Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la harishp » 13 sep 2013, 02:49

muXmania je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Meni nije jasno koji navijac BiH moze biti takav bekicmenjak i nesto zamjerati Dzeki. Ako se Ibrahimovic ne mora vracati u odbranu kad igra za Svedsku ona Dzeko moze sjesti i cekati loptu, sto se mene tice. Da nije bilo Dzeke ne bi uopste bilo ove renesanse naseg reprezentativnog fudbala, jer je ovaj period poceo bas nekako sa njegvim debijem, golom i pobjedom nad Turskom. Zatim u slijdece tri relativno uspjesna ciklusa bio nam je najbolji igrac i strijelac. Da ne govorim koliko nam je radosti donio igrajuci za Wolfsburg (cijela zemlja navijala za njih, k'o da su iz Brckog :mrgreen: )i City. Lik normala, skroman, susretljiv, amabasador Unicefa....
Za mene, i u 27oj godini je vec nas najbolji igrac svih vremena.
Ibra je bolji igrac u svakom segmentu ove igre, realno, tako da ta poredenja Zlatana I Edina zvuce smijesno.
Edin je bolji igrac u svakom segmentu ove igre,realno,tako da ta poredjenja Zlatana i Edina zvuce smijesno.
P.S posto vidim da si i Ckalju pokojnog zayeb'o.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 13 sep 2013, 02:51, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 13 sep 2013, 02:51

@muxmania

Mislim da @consigliere nije poredio Džeku i Ibrahimovića(ko je bolji igrač), nego njihov doprinos za repke. Šta je Zlatan dao Šveđanima a šta Džekson nama. Mislim da je ova usporedba išla u tom pravcu. Ako nisam shvatio @consiglierea neka me ispravi. :)
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 13 sep 2013, 02:54

ronweasley je napisao/la:@muxmania

Mislim da @consigliere nije poredio Džeku i Ibrahimovića(ko je bolji igrač), nego njihov doprinos za repke. Šta je Zlatan dao Šveđanima a šta Džekson nama. Mislim da je ova usporedba išla u tom pravcu. Ako nisam shvatio @consiglierea neka me ispravi. :)
Da nema Zlatana Svedska bi bila prosjecna reprezentacija, on je jeenostavno pola ekipe, I vise od toga.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 sep 2013, 03:00

muXmania je napisao/la:

Da nema Zlatana Svedska bi bila prosjecna reprezentacija, on je jeenostavno pola ekipe, I vise od toga.
Jest,i Bosna bi se sad borila sa dabl L za cetvrtu ili petu poziciju bez Dzeke i manje od toga.
Ili da nije Mandzukica i Modrica sad bi Hrvatska opet na veliko takmicenje ali glat. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 13 sep 2013, 03:04

Baš tako @harise

@muxmanija jarane, ne možeš tako stvari postavljati, da nije ovo, da nije ono. Ne ide tako jbg. Da Realu nije Ronalda, lani bi Atletico bio drugi. Da Barci ne bi Messija, Atletico bi možda bio i prvak. :mrgreen:

Da Tottenham nije imao Balea bili bi na diobi osmog mjesta. :D To su ŠBBKBB situacije i to se ne može uzimati kao stabilan argument.
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 13 sep 2013, 04:46

Dzeko mora zablistati naredne 2 utakmice i zabiti makar 3 gola ukupno da bi ostao prvi strijelac kvalifikacija. Van Persie ima isti broj golova.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 13 sep 2013, 06:43

Bezze trosite vrijeme, muXmania je poznat po tom svom sirovom nasrtanju na sve i svakoga ko spomene igraca koji je nekad ili jos uvijek igra u Seriji A.
Lik je bolestan po tom pitanju.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 13 sep 2013, 10:24

SamoZeljo je napisao/la:Bezze trosite vrijeme, muXmania je poznat po tom svom sirovom nasrtanju na sve i svakoga ko spomene igraca koji je nekad ili jos uvijek igra u Seriji A.
Pa kakva je bolest napisati da je Ibrahimovic bolji igrac od Dzeke u svakom segemntu, kad to uistinu i jeste... Dokle ce te se voditi zaslipljenim patriotizmom koji to nije....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

nukybvb
Kontakt:

Post Postao/la nukybvb » 13 sep 2013, 11:29

Džeko king

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 13 sep 2013, 11:30

Upravo tako.
Nisam poredio kvalitetu, vec znacenje za pojedinu ekipu. A, da ne govorim da je to prvi igrac koji je otisao iz nase lige koji je postao bas mega-zvijezda i multimiloner :mrgreen:

Da im nije Ibrahimovica, Svedska bi vec kupila nekog emigranta, snasli bi se nekako. Da nije Dzeke nama bi u napadu igrali Zec i Visca, uz duzno postovanje.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 13 sep 2013, 11:40

MrMuscle je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Bezze trosite vrijeme, muXmania je poznat po tom svom sirovom nasrtanju na sve i svakoga ko spomene igraca koji je nekad ili jos uvijek igra u Seriji A.
Pa kakva je bolest napisati da je Ibrahimovic bolji igrac od Dzeke u svakom segemntu, kad to uistinu i jeste... Dokle ce te se voditi zaslipljenim patriotizmom koji to nije....
Nije bolest u tome, bolest je u bezpotrebnom diskutovanju ako ko spomene bilo kojeg igraca iz Serije A. Lik hoda od teme do teme i zastupa sve sto ima i sto je nekad imalo veze sa Serijom A.
Meni je Ibrahimovic najbolji napadac decenije ali to nije tema a ni razlog da se pokrecu bezpotrebne diskusije.

Nadam se da "kontas" da ovo nema veze sa Dzekom ni patriotizmom. Nema potrebe da generalizujes stvari.

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 13 sep 2013, 14:04

MrShadow je napisao/la:Dzeko mora zablistati naredne 2 utakmice i zabiti makar 3 gola ukupno da bi ostao prvi strijelac kvalifikacija. Van Persie ima isti broj golova.
Zabiće on tri samo Lihtenštajnu, a ne ukupno. :D

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 13 sep 2013, 14:13

slika

:lol: :lol: :lol: bosanac u elementu

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 13 sep 2013, 14:25

Bayern@heart je napisao/la:slika

:lol: :lol: :lol: bosanac u elementu
mor'o sam mu lajkat' komentar :lol:

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 13 sep 2013, 14:34

Consigliere.

Dzeku zadnje vrijeme zaboli ki*ta u utakmicama i prestane se truditi.
Cim ga jaci stoper procita izgubi sav kvalitet i postaje panj.

Da nije Hajrovic usao i rijesio ono mi bi sad imali bod iz dvije utakmice i sutali bi se nogom u guzicu zbog Edina koji u dvije utakmice se oznojio nije.

Ne znam zasto ali je sve bezvoljniji kako je stariji.
I ja ga stvarno volim, pratim mu svaku utakmicu i fatam na internetu streamove one s ocem da gledam ga u Kini i Juznoj Africi ali ono je stvarno sramotno bilo.

Kao da mu je razmisljanje ovako : Haj biti cu ja najbolji strijelac opet, biti cu u centru paznje a yebo plasman nismo mi za toga... Nisam ja zakazao zakazala je ekipa.

Svaka mu cast za Grcku ali kad nam je sad najvise zagustilo i kad smo dva puta gubili on je naizgled odustao bio.
Tako da kritike za trenutnu igru i zalaganje zasluzuje.

A normala da bolje moze biti i da nam je najbolji igrac.. ;)
Dzeko je svjetska klasa samo kad mu se igra, a kad je postao poznat u svijetu cesto mu do igre nije bilo.
Ili je on jednostavno tako izgledao.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Grunf
Kontakt:

Post Postao/la Grunf » 13 sep 2013, 15:35

Ne postane on nikakav panj, i nije ni pitanje zalaganja ni truda. A ni Vedo.
Svaka se utakmica mora gledati zasebno a pogotovo ove 2 zadnje. Postoji i varijanta, pored fizioloskog blagog pada forme nakon priprema i pocetka sezone, da je vrlo dobro cuvan, da mu stoper ne da disati i da je regularno uduplavan ili da ga i po trojica stisnu kad dobije loptu. Tu dodaj i cinjenicu da nas je slovacka taktika i igra savrseno limitirala, tj da su presingom i kretanjem totalno nam odsjekli napad od sredine i odbrane. Znaci maltene 3/4 ova 2 meca nismo mogli pas igrom po zemlji doci do njihovog sesnesterca ili do gol aut linije za centrarsut, vec smo morali ispucavati od pozadi za Dzeku i Vedu i tu su njihovi vrhinski stoperi savrseno otklanjali. U tom kontekstu, nije kriv Edin sto se tako igra i sto on ne moze jednom da se nadje u situaciji da je sa loptom licem okrenut prema golu, vec generalna postavka naseg tima.
Po meni je rjesenje trebalo biti sljedece (i malo se vidjelo u drugom pol.): Edin zna vrlo dobro s loptom i on i Vedo mogu komotno da izmjenjuju uloge spica i poluspica. Znaci umjesto da Edin stoji konstantno odjecen medju stoperima protivnika i ceka dugu loptu, a Vedo se izvlaci na krilo, treba Edin da se pomjeri malo prema sredini terena, primi koju loptu, zaradi koji faul, omoguci ekipi da krene naprijed sa vise igraca, razmijeni pas sa centarhalfovima, pruzi loptu na krilo. Dok je on tu Vedo nije na krilu vec naprijed i ceka eventualni centarsut i drzi zauzeta 2 stopera, i eventualno razmijeni pas sa Dzekom. Ovo pomenuto mogu da rade obojica naizmjenice, jer i Vedo zna zagraditi loptu, proigrati krilo, razmjeniti dupli pas. Tada ce i odbrana protivnika biti vise razvucena a i u konfuziji jer nece imati odrednicu koga cuvati i gdje. U biti se ni ne sjecam da su njih dvojica nesto puno razmjenjivali loptu medju sobom, najcesce su bili totalno odvojeni. Tako da po meni, ovdje lezi jedan dio recepta: ukljuciti njih dvojicu vise u igru i protok lopte. I jedan u drugi su vrhunski fudbaleri, to je valjda svima jasno!

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 13 sep 2013, 16:31

Dzeko vjerovatno nece startati sutra jer je imao 2 teske utakmice iza sebe pa ne treba osuti paljbu po Pelegrijinu ako ga ne stavi od prve minute, ali zato 100% igra u utorak LP. Idealno bi bilo kad bi sutra usao zadnjih 10-15 min kod nerjesenog rezultata i donio im pobjedu, a u utorak isto da zabije, nadam se da je malo dosao sebi i da ce zivnuti jer je zadnju utakmicu za city i zadnje 2 za repku slabo odigrao.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 13 sep 2013, 16:49

BadrHari je napisao/la:Consigliere.

Dzeku zadnje vrijeme zaboli ki*ta u utakmicama i prestane se truditi.

Da nije Hajrovic usao i rijesio ono mi bi sad imali bod iz dvije utakmice i sutali bi se nogom u guzicu zbog Edina koji u dvije utakmice se oznojio nije.

Ne znam zasto ali je sve bezvoljniji kako je stariji.
I ja ga stvarno volim, pratim mu svaku utakmicu i fatam na internetu streamove one s ocem da gledam ga u Kini i Juznoj Africi ali ono je stvarno sramotno bilo.

Kao da mu je razmisljanje ovako : Haj biti cu ja najbolji strijelac opet, biti cu u centru paznje a yebo plasman nismo mi za toga... Nisam ja zakazao zakazala je ekipa.

Svaka mu cast za Grcku ali kad nam je sad najvise zagustilo i kad smo dva puta gubili on je naizgled odustao bio.
Tako da kritike za trenutnu igru i zalaganje zasluzuje.

A normala da bolje moze biti i da nam je najbolji igrac.. ;)
Dzeko je svjetska klasa samo kad mu se igra, a kad je postao poznat u svijetu cesto mu do igre nije bilo.
Ili je on jednostavno tako izgledao.
Citao sam do...

..strah me dalje nastaviti. Bojim se promjenit ce mi zivot. :?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 sep 2013, 16:58

Ne mogu vjerovati kakvih se sve komentara necu nacitati. :lol:

Sjaji, sjaji Bosanski dijamantuu!!!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 13 sep 2013, 20:45

Ma pravite se pametni.
Mi smo Zmajevii, Marjan je najbolji komentator, sve nase je najboljee niko nam nista ne moze. Velesila
Kad nas igrac negdje ne igra, nije zato sto su ostali bolji nego zato sto postoji diskriminacija nad nama.

Dajte ljudi dragi... Consigliere me razocarao. Bio jedan od razumnijih forumasa a sad djetinjasto postupio.
"Panj" je Dzeko postao kad nije znao zagraditi loptu od beka koji je fizicki inferiorniji u svakom pogledu.
Panj je postao kad nije mogao da osuta jednostavnu 1 na 1 situaciju sa golmanom, i kad je izabrao opciju da pobjegne u cosak.
Panj je postao kad je prvi sprint u utakmici napravio u 79 minuti. Do tada izgledao tako slabo da muka covjeku dodje kad na Faceu snimak gleda.
O prvoj utakmici da ne govorim, ali hajd tu je vise ekipa zakazala.

Kad odigra lose nismo objektivni uopste. Jel sto ga branimo kao najboljeg igraca ili sto se ne mozemo pomiriti da MOZDA ima neki napadac bolji od njega.
Zavara vas pobjeda, svi smo sretni a ne shvatamo da je Vedad u ovom dvomecu troduplo korisniji bio od Edina.

Ne govorim za ostale utakmice jer se o tome moze pisati koliko hoces, gdje je nerijetko znao odigrati i bolje od Ibrahimovica.
Ali ovaj dvomec je aktuelniji i njemu vise paznje pripada.

I pustite se price oko nekih miseva i rupa, volim vise Dzeku od Pauka :lol: , ko je aktivan na temi zna, ali ako je najbolji ne mora znaciti da je nedodirljiv sto se kritika tice.
Ako odigra na nivou Vrsajevica treba biti realan, jer puno svrsavamo na njega kad odigra dobro, pa da izbalansiraju se neke stvari. :)
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas, Proximic, riki46 i 34 gosta.