Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

SiamoNoi
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la SiamoNoi » 14 sep 2013, 12:14

Ne znamo svi španjolski,ili koji je to već jezik :mrgreen:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 14 sep 2013, 13:56

SiamoNoi je napisao/la:Ne znamo svi španjolski,ili koji je to već jezik :mrgreen:
Istetovirao datum svoj debija za repku Uruguvaja ,samo sto je umjesto Septembar napisao setempar .
Otprilike tako bi zvucalo na Jugoslovenskom :mrgreen: .

Danas protiv Almerie u konacno normalnom terminu od 16 :00 .Ocekujem odlicnu atmosferu na Manzanaresu .
Almeria igra dosta dopadljiv i otvoren fudbal,no na njihovu zalost dosta bodova su prosuli u samom finishu utakmica ,sto mozda govori da nisu toliko losi koliko nemaju srece. Imaju par dobih pojedinaca poput Susa,Vidala ili ovog Rodria koji je vec zabio tri gola u ligi ,znaci imaju dosta dobar napad sredinu i terena koju predvodi iskusni Sorriano .

Ne bi me iznenadilo da zabiju koji gol . Uglavnom,ocekujem laganih 2-0 na poluvremenu i da se rutinski privede utakmica kraju misleci na Zenit. 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 14 sep 2013, 17:27

Atletico se igra s Almeriom i bliži se još jedna rutinska pobjeda, ne pamtim ovako dobar početak sezone Atletica, 4 pobjede u 4 utakmice stvarno sjajno. :)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 sep 2013, 17:29

freddy25 je napisao/la:Atletico se igra s Almeriom i bliži se još jedna rutinska pobjeda, ne pamtim ovako dobar početak sezone Atletica, 4 pobjede u 4 utakmice stvarno sjajno. :)
Prošla sezona? :mrgreen:

Atletico je sila,trebali bi se boriti s dvojcem do kraja sezone.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 14 sep 2013, 17:32

LBJ MVP je napisao/la:
freddy25 je napisao/la:Atletico se igra s Almeriom i bliži se još jedna rutinska pobjeda, ne pamtim ovako dobar početak sezone Atletica, 4 pobjede u 4 utakmice stvarno sjajno. :)

Prošle sezone su u 1. klu igrali 1:1 s Levanteom :)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 sep 2013, 17:37

freddy25 je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:

Prošle sezone su u 1. klu igrali 1:1 s Levanteom :)
Ja nešto mislio da ste i tada dobili sve prve tekme :oops: :mrgreen:
Cholo odmorio par igrača za LP.Lijepo je imati i jaku klupu. :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 14 sep 2013, 18:38

Pa, igrom nisam previse zadovoljan ,sta cu kada su me razmazili :mrgreen: prvo bih izdvojio neke pojedince .
RG8 odigrao carski, Tiago Spektakularno, Gaby strasan, Costa super, a ukupno tim radi po planu,Cholina strategija dovedena je do savrsenstva i sve, sve to dobro funkcionise za sada. Dok god funkcionise ne treba se zaliti . :mrgreen: Mislim da se odigralo s pola gasa, uz neke napravljene rotacije u sastavu i sto je najbitnije ,ti igraci koji su mijenjali prvotimce su bili najbolji pojedinci danasnje utakmice. Jedina losa stvar je da u utakmici koju si u potpunosti kontrolirao , Almeria ti dodje dva puta pred sesnasterac i zabije dva gola. Mislim da se to nije previse Choli svidjelo. No dobro igralo se bez ponajboljeg stopera na svijetu Mirande. Gimenez nije odigrao previse dobro ,mislm da je kod oba gola upravo on ispadao,ali s obzirom da je ovo bio debi za Atleti ,a prije par dana debitovao je i repku ,sigurno da je sve to previse za jednog klinca.
LBJ MVP je napisao/la:

Cholo odmorio par igrača za LP.Lijepo je imati i jaku klupu. :)

To je izuzetno vazno ako hoces da odigras dobru sezonu u svim takmicenjima. Dva pojacanja koja se nedavno pristigla trebala bi mijenjati kljucni dvojac tima Gabi- Miranda , Gimenez me nije previse impresionirao ,ne vjerujem da ce puno igrati u ligi i LP , Toby je puno kvalitetniji i iskusniji igrac ,a Johsua ce za par kola biti veliki konkurent Gabiu na sredini terena. Sada jos da kiksaju Real i Barca pa da budemo usamljeni na liderskoj poziciji 8-) .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 15 sep 2013, 01:49

Ovaj start stvarno raduje svakog simpatizera/navijaca Atletica i sad jos dobro startat u ligi prvaka ma pravo super.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 sep 2013, 03:32

Atletico je najbolji primjer u tome sta znaci kada uprava jednog kluba napravi pametan potez tj. dovede na klupu kvalitetnog trenera.

Simeoneu je bilo potrebno samo dvije i pol sezone kako bi od Atletica napravio treci klub po jacini u spanskom fudbalu - ne mislim ovdje na historiju vec na prethodnih par sezona, gdje su se razne ekipe smijenjivale iza Barce i Reala.

Imam jedno pitanje sto se novog stadiona tice. Poznato mi je da Atletico od 2015-te se seli na novi stadion, no posto je taj stadion trebao biti dio OI 2016-te koje je Madrid izgubio mene zanima hoce li se sada taj stadion nastaviti graditi sa ili bez atletske staze ? Mislim da bi bio glup potez uprave kluba ukoliko bi nastavili graditi stadion sa atletskom stazom. Hvala unaprijed na odgovoru.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 15 sep 2013, 09:46

Mislim da je južnjak pricao da ce biti bez staze.

Nema mi opet Intera,pa se ove sezone za Atletico navija u LP 8-)
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 15 sep 2013, 12:48, ukupno mijenjano 1 put.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 15 sep 2013, 11:43

amerosm je napisao/la:Atletico je najbolji primjer u tome sta znaci kada uprava jednog kluba napravi pametan potez tj. dovede na klupu kvalitetnog trenera.

Simeoneu je bilo potrebno samo dvije i pol sezone kako bi od Atletica napravio treci klub po jacini u spanskom fudbalu - ne mislim ovdje na historiju vec na prethodnih par sezona, gdje su se razne ekipe smijenjivale iza Barce i Reala.

Imam jedno pitanje sto se novog stadiona tice. Poznato mi je da Atletico od 2015-te se seli na novi stadion, no posto je taj stadion trebao biti dio OI 2016-te koje je Madrid izgubio mene zanima hoce li se sada taj stadion nastaviti graditi sa ili bez atletske staze ? Mislim da bi bio glup potez uprave kluba ukoliko bi nastavili graditi stadion sa atletskom stazom. Hvala unaprijed na odgovoru.
Zapravo je ovaj stadion trebao biti izgrađen za OI 2020 ,ali nakon sto su ispusili tri posljednje kandidature za igre vise ni ne pomisljaju da se ponovo kandiduju za OI 2024 :mrgreen: .Prema arhitekti stadiona Antonio Cruz, izgradnja novog stadiona ce teci " normalnim tempom," nakon sto su zavrsili temelje sto je prva faza izgradnje. Rekao je isto da Atletiska Staza nece biti izgrađena. Sto je mene licno najvise obradovalo .

U svakom slucaju, nista nije sigurno kada su ovi lopovi u pitanju . Recimo umjesto najavljenog kapaciteta od 73.000, prije neki dan Gilma je izjavio da ce stadion primati 69.000.Datum otvaranja stadiona je također promijeno. Umjesto u 2015, Atletico ce zaigrati na novom stadionu u sezoni 2016/2017.

Ovo je inace treci put da su promijenili datum preseljena na novi stadion . Prvo datum je bio 2008 god , a zatim gradonacelnik Madrida Alberto Ruiz-, Gallardón, rekao je da ce se to dogoditi u 2010. Nakon toga datum je bio 2011 i 2012. :? .
Sreca pa se nikome ne ide sa Calderona ,pa nema nekog pritiska od strane navijaca i slicno .
Btw,nadam se da ce i HSV povratiti svoju prirodnu poziciju u Njemackom fudbalu kao Atleti u Spanskom 8-).

SiamoNoi je napisao/la:Mislio da je južnjak pricao da ce biti bez staze.

Nema mi opet Intera,pa se ove sezone za Atletico navija u LP 8-)
Tako treba 8-) :mrgreen:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 18 sep 2013, 13:33

slika
Konacno yebote .Tri godine, devet mjeseci i deset dana je proslo od posljednje utakmice Atletica u ovom takmicenju kada je pretrpio tezak poraz 0-3 protiv Porta, jedan od tih golova postigao je i Hulk koji ce i veceras predstavljati najvecu prijetnju za golmana Curtoisa.

Atletico ce sudjelovati po deveti put u najjacem kontinentalnom klupskom natjecanju, prije poznatog kao Cup Sampiona ,sada kao Liga Prvaka . Iako nije redovito u ovom takmicenju, Atletico je u nekoliko sudjelovanja bio protagonista .Dakle, od osam prethodnim igranja u ovom takmicenju , u tri navrata je dosao do polufinala i u jednom od njih izasao kao pobjednik te kasnije igrao i finale protiv Bayern Münchena sto je mozda i najtuzniji događaj u 110 godina kluba jer su dopustili Bayernu da zabije izjednacujuci pogodak posljednjim sekundama utakmice. Kasnije u ponovljenoj utakmici igraci Atletica su bili potptuno demoralisani i nisu bili dostojan protivnik Bayernu koji je slavio ubjedljivo sa 4-0.http://www.youtube.com/watch?v=sf9eaos5ZxQ

No, navijaci Atletica jos uvijek se sjecaju jos nekih velikih utakmica u ovom takmicenju .
U svom prvom pojavljivanju, u sezoni 58-59, Atletico je dosao do polufinala, a na putu Atleticu stajao je Real Madrid. U Madridu je Real slavio prvu utakmicu sa 2-1 (Atleti je promasio penal tada ) međutim na Metropolitanu Atletico je slavio sa 1-0 ,pa se tako morao igrati i treci susret koji ce odluciti finalistu,taj treci susret dobio je Real koji se igrao na neutralnom terenu u Zaragozi. Recimo da je tada vazilo sadasnje pravilo za postignute golove u gostima Atletico bi bio finalist.

U sezoni 70-71 Atletico je također je Atleti dosao do polufinala,no nisu mogli preko Cruyffovog Ajaxa, ali ta sezona bice upamcena po velikom preokretu u osmini finala protiv Italijanskoj prvaka Cagliaria :mrgreen: , u magicnoj noci na Manzanaresu Atleti je slavio sa 3.0 i tako nadoknadio zaostatak iz prve utakmice od 2-1.

Utakmica protiv Ajaxa (2-3) 96-97 je bila mozda i posljednja velika utakmica Atletica u ovom takmicenju posto je tada ispao od Ajaxa u cetvrfinalu iako je u obje utakmice bio mnogo ,mnogo bolji rival , tada je u revansu Esnaider promasio penalhttp://www.youtube.com/watch?v=niebntjTIFE,dok je Ajax u jednom od rijetkih napada zabio neki pogodak koji je daje jednom godisnje . Velika steta jer mnogi su bili misljenja da je upravo ta generacija mogla osvojiti prvog klempu za Atletico ,tada su izdominirali grupnu fazu u kojoj je bila i Borrusia (kasnije sampion) .A za Atleti između ostalih igrali su :Caminero,Cholo,Bejbl,Kiko,Pantic itd.

Po meni jedinu velika utakmicu u ovom sadasnjem formatu Atletico je odigrao 2008 , protiv Schalkea u okviru treceg pretkola za grupnu fazu kada je izbacio Schalke nakon demoliranja na Calderonu od 4-0 . Kasnije je ispao u osmini finala od Porta . Po ovom svemu moze se zakljuciti da je Atletico bio mnogo uspjesniji kada se ovo takmicenje zvalo Cup Prvaka. I ,defintivno ,klub nije imao srece u vecini odlucujucih utakmica ,valjda se vrati jednom,mozda vec ove sezone :? .

Rusi, financirani od strane plinskog diva Gazproma, nisu vise momcad koja dominira ruskom ligom ,no u nekim proslim sezonama pravili su odlicne uspjehe poput onoga iz 2007. kada su osvojili Cup Uefa. Zenit je cak igrao i knockout fazu Lige prvaka u 2012.Paradoksalno, klub je 2012 oborio klupski rekord na transfere nakon sto je iz Portugalske lige za dvojac Hulk - Witse isplatio vise od 100.000.000 €. Trenutno, nakon slabijeg pocetkau domacem prvenstvu Zenit je u dobroj formi i vec se popeo na drugo mjesto na tabeli .Italijanski trener Luciano Spalletti, jos uvijek krije hoce li zaigrati da Hulk, koji je propustio posljednje utakmice zbog lakse ozljede, ali je trenirao dan prije utakmice s ostatkom svojih saigraca ... Oni na koje ne moze racunati i koji su ostali u St. Petersburgu su desni bek Anyukov i veznjak Shirokov, sto ce biti hendikep za njih .

Kod Atletica Diego Costa nece igrati, ni ovu ni sljedecu utakmicu zbog sankcije. Colo je najavio da ce ga zamijeniti Adrian Lopez, u kojeg i dalje ima puno povjerenje ,pa hajde da vidimo hoce li mu se ovaj oduziti veceras na ukazanom povjerenju . Licno prije bih stavio Cebollu ili Lea,no dobro . Ne treba biti mnogo pametan da bi zakljucio odakle prijeti najveca opasnost,ali kada Miranda igra ja ne brinem 8-) .
slika

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 18 sep 2013, 14:46

Bit će teško protiv neugodnog Zenita večeras, pogotovo bez zvijeri Coste
Ali nadam se pobjedi :D

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 18 sep 2013, 14:50

Samo u slucaju da bude neka neobicna utakmica Zenit ovdje moze do boda.Hendikep za Atletico jest izostanak Coste,ali mislim da su i bez njega bolja ekipa od ovih rusa.
Tipujem na jorgandzije.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 18 sep 2013, 19:52

Ja vjerujem u pobjedu sa 2 razlike.

Hoce li ijedan nas kanal prenositi tekmu??
Who is your čampion??

amer991
Kontakt:

Post Postao/la amer991 » 18 sep 2013, 19:56

Ajmo jorgandžijeeeee daBogda ih pokrili jorganom da se ne vide ruske p**** :D . Imam vas na listiću.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 18 sep 2013, 20:40

zeljocity je napisao/la:Ja vjerujem u pobjedu sa 2 razlike.

Hoce li ijedan nas kanal prenositi tekmu??
Koliko ja znam nece . Jedino ako na Areni nema neki multi prenos :? ja cu gledati na Stremuhttp://maxdeportvcanal----3.****.co ... directa.me .
Zenit sa petoricom pozadi . Ocito maju previse respekta prema Atleticu. Ovaj jbeni Hulk me bas cini nervoznim .
Lodygn; Smolnikov, Neto, Lombaerts, Ansaldi; Hubocan, Witsel, Zyryanov; Hulk, Danny y Kerzhakov

: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Mario Suárez, Gabi; Koke, Arda Turan; Adrián y Villa

Guilavogui i Toby na klupi . :D

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 18 sep 2013, 20:44

Hajd posalji mi ovaj link na privat jer ne znam sta ovdje treba ukucat :?
Who is your čampion??

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 18 sep 2013, 21:15

Konacno jedna prilika preko Kokea . Zenit dosta oprezan i dovoljno je vidjeti samo gdje se Hulk nalazi.
Osjeti se onako bas izostanak Coste. Ovdje se jos vodi velika takticka borba Spaletija i Chole jer cim Atletico ima vise loptu u posjedu ,onda nesto nije u redu :D ocigledno da je to namjera Spaletija posto zna da je najjace oruzje Atletica ta tranzicija iz odbrane u napad ,no tu tranziciju ne mozes demonstrirati kada imas loptu i ti napadas.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 18 sep 2013, 21:25

Najbolji stoper svijeta!!!!!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.