Bundesliga
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Ako nekome sutra bude neobicno bez Bundeslige evo linkova za 3. ligu.
Znam da je treca ali nije uopce losa,ja gledam redovno i ne zalim.
Chemnitzer FC(11) - Hansa Rostock (5) mdr.de
Holstein Kiel (3) - Rot-Weiß Erfurt (6) ndr.de
1. FC Heidenheim(1) - Stuttagarter Kickers (19) SWR
SV Wehen Wiesbaden(2) - MSV Duisburg(7) hr-online.de
SSV Jahn Regensburg(15) - 1. FC Saarbrücken(18) br.de
Znam da je treca ali nije uopce losa,ja gledam redovno i ne zalim.
Chemnitzer FC(11) - Hansa Rostock (5) mdr.de
Holstein Kiel (3) - Rot-Weiß Erfurt (6) ndr.de
1. FC Heidenheim(1) - Stuttagarter Kickers (19) SWR
SV Wehen Wiesbaden(2) - MSV Duisburg(7) hr-online.de
SSV Jahn Regensburg(15) - 1. FC Saarbrücken(18) br.de
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Reprezentacija NJemačke do 19 godina deklasirala kao gost Holadniju sa 6:1. Strijelci su bili neki od najvecih evropski talenata u ovom trenutku: Selke, Oztunali, Brandt, Meyer, Lohkemper i Brandenburger. Slektor se suocava sa velikim problemom. Na spisku nema Wernera, Stendere- povrijedjen, Mukhtara, Taha, Ayhana, Goretzke, Schnitzler, Palaciosa, Kurta, Bodenrodera, Benkarita,Rossmann, Dahoud, Pflücke, Parker...
Mislim da je ovo najaca selekcija koju je Njemačka ikad imala u svojoj historiju. Ovo nisu igrači ovo su vanzemaljci. VEliki broj ovih igrača je vec debitovao za svoje klubove, a neki vec imaaju vrlo vazne role. Tezak zadatak za izabrati 18 najboljih. NE treba ni reci da ce novi prvaki do 19 godina biti sigurno Njemačka, za ovo bi ruku u vatru dao, klasa pa i vise su u odnosu na sve reprezentacije u Evropi. Ovaj tim bi uporedio sa americkim dream teamom u kosarci iz 1992.
VAzna karika ovog tima ce biti i Arsenalov klinac Gnabry, koji je po svim ocjenama poboljsana verzija Walcotta.
Mislim da je ovo najaca selekcija koju je Njemačka ikad imala u svojoj historiju. Ovo nisu igrači ovo su vanzemaljci. VEliki broj ovih igrača je vec debitovao za svoje klubove, a neki vec imaaju vrlo vazne role. Tezak zadatak za izabrati 18 najboljih. NE treba ni reci da ce novi prvaki do 19 godina biti sigurno Njemačka, za ovo bi ruku u vatru dao, klasa pa i vise su u odnosu na sve reprezentacije u Evropi. Ovaj tim bi uporedio sa americkim dream teamom u kosarci iz 1992.
VAzna karika ovog tima ce biti i Arsenalov klinac Gnabry, koji je po svim ocjenama poboljsana verzija Walcotta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Freiburg produžio sa Schmidom. Za pohvalu.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
" onclick="window.open(this.href);return false;
Uvrstili su i Vedu.
A na prvom mjestu, ko drugi nego zuto-crni.

Uvrstili su i Vedu.
A na prvom mjestu, ko drugi nego zuto-crni.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Večeras opet nakon kraće pauze startamo sa Bundesligom...
Siguran sam da će susret između Herthe i VfB-a biti atraktivan i zanimljiv... Nisam još uvijek imao prilike da pogledam Herthu ove sezone koja po statističkim parametrima igra fudbal lijep za oko
, tako da ću s guštom da pogledam večerašnji okršaj...
Također i Ronny će od prve minute da zaigra....
U subotu također dosta zanimljivih susreta... Izdvojio bih susrete (u terminu od 15.30) Mainz - Schalke i Bayer - Wolfsburg koji će po meni biti najkvalitetniji i najzanimljiviji... To su također susreti ekipa sa aspiracijama ka pozicijama koje vode u evropu pa samim tim bit će napeto u svakom slučaju... Zanimljivo će biti i to što Bayer i Schalke tokom naredne sedmice igraju svoje utakmice i u ligi prvaka pa će biti zanimljivo pratiti i kako će rasporediti snage za te susrete, da li će biti kalkulacija u pojedinim momentima...
Od 18:30 svakako derbi kola izmđu BvB-a i HsV-a ... Ovdje je samo upitno koliki otpor hamburg može da pruži vodećoj ekipi bundeslige. Svakako da su žuti favoriti ali i prošle sezone smo vidjeli kako Fink sa svojom trupom može ugodno iznenaditi i odigrati ovakve utakmice i iznad svojih mogućnosti...
U nedjelju od 15:30 po meni poslastica kola, susret dvije do sada najefikasnije ekipe u bundesligi, Hoffenheim - Borussia M. Bit će to itekako kvalitetna utakmica za pogledat dok se slegne nedjeljni ručak i popije koje pivo
...
Moja neka prognoza za ovo kolo :
13.09.2013 20:30 Hertha BSC : VfB Stuttgart 1
14.09.2013 15:30 FC Bayern München : Hannover96 1
14.09.2013 15:30 Bayer 04 Leverkusen : VfL Wolfsburg X
14.09.2013 15:30 SV Werder Bremen : Frankfurt X
14.09.2013 15:30 1. FSV Mainz 05 : FC Schalke 04 1X
14.09.2013 15:30 FC Augsburg : SC Freiburg 2
14.09.2013 18:30 Borussia Dortmund : Hamburger SV 1
15.09.2013 15:30 1899 Hoffenheim : M'gladbach 2
15.09.2013 17:30 Eintracht Braunschweig : 1. FC Nürnberg X
Teško kolo za prognozu, bit će svega sigurno
...
Još samo da napomenem one koji igraju Bundesliga Fantasy da ne zaborave da malo pročačkaju ekipu
...
Siguran sam da će susret između Herthe i VfB-a biti atraktivan i zanimljiv... Nisam još uvijek imao prilike da pogledam Herthu ove sezone koja po statističkim parametrima igra fudbal lijep za oko
Također i Ronny će od prve minute da zaigra....
U subotu također dosta zanimljivih susreta... Izdvojio bih susrete (u terminu od 15.30) Mainz - Schalke i Bayer - Wolfsburg koji će po meni biti najkvalitetniji i najzanimljiviji... To su također susreti ekipa sa aspiracijama ka pozicijama koje vode u evropu pa samim tim bit će napeto u svakom slučaju... Zanimljivo će biti i to što Bayer i Schalke tokom naredne sedmice igraju svoje utakmice i u ligi prvaka pa će biti zanimljivo pratiti i kako će rasporediti snage za te susrete, da li će biti kalkulacija u pojedinim momentima...
Od 18:30 svakako derbi kola izmđu BvB-a i HsV-a ... Ovdje je samo upitno koliki otpor hamburg može da pruži vodećoj ekipi bundeslige. Svakako da su žuti favoriti ali i prošle sezone smo vidjeli kako Fink sa svojom trupom može ugodno iznenaditi i odigrati ovakve utakmice i iznad svojih mogućnosti...
U nedjelju od 15:30 po meni poslastica kola, susret dvije do sada najefikasnije ekipe u bundesligi, Hoffenheim - Borussia M. Bit će to itekako kvalitetna utakmica za pogledat dok se slegne nedjeljni ručak i popije koje pivo
Moja neka prognoza za ovo kolo :
13.09.2013 20:30 Hertha BSC : VfB Stuttgart 1
14.09.2013 15:30 FC Bayern München : Hannover96 1
14.09.2013 15:30 Bayer 04 Leverkusen : VfL Wolfsburg X
14.09.2013 15:30 SV Werder Bremen : Frankfurt X
14.09.2013 15:30 1. FSV Mainz 05 : FC Schalke 04 1X
14.09.2013 15:30 FC Augsburg : SC Freiburg 2
14.09.2013 18:30 Borussia Dortmund : Hamburger SV 1
15.09.2013 15:30 1899 Hoffenheim : M'gladbach 2
15.09.2013 17:30 Eintracht Braunschweig : 1. FC Nürnberg X
Teško kolo za prognozu, bit će svega sigurno
Još samo da napomenem one koji igraju Bundesliga Fantasy da ne zaborave da malo pročačkaju ekipu
Agieren statt reagieren
Jedno od najdosadnijih poluvremena u historiji fudbala. U drugome poluvremenu se napokon igralo. Hertha napadala, Stuttgart zabio i to je to. Igrač utakmice je golman Vfb-a Sven Ulreich. Vedo nije dobijao dovoljni lopti. Novi trener i Stuttgart odmah pobijedi na dvije utakmice. Sljedeću utakmicu igraju kući protiv Frankfurta i ne bi me čudilo da i tu utakmicu dobiju.
Stuttgart se metiljao, metiljao i izmetiljao. Šteta što Hertha ne iskoristi šanse, ali niko joj nije kriv. Stuttgart je zabio gol, došao do pobjede, jeste da je bilo uz dosta sreće.Neutral je napisao/la:Jedno od najdosadnijih poluvremena u historiji fudbala. U drugome poluvremenu se napokon igralo. Hertha napadala, Stuttgart zabio i to je to. Igrač utakmice je golman Vfb-a Sven Ulreich. Vedo nije dobijao dovoljni lopti. Novi trener i Stuttgart odmah pobijedi na dvije utakmice. Sljedeću utakmicu igraju kući protiv Frankfurta i ne bi me čudilo da i tu utakmicu dobiju.
A Vedo ne da nije imao lopti, nego je bio očajan. On više ne zna više normalan pas odigrat, nalazi se i on malo u krizi forme....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Vedo je iscrpljen i fizički i psihički 
Hertha pobjedjena veceras svojom taktikom iz vremena kada ih je trenirao Favre...
VfB je upravo dijelovao kao Hertha iz sezone 08/09 gdje je protivnik dominirao i stvarao prilike, a ovi ni sami ne znaju kako nekako postignu gol i na kraju odnesu pobjedu.
Vidjecemo hoce li VfB i u ostalim utakmicama pratiti ovolika sreca, jer ukoliko to ne bude slucaj crno im se pise, jer na terenu dijelu kao muhe bez glave.
VfB je upravo dijelovao kao Hertha iz sezone 08/09 gdje je protivnik dominirao i stvarao prilike, a ovi ni sami ne znaju kako nekako postignu gol i na kraju odnesu pobjedu.
Vidjecemo hoce li VfB i u ostalim utakmicama pratiti ovolika sreca, jer ukoliko to ne bude slucaj crno im se pise, jer na terenu dijelu kao muhe bez glave.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- Sportfanatik
- Kontakt:
Hertha je zaslužila pobjedu, valjda će joj se negdje vratiti ovi bodovi. VfB katastrofalanamerosm je napisao/la:Hertha pobjedjena veceras svojom taktikom iz vremena kada ih je trenirao Favre...
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
Ko ga iscrpi???Neutral je napisao/la:Vedo je iscrpljen i fizički i psihički
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trčanje za Džeku i sebe u prvoj utakmici, te trčanje na drugom meču u Žilini. Totalno neprirodna pozicija u obje utakmice no on je ginuo na terenu. Nije bilo vremena za odmor i to se odmah odrazilo na igru. Nije to nikakva kriza, asistencija za BiH, prošlo kolo 3 gola 
Nisam ja njega toliko marljivog vidio ko ti. Doduše jeste se trudio, ali nekako nije mi onaj stari. Lagano dodavanje ne uspjeva, spetlja se pred loptom, rijetko kad da vidimo neki dobar potez od njega. Tako ima već par sedmica.Neutral je napisao/la:Trčanje za Džeku i sebe u prvoj utakmici, te trčanje na drugom meču u Žilini. Totalno neprirodna pozicija u obje utakmice no on je ginuo na terenu. Nije bilo vremena za odmor i to se odmah odrazilo na igru. Nije to nikakva kriza, asistencija za BiH, prošlo kolo 3 gola
Samo vi se svi obrušili na Džeksona....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- samo_lijevo
- Kontakt:
Zali boze vremena provedenog gledajuci Stutgart i prije toga Minhen 1860.
Ibisevic da nije dobio zuti karton ja ga ne bih ni primijetio da igra.Trcanje u krug se nastavlja.
Ibisevic da nije dobio zuti karton ja ga ne bih ni primijetio da igra.Trcanje u krug se nastavlja.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Ama effe ne voli takav tip napadača, tačnije Ibišević mu ne valja, to se odavno zna
, tačnije to je javna tajna
,
samo ga strah reći jer uvijek špijuna naokolo, špijuna sa pdf reprezentacija BiH
,
a onda i sam zna da bi se proveo k'o bos kroz trnje.
Mislim zar nije suludo reći za prvog strijelca Bundeslige da je u nekakvoj krizi
,
očigledniji primjer od ovoga ne može.
Inače Hertha imala onu najjaloviju inicijativu, jalovije sigurno nema,
a Stuttgart se postavio muški kako samo oni najbolje znaju i zasluženo upisali pobjedu,
bili su konkretniji, a kvalitet je svakako debelo na njihovoj strani.
Rekoh ja effeu da će Hertha pasti, a ni sam neće znati kako
, ne bi mi bilo krivo da ih ponovo u Cvajti gledamo. 
samo ga strah reći jer uvijek špijuna naokolo, špijuna sa pdf reprezentacija BiH
a onda i sam zna da bi se proveo k'o bos kroz trnje.
Mislim zar nije suludo reći za prvog strijelca Bundeslige da je u nekakvoj krizi
očigledniji primjer od ovoga ne može.
Inače Hertha imala onu najjaloviju inicijativu, jalovije sigurno nema,
a Stuttgart se postavio muški kako samo oni najbolje znaju i zasluženo upisali pobjedu,
bili su konkretniji, a kvalitet je svakako debelo na njihovoj strani.
Rekoh ja effeu da će Hertha pasti, a ni sam neće znati kako
Ja ti se špijuna bojim pravooo i ovde i onih u realnom životu, a ovih ovde malo više. Pogotovo onih koji cijeli dan ne znaju šta će od sebe pa npr traže mane kod Edina Džeke, jer čovjek ima pare, slavu i Amru.....Klare je napisao/la:Ama effe ne voli takav tip napadača, tačnije Ibišević mu ne valja, to se odavno zna, tačnije to je javna tajna
,
samo ga strah reći jer uvijek špijuna naokolo, špijuna sa pdf reprezentacija BiH,
a onda i sam zna da bi se proveo k'o bos kroz trnje.![]()
A šta da kažem o Ibiševiću, zabio je on par golova ove sezone, ali u ključnim utakmicama bilo za repku ili za Stuttgart bio je ko letva (govorim o zadnje dvije tekme za repku). Inače je on solidan napadač i nije mi mrzak. Samo je klasu slabiji od Džeke po pitanju svih segmenata igre. To onako usput spominjem.
Samo se ti nadaj....Hertha opstaje 100 %. Vidiš da ljudi igraju dobar fudbal, a ne ko ovi metiljaši iz Stuttgarta....Klare je napisao/la: Rekoh ja effeu da će Hertha pasti, a ni sam neće znati kako, ne bi mi bilo krivo da ih ponovo u Cvajti gledamo.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Re: VfB Stuttgart
Jučer je solidan bio. Krasi ga brzina, zaista je veliki potencijal u pitanju.
Sinoć su imali dobru kretnju svi igrači na terenu, to im je u konačnici i donijelo 3 boda !
★★★
Juve Storia Di Un Grande Amore !!!
★★★
Juve Storia Di Un Grande Amore !!!
★★★
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Švabe su sinoć očajni bili, ni sami vjerovatno ne znaju kako su došli do pobjede....
Nadam se za dobrobit čitave BUndeslige da na kraju sezone neće opet u evropu...
Nadam se za dobrobit čitave BUndeslige da na kraju sezone neće opet u evropu...
Agieren statt reagieren
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.