FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- JosipBukal
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
....................Hadžić..............................
...Zeljković......Kerla........Nadarević.........Urdinov....
...................Tomić.....................................
........Hasanović..................Hodžić................
...Stanić...........Selimović...............E. Čolić...
Trener Mehmed Baždarević
...Zeljković......Kerla........Nadarević.........Urdinov....
...................Tomić.....................................
........Hasanović..................Hodžić................
...Stanić...........Selimović...............E. Čolić...
Trener Mehmed Baždarević
Ne znam što pojedini napadaju Hodžića, nije on kriv, kriv je onj ko ga je postavio na tu poziciju (kada je naša formacija sa "sidrašem" u ptanju). On nije tip napadača koji se može izboriti protiv trojice na leđima i ekipe koja igra bunker niti ima visine da zabije glavom. Njemu treba prostora! Trebali su ga staviti na krilnu poziciju ili na polu-špica a Selima dole jer boljeg nemamo. Nek su oni Pehilja otjerali a ostavili "strašnog" E. Čolića, valjao bi nam sad. Neki ga zbog sinošnje igre tjeraju u Liverpool, pa ljudi moji, nisam previše upućen u sve to oko njegove plate ali mislim da Željo nikad neće imati boljeg igrača koji džaba igra jer sumnjam da mu Željo išta plaća tj. Liverpool mu daje platu (nek ispravi neko ako griješim).
Nama pod hitno treba novi trener koji će promjeniti sistem igre! Treba nam igrač na centralnoj veznoj poziciji koji može zaustaviti napad tj. pravi destruktivac. Svaka čast Tomi za ofanzivni dio, pratio sam ga sinoć, ali u defanzivi lik ne može uzeti niti jednu loptu a morao bi, obzirom da igra tu poziciju. Sa Svrakom definitivno imamo igrača manje cijelu utakmicu, suvišno je dalje pričati.
Selimović definitivno ne može više (zbog godina) napraviti višak na krilnoj poziciji i ne treba ga tamo stavljati, to mora uvidjeti i naš stručni štab ako želimo bolje. Ja ne znam šta je Dino pokušavao sa izmjenom Bajić-Zeljković (bar sa ovim našim timom) jer Bajić ne može bez pomoći bekova ništa napraviti protiv bunkera gdje oko njega ima 2-3 igrača pa zbog toga i ne krivim Bajića. Samo možda, što sam rekao poslije onog njegovog šuta, hoćel ijednom one njegove bombe "potrefit" gol? Hoće možda kad Željo bude vodio 5:0 pa on doda i šesti.
Mogao se proslaviti da su sve ušle! Prvo u Plzenu pa onda u BL i sad, ali otom-potom. Bučan zbog iste situacije kao i Bajić nije mogao ništa više napraviti dok je Jamak igrao kao Jamak.
Što se tiče Stanića i njegovih akrobacija, da se ja pitam, papire bi sinoć dobio! Lik koji se skoro pa nije vidio na terenu onako reaguje nakon izmjene, kao da je igrač svijetske klase koji je ne zamjenjiv a ustvari nije ni standardni prvotimac. Na mnogim boljim (Zeba, Bekrić) se strogoća provodila dok ovi "Trebevićki vikendaši" dižu sebe ispred kluba i struke.
Zeljkoviću kapu skidam, od Bukijevog vremena (kad je igrao tu poziciju) nisam u Želji vidio desnog beka kojeg niko ne može proči a sinoć je imao i dobrih prodora. Škaljić je sinoć definitivno bio najbolji igrač našeg kluba, lik je klasa i sugurnost u odbrani koja nam treba. Njih dvojicu ako ne budu koristili kao standardne na tim pozicijama onda nam je struka neozbiljna. Ako još Sajo bude na nivou i uklopi se sa navedenim i još uz povratak Kvese i Zole ispred njih, imat ćemo najbolju odbranu lige koja će teško primati golove. Urdinov, po meni, nije neka velika "pljačka" što se igračke kvalitete tiče dok sa druge strane kapa dole za borbenost koju bi recimo Svraka trebao imati.
Mislim da još nismo za otpisati kao što neki govore. Napadački dio treba malo da se drugačije posloži i uigra te sa ovakvom odbranom smo jedni od tri ekipe koje mogu osvojiti titulu u ovakvoj ligi kakva jeste. Ne kažem da ćemo igrati najljepši fudbal ali kad odbrana može izdržati da ne primi gol onda napad, kakav god da je, uvijek može utrpati neki gol koje će nam donijeti tri boda. Treba nam samo malo sreće i mnogo više zalaganja da "izguramo" do povratka Zole i Kvese te do polusezone u kojoj ćemo se sigurno pojačati sa par igrača koji nam trebaju. Ako do tada uspijemo držati priključak vodećim onda titula nije daleko!
Što se navijanja tiče, Manijacima svaka čast, konstantno su navijali svih 90 min! Slažem se sa Likušom, izbor pjesama katastrofa, od pjevanja himne do one Merlinove koju je (ako neki ne znaju) otpjevao svom komšiji a ne predsjedniku kao što mnogi misle. Po meni bi se trebale pjevati samo Željine pjesme koje će dizati moral igračima ali ove mlađe generacije furaju nakav patriotizam na pogrešnom mjestu i time nismo ništa drugačiji od (kao što likuša kaže) anamo onih a trebamo biti iznad njih. Šta je tu je! Baklje su izlizana tema tako da je svišno pričati o tome ali stvarno, sramota je da neko ko šteti svom klubu paleći baklje (kakav god povod bio) i kasnije sebe naziva navijačem kluba.
Nama pod hitno treba novi trener koji će promjeniti sistem igre! Treba nam igrač na centralnoj veznoj poziciji koji može zaustaviti napad tj. pravi destruktivac. Svaka čast Tomi za ofanzivni dio, pratio sam ga sinoć, ali u defanzivi lik ne može uzeti niti jednu loptu a morao bi, obzirom da igra tu poziciju. Sa Svrakom definitivno imamo igrača manje cijelu utakmicu, suvišno je dalje pričati.
Selimović definitivno ne može više (zbog godina) napraviti višak na krilnoj poziciji i ne treba ga tamo stavljati, to mora uvidjeti i naš stručni štab ako želimo bolje. Ja ne znam šta je Dino pokušavao sa izmjenom Bajić-Zeljković (bar sa ovim našim timom) jer Bajić ne može bez pomoći bekova ništa napraviti protiv bunkera gdje oko njega ima 2-3 igrača pa zbog toga i ne krivim Bajića. Samo možda, što sam rekao poslije onog njegovog šuta, hoćel ijednom one njegove bombe "potrefit" gol? Hoće možda kad Željo bude vodio 5:0 pa on doda i šesti.
Što se tiče Stanića i njegovih akrobacija, da se ja pitam, papire bi sinoć dobio! Lik koji se skoro pa nije vidio na terenu onako reaguje nakon izmjene, kao da je igrač svijetske klase koji je ne zamjenjiv a ustvari nije ni standardni prvotimac. Na mnogim boljim (Zeba, Bekrić) se strogoća provodila dok ovi "Trebevićki vikendaši" dižu sebe ispred kluba i struke.
Zeljkoviću kapu skidam, od Bukijevog vremena (kad je igrao tu poziciju) nisam u Želji vidio desnog beka kojeg niko ne može proči a sinoć je imao i dobrih prodora. Škaljić je sinoć definitivno bio najbolji igrač našeg kluba, lik je klasa i sugurnost u odbrani koja nam treba. Njih dvojicu ako ne budu koristili kao standardne na tim pozicijama onda nam je struka neozbiljna. Ako još Sajo bude na nivou i uklopi se sa navedenim i još uz povratak Kvese i Zole ispred njih, imat ćemo najbolju odbranu lige koja će teško primati golove. Urdinov, po meni, nije neka velika "pljačka" što se igračke kvalitete tiče dok sa druge strane kapa dole za borbenost koju bi recimo Svraka trebao imati.
Mislim da još nismo za otpisati kao što neki govore. Napadački dio treba malo da se drugačije posloži i uigra te sa ovakvom odbranom smo jedni od tri ekipe koje mogu osvojiti titulu u ovakvoj ligi kakva jeste. Ne kažem da ćemo igrati najljepši fudbal ali kad odbrana može izdržati da ne primi gol onda napad, kakav god da je, uvijek može utrpati neki gol koje će nam donijeti tri boda. Treba nam samo malo sreće i mnogo više zalaganja da "izguramo" do povratka Zole i Kvese te do polusezone u kojoj ćemo se sigurno pojačati sa par igrača koji nam trebaju. Ako do tada uspijemo držati priključak vodećim onda titula nije daleko!
Što se navijanja tiče, Manijacima svaka čast, konstantno su navijali svih 90 min! Slažem se sa Likušom, izbor pjesama katastrofa, od pjevanja himne do one Merlinove koju je (ako neki ne znaju) otpjevao svom komšiji a ne predsjedniku kao što mnogi misle. Po meni bi se trebale pjevati samo Željine pjesme koje će dizati moral igračima ali ove mlađe generacije furaju nakav patriotizam na pogrešnom mjestu i time nismo ništa drugačiji od (kao što likuša kaže) anamo onih a trebamo biti iznad njih. Šta je tu je! Baklje su izlizana tema tako da je svišno pričati o tome ali stvarno, sramota je da neko ko šteti svom klubu paleći baklje (kakav god povod bio) i kasnije sebe naziva navijačem kluba.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
-
InatSilanBosanski
- Kontakt:
Da bi Zeba, Bekric jelde? Do prije godinu dana ste o njima isto govorili..Sad sutite i trpite.Sve dok ne dodje nova generacija igraca koja ce znati da igra srcem.
Sarajlije su prestale dolazit na utakmice, nije to kao prije, dok omladina sa strane nece da dadne pare za gorivo da bi gledala ovo s*anje od utakmica.
Treba se klub ponovo organizovat, krenut ispocetka, treba dovest nove ljude u klub koji ce Zelji bit posveceni svaki dan u sedmici.A.O. nek bude sta hoce u klubu, mnogo je pomogao zadnjih godina Zelji, ali njegovim zadnjim potezom je krenulo sve nizbrdo.
Eto Hajduk je doveo sportskog direktora sa strane, i covjek zna svoj posao, sta nama fali nac nekog? Ovako jednostavno ne ide, i ako osvajamo svake godine nesto, dobijemo pare za nekog igraca, mi opet nemamo nista.Znaci treba nam neki strucnjak za FINANSIJE.Ne moze jedan covjek radit sve poslove u klubu, pod hitno treba dovest, kako se kod nas kaze, "ljude koji znaju ljude".Treba krenuti opet od 0, pa napraviti kampove po cijeloj BiH i napravit pomocne terene za treniranje.Onda marketing, to nam je na cistoj 0, koliko samo Zeljo ima navijaca u BiH treba malo i na tome poraditi.
Neki jos vjerovatno sanjaju o modernoj grbavici, zasto? Ne mozemo napuniti ni ovu kako treba 2 utakmice u sezoni, a da se daje preko 10 miliona za novi stadion.Kome to praviti? Onoj raji koja je svaki put tu? (2-3 hiljade) Kad na Grbavici bude prosjek 10 hiljada, onda mozete ocekivat takvu Grbavicu, a 'ladit muda kuci i kasnije kritikovat posjetu, navijanje, finansije, igru je besmisleno.
Sarajlije su prestale dolazit na utakmice, nije to kao prije, dok omladina sa strane nece da dadne pare za gorivo da bi gledala ovo s*anje od utakmica.
Treba se klub ponovo organizovat, krenut ispocetka, treba dovest nove ljude u klub koji ce Zelji bit posveceni svaki dan u sedmici.A.O. nek bude sta hoce u klubu, mnogo je pomogao zadnjih godina Zelji, ali njegovim zadnjim potezom je krenulo sve nizbrdo.
Eto Hajduk je doveo sportskog direktora sa strane, i covjek zna svoj posao, sta nama fali nac nekog? Ovako jednostavno ne ide, i ako osvajamo svake godine nesto, dobijemo pare za nekog igraca, mi opet nemamo nista.Znaci treba nam neki strucnjak za FINANSIJE.Ne moze jedan covjek radit sve poslove u klubu, pod hitno treba dovest, kako se kod nas kaze, "ljude koji znaju ljude".Treba krenuti opet od 0, pa napraviti kampove po cijeloj BiH i napravit pomocne terene za treniranje.Onda marketing, to nam je na cistoj 0, koliko samo Zeljo ima navijaca u BiH treba malo i na tome poraditi.
Neki jos vjerovatno sanjaju o modernoj grbavici, zasto? Ne mozemo napuniti ni ovu kako treba 2 utakmice u sezoni, a da se daje preko 10 miliona za novi stadion.Kome to praviti? Onoj raji koja je svaki put tu? (2-3 hiljade) Kad na Grbavici bude prosjek 10 hiljada, onda mozete ocekivat takvu Grbavicu, a 'ladit muda kuci i kasnije kritikovat posjetu, navijanje, finansije, igru je besmisleno.
Spali smo na to da nam Stanic lupa sakom stakla po stadionu,sta reci dalje..A momak je nekad bio sretan ako udje u igru uopste..Zaista se taj javasluk igraca vise ne smije tolerisati..Prvo se ona dvojica pobise,ovaj lupa sakom,redovno su neka gestikuliranja prema pubilici ( npr. Svraka nakon gola u Mostaru ),cuganja po sarajevskim kafanama i planinama...Za*ebi ti to jarane,ako ne pobjedjujete bar se ponasajte profesionalno..
Sto se tice igre sinoc necu je komentarisati posebno,sve je vec i ispricano manje vise..Sto se ove sezone tice,kad se pogledaju bodovi nista jos nije izgubljeno,daleko od toga,posebno kad je rijec o Evropi..Ali kad se pogleda nas igracki kadar i posebno neko cudno stanje u klubu onda i nema razloga za optimizam..
Razlog za zabrinutost svakako uvecava i cinjenica da je navijaca na Grbavici sve manje manje,sa stalnom tendencijom pada..
Elem,nadati se da cemo se konsolidovati,da ce doci neka pojacanja u veznom redu i napadu,jer su nam prijeko potrebna i da cemo uspijeti izboriti Evropu,sto je po meni najveci prioritet ove godine..
Sto se tice igre sinoc necu je komentarisati posebno,sve je vec i ispricano manje vise..Sto se ove sezone tice,kad se pogledaju bodovi nista jos nije izgubljeno,daleko od toga,posebno kad je rijec o Evropi..Ali kad se pogleda nas igracki kadar i posebno neko cudno stanje u klubu onda i nema razloga za optimizam..
Razlog za zabrinutost svakako uvecava i cinjenica da je navijaca na Grbavici sve manje manje,sa stalnom tendencijom pada..
Elem,nadati se da cemo se konsolidovati,da ce doci neka pojacanja u veznom redu i napadu,jer su nam prijeko potrebna i da cemo uspijeti izboriti Evropu,sto je po meni najveci prioritet ove godine..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Bravo anonimac,ja bi jos samo dodao da ovi sto kritikuju aru I bajica,a zale za adilom I ovim njegovim kurvicama sto su jos tu ,da se razumiju u fudbal ko mara u kriv k.u.r.a.c.
To su oni isti strucnjaci ,ili ista sorta sto su dzeku klocem nazivali a dobri su im bili guvo,mesic,rascic .
Nema se strpljenja za aru I bajica
A za ove majmune ima.
Pritisak je na djeci,polako ba.
Evo I ti kazes bajiceve bombe,nisu usle,ali da jesu I kad potrefi bice golcine.
Pa realno momak ima sutinu,da sve ostale sastavis zajedno ne mogu tako ispalit onaj projektil.slazem se da ara nije bio dobar ali treba ga mslo psiholoski pripremit ipak je on djecak
To su oni isti strucnjaci ,ili ista sorta sto su dzeku klocem nazivali a dobri su im bili guvo,mesic,rascic .
Nema se strpljenja za aru I bajica
A za ove majmune ima.
Pritisak je na djeci,polako ba.
Evo I ti kazes bajiceve bombe,nisu usle,ali da jesu I kad potrefi bice golcine.
Pa realno momak ima sutinu,da sve ostale sastavis zajedno ne mogu tako ispalit onaj projektil.slazem se da ara nije bio dobar ali treba ga mslo psiholoski pripremit ipak je on djecak
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
- champions1921
Posebno se slazem sa boldiranim dijelom, a o navijacima je , po meni, glupo i diskutovati.. Zive neki svoj film, po meni pogresan..Anonimac je napisao/la:Ne znam što pojedini napadaju Hodžića, nije on kriv, kriv je onj ko ga je postavio na tu poziciju (kada je naša formacija sa "sidrašem" u ptanju). On nije tip napadača koji se može izboriti protiv trojice na leđima i ekipe koja igra bunker niti ima visine da zabije glavom. Njemu treba prostora! Trebali su ga staviti na krilnu poziciju ili na polu-špica a Selima dole jer boljeg nemamo. Nek su oni Pehilja otjerali a ostavili "strašnog" E. Čolića, valjao bi nam sad. Neki ga zbog sinošnje igre tjeraju u Liverpool, pa ljudi moji, nisam previše upućen u sve to oko njegove plate ali mislim da Željo nikad neće imati boljeg igrača koji džaba igra jer sumnjam da mu Željo išta plaća tj. Liverpool mu daje platu (nek ispravi neko ako griješim).
Selimović definitivno ne može više (zbog godina) napraviti višak na krilnoj poziciji i ne treba ga tamo stavljati, to mora uvidjeti i naš stručni štab ako želimo bolje. Ja ne znam šta je Dino pokušavao sa izmjenom Bajić-Zeljković (bar sa ovim našim timom) jer Bajić ne može bez pomoći bekova ništa napraviti protiv bunkera gdje oko njega ima 2-3 igrača pa zbog toga i ne krivim Bajića. Samo možda, što sam rekao poslije onog njegovog šuta, hoćel ijednom one njegove bombe "potrefit" gol? Hoće možda kad Željo bude vodio 5:0 pa on doda i šesti.Mogao se proslaviti da su sve ušle! Prvo u Plzenu pa onda u BL i sad, ali otom-potom. Bučan zbog iste situacije kao i Bajić nije mogao ništa više napraviti dok je Jamak igrao kao Jamak.
BUDI ŽELJO !!!
@DonPippo9
Poenta svega je sto se Željo i navijaci uvijek dizali iznad ostalih
nikad to nije bila nasa "furka" hajmo reci ...
Odes fino na utakmicu reprezentacije pa do mile volje širi nasu zastavu i pjevaj himne itd
Zar ne bi bilo bolje da se pjevala ona stara : maslacak sam vjetar me nosi il kako je dobro vidjeti te opet a ne da te nije Alija wtf ..kakve to veze ima s nama ba,odes fino kad vec si pun patriotizma na "granicu" s i.sarajevom pa je tamo razvlaci do sutra
e to je poenta
i tu stajem stvarno to je moje misljenje(na koje imam pravo,kao i ti na svoje),po reakcijama ostatka sinoc vecina ima ovakvo ili slicno misljenje ,uostalom kao i o bakljama al sta mi znamo mi ne volimo Želju,u mom slucaju ja ne idem na gostovanje itd. i stajem iza toga pa nek nemam gostovanja osim derbija da spominjanje četnika nema mjesta na nasoj Grbavici i na nasim utakmicama
Poenta svega je sto se Željo i navijaci uvijek dizali iznad ostalih
Odes fino na utakmicu reprezentacije pa do mile volje širi nasu zastavu i pjevaj himne itd
Zar ne bi bilo bolje da se pjevala ona stara : maslacak sam vjetar me nosi il kako je dobro vidjeti te opet a ne da te nije Alija wtf ..kakve to veze ima s nama ba,odes fino kad vec si pun patriotizma na "granicu" s i.sarajevom pa je tamo razvlaci do sutra
e to je poenta
Željeznicar za život cijeli !
jel moguce da Amar nece dati papire stanicu nakon onog sinoc. A otjerao je IGRAČINE kakvi su Zeba, Bekric, Beslija,Savic....
ps. slazem se sa likusom
ps. slazem se sa likusom
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
-
InatSilanBosanski
- Kontakt:
Amar nije vise trener, on bi to trebao predloziti Dini ili ciji je to posao vec.ZZtop10 je napisao/la:jel moguce da Amar nece dati papire stanicu nakon onog sinoc. A otjerao je IGRAČINE kakvi su Zeba, Bekric, Beslija,Savic....
ps. slazem se sa likusom
- champions1921
Amar je jos uvijek faktor koji se za sve pita u ZeljiInatSilanBosanski je napisao/la:Amar nije vise trener, on bi to trebao predloziti Dini ili ciji je to posao vec.ZZtop10 je napisao/la:jel moguce da Amar nece dati papire stanicu nakon onog sinoc. A otjerao je IGRAČINE kakvi su Zeba, Bekric, Beslija,Savic....
ps. slazem se sa likusom
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 15 sep 2013, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!
daj ba dino se ništa ne pita to je jasno, pa poslije one slike i slika, trebo je sve trojjicu otjerat, nek igraju u Hridu i nek roštiljaju
Amar,Dino i ovi igraci koji su tu su najmanje krivi za krizu na pocetku sezone i situaciju u klubu...
Neka ovi nehljebovici u upravi i predsjednistvu porade na organizaciji kluba,finansijama,sponzorima pa ce bti neke koristi..
Ovako kritikovati igrace koji ne mogu preko svojih mogucnosti je bez svrhe.
Neka ovi nehljebovici u upravi i predsjednistvu porade na organizaciji kluba,finansijama,sponzorima pa ce bti neke koristi..
SLOBODA NAVIJAČIMA
- corleone87
- Kontakt:
Svi oni mogu da hoce.ennis je napisao/la:Amar,Dino i ovi igraci koji su tu su najmanje krivi za krizu na pocetku sezone i situaciju u klubu...
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
ennis je napisao/la:Amar,Dino i ovi igraci koji su tu su najmanje krivi za krizu na pocetku sezone i situaciju u klubu...
de nemoj, ne igraju protiv augsburga, pa i ostatak lige je limitira cast izuzecima, nemoj ih branit u ovoj situaciji nema nedužnog, možda dino jer je uvaljen gdje nije trebo.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Pa ne mozes trpiti Zebinu nonsalanciju, dizanje istog u nebesa od strane pojedinih, pa cak u par slucejave gdje se nasao iznad trenera, a davati mu 7.000 KM do 8.000 KM za takvo nesto.ZZtop10 je napisao/la:jel moguce da Amar nece dati papire stanicu nakon onog sinoc. A otjerao je IGRAČINE kakvi su Zeba, Bekric, Beslija,Savic....
ps. slazem se sa likusom
Drugi je slucaj sa Stanicem, gdje je placen od 500 KM pa do 1.500 KM, pa hoce, nece. Uostalom, Stanic igra na dvije pozicije, a sto se ne istice od ostalih, pa vjerovatno da je suprotno, ne bih danas ni igrao gdje igra.
Pojenidi bas znaju da seru. Ocekujete od Stanica da igra za deset, a tacno pet puta ulazi u prazan prostor dok Armin Hodzic drzi, tribla, i ne daje covjeku loptu kada treba. Nije ovo sada da serem na Hodzica da bi odrabio Stanica, vec jednostavno, svi su odigrali katastofalno, a ovo je samo primjer kako to izgleda u praksi.
Vidite jednu stvar. Pratio sam sinoc posebno nasu igru u fazi napada. Sta se dogada. Uzmimo jedan primjer, recimo Jamak ima loptu, gradi akciju, sta ostali igraci u fazi napade rade sta? STOJE! E da bi napravio nesto, moras se kretati bez lopte, u prevodu odvlaciti protivnika, da bi stvorio prostor, krilima da ulete. Ali sta mi radimo? Kada ima loptu play-maker, mi svi gledamo i cekamo da uradio taj isti play-maker cudu. E upravo to je ono sto nam je Zeba ostavio. Zeba moze, jer njegove individualne sposobnosti su za 10, ali drugi ne mogu. Zeba je znao sam na sebe odmah dvojicu, sto ti automatski otvara prostor protivnika, i ako se bolje promisli, mi uvijek u takvom omjeru smo imali visak u napadu.
Naravno, nije samo Zebin problem, problem je i Amar ostavio, jer nam se ova taktiva vise odavno procitana. Ljudi nas na jaku defanzivnu igru uzmu, dok mi gledamo, cekamo da play-maker nesto ucini sam. Po memi, mi moramo imati igru za kuce i za gostovanja. Ovo od jucer je meni klasicna igra za gostovanja, ali za kuce, pa majka mu stara, imaas domace navijace, treba iskoristiti pa napraviti pritisak. Ako pogodimo brzo, 50% stvari smo rijesili. Ali ne? Mi uvijek igramo svoje, cekamo da protivnik pogrijesi? Mozes cekat ali neces docekat, kada nista ne radis po tom pitanju. OSIM STO GLEDAS KADA TVOJ PLAY_MAKER IMA LOPTU.
Prosle godine, kao i par godina prije smo imali Amara Osima 100% posvecenog igrama na terenu, imali smo uvijek nekog najboljeg igraca, vodju, kao sto su Zeba, Bekric u napadu, Nyema i Bogicevic u odbrani. Sada nemamo nista od tog, sada nam igraju igraci koji su uglavnom grijali klupu dok su ovi osvajali titule ili iako su igrali od njih se samo ocekivalo da se bore i da ne kiksaju, a danas se od njih ocekuje da kreiraju sansu za gol, da budu vodje, a oni to ne mogu, a sto je jos gore i ne trude se vise kao prije jer su umislili da su neke igracine.
Jug odavno nije bio gori, pjevanje nekih besmislenih pjesama, paljenje baklji iako je Osim u vise navrata molio da se ne pale,pogotovo ne na utakmicama protiv ovih nidje veze ekipa. I jos uz to sve oni ce aplaudirati igracima koji se i ne bore za svoj klub koji odigraju ko qrac, pa vala i ja se onda ne bi trudio kad znam da cu dobiti aplauz od navijaca kako god da odigram. Ne kazem da je sjever sta bolji, oni dobacuju i kad treba i kad ne treba.
Uprava kluba, jedini se Greda bori, ostali jako pasivni.
Kada malo sagledate sve ovo, mi smo jos i dobri, kasnimo samo 3 boda za vodecim na tabeli i ako se sada izdignemo iznad svega ovog i stanemo na noge, samo ce nam nebo biti granica.
Jug odavno nije bio gori, pjevanje nekih besmislenih pjesama, paljenje baklji iako je Osim u vise navrata molio da se ne pale,pogotovo ne na utakmicama protiv ovih nidje veze ekipa. I jos uz to sve oni ce aplaudirati igracima koji se i ne bore za svoj klub koji odigraju ko qrac, pa vala i ja se onda ne bi trudio kad znam da cu dobiti aplauz od navijaca kako god da odigram. Ne kazem da je sjever sta bolji, oni dobacuju i kad treba i kad ne treba.
Uprava kluba, jedini se Greda bori, ostali jako pasivni.
Kada malo sagledate sve ovo, mi smo jos i dobri, kasnimo samo 3 boda za vodecim na tabeli i ako se sada izdignemo iznad svega ovog i stanemo na noge, samo ce nam nebo biti granica.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
Najlakse je sad prebacivati s jednog na drugog. Nisu ovi krivi, kriva je uprava. Kakva uprava Amar kad je tek dosao svi ste pisali nek on radi sve u klubu, jer nije mogao kad je vodio ekipu protiv Njukastl. Sad kad je Amar opet dosao poslije sest godina i kad je od prvog dana kad je bio i Zujo dobio odresene ruke da radi sta hoce sad krivicu prebacujete na neke nebitne ljude.lisander je napisao/la:ennis je napisao/la:Amar,Dino i ovi igraci koji su tu su najmanje krivi za krizu na pocetku sezone i situaciju u klubu...
de nemoj, ne igraju protiv augsburga, pa i ostatak lige je limitira cast izuzecima, nemoj ih branit u ovoj situaciji nema nedužnog, možda dino jer je uvaljen gdje nije trebo.
Koje prodao Sehica, Viscu, Bekrica? Amar Osim, nije ni Gredic,a ni Zujo, a boga mi nije ni Guso.
Tako da se citavu ovu situaciju krivac je AMAR OSIM. Nemoguce da niko nije upravu ni Zujo, Cviko, Guso, Zeba, Bekric i ostali, a svi su otisli zato sto je Amar se pravio previse pametan. I kad je ostao bez sviju, onda je uvalio jadnog Dino da vodi ekipu, njemu se kao ne vodi ekipa, pa nek se goni ili hoces ili neces? cao... Kad je mogao otjerati sve sto valja u ekipi, sad nek sjedne na klupu ili nek se goni u tri lijepe.
Eh sad kad su svi otisli, kad je para nestalo, kad je rasjtjero sve igrace krivi su Gredic, Numa, Stanic, Jamak, Svraka posebno, a Amar je zasticen kao bijeli medvjede? Zbog cega?
Zbog toga sto ste slijepi, pa je najlakse prebacivati krivce na nekog treceg
Zadnja izmjena: TvBHT, dana/u 15 sep 2013, 16:24, ukupno mijenjano 1 put.
Ti debilu prvo probaj doći na utakmicu, tek onda će te neko ozbiljno shvatati.Do tada si samo levatina sa bezbroj nickova.Ali svaka čast za upornost.
DRUG NEBI TI PUNCA
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@TvBHT - Oprosti molim te, ali ja se fakat ponekad pitam koliko smo mi glup narod? Vidi jednu stvar. Amar Osim je radio sa ekipom (gdje je bio i zaduzen) kako treba, dok su drugi obnasali poslove na svojim funkcijama kako Bog zapovijeda. Sada, kada nema niko da radi te druge funkcije, kada su svi ti navedeni kod tebe **** Zelju, mora neko da radi administrativne stvari, kako prvi tim, ne bi trpio stetu radi toga. Kako nemamo drugog, niti boljeg za te stvari, Amar Osim mora da preuzme tu odgovorsnost, kako sebe ne bih nasli u sitvaciji iz 2004 - 2009. Dakle, Amarom posao vise nije teren, zeljeli vi to ili ne, jer je splet okolnosti bio takav, kakav je. Umjesto da ste zahvalni, vi serete i serete.
Dobra stvar sa moje tacke gledista, jeste, da ce ovi misevi, uljezi konacno napustiti klub vise, naravno ako se izvucemo iz svega ovoga. Stranacke ljude treba protjerati za sva vremena iz kluba, zajedno sa svojim obecanjima. Jbg, ova dezinfekcija se morala desiti, kad, tad, jer ovako nije vise moglo. Kada kod je zagustili, svi ti prozvani su jedan po jedan odlazili a samo jedan od njih je na kraju ostao. I onda se pojavi supci, koji ce srati kako je on kriv.
Sinoc izlazim sa juzne tribine, kada par momaka diskutuje, "pa **** vise, guzva kada ulazis, guzva kada izlazis". Sama recenica po sebi govoriti, kakva nama dembili dolaze na utakmice. Kontam da niste jos na kladionici izgubili, pa bi bio slag na tortu.

EDIT: Ako Skaljic nastaviti ulaziti u utakmice sa onakvom borbenoscu i zeljom kao sinoc, obavezno mu treba dati kapitesku traku, jer samo onakav prisput i zalaganje ti mogu zagarantovati uspijeh.
Dobra stvar sa moje tacke gledista, jeste, da ce ovi misevi, uljezi konacno napustiti klub vise, naravno ako se izvucemo iz svega ovoga. Stranacke ljude treba protjerati za sva vremena iz kluba, zajedno sa svojim obecanjima. Jbg, ova dezinfekcija se morala desiti, kad, tad, jer ovako nije vise moglo. Kada kod je zagustili, svi ti prozvani su jedan po jedan odlazili a samo jedan od njih je na kraju ostao. I onda se pojavi supci, koji ce srati kako je on kriv.
Sinoc izlazim sa juzne tribine, kada par momaka diskutuje, "pa **** vise, guzva kada ulazis, guzva kada izlazis". Sama recenica po sebi govoriti, kakva nama dembili dolaze na utakmice. Kontam da niste jos na kladionici izgubili, pa bi bio slag na tortu.
EDIT: Ako Skaljic nastaviti ulaziti u utakmice sa onakvom borbenoscu i zeljom kao sinoc, obavezno mu treba dati kapitesku traku, jer samo onakav prisput i zalaganje ti mogu zagarantovati uspijeh.
Slazem se da je potrebno da AO napravi cistku unutar kluba, jer sam siguran da ce privuci sponzore i da ce protjerati neradnike tipa Muharemovica i ostalih, ali isto tako NIJE UREDU da AO zavlaci navijace sest-sedam sedmica sto se njegove pozicije u klubu tice, kao i cinjenice sto nije pronasao adekvatno rijesenje kao svog nasljednika, jer DD nema kapacitet da vodi Zelju i to je svima jasno.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Trenutno korisnika/ca: Anpa, NazorUso, RoadRunner85 i 24 gosta.