Safet Sušić - Pape

Cartman
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Cartman » 14 sep 2013, 00:49

Consigliere je napisao/la:Ma, Pape i strucni stab ne rade skauting nikako. Kada su zadnji put bili na nekoj utakmici da vise nekog potencijalnog igraca? Prosle godine ga novinari pitaju je li gledao na TV-u Kolasinca protiv Galatasaraya? Kaze kralj: Gledao sam Barcelona- Milan :lol:
Novinarni su vise zasluzni sto smo otkrilii doveli ove dijasporce, od Pjanica do Hajrovica.
Ah i ti si zahtjevan, cuj gledat Schalke-Galata pored Milan-Barca. :D

Nego ozbiljno, nas savez treba investirat u wyscout. To je program sa kojim mozes gledat i analizirat sve moguce utakmice na kompjuteru kada god pozelis. Mnogi ga klubovi i savezi koriste, na primjer Real, Barcelona, Bayern, Arsenal, Njemacka i tako dalje.

Evo kompletna lista: http://wyscout.com/all-customers" onclick="window.open(this.href);return false;

Nama bi to vrlo dobro doslo. Vidim kosta 700 eura mjesecno.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 14 sep 2013, 00:52, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 14 sep 2013, 00:50

Rikardo je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Ma, Pape i strucni stab ne rade skauting nikako. Kada su zadnji put bili na nekoj utakmici da vise nekog potencijalnog igraca? Prosle godine ga novinari pitaju je li gledao na TV-u Kolasinca protiv Galatasaraya? Kaze kralj: Gledao sam Barcelona- Milan :lol:
Novinarni su vise zasluzni sto smo otkrilii doveli ove dijasporce, od Pjanica do Hajrovica.
Da slucajno nece ici u Mađarsku da gleda Stilica, ili Belgiju Arslanagica ili mozda u Izrael da gleda Cocalica ? Nema pametnijeg posla nego da hoda od stadiona do stadiona da ih "posmatra". Buraz spusti se na zemlju mi smo BiH, nas savez je jako siromasan i slab, nije ti ovo PES, FIFA.
Ovaj Rikardo je onaj Elegant, jes' ocam'.
DRUG NEBI TI PUNCA

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 sep 2013, 00:56

Skauting u yebote,jos zamjeniti i fizioterepeuting kao i ekonoming i svu plating vrating kad odemo na svjetsking prvenstving.
Fakat se pojedinci uziving u uloging zvani laking tudjiming qurcing gloging mlating :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 sep 2013, 01:02

:lol: :lol: :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 14 sep 2013, 01:03

hahaha
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 sep 2013, 01:06

Pape je posjetio Hajrovica u Svicarskoj u februaru prosle godine. Upravo sam procitao da je pricao i sa Arslanagicem. Tako da nije istina to sto kazes. Pape trazi igrace, ali vecina nema kvalitet da nas pojaca. Sta dobijamo ako neke osrednje igrace zamjenimo sa drugim osrednjim igracima? Nista, tako samo mozemo pokvariti atmosferu u ekipi.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 14 sep 2013, 01:29

harishp je napisao/la:
Skauting u yebote,jos zamjeniti i fizioterepeuting kao i ekonoming i svu plating vrating kad odemo na svjetsking prvenstving.
Fakat se pojedinci uziving u uloging zvani laking tudjiming qurcing gloging mlating :lol:

hahaha

fakat.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 14 sep 2013, 01:48

harishp je napisao/la:
U cemu je tvoj problem? Jesi nepismen? Vidis da je u italic, znaci u zargonu...
Ovi Papetoljupci su mi omiljeni likovi. Bukvalno nemaju argumenta da ga odbrane pa pristupaju ovim nekim retardiranim metodama.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 14 sep 2013, 01:51

Rikardo je napisao/la:
Da slucajno nece ici u Mađarsku da gleda Stilica, ili Belgiju Arslanagica ili mozda u Izrael da gleda Cocalica ? Nema pametnijeg posla nego da hoda od stadiona do stadiona da ih "posmatra". Buraz spusti se na zemlju mi smo BiH, nas savez je jako siromasan i slab, nije ti ovo PES, FIFA.
Citao sam do boldiranog, tu ispadas kao kvalitetan sugovornik
Cartman je napisao/la: Nego ozbiljno, nas savez treba investirat u wyscout. To je program sa kojim mozes gledat i analizirat sve moguce utakmice na kompjuteru kada god pozelis. Mnogi ga klubovi i savezi koriste, na primjer Real, Barcelona, Bayern, Arsenal, Njemacka i tako dalje.

Evo kompletna lista: http://wyscout.com/all-customers" onclick="window.open(this.href);return false;

Nama bi to vrlo dobro doslo. Vidim kosta 700 eura mjesecno.
Moguce da ovo tvoje vidi neko iz saveza pa da to urade, pa ce se hvaliti na nekoj reportazi kako prate tehnologiju i sl. Tako to kod nas ide :mrgreen:
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 sep 2013, 03:35

Consigliere je napisao/la:
harishp je napisao/la:
U cemu je tvoj problem? Jesi nepismen? Vidis da je u italic, znaci u zargonu...
Ovi Papetoljupci su mi omiljeni likovi. Bukvalno nemaju argumenta da ga odbrane pa pristupaju ovim nekim retardiranim metodama.
Oh,skauting nismo te prepoznanting.
Idi bolje prati do kraja hoce li Hrvatska biti druga.....ali kao najlosija.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 14 sep 2013, 10:02

Vrsajevic igra poziciju koja nam cesto skripi,
tako da Pape ima pravo..
Ljevakovic i Mahmutovic ce u jacu ligu i onda repka..

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 14 sep 2013, 10:58

ahmic je napisao/la:Vrsajevic igra poziciju koja nam cesto skripi,
tako da Pape ima pravo..
Minimum je vjerovatno 2 Turska liga, sredina je 2 Ruska, a plafon-optimalna je 2 BL... :roll:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 14 sep 2013, 11:18

harishp je napisao/la: Oh,skauting nismo te prepoznanting.
Idi bolje prati do kraja hoce li Hrvatska biti druga.....ali kao najlosija.
Ne razumijem :roll:

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 15 sep 2013, 10:09

Prijevod (ne doslovno i ne cijeli tekst) Papetovog intervjua za worldsoccer.com prije mečeva sa Slovacima.

Kod: Označi sve

Uspjeh najboljih bh. nogometaša nije ostao nezapažen u međunarodnim sportskim medijima. Tako je u ovom 
broju uglednog nogometnog magazina World Soccer objavljen opširniji intervju sa popularnim Papetom kao i sa trenerom Rome Rudijem Garcijom. 

Na pitanje da li vjeruje u odlazak u Brazil, Sušić je kazao da da, ali i dodao to da još uvijek posao nije odrađen do kraja. 

"Ja od prvog dana kvalifikacija vjerujem u pobjedu u ovoj grupi zbog naše kvalitete i talenta koji igrači posjeduju. Ali, posao još uvijek nije završen", kazao je Sušić u razgovoru sa novinarom Sašom Ibruljem. 

Osim kvalitete koju reprezentativci posjeduju, Sušić je kao jedan od glavnih razloga dosadašnjeg uspjeha spomenuo i nevjerovatne navijače koji Zmajeve prate bez obzira u kojoj zemlji i na kojem kontinentu se utakmica igra. 

"Nevjerovatno je to što nas navijači prate širom svijeta. Većinu utakmica igramo na stadionima čije su tribine uglavnom popunjene našim navijačima. To je fantastično i velika motivacija za nas. Želimo donijeti radost Bosancima i Hercegovcima", dodao je Sušić.

Mnogo se govori o tome da je BiH u najslabijoj grupi kada su u pitanju evropske kvalifikacije. 

"Isitna je da smo imali sreće kada je u pitanju žrijeb i na taj način izbjegli reprezentacije kao što su Njemačka, Holandija i Španija. Ali, zar neko postoji ko vjeruje da je lako pobijediti Grčku i Slovačku? Ili neki drugi tim u Evropi? Ne mislim da bi se mnogo toga promijenilo da smo u nekoj drugoj grupi. Imamo kvalitetu i to je naše najjače oružje. Igrali smo protiv Francuske, Njemačke, Brazila i Portugala u posljednje dvije godine i pokazali da smo u istom rangu sa njima", kazao je Sušić.

Prije dvije godine, nogometni savez BiH nalazio se u velikim problemima i na rubu suspenzije iz evropske i svjetske nogometne federacije. 

"Imali smo probleme koji su utjecali na reprezentaciju. No, u posljednje dvije godine pod vodstvom Ivice Osima i sadašnjeg predsjednika Elmedina Begića stvari su krenule u pravom smjeru. Naravno, ništa se ne može preko noći promijeniti, ali smo ponosni na posao koji radimo. Zemlja je rasturena političkim i ekonomskim problemima i logično je da se sve odražava na nogomet. Igranje u Brazilu pomoglo bi nam mnogo. Ovaj tim sjedinjuje ljude. Prije nekoliko godina niste mogli zamisliti da bosanski Srbi ili Hrvati navijaju za bh. reprezentaciju, ali se to sada promijenilo", dodao je Sušić u razgovoru za magazin World Soccer.

On je govorio i o nastupima reprezentativaca koji su na kraju ipak odlučili obući dres BiH umjesto Njemačke, Švicarske, SAD-a, Kanade....

"Mnogi ljudi nisu svojevoljno napustili ovu zemlju, to je rezultat užasnog rata. Sada smo prisiljeni tražiti igrače bosanskih korijena da nastupaju za našu reprezentaciju. To je veoma komplicirano i razumijem negodovanje drugih zemalja. Mi smo mala nacija i ne možemo si priuštiti gubitak igrača kao što je to bio slučaj sa Zlatanom Ibrahimovićem. Imat ćemo problema za deset godina sa trećom ili četvrtom generacijom bh. građana koji žive van države. Bit će teško uvjeriti ih da igraju za zemlju svojih djedova. Zbog ovakvih stvari je veoma bitno da odemo na Svjetsko prvenstvo i druga velika takmičenja jer će se tada djeca identificirati sa zemljom", kazao je Safet Sušić za septembarsko izdanje magazina World Soccer.
Izvorni intervju http://www.worldsoccer.com/features/fac ... afet-susic" onclick="window.open(this.href);return false;
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 15 sep 2013, 10:34

gringobih je napisao/la:
ahmic je napisao/la:Vrsajevic igra poziciju koja nam cesto skripi,
tako da Pape ima pravo..
Minimum je vjerovatno 2 Turska liga, sredina je 2 Ruska, a plafon-optimalna je 2 BL... :roll:
Okej, generalno su jače češka i izraelska liga od druge BL. :lol:

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 15 sep 2013, 16:54

Zmajevi su na dobrom putu da odu na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu naredne godine. BiH je prva u grupi G sa 19 bodova iz šest pobjeda, jednog remija i jednog poraza. Za Sušića i njegove pulene predstoje još dvije utakmice kvalifikacija, domaća protiv Lihtenštajna i gostujuća protiv Litvanije.

Uspjeh najboljih bh. nogometaša nije ostao nezapažen u međunarodnim sportskim medijima. Tako je u ovom broju uglednog nogometnog magazina World Soccer objavljen opširniji intervju sa popularnim Papetom kao i sa trenerom Rome Rudijem Garcijom.

Na pitanje da li vjeruje u odlazak u Brazil, Sušić je kazao da da, ali i dodao to da još uvijek posao nije odrađen do kraja.

"Ja od prvog dana kvalifikacija vjerujem u pobjedu u ovoj grupi zbog naše kvalitete i talenta koji igrači posjeduju. Ali, posao još uvijek nije završen", kazao je Sušić u razgovoru sa novinarom Sašom Ibruljem.

Osim kvalitete koju reprezentativci posjeduju, Sušić je kao jedan od glavnih razloga dosadašnjeg uspjeha spomenuo i nevjerovatne navijače koji Zmajeve prate bez obzira u kojoj zemlji i na kojem kontinentu se utakmica igra.

"Nevjerovatno je to što nas navijači prate širom svijeta. Većinu utakmica igramo na stadionima čije su tribine uglavnom popunjene našim navijačima. To je fantastično i velika motivacija za nas. Želimo donijeti radost Bosancima i Hercegovcima", dodao je Sušić.

Mnogo se govori o tome da je BiH u najslabijoj grupi kada su u pitanju evropske kvalifikacije.

"Istina je da smo imali sreće kada je u pitanju žrijeb i na taj način izbjegli reprezentacije kao što su Njemačka, Holandija i Španija. Ali, zar neko postoji ko vjeruje da je lako pobijediti Grčku i Slovačku? Ili neki drugi tim u Evropi? Ne mislim da bi se mnogo toga promijenilo da smo u nekoj drugoj grupi. Imamo kvalitetu i to je naše najjače oružje. Igrali smo protiv Francuske, Njemačke, Brazila i Portugala u posljednje dvije godine i pokazali da smo u istom rangu sa njima", kazao je Sušić.

Prije dvije godine, nogometni savez BiH nalazio se u velikim problemima i na rubu suspenzije iz evropske i svjetske nogometne federacije.

"Imali smo probleme koji su utjecali na reprezentaciju. No, u posljednje dvije godine pod vodstvom Ivice Osima i sadašnjeg predsjednika Elmedina Begića stvari su krenule u pravom smjeru. Naravno, ništa se ne može preko noći promijeniti, ali smo ponosni na posao koji radimo. Zemlja je rasturena političkim i ekonomskim problemima i logično je da se sve odražava na nogomet. Igranje u Brazilu pomoglo bi nam mnogo. Ovaj tim sjedinjuje ljude. Prije nekoliko godina niste mogli zamisliti da bosanski Srbi ili Hrvati navijaju za bh. reprezentaciju, ali se to sada promijenilo", dodao je Sušić u razgovoru za magazin World Soccer.

On je govorio i o nastupima reprezentativaca koji su na kraju ipak odlučili obući dres BiH umjesto Njemačke, Švicarske, SAD-a, Kanade....

"Mnogi ljudi nisu svojevoljno napustili ovu zemlju, to je rezultat užasnog rata. Sada smo prisiljeni tražiti igrače bosanskih korijena da nastupaju za našu reprezentaciju. To je veoma komplicirano i razumijem negodovanje drugih zemalja. Mi smo mala nacija i ne možemo si priuštiti gubitak igrača kao što je to bio slučaj sa Zlatanom Ibrahimovićem. Imat ćemo problema za deset godina sa trećom ili četvrtom generacijom bh. građana koji žive van države. Bit će teško uvjeriti ih da igraju za zemlju svojih djedova. Zbog ovakvih stvari je veoma bitno da odemo na Svjetsko prvenstvo i druga velika takmičenja jer će se tada djeca identificirati sa zemljom", kazao je Safet Sušić za septembarsko izdanje magazina World Soccer.
8-)
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 sep 2013, 17:58

Igrali smo protiv Francuske, Njemačke, Brazila i Portugala u posljednje dvije godine i pokazali da smo u istom rangu sa njima", kazao je Sušić.
:lol: :lol:

Ziv bio uzmi covjeka koji cete savjetovati kada su izjave u medijima u pitanju...
Protiv navedene cetiri reprezentacije smo odigrali sest utakmica sa gol razlikom 5-13 sto dovoljno govori u kojem se rangu nalazimo tj. da smo u rangu ispod njih. Jedina utakmica gdje smo bili dominantniji u ovih sest utakmica je ona u Parizu.

Do jucer nisi mogao garantovati pobjedu u Slovackoj koja za navedene reprezentacije predstavlja maciji kasalj, a sada si u rangu sa jednom Njemackom. :? :?

I
mat ćemo problema za deset godina sa trećom ili četvrtom generacijom bh. građana koji žive van države. Bit će teško uvjeriti ih da igraju za zemlju svojih djedova. Zbog ovakvih stvari je veoma bitno da odemo na Svjetsko prvenstvo i druga velika takmičenja jer će se tada djeca identificirati sa zemljom", kazao je Safet Sušić za septembarsko izdanje magazina World Soccer.
S ovom se njegovom izjavom slazem i ko je citao moje postove na temi oko U-21 reprezentacije zna da sam o ovome pisao. Nece ovdje odlazak na takmicenje pomoci da pridobijemo eventualno neke igrace, vec da se konacno napravi kvalitetan sistem kada je omladinski pogon u pitanju i da se instalira koordinator za sve selekcije - tu bih najiskrenije volio vidjeti Barbareza ako je isti zainteresovan za tu funkciju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 sep 2013, 18:07

amerosm je napisao/la:
Igrali smo protiv Francuske, Njemačke, Brazila i Portugala u posljednje dvije godine i pokazali da smo u istom rangu sa njima", kazao je Sušić.
:lol: :lol:

Ziv bio uzmi covjeka koji cete savjetovati kada su izjave u medijima u pitanju...
Protiv navedene cetiri reprezentacije smo odigrali sest utakmica sa gol razlikom 5-13 sto dovoljno govori u kojem se rangu nalazimo tj. da smo u rangu ispod njih. Jedina utakmica gdje smo bili dominantniji u ovih sest utakmica je ona u Parizu.

Do jucer nisi mogao garantovati pobjedu u Slovackoj koja za navedene reprezentacije predstavlja maciji kasalj, a sada si u rangu sa jednom Njemackom. :? :?

I
mat ćemo problema za deset godina sa trećom ili četvrtom generacijom bh. građana koji žive van države. Bit će teško uvjeriti ih da igraju za zemlju svojih djedova. Zbog ovakvih stvari je veoma bitno da odemo na Svjetsko prvenstvo i druga velika takmičenja jer će se tada djeca identificirati sa zemljom", kazao je Safet Sušić za septembarsko izdanje magazina World Soccer.
S ovom se njegovom izjavom slazem i ko je citao moje postove na temi oko U-21 reprezentacije zna da sam o ovome pisao. Nece ovdje odlazak na takmicenje pomoci da pridobijemo eventualno neke igrace, vec da se konacno napravi kvalitetan sistem kada je omladinski pogon u pitanju i da se instalira koordinator za sve selekcije - tu bih najiskrenije volio vidjeti Barbareza ako je isti zainteresovan za tu funkciju.
@amere drzi se ti chizburgera ili ti HSV i gledaj kako da ne ispadnu ove sezone ali fakat.
P.S Pogledaj koje bi to repke trebale ici direktno na svjetsko prvenstvo,pa ce ti mozda biti malo jasnija prica o tom slicnom ili istom rangu.Iako vi chizburgovci dosta stvari kontate bukvalno,pa onda kad krene po losem,otkud to????
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 sep 2013, 18:48

Susica da nema trebalo bi ga izmislit , covjek bi mogao roman napisat pun njegovih izjava gdje se prosipa poput djeteta iz osnovne skole... Sto se tice djece iz dijaspore sve zavisi...nece izbjegavati igranje za bosnu ali kako vrijeme odmice sve vise cemo biti druga opcija...to pogotovo vazi za djecu ciji su roditelji izbjegli sa zbacenih selendri za napad,jer takvi su najpodlozniji asimilaciji...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 15 sep 2013, 18:56

gruezi je napisao/la:Susica da nema trebalo bi ga izmislit , covjek bi mogao roman napisat pun njegovih izjava gdje se prosipa poput djeteta iz osnovne skole... Sto se tice djece iz dijaspore sve zavisi...nece izbjegavati igranje za bosnu ali kako vrijeme odmice sve vise cemo biti druga opcija...to pogotovo vazi za djecu ciji su roditelji izbjegli sa zbacenih selendri za napad,jer takvi su najpodlozniji asimilaciji...
Dijaspore ce uvijek biti, sve dok su na vlasti oni koji trenutno vladaju. ;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.