Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
24
35%
4) St.Pauli
16
23%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 69

Neutral
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Neutral » 14 sep 2013, 18:00

Gustavo kao da namjerno dobija te crvene kartone.

Leverkusen je mogao lahko imati sve pobjede. Ko je gledao protiv Schalke-a utakmicu zna da je to prava uspavanka bila gdje su oni vodili igru ali na kraju primiše jeftino prvi gol, a drugi je bio plod ofanzive.

Kiessling je igračina. Emir doktorirao. Trener mijenja Wollscheida i Topraka svako malo a Emir igrao svaku utakmicu. Kad se sjetim samo izjava da on neće biti standardan.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 14 sep 2013, 21:04

Gledao tu utakmicu, meni je ono smesno bilo za sta je dobio drugi zuti.U najmanju ruku ga je samo malo odgurnuo.Po meni to nije bilo ni za zuti, jer je pokusao samo da promeni stranu jer je u toj situaciji bio iza Kislinga.Ne verujem da ce imati duzu suspenziju od jedne utakmice.

Leverkuzen dosao na kraju do zasluzene pobede, uzivanje je gledati njihove utakmice.Son je jos u fazi adaptacije, a kada se on uklopi bice to paklena ekipa.Zdrav Sem je po meni najvece njihovo pojacanje za ovu sezonu.Plasio sam se da ce Kisling nece biti ove sezone efikasan bas zbog odlaska Surlea zato sto je nakon njegovih asistencija Kisling najcesce dao golove u prosloj sezoni.Danas je on prelomio mec sa svojim golovima.Danas su pokazali da mogu da dobiju jaku ekipu bez Larsa Bendera.Bice nesto od Hipije, svidja mi se nacin na koji on vodi ekipu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 sep 2013, 22:14

:o :o

" onclick="window.open(this.href);return false;

Koji ludjacki start Di Santa. Inace za ovaj kung fu udarac je dobio direktni crveni karton.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 sep 2013, 15:39

Koja igračina je ovaj Volland. Što će se neko usrećiti kada ga kupi.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 15 sep 2013, 18:54

Ovaj Braunschweig od svake ekipe protiv koje igra napravi Barcelonu.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 sep 2013, 19:07

Sto se vollanda tice smijem ruku stavit da ce ga kupit ili doofmund kao zamjenu za lewata ili mi kao zamjenu za huntu... Mogao bi I modni guru da razmisli o ovome momku...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 sep 2013, 23:00

Volland fantastičan, odavno poznat potencijal ovog igrača, ali sve je jači i jači i izrasta u gromadu od igrača. Ljepota ga gledat kako barata s loptom.
Modeste pokazuje i dalje svoj kvalitet, tu je Hoffo isto dobro ubo.
Nevjerovatno samo kako im je odbrana nekad kriminalna. U zadnjem dijelu utakmice , oni svi trče, kao pokušavaju oduzet protivniku loptu, ali totalna neorganizacija pozada, prostora koliko hoćeš, šupljine na sve strane.
Kada ih protivnik pravo pritisne i kada im ponestane snage onda pozada kriminalno izgledaju. Ofanziva je dosta dobra, tu je Volland, Modeste, a inače i Firmino.

Braunschweig nekako do boda, ali njima prije svega treba neko u napadu i to neko ko će nešto i od tih visoki lopti pospremit, tu naprijed u skoku su očajni. Treba im neki paker. Sad pitanje može li se šta jeftino na zimu nabavit? :?
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 16 sep 2013, 08:11

Volland je zvijer kakvih je malo u njegovim godinama. A meni se neki kvazistručnjak na temi BVB-a smije kad kažem da je bolji od onog precjenjenog El Šarafija ili kako već.

Nakon 5 kola već možemo isčitati par stvari:
- Braunschweig je totalno (ali baš totalno) zalutao u BL
- Augsburg će opet biti žilav svima i kontra prognoza (i želja) mnogih neće tek tako skliziti u Cvajtu
- Werder je u drecku do ušiju
- BVB i Bayern će opet biti jedini kandidati za titulu (ako je i bilo neke dileme oko toga)
- borba za CL i EL će opet biti neizvjesna, te u istoj možemo očekivati bar 7-8 klubova, jasno pored vodećeg dvojca
- BVB trenutno igra najbolji nogomet na planeti i šire, a Klopp je ultimativni mamoje.atch od kojeg većeg među današnjim trenerima nema.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 16 sep 2013, 13:10

Ne treba jos preterivati sa Volandom.Nije on jos za poredjenje sa El Saravijem.On je do sada vise postigao od Volanda.Treba da vidimo kako je Volandu kada igra za jaci klub od Hofenhajma, gde su pritisak i ocekivanja veca.Lako je pokazati klasu u malom klubu kao sto je Hofenhajm nego u Milanu.Ali da se ne lazemo vise bih zeleo Volanda u Dortmundu, ima mnogo razloga a ne bih sada sve da ih nabrajam.Jedan od njih je sto moze da bude veliki steal. 8-)

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 16 sep 2013, 17:40

dule prije otprilike godinu dana je recimo reus bio volland, a walcott el šarafić, a vidi danas situacije. volland je zvijer, lik sa ružnom zurkom precjenjena prevara. kvotam se uskoro.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 sep 2013, 17:54

Blaszczykowski je napisao/la: - Braunschweig je totalno (ali baš totalno) zalutao u BL
Oni se bore, daju sve od sebe, ali igračkog kvaliteta im itekako nedostaje. Već sam napisao da bi trebali dovesti jednog napadača, pakera, koji je dobar u skoku, pa da nešto bar mogu. A i tada teško. Do opstanka mogu samo nekim čudom...Ali eto uživaju u ovoj lijepoj avanturi u Bundesligi, to je nešto posebno za ovaj klub i njihove navijače, pa makar odmah ispali...
Blaszczykowski je napisao/la:- Augsburg će opet biti žilav svima i kontra prognoza (i želja) mnogih neće tek tako skliziti u Cvajtu
Augsburg je fenomen, sjajno se tamo radi, ekipa ima duh da nikad ne odustaje. Ja sam prilično siguran da ostaju u društvu najboljih.
Blaszczykowski je napisao/la:- Werder je u drecku do ušiju
Oni će bar opstanak izborit, jer do sad su pobijedili što su morali, a i pobjedit će opet protiv protivnika protiv kojih to moraju. Za nešto više od opstanka nemaju trenutno potencijala...
Blaszczykowski je napisao/la:- BVB i Bayern će opet biti jedini kandidati za titulu (ako je i bilo neke dileme oko toga)
To da, samo eto tu se donekle drži Leverkusen i vidjet ćemo do kad će se držat. Možda se donekle uključi Schalke, ako još zareda niz (samo sad im puca niz u subotu nažalost.... :) ). Uglavnom uzbudljivo je, dva ozbiljna kandidata (koji će najvjerovatnije do kraja vodit mrtvu trku), te jedan donekle ozbiljan kandidat, da uzbuđenje bude veće. To ako bude sve teklo po planu.
Mnogi su se zeznuli koji su mislili da Bayern neće imati konkurencije i da će prekucati ligu. Nakon što je prekucana prošle sezone, ove bi rado gledao žestoku utrku rame uz rame do kraja. Vidjet ćemo sada ko će bolje izaći s višestrukim opterećenjem.
Blaszczykowski je napisao/la: BVB trenutno igra najbolji nogomet na planeti i šire, a Klopp je ultimativni mamoje.atch od kojeg većeg među današnjim trenerima nema.
Pobijedite HSV , koji po potencijalu jeste solidna ekipa, ali vlada im rasulo trenutno i odmah igrate najbolji nogomet na planeti. Imao je BVB slabih partija protiv ne toliko jakih, slabiji protivnika, poput Braunschweiga, nisu baš od početka bili ubjedljivi.
Borussia ipak za sad sve pobjeđuje, ima sjajan start i poznato je od početka da jedino ovakvim Laufom mogu ugroziti Bayerna i unijeti možda nemir mali u naše redove. Ali moguće da sad nakon LP padnete ko s kruške.... :lol:

A što se Kloppa tiče, Jupp ga je prošle sezone povalio ko bekana....... :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 sep 2013, 18:16

DrDule je napisao/la:Ne treba jos preterivati sa Volandom.Nije on jos za poredjenje sa El Saravijem.On je do sada vise postigao od Volanda.Treba da vidimo kako je Volandu kada igra za jaci klub od Hofenhajma, gde su pritisak i ocekivanja veca.Lako je pokazati klasu u malom klubu kao sto je Hofenhajm nego u Milanu.Ali da se ne lazemo vise bih zeleo Volanda u Dortmundu, ima mnogo razloga a ne bih sada sve da ih nabrajam.Jedan od njih je sto moze da bude veliki steal. 8-)
Po meni je teze igrati u maloj sredini sa prosjecnim veznim redom, nego igrati u Milanu ili nekom vecem klubu kad iza sebe imas igracine u vezi ;)
Ako je Volland dobar kao sto vecina govori (slabo pratim Hoffu, pa ne znam), onda ce on u BVB-u sa veznim redom Reus, Kuba, Auba, Miki, Gundo, Sahin hladno zabijati 25+ po sezoni u BL.
effe_sa je napisao/la:A što se Kloppa tiče, Jupp ga je prošle sezone povalio ko bekana....... :lol: :lol:
I bio je red da ga povali, nakon sto ga je Klopp nasamarao vise puta 8-)
U skoli tražio da mu posudim olovku. Pa tražio da prepisuje od mene. Sad traži da glasam za njega. Pa dokle vise...

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 16 sep 2013, 18:20

effe vi samo zahvalite nebesima što sad ne igrate s nama. da bvb realizira samo 50% velikih šansi sad bi imao 10-ak golova više.

glede juppa, on odavno nije jeb.č. :)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 sep 2013, 18:28

Blaszczykowski je napisao/la:effe vi samo zahvalite nebesima što sad ne igrate s nama. da bvb realizira samo 50% velikih šansi sad bi imao 10-ak golova više.
Koliko vam je odbrana dobra, mogli bi se vi fino naprimat da sad igramo....... :D Pa HSV vam hladno uvali dva gola.....Nemoj samo naprijed gledat, pozada, pozada druže...... :D
Blaszczykowski je napisao/la: glede juppa, on odavno nije jeb.č. :)
U kasne, pozne dane čovjek postao najveći jeb.č.....
Joj stariji čovjek vam trenera na.uzio........ :D Tog opasnog stratega...... :D A ono sačekao ga mudro u najvećoj utakmici da mu zada udarac, a podmazo ga prije toga u Kupu.... :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 16 sep 2013, 18:37

effe pa i vi ste nam zabili 2, ali kakve vam vajde kad ste popušili 4. ponavljam, zahvalite nebesima. :kurtchefitakava:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 sep 2013, 18:58

Čuj Klopp neki strateg a lik ne zna ništa osim igrati na kontre. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 16 sep 2013, 19:20

kraljttbvb je napisao/la:
DrDule je napisao/la:Ne treba jos preterivati sa Volandom.Nije on jos za poredjenje sa El Saravijem.On je do sada vise postigao od Volanda.Treba da vidimo kako je Volandu kada igra za jaci klub od Hofenhajma, gde su pritisak i ocekivanja veca.Lako je pokazati klasu u malom klubu kao sto je Hofenhajm nego u Milanu.Ali da se ne lazemo vise bih zeleo Volanda u Dortmundu, ima mnogo razloga a ne bih sada sve da ih nabrajam.Jedan od njih je sto moze da bude veliki steal. 8-)
Po meni je teze igrati u maloj sredini sa prosjecnim veznim redom, nego igrati u Milanu ili nekom vecem klubu kad iza sebe imas igracine u vezi ;)
Ako je Volland dobar kao sto vecina govori (slabo pratim Hoffu, pa ne znam), onda ce on u BVB-u sa veznim redom Reus, Kuba, Auba, Miki, Gundo, Sahin hladno zabijati 25+ po sezoni u BL.
Moze ako tako gledas iz tog ugla, ali Milan nije Barselona. :mrgreen: Lakse je u Hofi po meni sa jednim potezom resiti utakmicu u korist svog tima, nego u Milanu gde ima vise podjednako dobrih individualaca.Lakse se dolazi do izrazaja u malom klub, jer se vidi koliko odskaces u odnosu na ostale saigrace.Kao sto rekoh nisu oni meni jos za poredjenje, barem ne dok Voland ne predje u veci klub od Hofenhajma.

Voland u Hofi ne igra spica, vise igra po strani sto je za Dortmund jos jedan veliki plus jer kao sto znamo Klop voli univerzalce. :) Po meni je ce starter sledece sezone biti Auba, taman ce da se uhoda u Klopov sistem i nece biti problema oko prilagodjavanja i odsustvo Leve se nece puno osetiti.Pozitivna stvar kod Volanda je sto voli i da asistira, tako da ako bude dosao mislim da ce Klop vise da ga koristi na krilnim pozicijama nego kao spica.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 sep 2013, 19:33

Saurman je napisao/la:Čuj Klopp neki strateg a lik ne zna ništa osim igrati na kontre. :lol:
A Messi zna davati golove samo lijevom nogom...Lionel kloc :!:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 sep 2013, 21:26

TV gledanost ekipa - naravno kada je SKY u pitanju u prvih pet kola...

slika

Manje vise sve ocekivano, ali ne mogu da vjerujem koju zastupljenost ima Braunschweig cak vecu od HSV-a i Bayerna... :o :o
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Kolasinac6
Kontakt:

Post Postao/la Kolasinac6 » 16 sep 2013, 22:08

amerosm je napisao/la:TV gledanost ekipa - naravno kada je SKY u pitanju u prvih pet kola...

slika

Manje vise sve ocekivano, ali ne mogu da vjerujem koju zastupljenost ima Braunschweig cak vecu od HSV-a i Bayerna... :o :o
Furaju se na Robijaše, i oni tako prvih par kola navalena Bp, pa kad vide da nema fajde ohlade :lol:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []