FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

FKZ1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la FKZ1921 » 16 sep 2013, 14:33

Pokušavam nekako skontati može li se napraviti normalan sistem za upravljanje jednim klubom i kako bi to trebalo izgledati. Vagajuci sve:opcu situaciju u drzavi (ekonomija, zakonodavstvo, neko ukupno drustveno stanje nacije...), situaciju u klubovima i sredinama iz kojih dolaze (teza socijala, ne može niko ni s kim, milioni razlicitih interesa, zasluzni, nrzasluzni, legende, veterani,školovani, neskolovani, domaci, dosljaci, politicke partije...).
I kako god skontam, nemoguce.Sa prvim pirazima sistem pocinje da se urusava, dok potpuno ne padne. I to ce tsko biti sve dok se u drzavi ne dese neke bitne promjene, a to će biti ko zn s kad. Imajuci sve ovo u vidu, jedina moguća opcija u ovoj situaciji je imati jednu dobru"budalu"tj. Amara Osima, koji voli klub, zna, hoce i nije kokuz. AO treba par asistenata da pokriju odredjene oblasti, i kraj priče. Bez koncentracije moci u jednom covjeku, u nasim uslovima (mislim na cijelu regiju bivse juge), nema hajra. Ovako je od zvijezdine evropske titule (pitao se samo i jedino d.dzajic za sve), preko dinama (z.mamic), kod nas jedina dva normalna kluba iza rata su s.brijeg (general jelic), i željo(a.osim).
Ovako se mora i nastaviti, s tim sto amar mora napraviti jedan mali ali strucan, vjeran i vrijedan tim suradnika.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 16 sep 2013, 14:48

FKZ1921 je napisao/la:Pokušavam nekako skontati može li se napraviti normalan sistem za upravljanje jednim klubom i kako bi to trebalo izgledati. Vagajuci sve:opcu situaciju u drzavi (ekonomija, zakonodavstvo, neko ukupno drustveno stanje nacije...), situaciju u klubovima i sredinama iz kojih dolaze (teza socijala, ne može niko ni s kim, milioni razlicitih interesa, zasluzni, nrzasluzni, legende, veterani,školovani, neskolovani, domaci, dosljaci, politicke partije...).
I kako god skontam, nemoguce.Sa prvim pirazima sistem pocinje da se urusava, dok potpuno ne padne. I to ce tsko biti sve dok se u drzavi ne dese neke bitne promjene, a to će biti ko zn s kad. Imajuci sve ovo u vidu, jedina moguća opcija u ovoj situaciji je imati jednu dobru"budalu"tj. Amara Osima, koji voli klub, zna, hoce i nije kokuz. AO treba par asistenata da pokriju odredjene oblasti, i kraj priče. Bez koncentracije moci u jednom covjeku, u nasim uslovima (mislim na cijelu regiju bivse juge), nema hajra. Ovako je od zvijezdine evropske titule (pitao se samo i jedino d.dzajic za sve), preko dinama (z.mamic), kod nas jedina dva normalna kluba iza rata su s.brijeg (general jelic), i željo(a.osim).
Ovako se mora i nastaviti, s tim sto amar mora napraviti jedan mali ali strucan, vjeran i vrijedan tim suradnika.
fino si to srocio, ali tu postoji jedna zamka... recimo skupis strucni tim od 5-6 ljudi u klubu koji znaju sta rade, klub ima konstatne uspjehe, titule, fine evropske utakmice, novca samim tim itd... e sta se desi ako jedan od tih strucnjaka ode ili recimo vise njih... kolaps... ako nadjemo rjesenje za pitanje "sta poslije njih?" onda mozemo reci da smo na dobrom putu
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 16 sep 2013, 15:05

Vidi, tu i jeste kvaka:uvijek je najvazniji taj jedan, bitno je ds je on tu, i mozda još jedan(recimo jedan dobar operativac tipa r.cviko, j.bakovic, bevanda iz sirokog i sl. Preostalih par se cak i mogu mjenjati. Naravno da je ovdje bitna struka i vazno bi bilo ds se posreci sa sefom struke, da bude recimo i on zeljovac itd.
I ns kraju, uvijek nam ostaje mogucnost (citaj patnja) s nekim "normalnim"upravnim odborom.

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 16 sep 2013, 16:03

Sve dok u klubu ne budu sposobni ljudi (od predsjednika pa nadalje) mi se ne možemo nadati boljem! Do tad ćemo se nervirati i uzaludno nadati. Svi oni, nekakve "legende" kluba, su nesposobni za obavljanje funkcija koje obavljaju, izuzev AO. Mogu biti treneri i sl. ali nikako predsjednici, direktori i sl. Nikad lakše i za veći nerad neće uzimati pare kao što uzimaju u klubu, pojedine nećemo puškom skinuti sa funkcija. Jednostavno rečeno, to su PARAZITI našeg kluba! Neka se ubiju svi redom kad na ime najvećeg kluba u državi ne mogu namaknuti koji dinar za normalan rad (u ovoj ligi) sa kojim bi Željo redovno i lakše osvajao titule.

Sjetite se šta se desilo sa repkom, riješili smo se parazita i repka se ponovo rodila! Nikad nije bila na većem nivou (organizacijski itd.) kao što je trenutno. Kao što je neko već pomenuo, predsjednik nam je neozbiljan! Obećao je mnoge stvari a ništa od toga nismo vidjeli kao npr. ni tu jednostavnu stvar, taj pres koji je pomenut za ovo sa AO. Lik je izgleda pravi šupljator! Čak mislim da je ona priča oko navodnog Amarovog "odmora" njegovo maslo u smislu da je AO htio napustiti klub a on mu je rekao i sve to kao navodni "odmor" predstavio javnosti, "uzmi sebi par dana odmora, razmisli o tome", nebi li promjenio mišljenje.

Pominjem one jednostavne stvari koje je obećao, da ne spominjem 4 miliona budžet i sl. uz to, obećao je da će članovi kluba tj. vlasnici članskih birati članove uprave! Mi smo ionako udruženje građana, tako da je to odavno trebalo uraditi. Dok se to ne desi ili dok ne budemo privatizovani ja se ne nadam boljem što se tiče organizacije, finansija i sl. mada me nebi čudilo da nam na kraju "šuknu" sa time da samo oni koji imaju gold članske (koje će međusobno podijeliti) mogu glasati. Još nešto, koliko se ja sjećam, došao je kao privremeno riješenje a kako stvari stoje, penziju će dočekati na toj poziciji.
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 16 sep 2013, 17:22, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 16 sep 2013, 16:22

Pisao sam jos davno, mnogo prije nego smo svi "otvorili oci" iako su me mnogi tada napali, ali da ponovim, jedan ciklus je za nas zavrsen. Od dna smo dosli do vrha i tu ostali iznenadjujuce dugo, i sta se desilo? Ljudi u klubu nisu ispratili rezultate ekipe, nisu se "zakacili" za iste i napravili iskorak u organizacijskom smislu. Organizacija je kljuc uspjeha, u svemu, pa i u nogemetu, davno su prosla romanticna vremena, staviti jedanaest mladica koji vole loptanje i uzivati. Moderni nogomet maksimalno minimizira teren, koji bi trebao biti ono glavno, sada se stanje unutar kluba samo reflektuje na teren, ako nisi organizovan, ako ne pravis novac nemas ni dobru ekipu i nigdje te nema.

Mora se shvatiti da mi zapravo idemo ispocetka, prosla je euforija, otisli su gotovo svi igraci koji su osvojili prve trofeje, i sada je pritisak na ovim novim. Logicno, pitanje je mogu li oni to. Vidjecemo. Nismo uspostavili dominaciju o kojoj smo toliko pricali i dicili se dok su one bitne stvari ostajale u sjeni. Osim trofeja, zbog kojih mi je drago, mi u tom napravljenom krugu, zaista, i nismo mnogo toga napravili. Sve je jako neozbiljno u i oko kluba.

Ipak, ja i vjerujem u ove momke, vjerujem da oni to mogu, naravno, uz Zolu i Kvesica, vraca se Brkovic, imamo jednu jako simpaticnu ekipu. Dva iskusna stopera, mlade bekove, mlad i perspektivan vezni red, u napadu spoj mladih i iskusnih, i mozda kako neko napisa trebao bi nam zaista jedan fantazista, igrac poteza, neko ko ce uvijek imati dva cuvara i praviti nam prostor. Opet, imamo mnogo mladih igraca, iz naseg pogona, sto smo svi i zeljeli. Moramo ih istrpiti i dati im priliku, nekako skloniti pritisak s njih, a za sve to nam treba dobar trener, sa jasnom vizijom, bez uplitanja drugih osoba u njegov posao.

Na kraju, ovo sve je i bilo ocekivano, samo je trebalo realno sagledati situaciju, i uz zaljenje bih da pozdravim sve one sto su mi govorili ranije da idem prosetati i da ce me ubiti depresija, volio bih da sam ja umjesto njih zivio u iluziji i da nisam imao pravo.

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 16 sep 2013, 16:31

Jako me interesuje kakvu ce Stanic dobiti kaznu za ono ne postovanje prema klubu...
Amare hvala ti...

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 16 sep 2013, 16:54

Ne znam kako vi gledate ovu situaciju ali mi je skroz glup pokusaj da Amar sad se fura nesto na Mamica i da hoce on da radi kao Mamic. Ono gdje je on napravio slavu to je teren, igraci, titule to je ono sto on treba da radi, pa zamislite sad Mamica koji je napravio tolike transfere i sta vec nije da kaze, ovo mi je dosadilo da prodajem igrace, vodim klub ja sad hocu da budem trener?! Pa mislim stvarno je smijesno sve ovo ...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 16 sep 2013, 16:58

TvBHT je napisao/la:Ne znam kako vi gledate ovu situaciju ali mi je skroz glup pokusaj da Amar sad se fura nesto na Mamica i da hoce on da radi kao Mamic. Ono gdje je on napravio slavu to je teren, igraci, titule to je ono sto on treba da radi, pa zamislite sad Mamica koji je napravio tolike transfere i sta vec nije da kaze, ovo mi je dosadilo da prodajem igrace, vodim klub ja sad hocu da budem trener?! Pa mislim stvarno je smijesno sve ovo ...
Pa Mamic je i bio trener na tekmi protiv Austrije.. Do duse Zoran, a ti ces imati pravo da serendas kada pocnes ici na tekme.. Do tada ces se smatrati podmuklim provokatorom..
BUDI ŽELJO !!!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 16 sep 2013, 17:01

Kad sam ja piso ovdje da ovo nelici ni nasta ovdje neki i mater poceli spominjat ali hajde njima na dusu.Dakle sta treba.Broj 1 da se Osim izjasni sta radi u Zelji.Hoces li biti trener neces uredu skidaj Dinu sa kluoe i dovedi trenera kako bog zapovjeda.Broj 2 .Stanica Svraku i Jamaka udaljit iz kluba jer mi lice na kabadahije i koda su oni preuzeli klub da im niko nista nesmije.3 reci imamo nemamo para ako ima dovedi spica i igraca sredine da pomogne Tomicu.Ako nema para onda halalit sezonu al eto bas kad bi bili nosioci i kad nikad lakse nije bilo bit sampion ko ove godine mi ga usrasmo.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 16 sep 2013, 17:07

Zaboravio si cistku na rukovodecim pozicijama u upravi.. Ne znam koji qrac ste svi navalili na Dinu.. Dino je najmanje kriv za ovu situaciju koja i nije toliko tragicna koliko je pokusavate predstaviti.. Prvi na tabeli nam bjezi tri boda a mi mozemo biti samo bolji u nastavku..
BUDI ŽELJO !!!

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 16 sep 2013, 17:14

Kod nas jeste problem sto se ne moze napraviti nikakva cistka jer je sve te ljude doveo Amar nisu oni sigurno dosli sami. Kakva sad cistka ako su dosli s njim, ne kontam neke stvari koje potencirate konstatno a nemaju nikakve veze ni s cim ..

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 16 sep 2013, 17:18

TvBHT je napisao/la:Kod nas jeste problem sto se ne moze napraviti nikakva cistka jer je sve te ljude doveo Amar nisu oni sigurno dosli sami. Kakva sad cistka ako su dosli s njim, ne kontam neke stvari koje potencirate konstatno a nemaju nikakve veze ni s cim ..
Ti defnitivno lupetas.. Haj imenom i prezimenom nabroj koga je to Amar doveo?? Ne znam odakle ti ovolika volja da naprdjujes bez ikakve podloge..

Predpostavljam da neces odgovoriti posto si u vise navrata dokazao da nemaz veze sa zivotom i da ti je Amar Osim izgleda nanio neko veliko zlo u zivotu..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 16 sep 2013, 17:23, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 sep 2013, 17:22

TvBHT je napisao/la:Kod nas jeste problem sto se ne moze napraviti nikakva cistka jer je sve te ljude doveo Amar nisu oni sigurno dosli sami. Kakva sad cistka ako su dosli s njim, ne kontam neke stvari koje potencirate konstatno a nemaju nikakve veze ni s cim ..
Amar nikoga nije doveo u u Predsjednistvo niti u upravu i nema takve ovlasti,vec te ljude imenuje Skupstina kluba!I tako je u svakom klubu,a kad se pomene rijec 'cistka' misli se na te ljude,jer ih tu dosta ne radi svoj posao,a ne na ljude koji su u i oko Strucnog staba!

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 16 sep 2013, 17:24

Kad je Amar dosao s njim su stigli Zujo,Cviko, Pekic(ubľehari) Muharemovic(ublehari). Amar je vratio Gusu itd.

Ne prosipajte pricu kako treba napravit cistku kad se cistka davno desila otisao Zujo, Cviko, Guso to bi bilo dovoljno.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 16 sep 2013, 17:29

Ima tu puno vise uljeza nego sto ti mozes i pomisliti a ovi sto si ih nabrojao, osim Dzele, su uveliko pomogli da osvojimo neke trofeje.. Cviko bio jako bitan covjek u logistici, Guso svojim odbranama jedan od zasluznijih za titulu u sezoni kada je branio.. Pekic totalno nebitan.. I pored svega njih nije Amar doveo u klub.. Opet ti kazem da ne znas o cemu pricas..
BUDI ŽELJO !!!

Rios

Post Postao/la Rios » 16 sep 2013, 17:30

TvBHT je napisao/la:Kad je Amar dosao s njim su stigli Zujo,Cviko, Pekic(ubľehari) Muharemovic(ublehari). Amar je vratio Gusu itd.

Ne prosipajte pricu kako treba napravit cistku kad se cistka davno desila otisao Zujo, Cviko, Guso to bi bilo dovoljno.
Haj ne seri..Cuj Zujo ublehar..Najuspijesniji predsjednik nas nakon rata tebi ublehar..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 16 sep 2013, 17:30

Sad za predsjednika postavio svog kuma Gredica, o cemu mi ovdje pisemo. Uostalom to je sve nebitno nego je poenta samo da se krivica prebacuje na druge da to ne bude Amar, i onda ako se to napise javno ispada se provokator ili sta vec. Vrijeme tite davno proslo, sloboda govora, pisanja itd..

TvBHT
Kontakt:

Post Postao/la TvBHT » 16 sep 2013, 17:33

Napisao sam u zagradi ko su ublehari,a Zujo dok je bio tu ni smo bili prvaci. Greska sto je pubo obecavao ali extra covjek..ko ga je otjero, mislite sam otisao kako da ne..

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 16 sep 2013, 17:33

U pravu si samo u jednom.. Svaka budala danas moze naprdjivati sta mu je volja.. Amar je najzasluzniji za najveci dio posljeratnih uspjeha Zelje i samo neznalica i podmukli dusman moze tjerati tog covjeka iz kluba..
BUDI ŽELJO !!!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 16 sep 2013, 17:41

TvBHT je napisao/la:Ne znam kako vi gledate ovu situaciju ali mi je skroz glup pokusaj da Amar sad se fura nesto na Mamica i da hoce on da radi kao Mamic. Ono gdje je on napravio slavu to je teren, igraci, titule to je ono sto on treba da radi, pa zamislite sad Mamica koji je napravio tolike transfere i sta vec nije da kaze, ovo mi je dosadilo da prodajem igrace, vodim klub ja sad hocu da budem trener?! Pa mislim stvarno je smijesno sve ovo ...
Amar Osim treba da postane Zeljin Mamic, zeljeli mi to priznati ili ne. Dok god ne nademo covjeka koji ce biti u stanju lupiti sakom od stol, kao sto to Mamic radi, mi stabilan klub necemo ocima vidjeti. Sada je prava prilika da se uljezi odstrane iz kluba, i da konacno zavlada pravi sistem na koji cemo svi biti ponosni. To sto je Amar pravio na terenu, pravio je, kada je imao u neku ruku stabilna leda (Cviko, Zujo, Brkovic, itd), sada kada je ostao SAM, (ipak je jedini ostao od nabrojanih, koji su bjezali jedan po jedan, kada bi god malo vise zagustilo), ima potpunu moju podrsku, ako treba da diktaturu u klub uvede.... ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: antibot i 89 gostiju.