FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ja kad sam nedavno pisao, pljuvali ste me, ali ok. Hajmo sad ovako. Situacija u klubu je alarmantna. Finansijski smo stabilni, to znam sigurno, još trebaju doći pare od Šehe sad. Dakle, ono najbitnije je ok. Ali šta je problem? Problem je u nestručnosti. Dakle, za Amara sam govorio da je trenutno najbolje rješenje i stojim iza toga. Međutim, moja želja je bila da se on "skloni" malo i preuzme neke druge stvari u ruke u klubu, pa da vidimo. Želja mi se ispunila, ali nisam mogao ni slutiti da će klub voditi Đurbuzović. Trebali smo nekog stručnjaka dovesti. Eh, hajmo sad ovako. Mi navijači i simpatizeri smo slijepi. Ko god da kritiku, ovi ostali ga "pojedu" pričom nekom da se treba sjetiti Hotića i sličnih. Ne kontam, Amar Osim nas jeste vratio na pravi put, ali mi valjda želimo još napredovati. Ovako očigledno ne možemo. Ne mogu da vjerujem da ljudi iz Uprave nisu bili sposobni generalnog sponzora naći. Eh da se vratim, moja želja je bila da se Amar "pomjeri". Da on zaganja sponzora, igrače neke i tako to. Da otjera ove ljude iz Uprave, a da dođu neki drugi, bolji...Odnosno, da sebi nađe kolege koji će biti ravnoprave s njim. Za početak to. Nek ih ima 4, nek podijele poslove između sebe, neko marketing, neko finansije itd. Znate kako to već ide. A što se tiče klupe, pa hebemu miša, toliko naših bivših igrača su sad treneri, i to dobri, nemoguće da neće niko da vodi klub. Dati finu platu nekome, nek ima svoju neku ekipicu oko sebe stručnjaka i to je to. Amar se onda riješio jedne velike brige. Onda može sa Cvikom i s još nekim ljudima raditi druge poslove. Naprimjer, stadion, omladinski pogon itd.
Ja znam da kad Željo počne pobjeđivati, sve će se ovo zaboraviti. Ali situacija u klubu nam je loša, a očigledno se sad reflektuje na teren..
Ja znam da kad Željo počne pobjeđivati, sve će se ovo zaboraviti. Ali situacija u klubu nam je loša, a očigledno se sad reflektuje na teren..
Evidentno je da stvari u klubu ne stimaju najbolje.Medjutim,realno gledajuci,ne stimaju nigdje,ni u jednom klubu,pa cak smo bili svjedoci evidentnih problema i u reprezentaciji,vec nakon prvog poraza.Valjda u ovakvoj drzavi tesko sta moze biti kako treba.Ali da se vratim na nase probleme. rezultatski stvari nisu kriticne,tu trebamo biti malo veci optimisti i nastaviti dolaziti na utakmice i podrzavati ekipu na terenu.
Ja vjerujem da ce se neke stvari slagati postepeno i u upravljanju klubom.Znam da Amar ima ambicije i plan da rasciscava stvari.Nece biti lako i nece ici brzo kako bi mi navijaci to zeljeli.Zato malo vise strpljenja i vjere u ljude u klubu,a malo manje nasjedanja na raznorazne zlonamjerne komentare.
Ja vjerujem da ce se neke stvari slagati postepeno i u upravljanju klubom.Znam da Amar ima ambicije i plan da rasciscava stvari.Nece biti lako i nece ici brzo kako bi mi navijaci to zeljeli.Zato malo vise strpljenja i vjere u ljude u klubu,a malo manje nasjedanja na raznorazne zlonamjerne komentare.
Ko o čemu Šlager o poštenom provociranjuArmageddon2012 je napisao/la:na temi zeljeznicar ima jedno 20 nickova koji uopste ne navijaju za taj klub,vec samo otvaraju naloge da provociraju negativnim pisanjem o amaru osimu,manijacima ...mozda je cak i jedan covjek u pitanju![]()
od takvih mi posteni provokatori ne mozemo doci do izrazaja

DRUG NEBI TI PUNCA
Matere mi ti si kraljArmageddon2012 je napisao/la:na temi zeljeznicar ima jedno 20 nickova koji uopste ne navijaju za taj klub,vec samo otvaraju naloge da provociraju negativnim pisanjem o amaru osimu,manijacima ...mozda je cak i jedan covjek u pitanju![]()
od takvih mi posteni provokatori ne mozemo doci do izrazaja
Kralju gaće spale, nagužen mali velikan iz Platonove danas. 

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!!!
-
- Kontakt:
Vi poredite Zvezdu i Zeljeznicar? Iako Zvezda dugo godina nije osvojila ligu oni imaju jake sponzore, sad se spekulise da ce ih uzet neki Šeik, Abramovic ili pak neko treci, tako bi se i nama desilo da imamo prosjek po 15-20k za sezonu, jer njihovi su navijaci FIRMA, oni imaju dosta zaposleni ljudi koji svaki dan "pale" raju.
Al oni postuju svoju ligu, iako nema trofeja uvijek su tu.Svaki stadion je najmanje 3-4k, a nekad cak i karti zafali, al kod nas je druga stvar draze je otici popit kaficu,bacit tiket, pogledat Real ili Mancester..
Al kao sto momak rece za ove 2-3 godine marketing se mogao uraditi samo takav, ali nemamo takvih ljudi za sad u klubu, to je osnova napretka.
I svaka cast omladini i veteranima
sto dolaze gledat ove igrace, jer stvarno nemamo sta bolje gledat.I kazu nismo mi fudbalska nacija, pa ne bi ni Engleza vise bilo da imaju ovakvu šaban ligu i ovakve znalce na terenu.
DOĆE I NAŠIH 5 MINUTA
Al oni postuju svoju ligu, iako nema trofeja uvijek su tu.Svaki stadion je najmanje 3-4k, a nekad cak i karti zafali, al kod nas je druga stvar draze je otici popit kaficu,bacit tiket, pogledat Real ili Mancester..
Al kao sto momak rece za ove 2-3 godine marketing se mogao uraditi samo takav, ali nemamo takvih ljudi za sad u klubu, to je osnova napretka.
I svaka cast omladini i veteranima

DOĆE I NAŠIH 5 MINUTA
- KosevskoHill
- Kontakt:
@inatsilanbosanski Uzmi u obzir i to da je Bg milionski grad 

Il club piu titolato al mondo!
-
- Kontakt:
Dobro to jest, ali ima bar 7-8000 ljudi iz Sarajeva koji bi dolazili na utakmice da se marketing odradi kako treba i da cijela uprava pocne sa radom, napisao sam i u jednom proslom postu koliko Zeljeznicar ima simpatizera sa strane, sve ti je jasno kada vidis trans TM Zivinice,TM Lukavac, TM Travnik, TM Gracanica...DonPippo9 je napisao/la:@inatsilanbosanski Uzmi u obzir i to da je Bg milionski grad
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Vidi prijatelju, dobro si ovo sve rekao i apsolutno se slazem sa tobom po pitanju Beogradske Zvezde.InatSilanBosanski je napisao/la:Vi poredite Zvezdu i Zeljeznicar? Iako Zvezda dugo godina nije osvojila ligu oni imaju jake sponzore, sad se spekulise da ce ih uzet neki Šeik, Abramovic ili pak neko treci, tako bi se i nama desilo da imamo prosjek po 15-20k za sezonu, jer njihovi su navijaci FIRMA, oni imaju dosta zaposleni ljudi koji svaki dan "pale" raju.
I svaka cast omladini i veteranimasto dolaze gledat ove igrace, jer stvarno nemamo sta bolje gledat.I kazu nismo mi fudbalska nacija, pa ne bi ni Engleza vise bilo da imaju ovakvu šaban ligu i ovakve znalce na terenu.
DOĆE I NAŠIH 5 MINUTA
Sto se tice ovog marketinga moram malo tu upasti. Mi stalno nesto hocemo vise i zelimo, ali jednostavno nemamo sredstva za to. Evo uzecu tebe za primjer. Recimo, dodes ti u neku firmu u kojoj ces biti zaduzen za marketing. Kazu tebi, ove godine iz generalnog budgeta firme izdvajamo 100.000 KM za marketing i projekte vezane za isti. Naravno, sam sretan, imas podrsku, zapravo imas sva sredstva za rad.
Ali sta se dogada kod nas. Dode ti u Zelju da radis u marketing sektoru (ako ga uopste ima). Odrzi se sastanak, i preda se tebu report u kojem pise da ove godine za marketinske potrebe kluba izdvojeno svega 2.000 KM. Jbg, ti se sjebes jer ne mozes da vjerujes. U prevodu, kada nemas sredstva, sponzore koji ce ti davati da ih sponzoriras, ti ne mozes nista uraditi. Dzaba tebi pozicija i sve druga, kada nemas sredstva za to. Ti jedino sto mozes, ovih 2.000 KM ako ikako mozes raspodijeliti na sve bitnije tekme u sezoni.
Kod nas, ne znam sta da ti kazem, treba ovdje vise od marketigna da bi se raja privukla. Recimo jos jedan primjer. Uzet cemo Portugalsku Benficu, Porto, Ukrainski Sahtar, Poljsku Legiju, svi ovi nabrojani timovi su imali nekada posjete slabije od ocekivanih, ali kada su napravili nove stadione, to se vise ne moze porediti. Tako da, Zvezda ima prostor i mjesto, gde smjestiti 20.000 (mada to je vise fanatizam, jer vise od pola Srbije navija za Zvezdu), ali mi nemamo gdje smjestiti ljude koji bi iz svog dzeba minimalno dali 10 KM.
Vidi opet nesto, Partizan, hara Srbijom, a svega 5.500 na tribinama. Zvezda nije bila prvak cini mi se od 2007, a 20.000 minimalac. Dakle, nije to sve ni do marketinka, mada oni imaju fenomenala marketing, jer imaju jake sponzore pa mogu trositi na istu. Mi ne mozemo, jer nemamo sredstva za to. Bolje je da igraci imaju sigurne plate, nego nadati se hoce li ti doci jedna hiljada gore, ili dole.
Ima jos nesto, sto se zove TV prenos, koji prepolovi posjetu. Vjeruj mi, prepolovi. Ja ti to ne mogu drugacije opisati osim uz primjer. Moj stari, ima godisnju za jug. Ali kada god Zeljo ima na TV, nema sanse da ti njega nagovoris na tekmu. Tako je sa pola njegove raje. Jbg, taj TV prenos ti je dobar, jer vise sudije ne mogu raditi sranja, pa je nekako kriterij jednak, ali opet gubis na posjeti. TO u Srbiji nije slucaj. Zvezda bila na TV-u ili ne (a jeste svaki mec) imas cvaju kuci, vani 3.000 - 5.000 navijaca.
Ma ima dosta toga i u našem poganom mentalitetu, odron smo od naroda, jbgDzoleZeljo je napisao/la: Ima jos nesto, sto se zove TV prenos, koji prepolovi posjetu. Vjeruj mi, prepolovi. Ja ti to ne mogu drugacije opisati osim uz primjer. Moj stari, ima godisnju za jug. Ali kada god Zeljo ima na TV, nema sanse da ti njega nagovoris na tekmu. Tako je sa pola njegove raje. Jbg, taj TV prenos ti je dobar, jer vise sudije ne mogu raditi sranja, pa je nekako kriterij jednak, ali opet gubis na posjeti. TO u Srbiji nije slucaj. Zvezda bila na TV-u ili ne (a jeste svaki mec) imas cvaju kuci, vani 3.000 - 5.000 navijaca.

Ima li gdje snimak tekme sa slavijom s obzirom da je Arena prenosila?
Il club piu titolato al mondo!
Ljudi moji ne znam cemu tolika panika? Uprkos nasoj nefikasnosti mi smo tek 3 boda iza prvo plasiranog. Poslozit ce se i kod nas stvari i opet smo prvi 

Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Previse mi trazimo od marketinga. Neki bi da, ako ikako moze, ljudi iz marketinga unose raju na stadion. Ne kazem da rade dobro ali, mi uvijek ocekujemo da nam neko drugi budi svijest, bilo ga to ovako ili onako. Cak ni za popis stanovnistva nismo sposobni dok nam se ne kaze ko smo i sta trebamo reci. Takve stvari MORAS znati i treba ti biti bitno ali jok, kod nas nije. Jos uvijek ima ljudi koji ne znaju sta ce reci na popisu. Za takve ljude ne postoji dovoljno jak marketing kluba. Nece nikad ni postojati.
Ova prica o Zvezdi je smijesna, prije svega sto oni imaju neizmjerno vise navijaca. Kod njih se broj navijaca mjeri u milionima. Ocekivati kod nas kao i kod njih je previse. Zaista smijesno. To je najveci klub iz popularne "velike cetvorke" u bivsoj drzavi. Imaju navijaca i u BiH skoro ko Zeljo, a tek u Srbiji... Pa samo Beograd je veci od tri najveca kantona u BiH.
Pored toga sto je Sarajevo mnogo manje od Beograda, kod nas se i struktura stanovnistva dosta izmjenila. Sigurno 50% prijeratnog stanovnistva vise nema. Sta to znaci? Znaci da nema ljudi koji su odrasli uz ovaj klub, koji su djecu tako odgajali i cije familije bi nastavile zivjeti sa Zeljom.
Sreca pa je familija Osim ostala vezana za grad i klub, inace bi mi bili otprilike kao Sarajevo. Znaci, nista posebno u ovoj ligi koja je onakva kakva je.
I kad vec ne znate puno, slusajte Amara. Ja sa uzivanjem pregledam svaki njegov interviju. Kako covjek fino, pametno, otvoreno ali ipak odmjereno prica. Ovih dana su postavljena cetiri intervijua sa njim, pogledajte na onom s o u r c e.ba.
Ova prica o Zvezdi je smijesna, prije svega sto oni imaju neizmjerno vise navijaca. Kod njih se broj navijaca mjeri u milionima. Ocekivati kod nas kao i kod njih je previse. Zaista smijesno. To je najveci klub iz popularne "velike cetvorke" u bivsoj drzavi. Imaju navijaca i u BiH skoro ko Zeljo, a tek u Srbiji... Pa samo Beograd je veci od tri najveca kantona u BiH.
Pored toga sto je Sarajevo mnogo manje od Beograda, kod nas se i struktura stanovnistva dosta izmjenila. Sigurno 50% prijeratnog stanovnistva vise nema. Sta to znaci? Znaci da nema ljudi koji su odrasli uz ovaj klub, koji su djecu tako odgajali i cije familije bi nastavile zivjeti sa Zeljom.
Sreca pa je familija Osim ostala vezana za grad i klub, inace bi mi bili otprilike kao Sarajevo. Znaci, nista posebno u ovoj ligi koja je onakva kakva je.
I kad vec ne znate puno, slusajte Amara. Ja sa uzivanjem pregledam svaki njegov interviju. Kako covjek fino, pametno, otvoreno ali ipak odmjereno prica. Ovih dana su postavljena cetiri intervijua sa njim, pogledajte na onom s o u r c e.ba.
-
- Kontakt:
slazem se sa tobom,gledam danas Zvezdu protiv Donjeg Srema nikad cuo,pun stadion,atmosfera odlicna na kraju 2-2 bilo,ljudi nista nisu osvojili sto godina,npr kod nas Zeljo svake godine skoro sve osvoji,i nakon par nerijesenih rezultata pocne da se sve pljuje,omalovazava,poziva se na batine igraca koji su se do juce velicali,a na stadionu 2000 ljudi jad i cemer nismo mi za boljegDonPippo9 je napisao/la:Ma ima dosta toga i u našem poganom mentalitetu, odron smo od naroda, jbgDzoleZeljo je napisao/la: Ima jos nesto, sto se zove TV prenos, koji prepolovi posjetu. Vjeruj mi, prepolovi. Ja ti to ne mogu drugacije opisati osim uz primjer. Moj stari, ima godisnju za jug. Ali kada god Zeljo ima na TV, nema sanse da ti njega nagovoris na tekmu. Tako je sa pola njegove raje. Jbg, taj TV prenos ti je dobar, jer vise sudije ne mogu raditi sranja, pa je nekako kriterij jednak, ali opet gubis na posjeti. TO u Srbiji nije slucaj. Zvezda bila na TV-u ili ne (a jeste svaki mec) imas cvaju kuci, vani 3.000 - 5.000 navijaca.![]()
Ima li gdje snimak tekme sa slavijom s obzirom da je Arena prenosila?
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@Rios - Upravo zbog toga sto si istakao, jedini nacin da se privuce publika, jeste smanjenje lige, gdje bi imali derbije svako kolo.
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
zalosno je da zeljo u ovom sivilu opet zaostaje samo 3 boda za prvim iako je osmi na tabeli...
sad idemo sirokom i tamo ne ocekujem nista drugo nego poraz... sto se ne dovede oda za trenera, ne moze ovaj mamlaz da vodi ekipu... 

https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Mislim da svi trebamo spustit loptu na zemlju i zajednickim snagama prevazici krizu u kojoj smo trenutno. Meni licno je najvise krivo sto Osim nije trener ,Dino je solidan ali nije to to.
Eh sad za onog malog uslju stanica sto je zreo za degeneka,kako ga nije stid i sramota razbijat svoj stadion na kojem zaradzuje hljeb .
Prvo dragi Bog pa Zeljo ,od Zelje nema niko veci ni stanic,ni svraka ni jamak ni Osim ,ali pljuvanjem i negativnom energijom necemo nista postic. Haj vozdra.
Eh sad za onog malog uslju stanica sto je zreo za degeneka,kako ga nije stid i sramota razbijat svoj stadion na kojem zaradzuje hljeb .
Prvo dragi Bog pa Zeljo ,od Zelje nema niko veci ni stanic,ni svraka ni jamak ni Osim ,ali pljuvanjem i negativnom energijom necemo nista postic. Haj vozdra.
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
reprezentacija je odličan primjer. do utakmice sa slovačkom u zenici imali smo pet pobjeda i jednu neriješenu u atini sa grčkom. znači neki realni maksimum, u atini malo ko pobijedi i dosta jači od nas. jedan "neplanirani" poraz je bio dovoljan za paniku i glasine da džeko i spaha određuju sastav, da džeko bojkotuje zbog izeta, da je raskinuo sa amrom silajdžić...i da nismo dobili u slovačkoj, bilo bi safet napolje, džeko napolje, komitet napolje, cijeli savez napolje...FKZ1921 je napisao/la:Evidentno je da stvari u klubu ne stimaju najbolje.Medjutim,realno gledajuci,ne stimaju nigdje,ni u jednom klubu,pa cak smo bili svjedoci evidentnih problema i u reprezentaciji,vec nakon prvog poraza.Valjda u ovakvoj drzavi tesko sta moze biti kako treba.Ali da se vratim na nase probleme. rezultatski stvari nisu kriticne,tu trebamo biti malo veci optimisti i nastaviti dolaziti na utakmice i podrzavati ekipu na terenu.
- SarajlijaTM
Aj sta kukate,ko da amaru i ostalima nije jasno da se nesto treba promjeniti,kad je vama "strucnjacima" jasno.
Ima nekih kombinacija s mesom,nesto s odovicem,svasta se mahala.nije u makijatu btw.
Sad je bar jasno da nam treba napadac.Nakon pregleda tekme sinoc,pa mi nismo ni toliko lose odigrali,majka mu stara,samo bas fali adil. I takodjer je jasno ko je nakon odlaska zebe,beslije i bekrica bio nas najbolji igrac,stidite se svi koji ste momku psovali...
Razlika je u 3 boda,kozaru ce mo dobiti na misice,jedva,nazalost,al dobijamo.Od sirokog budite sigurni da ne gubimo,mozda ne dobijamo,ali ni ne gubimo sigurno!
Trenutno nam je zadnja linija najbolji dio tima,jos kad tu uleti nadarević,sa skaljicem zeljkovicem i janijem to ce biti extra.
Sto se tice kluba i uprave,amar ima neke ideje,al izgleda da je dzelo najveca kocnica,sta se sad tu hoce,niko ne zna,a i onaj ko zna mudro suti.Brko ima veci interes od svih nas da to bude kako treba,a svi znamo kakav je
Nije sjajno,nije extra,al nas vadi sto su i ostali u problemima.Trenutno nismo favoriti,ali nismo bili ni prve sezone kad se amar vratio
Bice to ok
Ima nekih kombinacija s mesom,nesto s odovicem,svasta se mahala.nije u makijatu btw.

Sad je bar jasno da nam treba napadac.Nakon pregleda tekme sinoc,pa mi nismo ni toliko lose odigrali,majka mu stara,samo bas fali adil. I takodjer je jasno ko je nakon odlaska zebe,beslije i bekrica bio nas najbolji igrac,stidite se svi koji ste momku psovali...
Razlika je u 3 boda,kozaru ce mo dobiti na misice,jedva,nazalost,al dobijamo.Od sirokog budite sigurni da ne gubimo,mozda ne dobijamo,ali ni ne gubimo sigurno!
Trenutno nam je zadnja linija najbolji dio tima,jos kad tu uleti nadarević,sa skaljicem zeljkovicem i janijem to ce biti extra.
Sto se tice kluba i uprave,amar ima neke ideje,al izgleda da je dzelo najveca kocnica,sta se sad tu hoce,niko ne zna,a i onaj ko zna mudro suti.Brko ima veci interes od svih nas da to bude kako treba,a svi znamo kakav je
Nije sjajno,nije extra,al nas vadi sto su i ostali u problemima.Trenutno nismo favoriti,ali nismo bili ni prve sezone kad se amar vratio

Bice to ok

Trenutno korisnika/ca: Maestro^^, Paromlinac i 48 gostiju.