FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Southboy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Southboy » 15 sep 2013, 00:25

bordograd je napisao/la:Smatram da se trenutna situacija u Željezničaru, uz pravilan pristup, može iskoristiti da se uradi ono što se trebalo uraditi zajedno sa sportskim uspjesima ovog kluba. Svakom normalnom navijaču je jasno (a ljudima u strukturama kluba još jasnije) da je Željo sa titulama koje je pokupio zadnjih godina, transferima igrača, procentima od prodaje igrača, mogao ili trebao postati bosanski Dinamo, iole pametan čovjek će postaviti pitanje zbog čega to nije tako? Amar Osim je što se tiče trenera vrh u ovoj državi i tačka, rezultati govore za sebe. Međutim, treba li dopustiti da u rukama jednog čovjeka budu taktika, treninzi, finansije, pripreme, sponzorstva, transferi.. ? Nije razumno da mi koji nismo osvojili nijedan trofej dugo godina imamo sponzora, KK Bosna koja je u košarci dotakla dno dna ima sponzora, a da dugogodišnji šampion države nema, na tom primjeru je pametnom sve jasno. Lično smatram da je Dino dobar trener kome treba dati malo prostora, jer ko zna na kakve su oni metode rada navikli :D Uostalom, najgore što vam se može desiti jeste da kiksate jednu sezonu, i da je iskoristite da uradite ono što niste, a to je da malo stavite klub kao kompaniju na noge, dakle organizaciono i financijski, a u sportskom planu ste toliko jaki da ćete sigurno igrati Europu, a moguće i da osvojite jedan od dva trofeja, u ovom našem cirkusu se ništa ne zna. U svakom slučaju nisam došao da provociram, nego da iznesem svoje mišljenje o klubu kojeg, poslije svog Sarajeva, volim najviše u ovoj državi :) Lijep pozdrav komšije!
jedan od rijetki sto razmislja priajteljski...
ma za rad uprave je prezvaka tema,nemoze AO biti svaka funkcija u klubu,dok god on sam bude nosio teret uvjek ce biti zeznuta situacija,a kad bi uskocio neki znalac njegovog kalibra pojacali bi se pravo..
Jbg i Mamic u Dinamu ima buraza uza se koji ga prati i jos par ljudi..
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 sep 2013, 00:36

Za trenutnu situaciju su KRIVI svi redom...

1. Predsjednistvo - koje dopusta AO-u vec dva mjeseca da se razmislja oko njegove funkcije u klubu i koje nije u stanju sa istim sjesti i porazgovarati oko te funkcije i konacno definisati zadatke svakog uposlenika. Krivi su takodjer sto nisu u stanju pronaci adekvatne poslovne partnere za klub i pored toliko uspjeha.

2. Amar Osim - uvijek mu treba biti zahvalan na tome sta je ucnio za Zelju, ali ruku na srce isti vidi da ovo njegove razmisljanje oko pozicije u klubu skodi istom, a isto tako ukoliko je odlucio da se vise nece vracati na klupu trebao je pronaci adekvatno rijesenje na toj poziciji.

3. Navijaci - isti pale baklje i nanose ogromnu stetu klubu, da bi na kraju nagradili aplauzom igrace za ovu vrhunsku predstavu. Igracima smo sinoc svi kolektivno trebali hebati sve po spisku kako bi shvatili da se tako ne mogu odnositi prema dresu Zelje.

3. Igraci - mislim da bi navijaci njima trebali ocitati jednu lekciju, jer ocito isti nisu u stanju da shvate sta nama znaci Zeljo.

Jedini covjek kojeg mi je zao je DD, jer ce na kraju isti ispasti zrtveno janje, iako sam vec jednom napisao da isti nema kapacitet da vodi Zelju i da AO po tom pitanju mora reagovati - ili se ponovo vratiti na klupu, ili traziti neko drugo rijesenje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 15 sep 2013, 00:39

NEMA KVALITETA, može murinjo doći i reći igrajte, DŽABA!
ne zna niko opalit, ne znaju primit lopte, ne znaju se zagraditi..
NE ZNAJU I NEMA KVALITETA, KVALITETA NEMA ZBOG NEKIH ČUDNIH ODLUKA NAŠEG STRUČNOG ŠTABA DA OTJERA SVE ŠTO JE VALJALO I ZATO ŠTO NEMA PARA!
kraj priče..

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 15 sep 2013, 00:50

JosipBukal je napisao/la:Onog kretena Delalića treba otjerati sa tribina a i iz grada papka
nije mu nista uz ruku je ranjen

bablaz
Kontakt:

Post Postao/la bablaz » 15 sep 2013, 00:55

amerosm je napisao/la:Za trenutnu situaciju su KRIVI svi redom...

1. Predsjednistvo - koje dopusta AO-u vec dva mjeseca da se razmislja oko njegove funkcije u klubu i koje nije u stanju sa istim sjesti i porazgovarati oko te funkcije i konacno definisati zadatke svakog uposlenika. Krivi su takodjer sto nisu u stanju pronaci adekvatne poslovne partnere za klub i pored toliko uspjeha.

2. Amar Osim - uvijek mu treba biti zahvalan na tome sta je ucnio za Zelju, ali ruku na srce isti vidi da ovo njegove razmisljanje oko pozicije u klubu skodi istom, a isto tako ukoliko je odlucio da se vise nece vracati na klupu trebao je pronaci adekvatno rijesenje na toj poziciji.

3. Navijaci - isti pale baklje i nanose ogromnu stetu klubu, da bi na kraju nagradili aplauzom igrace za ovu vrhunsku predstavu. Igracima smo sinoc svi kolektivno trebali hebati sve po spisku kako bi shvatili da se tako ne mogu odnositi prema dresu Zelje.

3. Igraci - mislim da bi navijaci njima trebali ocitati jednu lekciju, jer ocito isti nisu u stanju da shvate sta nama znaci Zeljo.

Jedini covjek kojeg mi je zao je DD, jer ce na kraju isti ispasti zrtveno janje, iako sam vec jednom napisao da isti nema kapacitet da vodi Zelju i da AO po tom pitanju mora reagovati - ili se ponovo vratiti na klupu, ili traziti neko drugo rijesenje.
baš tako.kratkoi jasno

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 15 sep 2013, 01:00

Kakvi su to navijaci sto se spominju?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 sep 2013, 01:09

TvBHT je napisao/la:
ipetm je napisao/la:
Southboy je napisao/la:i samo jos nesta...STANICU majmune svoje frustracije lijeci negdje drugo...papak jedan razbijas inventar stadiona na njegov rodjendan..
SRAMI SE PICK*RINOOOO... :evil:
Platit će on to sigurno.
Od cega ce platit? Nema plate, jedino da posudi.
Kad budeš posjećivao utakmice onda ćeš imati pravo da palamudiš.Ja se čudim odakle tebi tolike gluposti, kad ono ti i ne ideš na utakmice nego onako iz glave lupaš.Aferim :lol: :lol: :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 15 sep 2013, 01:36

amerosm je napisao/la:Za trenutnu situaciju su KRIVI svi redom...

Ne razumijem kritiku upucenu Amaru. Covjek je jasno i glasno rekao da nije trener vise i Dino je preuzeo, znaci to je ono najvaznije eh sad jel on menadzer, cistac, ekonomista itd.. u klubu najmaji je problem.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 15 sep 2013, 02:17

Amar Osim: Ne razmišljam o povratku na klupu!

http://www.((s" onclick="window.open(this.href);return false; o u r c e))) . ba/clanak/194095160040/sport/Amar%20Osim:%20Ne%20razmi%C5%A1ljam%20o%20povratku%20na%20klupu!/?ref=tiker
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

samozeljo1921
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1921 » 15 sep 2013, 02:22

Pa nisu momci krivi sto ne znaju, isto da je od Gattusa neko ocekivao da prodje dvojicu igraca i zabije go, samo sto kod nas u sastavu ima 9 Gattusa i ima Skaljic i Hadzic. Kriv je onaj koje ove igrace dovodio, ne mogu ja kriviti Svraku sto igra u Želji, kriv je onaj ko ga je doveo u Želju i ko mu daje prostor da "igra", ali nije samo Svraka ima ih jos. Al je tuzno da je doslo vrijeme da me neko pita ko je najbolji igrac Želje da mu ne znam dati odgovor. Trenutno takvog u Želji nema.
1921

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 15 sep 2013, 04:30

Nismo loše igrali, ima tu kominatorike, ali ruku na srve fali i završnica, govorio sam ja za Adila da ne ide imaćemo problema.Biće to dobro, doduše fali nam i dobar trener na klupi da ovo sve uklopi, ako ovako nastavimo ni na Svetinji nećemo biti favoriti protiv fenjeraša, u Široki pametno po bodove, zadnjih godina lijepo dole igramo, izgleda da su i oni u krizi, pa to iskoristiti!
Grbavica naš je Hram!!!

GunnerEmir
Kontakt:

Post Postao/la GunnerEmir » 15 sep 2013, 08:43

RiverPlate je napisao/la:Nismo loše igrali, ima tu kominatorike, ali ruku na srve fali i završnica, govorio sam ja za Adila da ne ide imaćemo problema.Biće to dobro, doduše fali nam i dobar trener na klupi da ovo sve uklopi, ako ovako nastavimo ni na Svetinji nećemo biti favoriti protiv fenjeraša, u Široki pametno po bodove, zadnjih godina lijepo dole igramo, izgleda da su i oni u krizi, pa to iskoristiti!
nismo lose,preloseeeeee !
"If Ryan Giggs is worth 20 million, Dennis Bergkamp is worth 100 million." — Marco van Basten.

GUNNER 4EVER

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 15 sep 2013, 08:51

Ko muha bez glave,cak smo i dobro prosli.Da nije bilo Asima i Hadzica mogli smo i izgubiti koliko su kontri u zadnjih 10 minuta imali igraci Slavije.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 15 sep 2013, 08:55

Treba nam stručnjak na klupi da to posloži, u nastavku očekujem Brkovića i Bajića da više igraju, mada je pitanje hoće li igrati sa Dinom na klupi!
Grbavica naš je Hram!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 sep 2013, 09:01

i bajić je vala sinoć razočarao odnosom, izgubi loptu i ne sprinta nazad, a 18 mu godina i ušao prije pet minuta.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 15 sep 2013, 09:14

KrajPrice je napisao/la:Ekipa koja nam je donijela toliko radosti nije zasluzila ovakvo pljuvanje.

Kriza ce proci u to sam siguran !!

Kada namjanje ocekujemo zeljo ce nas iznenaditi , mozda bas u sirokom!!
Za tvoju informaciju od posljednje ekipe koja nam je donijela toliko radosti nedostaju: Antulović, Benjo Ćolić, Vasilić, Bogičević, Bekrić, Adilović i da naravno Kvesić i Zolotić. Malo li je.
Prema tome ovo većinom i nisu igrači koji su zaslužni za te uspjehe.

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 15 sep 2013, 09:16

RiverPlate je napisao/la:Nismo loše igrali, ima tu kominatorike, ali ruku na srve fali i završnica, govorio sam ja za Adila da ne ide imaćemo problema.Biće to dobro, doduše fali nam i dobar trener na klupi da ovo sve uklopi, ako ovako nastavimo ni na Svetinji nećemo biti favoriti protiv fenjeraša, u Široki pametno po bodove, zadnjih godina lijepo dole igramo, izgleda da su i oni u krizi, pa to iskoristiti!
Brate kako nije lose, pa nismo opucali po golu posteno... vise smo prijetili nasem golmanu (nakon kornera Slavije spasio Hadzic) nego protivnickom... ja se ne sjecam da je bilo koja ekipa dosla na Grbavicu i da nas pritisne da ne mozemo da prenesemo loptu preko pola, a eto desilo se jucer pocetkom drugog poluvremena, kao i sa Radnikom kad smo poveli 2:1... to je nedopustivo... ako mi mislim da se ovakvom igrom vadimo protiv Sirokog na Pecari onda nesto nije ok sa nama... ova ekipa ne moze uzeti bod nigdje na strani sto je i dokazala pa prethodne dvije utakmice gdje sa igracem vise nismo mogli nista... pogotovo zrinjski gdje nismo napravili akcije sa igracem viska, vec smo uspjeli i primiti gol koji je ponisten... nije dobro nikako... nasi igraci ne znaju da reaguju na prvu i da odmah sutaju (Svraka u prvom, Jamak u drugom)... imas cistu poziciju, al potez viska sve upropasti... Rekonstrukcija ekipe je potrebna po hitnom postupkku, pa makar i morali dovesti 10 novih igraca vec sad i uigravat ih za sljedecu sezonu, jer ovakve igre ne zasluzuje stadion Grbavica, koji zna i za velikane poput Osima, Mese, Skije itd... na platnom spisku imas kamaru igraca koji su nekvalitetni za iskorak koji je do sad trebalo i napravit, vec su zbog genijalnosti Amara uspijevali dati maksimum, ali realno su cisti nekvalitet... imamo povrijedjene igrace koji trebaju da se vrate ali mislim da Zola nikad nece biti onaj stari Zola, jer na psiholoskom planu je jako tesko da se vrati, uvijek ce biti taj strah u podsvijesti... Kvesa nam isto pravo fali, Urdinov jeste srcan i borben, ali nije to dovoljno... Stoperski par Nadarevic - Skaljic bi trebao odlicno funkcionisati, pa makar tu bi mogli napraviti pomak, jer vecina golova koje smo primili ove sezone krivci su direktno odbrambeni igraci - citaj Kerla... Safet bi nam trebao donijeti prevagu i u nasim prekidima gdje bismo bili opasniji... vezi treba jedan dobar destruktivac poput Gerhardta, jedan igrac vrhunski kreativac poput Bekrica i Zebe i jedan klasan napadac poput Alena Mesanovica samo mladji... i na klupu dovesti recimo Odovica i siguran sam da bi krenuli uzlaznom putanjom, mozda cak i da napravimo od ove sezone nesto, jer ovako sada ne ide nikako...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 15 sep 2013, 10:01

Zaboravio sam da pohvalim momka sa megafonom,izbor pjesama vrhunski,prvo ona nama svima poznata "da te nije,sjala Alija..."zatim ide onaj folk takt bubnjeva...jbt ko ilahije i kaside...zona sumraka,djeca pjevaju,ozbiljni se smiju,stariji pizde...
Amare hvala ti...

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 15 sep 2013, 10:36

ne znam da da kazem a ne budem pristojan... ovo je katastrofa... gledao sam cijelu tekmu i ogu slobodno reci da nije toliko lose izgledalo na terenu ali vidi se da tu fali igraca tipa, zeba, bekric, adilovic, zolotic, kvesic, pa i bogi, vasilije itd... prosto igramo nepovezano i bez konkretne zavrsnice... nama sad prije svega treba napadac, pa taman bio i lazar ali makar neko ko ce ubaciti koju loptu u mrezu... vezni red je do 16erca dobar a onda ne zna sta ce... odbrana je jedino jucer izgledala manje vise ok... golman standardno dobar... razocaran sam, ali uprkos tome mislim da necemo napredovati ako amar bude hockao neckao sta da radi u klubu... nek se odluci ako ne zeli da bude vise ŠSŠ onda treba odma odu zvati a nek amar ostane menadzer, ako zeli...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 15 sep 2013, 10:46

aleksandar_veliki je napisao/la:Nedostaje Adilbeg, utjerao bi on danas jednu nakon silincih centarsuteva. Ali, hajde ti to nama fudbalskim strucnjacima sa foruma objasni. Inace, malog Hodzica vaspitnom na tribine poslati. I radi njega, ali i radi drugih, da vide da se ne mozes u dresu Zelje ponasati kako ti je onoj stvari cejf.
Samo mi nije jasno gdje su bili ovakvi centarsutevi dok je adil jos igrao.Odjednom stanic zna dobaciti dalje od prve stative i ostali. Makar da je selimovic u napadu,a mali hodzic poluspic... Ovako ne ide definitivno,svaka ekipa koja dodje na grbavicu ce od sad igrati sa 2 grmalja u odbrani i bunker,ici na kontre,a ako mi ne damo go,ubijace nas kontrama od 70te pa nadalje,kad se potrosimo. Nakon toga ce poceti kritike i na odlicnog skaljica,zeljkovica,solidnog urdinova(samo da je malo pametniji,citaj,pametan prekrsaj i zuti),hasanovica koji je sasvim solidno odigrao poziciju na koju ne pripada...

Aco,da te pitam,ti bi trebao bolje znati.Jel stvarno i dalje kontaju kome svraku utaliti,tj naseg "zadnjeg veznog",kojeg ja ne vidjeh na toj poziciji citavu tekmu btw,pa mu daju kapitensku traku i guraju ga,a mi igramo sa igracem manje odavno? Jbt,sinoc se nije jednom sakrivao iza igraca i sudije...ccc
Sto on ne ode umjesto adila :roll: :roll: :roll:

Ev ja da kazem,kad nece niko,eto i ti malo ko novinar raspitaj. Sanel Jahic,kazu da potpisuje,ima li sta od toga???
Prica se jos da je i Mesa u nekim kombinacijama,M.Odović ?
Ima li sta od toga? Mogu vam reci jos gomilu spekulacija,al ne ide,ovo su bile neke kao najozbiljnije...

Odoh na trebević,cuku prosetati,volio bih da naletim na rostiljdzije,samo toliko.Ostalo ce im se samo kazati!

P.S.-nek smo mi trenirali strogocu na zebi i bekricu...besliji... :( :( :(

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, NazorUso, ristagrad i 34 gosta.