FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ellaxaz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ellaxaz » 16 sep 2013, 09:59

Da nam je sad Šaban Pehilj, pa da zabije u Širokom a i u Gradišci.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 sep 2013, 10:12

ja mislim da više fali desetka nego devetka. znali bi hodžić i selimović pogoditi da imaju pravi zadnji pas. ali je previše očekivati da sami stvaraju šanse ili da pogode sa dva igrača na leđima, niti su toliko dobri niti su takve konstitucije.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 16 sep 2013, 10:23

Kako su kadeti i juniori igrali ?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 16 sep 2013, 10:57

Šaban Pehilj bolji od pola ovih šabana što su ostali u klubu..
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!

There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 sep 2013, 11:04

olako otpisan, olako odbačen, zaista. talentovan i "amarov tip" napadača. šta je recimo jamaku sve istolerisano...

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 16 sep 2013, 11:07

Šaban nije otjeran, nego je sam otišao jer je smatrao da treba otići zbog toga što je uradio...
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 16 sep 2013, 11:12

pehilj zvani "kad si ga znao dat,sad ćeš pucat prvi i promašit" :lol: 8-)
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 16 sep 2013, 11:23

Ja bi vise volio da ostanemo sa ovakvim "niskim" napadacima i pocnemo gradit neki drugi tip igre, probat nesto sa pasovima, "brza igra", ali to nece iste sekunde urodit plodom, nego treba imat strpljenja i nekog trenera koji to preferira.
Sto se mene tice ovu sezonu probat izvuc bar 3 mjesto, i uvjezbavat ekipu za takav stil, onda dovest nekog tehnicara, koji ima dobar dugi pas i sledece sezone igrati "ljepsi" fudbal uz pune tribine :D

@Dzole samo kazem da sam i ja pretjerao sto se tice marketinga, upravu si, nema se.U cijeloj Bosni i Hercegovini je to bolna tacka.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 16 sep 2013, 11:40

ChWilla je napisao/la:ja mislim da više fali desetka nego devetka. znali bi hodžić i selimović pogoditi da imaju pravi zadnji pas. ali je previše očekivati da sami stvaraju šanse ili da pogode sa dva igrača na leđima, niti su toliko dobri niti su takve konstitucije.
Ima ovde istine itekako.Mada nama fali jos dosta toga osim same desetke.Izgleda naime nevjerovatno da smo ostali sa samo jednim igracem u cijelom timu koji ima tu ulogu da razigrava ostale.Jamak to moze,ali i njegov kvalitet mu ne dozvoljava konstantnost.Nikada se ne zna hoce li Jamak odigrati dobro ili lose.To znaci da i nije neki igrac.A od njega se danas jedino ocekuje da nesto u sredini napravi,da podari taj neki pas koji ce napadaci znati iskoristiti u praznom prostoru.
Ja da sam trener protivnicke ekipe,zatvorio bih Jamaka(sto i nije tako tesko,s obzirom na motoricke sposobnosti doticnog),i Zeljo je izgubljen za bilo kakvu igru prema naprijed.To je veliki problem.
Previse smo kvalitetnih igraca izgubili u ove dvije godine.Od Nijeme,do Beslije i Zebe itd itd...Kako su odlazili ,tako su nasi govorili da nema potrebe za kupovinom jer imamo u pogonu igrace koji ce dobiti sansu i pokazati zasto su u Zelji.To i jeste logicno ,ako imas 25 igraca u pogonu,koji primaju platu i treniraju u Zelji.Zasto bi onda kupovali,kada oni mogu dobiti sansu.Medjutim,nema smisla u onom dijelu,ako ti igraci nisu u stanju da budu konstantni.Fora je sto izgubis na kraju sezone jos neke igrace,dva stopera koja su godinama igrala zajedno,napadaca,i jos povrede.Nijedan tim to ne moze nadoknaditi ako crpi samo iz pogona koji cine rezervni igraci.Oni zato i jesu rezerve sto su slabijeg kvaliteta.I onda dobijes ovaj rezultat koji sada imamo.Dodjes u situaciju da protiv Zrinjskog nemas bukvalno koga da uvedes.Bolnica u ekipi,oni koji igraju ne mogu kvalitetom da nadomjeste igrace koji su otisli,a nista se posebno nije uradilo na dovodjenju kvaliteta.

Pri tome ovi igraci koji su ostali su svjesni da su oni ti koji sada nose igru i postaju silom prilika glavni u ekipi,pa se desava nedisciplina,slicna onoj kao kod Zebe,koji je bio svjestan da je glavni igrac i da ga raja voli,pa se u skladu s tim neprofesionalno poceo ponasati.Dobio je izlaznu kartu iz kluba.Sada smo dosli u situaciju da Stanic moze udarati neka stakla,ljut sto je zamijenjen,kao da je odigrao maestralno...umjesto da je od stida utrcao u onaj tunel,i da moli Boga da vise dobije priliku za igru.Sumnjam da ce nesto posebno biti kaznjen,jer nemamo puno izbora u kadru.Tako nam je kako nam je.Dva boda iz cetiri kola,je sramotno,neambiciozno,u rangu ekipa koje ne pretenduju za bilo sta.Hoce li biti bolje,ne znam,ali ovaj igracki kadar po meni ne moze iznijeti teret cak i ovakvog loseg prvenstva.Ostaje da cekamo da se povrijedjeni vrate i da vidimo hoce li biti bolje.Nisam razocaran toliko rezultatima,koliko sam razocaran odnosom onih igraca od kojih se to najvise ocekuje da budu nosioci.Pa se desava da zeljina djeca Svraka,Jamak,pa i Stanic trebaju malo da pogledaju u Zeljkovica i Skaljica,pa da se malo ugledaju,kako se bori za plavi dres.To je meni najvise zalosno od svega.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 sep 2013, 11:48

"naša djeca" najgora u ovom lošem nizu, to svi vide. a ja vjerujem da bi se i sa zebom i bekrićem drukčije razgovaralo da je bilo više para kako je planirano. da su pare za šehu legle kad su trebale, da je svraka prodan kad je trebao biti sve bi to drukčije izgledalo, ali je bilo i pehova i pogrešnih procjena, i uneseno je dosta manje para nego što je trebalo. zeba i bekrić su imali astronomske plate za naše uslove i da je išlo po planu vjerujem da bi bar jedan još bio sa nama. sve se na kraju svede na pare.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 16 sep 2013, 12:02

Svede se sve na pare i to si isto apsolutno u pravu.No cini mi se da je u nasem slucaju izrazenija slabija procjena naseg igrackog kadra.Ucinilo nam se da mozemo sa ovim kadrom i pored silnih povreda,da pustimo dzaba neke vazne igrace,bez ikakve zarade za klub,a onda nerealna procjena igraca za prodaju,koji opet igraju jako lose iz nekog meni nepoznatog razloga trenutno.Osim toga,evo ja jos uvijek cekam da klub zvanicno kaze koliko je novaca dobijeno od transfera Adilovica.Usutili se svi,a mi nagadjamo i dalje.Mnogo toga nije u redu.Gredic je javno rekao da ce prije utakmice sa Slavijom da bude pres konferencija u kojoj ce klub zvanicno iznijeti stav oko Amara Osima,to se nije desilo.Amar je to sam rekao kroz neke medije.Cista glupost koliko smo kao klub neprofesionalni.
Pare jesu problem,ali ne mogu priznati sam sebi da Velez ima vise para od nas pa kupe Maletica.A nama on nije interesantan.Reprezentativac BiH.Da nije mozda star? Zanima me koliko je stariji od Nadarevica? Ili Skaljica ? ili Bucana? Ova zadnja dvojica su dosla u klub iz penzije,jer nisu igrali ni za koga preko pola godine.Za mene su to lose procjene i to je to.Bez obzira koliko nama sada valjali ovi igraci koji su dosli,mogli smo dovesti osim njih i igrace koji bi danas nosili igru.Moglo se to uraditi,bar po meni.No nije,sada imamo to sto imamo,eto novac je izdiktirao da danas budemo osmi na tabeli.I to za mene nije nikakav problem.Veliki mi je problem sto je odnos nekih igraca na terenu nikakav.A ti igraci su nam imenom i prezimenom glavni i treblai bi biti nosioci.

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 16 sep 2013, 12:03

Nema ulaganja, nema ni rezultata. Ok doveli smo Safeta, pojacali odbranu ali mi nije jasno da se sampion zadovolji sa samo jednim pojacanjem pored toliko odlazaka. Ponovicu po stoti put, treba nam prava 9 koja ce zavrsiti ono sto Ara i Vernes zapocnu. Taj nedostatak se vidio u subotu. Dovesti pravog iskusnog trenera, napadaca i uz povratak Kvese, Benje i Zole sve ce da se vrati na svoje mjesto. Jos da dodam da me pored Asima iznenadio i Eldar dobrom igrom u odbrani iako to nije njegova pozicija.
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!

There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 16 sep 2013, 12:32

PeteDunham je napisao/la:Nema ulaganja, nema ni rezultata. Ok doveli smo Safeta, pojacali odbranu ali mi nije jasno da se sampion zadovolji sa samo jednim pojacanjem pored toliko odlazaka. Ponovicu po stoti put, treba nam prava 9 koja ce zavrsiti ono sto Ara i Vernes zapocnu. Taj nedostatak se vidio u subotu. Dovesti pravog iskusnog trenera, napadaca i uz povratak Kvese, Benje i Zole sve ce da se vrati na svoje mjesto. Jos da dodam da me pored Asima iznenadio i Eldar dobrom igrom u odbrani iako to nije njegova pozicija.
3 igraca koja Zelji fale pravo.Da ste sacuvali Pehilja mogli bi opet na titulu. Mozete i sada ali j.ebe vas centarfor
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 sep 2013, 12:38

boccaccio je napisao/la:Svede se sve na pare i to si isto apsolutno u pravu.No cini mi se da je u nasem slucaju izrazenija slabija procjena naseg igrackog kadra.Ucinilo nam se da mozemo sa ovim kadrom i pored silnih povreda,da pustimo dzaba neke vazne igrace,bez ikakve zarade za klub,a onda nerealna procjena igraca za prodaju,koji opet igraju jako lose iz nekog meni nepoznatog razloga trenutno.Osim toga,evo ja jos uvijek cekam da klub zvanicno kaze koliko je novaca dobijeno od transfera Adilovica.Usutili se svi,a mi nagadjamo i dalje.Mnogo toga nije u redu.Gredic je javno rekao da ce prije utakmice sa Slavijom da bude pres konferencija u kojoj ce klub zvanicno iznijeti stav oko Amara Osima,to se nije desilo.Amar je to sam rekao kroz neke medije.Cista glupost koliko smo kao klub neprofesionalni.
Pare jesu problem,ali ne mogu priznati sam sebi da Velez ima vise para od nas pa kupe Maletica.A nama on nije interesantan.Reprezentativac BiH.Da nije mozda star? Zanima me koliko je stariji od Nadarevica? Ili Skaljica ? ili Bucana? Ova zadnja dvojica su dosla u klub iz penzije,jer nisu igrali ni za koga preko pola godine.Za mene su to lose procjene i to je to.Bez obzira koliko nama sada valjali ovi igraci koji su dosli,mogli smo dovesti osim njih i igrace koji bi danas nosili igru.Moglo se to uraditi,bar po meni.No nije,sada imamo to sto imamo,eto novac je izdiktirao da danas budemo osmi na tabeli.I to za mene nije nikakav problem.Veliki mi je problem sto je odnos nekih igraca na terenu nikakav.A ti igraci su nam imenom i prezimenom glavni i treblai bi biti nosioci.
zeba i bekrić su imali blizu cenera mjesečno. nisu u godinama da se na njima uzme neka odšteta, a nije bilo para da se ti aranžmani nastave čak i uz najbolju volju. eto amar ne zna da su oni prevaga, pa normalno da zna. maletiću ili nekome tog kvaliteta bi ti morao dati sličan iznos, a da je bila situacija da se to uradi ostali bi ovi koji su bili.

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 16 sep 2013, 12:48

Jo sto seremo...kakav ba Pehilj??!! Manite se gluposti ljudi.ja kvalitete i kurca od igraca a lafo se sada zali za njim.meni je samo zao sto i Colica,zajedno u paketu sa njim nismo nogirali.Sto neko rece,definitivno nam treba kreativac,nema Jamak kuveta vise id pola sata da povuce...na zalost,nasi sada glavni igraci su nekada bili sretni ako koju minutu odigraju..."ako je Jamak pojacanje,onda smo se pojacali..."
Amare hvala ti...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 sep 2013, 13:11

ne bi on sada bio prevaga koja bi nas izvukla iz dubioze. ali talenat i potencijal, to mislim da jeste.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 16 sep 2013, 13:14

ChWilla je napisao/la: zeba i bekrić su imali blizu cenera mjesečno. nisu u godinama da se na njima uzme neka odšteta, a nije bilo para da se ti aranžmani nastave čak i uz najbolju volju. eto amar ne zna da su oni prevaga, pa normalno da zna. maletiću ili nekome tog kvaliteta bi ti morao dati sličan iznos, a da je bila situacija da se to uradi ostali bi ovi koji su bili.
Mozda bi morao,a mozda ne bi morao,ne vjerujem da mu Velez daje toliku platu,da li ti vjerujes da mu Velez daje toliku platu? Nadarevic je slicnog ranga sa navedenim,ima odlican CV,da li ima slicnu platu kod nas? Postoji li bilo sta zvanicno,da je klub izjavio kolike su bile plate Bekricu ili Besliji ili Zebi? Osim nasih nagadjanja da su oni imali tolike plate,dobivenih od ljudi koji su bliski klubu ,kojih ima mnogo,narocito ovde na forumu,oni su imali tolike plate.Siguran sam da su imali vece od ostalih,ali Amar je javno govorio cijelo vrijeme,da se ne mogu dovoditi igraci takvog renomea,bas iz razloga sto Amar pokusava da plate budu svima slicne.To je ono sto je javno receno,onda bi po tim mjerilima i svi ostali koji igraju u prvih 11 imali bar slicne plate.
Govorimo li mi ovde o tome sta neko zna,jer svi mi znamo kolike su im bile plate,a da klub nikada nije javno to objavio.Cak i da je tako,oslobodili smo se velikog troska,ali i dobrog dvojca,plus Beslije.Ne mozemo onda imati ni rezultate.Opet je sve u parama.Slazem se s tobom.Trebamo mirno uzivati u igrama Muamera Svrake,jer za toliko imamo para.Sa rezultatom cemo biti ok u ovoj ligi svakako,opet kaskamo samo tri boda,to cemo stici cim se malo konsolidujemo sa povredama,imacemo solidnu ekipu za ovu ligu.Vraticemo bodove,ali uzivanje u Svraki i Jamaku je nesto sto odredjuju pare.Nazalost.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 16 sep 2013, 13:22

Zna li se otprilike cifra za ono Unicredit na ledjima? Nisam upratio... Ako ce vec doci pare od Sehica i Adilovica, red je da Osim dovede 9-ku i 10-ku, ionako mu je to sada prvenstveno posao, treneru da obezbijedi dobru ekipu za trofeje...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ZeljoZaZivotCijeli
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoZaZivotCijeli » 16 sep 2013, 13:41

zeljo4life je napisao/la:Jo sto seremo...kakav ba Pehilj??!! Manite se gluposti ljudi.ja kvalitete i kurca od igraca a lafo se sada zali za njim.meni je samo zao sto i Colica,zajedno u paketu sa njim nismo nogirali.Sto neko rece,definitivno nam treba kreativac,nema Jamak kuveta vise id pola sata da povuce...na zalost,nasi sada glavni igraci su nekada bili sretni ako koju minutu odigraju..."ako je Jamak pojacanje,onda smo se pojacali..."
+1 ;)
Šta reći, sve je manje-više rečeno i činjenica je da je bezobrazluk pojedinaca ogroman, a nivo inteligencije istih potpuno oskudan, i smatram da je to najveći problem.

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 16 sep 2013, 13:48

Ako za 4 godine nisu bilu u stanju zaradit da placaju dva igraca zebu i bekrica s nikakvim primanjima realno 4-5 hiljada onda kako ce danas sutra dovest bolje od tih,nikako.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.