Nisam znao da je Starcevic toliko mlad.Moja greska izvinjavam se.handball1 je napisao/la:koliko ja znam juniori ce biti 94/95 a kadeti 96/97. starcevic je 98(vidi se da fizicki zaostaje i u kadetskoj), hrstic je 96 a loncar 97, skopljak 94, takodje tu je i pilav gorazde 94, balta bosna visoko 94,
Mladi rukometni asovi BiH
Moderator/ica: Pasha
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: Mladi rukometni asovi BiH
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
ništa onda od mojih spiskova , znači Juniorska iz temelja se mijenja ...
- što se tiče Selektora Juniorske ja nebi ništa mijenjao , samo bi ga priključio da i u Kadetskoj Reprezentaciji bude jedan od onih koji će selektirati igrače ...
- što se tiče Selektora Juniorske ja nebi ništa mijenjao , samo bi ga priključio da i u Kadetskoj Reprezentaciji bude jedan od onih koji će selektirati igrače ...
Iduća generacija su 94 godišta i mlađi. Imamo fine momke na tom planu 
Treba od septembra i to organizovati, da se momci na vrijeme uigraju

Treba od septembra i to organizovati, da se momci na vrijeme uigraju
Sto se tice golmana ima Enes Sirco koji je i sada branio u par pripremnih utakmica juniorske reprezentacije. On je branio prosle sezone u Bosni Visockoj, sada je otisao u Celik. 95 je godiste
Izgleda da čovjek ode u Katar.no rules je napisao/la:ništa onda od mojih spiskova , znači Juniorska iz temelja se mijenja ...
Sirćo je dobar , samo da naraste još poneki cm. , ali ima odlične reflekse , na turniru u Gračanici je u finalu pri izvođenju sedmeraca odbranio 2-3 i donio mladoj Reprezentaciji pobjedu ...adn_sah je napisao/la:Sto se tice golmana ima Enes Sirco koji je i sada branio u par pripremnih utakmica juniorske reprezentacije. On je branio prosle sezone u Bosni Visockoj, sada je otisao u Celik. 95 je godiste

Sretno mu ako ode , a hvala za ovih par igrača koje je iznjedrio ...Izgleda da čovjek ode u Katar.
- Čudi me da ljudi iz saveza neprobaju da uključe u jednu od mlađih selekcija Mašu iz Maglaja , kako pričaju da je odličan u radu sa mlađim selekcijama...
Ima Ljubuški pono dobrih trenera pored Grbavca, tu je Mikulić, Tomić....
Ja sam siguran da ako nije bolji nije 100% losiji od dvojice sto su bili na klupama sad na prvenstvu (ne serdarevic i cavar nego ona druga dvojica). I sigurno je bilo mjesta za njegano rules je napisao/la:Sirćo je dobar , samo da naraste još poneki cm. , ali ima odlične reflekse , na turniru u Gračanici je u finalu pri izvođenju sedmeraca odbranio 2-3 i donio mladoj Reprezentaciji pobjedu ...adn_sah je napisao/la:Sto se tice golmana ima Enes Sirco koji je i sada branio u par pripremnih utakmica juniorske reprezentacije. On je branio prosle sezone u Bosni Visockoj, sada je otisao u Celik. 95 je godiste
Sretno mu ako ode , a hvala za ovih par igrača koje je iznjedrio ...Izgleda da čovjek ode u Katar.
- Čudi me da ljudi iz saveza neprobaju da uključe u jednu od mlađih selekcija Mašu iz Maglaja , kako pričaju da je odličan u radu sa mlađim selekcijama...
-
- Kontakt:
dobar spisak (samo sam ocekivao Djurdjevica na glavnom spisku).
Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegvoine učestvovat će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Poljskoj.
Naši mladi rukometaši igrat će u grupi zajedno sa Danskom, Francuskom i Bugarskom, a dvije najbolje selekcije kvalifikovat će se na smotru najboljih kadetskih reprezentacija Starog kontinenta.
Selektor kadetske reprezentacije BiH, Jasmin Mrkonja danas je objavio spisak igrača koji će od 15. do 18. septembra u Konjicu obaviti mini pripreme, a na istom se nalaze: Matej Tomić (Izviđač), Jasmin Ćatić (Maglaj), Haris Pleh (Goražde), David Mandić (Izviđač), Davor Živanić (Derventa), Kristijan Jarak (Izviđač), Miloš Nježić (Borac), Luka Barbarić (Međugorje), Radovan Uljevarić (Leotar), Dušan Đurić (Borac), Dean Šešić (Borac), Mario Pavlak (Izviđač), Ensad Pušilo (Radnički Goražde), Luka Pandža (Medveščak Zagreb), Ajdin Smailbegović (Krivaja), Mateo Drinovac (Zrinjski), Vlado Lončar (Bosna Visoko), MateJ Hrstić (Izviđač). Rezerve: Tarik Gogić (Bosna Visoko), Nedžad Imamagić (Bosna Visoko), Vladan Đurđević (Sloga), Antonio Magerl (Vitez), Mevludin Ćehajić (Kakanj), Berin Hrnjić (Bosna Visoko).
Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegvoine učestvovat će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Poljskoj.
Naši mladi rukometaši igrat će u grupi zajedno sa Danskom, Francuskom i Bugarskom, a dvije najbolje selekcije kvalifikovat će se na smotru najboljih kadetskih reprezentacija Starog kontinenta.
Selektor kadetske reprezentacije BiH, Jasmin Mrkonja danas je objavio spisak igrača koji će od 15. do 18. septembra u Konjicu obaviti mini pripreme, a na istom se nalaze: Matej Tomić (Izviđač), Jasmin Ćatić (Maglaj), Haris Pleh (Goražde), David Mandić (Izviđač), Davor Živanić (Derventa), Kristijan Jarak (Izviđač), Miloš Nježić (Borac), Luka Barbarić (Međugorje), Radovan Uljevarić (Leotar), Dušan Đurić (Borac), Dean Šešić (Borac), Mario Pavlak (Izviđač), Ensad Pušilo (Radnički Goražde), Luka Pandža (Medveščak Zagreb), Ajdin Smailbegović (Krivaja), Mateo Drinovac (Zrinjski), Vlado Lončar (Bosna Visoko), MateJ Hrstić (Izviđač). Rezerve: Tarik Gogić (Bosna Visoko), Nedžad Imamagić (Bosna Visoko), Vladan Đurđević (Sloga), Antonio Magerl (Vitez), Mevludin Ćehajić (Kakanj), Berin Hrnjić (Bosna Visoko).
Šteta što nema malog Bojića iz Sloge, momak je ubjedljivo najbolji golman u ovoj generaciji
ima li lijevaka u repki?
kakva su krila?
kakva su krila?
-
- Kontakt:
Borac m:tel: Dakić, Janković 5 (1), Hercegovac 1, Tešić 2, Đurić, Crnogaća 1, Mišković (3 odbrane), Krstajić, Nježić 2, Haseljić (5 odbrana), Vučić 2, Bezbradica, Trivundža 4, Šešić, Ćeranić 3. Trener: Bojan Crnomarković.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Spisak kadetske reprezentacije za pripreme u Gradaccu.
Matej Tomić, Jasmin Čatić, Haris Pleh, Matej Hrstić, Vladan Lončar, Mateo Drinovac, Mario Pavlak, Luka Pandža, Dean Šečić, Ajdin Smailbegović, Eldar Bećak, Radovan Uljarević, Dušan Đurić, Kristijan Jarak, Miloš Nježić, Eldin Travančić, Davor Živanić.
Rezerve su: Eldar Mehić, Ensad Pušilo, Vladan Đurđević, Antonio Magert, Mevludin Čehajić i Berin Hrnjić
Matej Tomić, Jasmin Čatić, Haris Pleh, Matej Hrstić, Vladan Lončar, Mateo Drinovac, Mario Pavlak, Luka Pandža, Dean Šečić, Ajdin Smailbegović, Eldar Bećak, Radovan Uljarević, Dušan Đurić, Kristijan Jarak, Miloš Nježić, Eldin Travančić, Davor Živanić.
Rezerve su: Eldar Mehić, Ensad Pušilo, Vladan Đurđević, Antonio Magert, Mevludin Čehajić i Berin Hrnjić
Nema Barbarica?
Sto se kadeta tice, jel Mandic bio pozvan u reprezentaciju pa odbio ili sta?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- samo_lijevo
- Kontakt:
Nije imao namjeru igrati za BIH.To je sva prica.Lillard je napisao/la:Sto se kadeta tice, jel Mandic bio pozvan u reprezentaciju pa odbio ili sta?
- samo_lijevo
- Kontakt:
Spisak za pripreme u Gracanici.
Matej Tomić (Izviđač), Jasmin Čatić (Maglaj), Haris Pleh (Goražde), Matej Hrstić (Izviđač), Vladan Lončar (Bosna Visoko), Mateo Drinovac (Zrinjski), Mario Pavlak (Izviđač), Luka Pandža (Medveščak), Dean Šečić (Borac BL), Ajdin Smailbegović (Krivaja), Eldar Bećak (Bosna Visoko), Radovan Uljarević (Leotar), Dušan Đurić (Borac BL), Kristijan Jarak (Izviđač) Miloš Nježić (Borac), Eldin Travančić (Bosna Visoko) i Davor Živanić (Derventa).
Rezerve su: Eldar Mehić (Krivaja), Ensad Pušilo (Radnički Goražde), Vladan Đurđević (Sloga Doboj), Antonio Magerl (Vitez), Mevludin Čehajić (Kakanj), Berin Hrnjić (Bosna Visoko).
Matej Tomić (Izviđač), Jasmin Čatić (Maglaj), Haris Pleh (Goražde), Matej Hrstić (Izviđač), Vladan Lončar (Bosna Visoko), Mateo Drinovac (Zrinjski), Mario Pavlak (Izviđač), Luka Pandža (Medveščak), Dean Šečić (Borac BL), Ajdin Smailbegović (Krivaja), Eldar Bećak (Bosna Visoko), Radovan Uljarević (Leotar), Dušan Đurić (Borac BL), Kristijan Jarak (Izviđač) Miloš Nježić (Borac), Eldin Travančić (Bosna Visoko) i Davor Živanić (Derventa).
Rezerve su: Eldar Mehić (Krivaja), Ensad Pušilo (Radnički Goražde), Vladan Đurđević (Sloga Doboj), Antonio Magerl (Vitez), Mevludin Čehajić (Kakanj), Berin Hrnjić (Bosna Visoko).
-
- Moderator
- Kontakt:
Trenutno sam bio dole u nasoj Sali, solidna ekipica 
I veceras ce biti slika na portalu.

I veceras ce biti slika na portalu.
RUKOMET - Međunarodna prijateljska utakmica, Gračanica
BiH - Srbija 25:27 (10:11)
Gračanica, SD Luke. Gledalaca oko 500. Sudije: Mevludin Šabić i Senad Kamberović. Isključenja: BiH 6 min. - Srbija 8 min.
Sedmerci: BiH 3(3) - Srbija 4(4).
BiH: Tomić, Ćatić 16 odb; Pleh 1 odb; Smajbegović 3, Đurić, Pavlak 4, Lončar 3, Hrstić 8, Mehić, Jarak 2, Travančić 1, Drinovac, Nježić 2, Uljarević, Šešić 1, Bećak 1, Pandža.
Trener: Jasmin Mrkonja.
Srbija: Milosavljev 9 odb; Stanojlović 1 odb; Kljajić 1, Banduka 5, Stojanović 2, Krantić, Miličević, Radovanović 1, Mitrić 3, Đuričić 3, Arsenić 7, Rakocija 2, Crnogaća 1, Savić, Marković 2, Živković.
Trener: Vladimir Dragičević.
Kadetska rukometna reprezentacija Srbije slavila je u prvom prijateljskom susretu protiv vršnjaka BiH odigranom u SD Luke u Gračanici. Bilo je 27:25 za goste, poluvrijeme 11:10 također za izabranike selektora Vladimira Dragičevića.
Susret je ponudio sjajnu rukometnu predstavu, neizvjesnu do samog kraja, gdje su se tokom 60 minuta igre obje reprezentacije smjenjivale po nekoliko puta u vodstvu.
Domaćini su bolje otvorili susret te imali prednost od 4:1 u 6. minuti susreta. Na sredini prvog dijela BiH je i dalje bila u vodstvu ali je prednost sa 3 pala na 1 gol, 6:5.
Prvo izjednačenje vidjeli smo u 19. minuti kada je bilo 6:6 a onda gosti boljom igrom rade seriju od 3:0 i dolaze do 9:6. Bila je ovo prva "crna rupa" u igri mladića BiH jer 7 minuta nisu postigli gol, od 15. do 22. kada je na 7:9 smanjio sjajni Hrstić. Ipak, do kraja prvog poluvremena domaćini uspjevaju da izjednače na 10:10 ali Srbija još jednim golom ipak na odmor odlazi sa golom prednosti, 11:10.
U drugom dijelu oba su selektora dosta mijenjala a veći izbor kvalitetnih igrača na klupi Srbije omogućio je njihovoj reprezentaciji da drži visok ritam što domaćini nisu mogli pratiti. Igrala se 39. minuta kada BiH dolazi do vodstva od 16:15 prvi put nakon 6:5 u 15. minuti. U tim minutama na golu je briljirao golman BiH Ćatić koji je do kraja susreta upisao čak 16 odbrana. U napadu su odlični bili Hrstić i Pavlak dok su dozu enegije u odbrani donijeli Smajbegović i Lončar.
Nakon ovog vodstva ponovo se dešava jedna "crna rupa" u igri BiH. Čak 8 minuti nisu postigli gol od 39. do 47. što su gosti iskoristili i serijom 4:0 došli do vodstva 19:16.
Domaći se još jednom vraćaju i dolaze na samo gol zaostatka u 50. minuti kada je bilo 20:19 za Srbiju. Samo 3 minute kasnije već je bilo +4 za goste pri rezultatu 23:19. Tada se činilo da je sve riješeno ali domaćini se ne predaju i u 55. minuti dolaze do gola zaostatka 22:23. Za potpuni preokret ipak nisu imali snage. Nekoliko ishitrenih napada i izgubljenih loptu gosti su kaznili i postavili konačnih 27:25.
Dobra i neizvjesna rukometna predstava u kojoj je najviše mogla profitirati prisutna publika koja se u lijepom broju okupila u dvorani Luke u Gračanici.
Selektori su zadovoljni prikazanim od strane svojih igrača a složni su da je veći izbor kvalitetnih igrača na strani Srbije presudio ovaj meč kao i veći broj ovakvih utakmica koje dosta fale mladim nadama BiH.
Ove dvije reprezentacije će odigrati još jedan prijateljski susret već u četvrtak (31.10) u jutarnjem terminu od 11:00 sati.
Undici stelle - ACM 1899
-
- Moderator
- Kontakt:
NEKE SLIKE SA TEKME :

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.