, potrefilo se da sam i na odmoru ovaj tjedan, malo utakmica opcenito sam propustio. Nema tko se nije krivio na tim utakmicama, a naravno uvijek ce u tome prednjaciti igraci od kojih se najvise ocekuje.
Sad, to sto ti ocekujes odjednom da moze igrati neku iole ozbiljniju ulogu u NBA na racun dobre prve faze, to je druga stvar.
...Život za Široki...

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 10 sep 2013, 00:23

17,8 poena (drugi strijelac reprezentacije)
5,2 skoka
4,2 asistencije (prvi asistent reprezentacije)
2,6 ukradene lopte (prvi kradljivac Eurobasketa :!: )
šuta za 2 (53%), šut za 3 (23%), slobodna bacanja (78%)

Naš najbolji i najkorisniji igrac na turniru.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 10 sep 2013, 04:20

Bivsi reprezentativci Gordan Firic i Edis Subasic, inace ovaj drugi mi je trener igrao dugo godina u Njemackoj i KK Bosni, bili su u Jesenicama i gledali svih 5 utakmica nase reprezentacije, Subasic je nazvao mog kolegu i rekao mu ovim rijecima "ima jedan momak koji je rodjen u Visegradu, igrao za Bosnu, pa presao u Barcelonu, bio u Lotomatici i Galatasarayu, Albi i sad je u Bayernu. Na EP je glavni igrac nase reprezentacije i velike su sanse da ubrzo ode u NBA. Znas li kako se zove ?? Zove se Nihad Djedovic cak je i skaut tog jednog kluba dosao maksuz da ga prati". Znate koji je klub, naravno Oklahoma. Dakle Edin Avdic je bio u pravu kad je spomenuo to za Djedovica u prenosu utakmice. Sad sta ce biti mozda Nihad ode na ljetnu ligu iduce godine, a bilo bi dobro da odigra dobru sezonu u Bayernu, a jedno je sigurno zasluzuje priliku u NBA, kao sto neko napisa slican tip igraca kao Thabo Sefolosha.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 sep 2013, 04:26

Strašno prvenstvo za Nihada. Igrao je maestralnu odbranu, borio se za svaku loptu, dao je svoj maksimum na ovom prvenstvu. U napadu je par puta solirao i gubio loptu ali je imao odličnih ulaza, šuteva sa polu-distance, te u nekim ključnim trenucima i trice. Skakao je, asistirao, a ono što me najviše impresioniralo su njegove izjave gdje je pohvalio Mirzu iako je lošije odigrao prve dvije utakmice. Bosna i Hercegovina može biti sretna što ima takvog igrača!

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 10 sep 2013, 04:35

Neutral je napisao/la:Strašno prvenstvo za Nihada. Igrao je maestralnu odbranu, borio se za svaku loptu, dao je svoj maksimum na ovom prvenstvu. U napadu je par puta solirao i gubio loptu ali je imao odličnih ulaza, šuteva sa polu-distance, te u nekim ključnim trenucima i trice. Skakao je, asistirao, a ono što me najviše impresioniralo su njegove izjave gdje je pohvalio Mirzu iako je lošije odigrao prve dvije utakmice. Bosna i Hercegovina može biti sretna što ima takvog igrača!
Sve si opisao onako kako treba, nema se sta vise dodati, jednostavno moramo biti ponosni svi na njega.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 sep 2013, 09:02

roko leni ukic je mogao u nba ali nihad ipak eto nije za toga ;)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.