FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Dajem i ja podrsku Osimu ali nek onda predje na djela.Evo mu sanse tj,Stanica udaljit iz tima.Prvo pa musko.Nek radi sta hoce ali nek pocne radit to je sva poenta.
a prije tri stranice je napisao nešto u stilu ne mogu žujo, cviko, gušo svi biti u krivom a amar u pravu. izgubi se čovjek u vlastitom petljanju.champions1921 je napisao/la:U pravu si samo u jednom.. Svaka budala danas moze naprdjivati sta mu je volja.. Amar je najzasluzniji za najveci dio posljeratnih uspjeha Zelje i samo neznalica i podmukli dusman moze tjerati tog covjeka iz kluba..
Amar je ocito shvatio da zeljo moze naprijed samo ako se on uhvati posla menadjera I bude vise konentrisan da uredi klub,dovuce sponzore,stvori jaku skolu....
Ovako moze on biti na terenu I mi osvajati titule u nedogled ali nikakav znacajan iskorak nece se desiti.
Gledacemo par picica sto masu sa trebevica,I slicne njima.imacemo titule a ustvari cemo stagnirati,I morat se zadovoljit trebevic hairlijama,jer su bili dio sampionskog tima,ili da slusamo da nam tamara mandjic soli pamet o fudbalu itd,itd...
Amar je shvato gdje skripi I valjda nadam se radi na tome.nadam se da je ova moja konstatacija tacna,jer mislim da on moze radit konkretne stvari.
Kad onaj tamo memorandumas,stoo potpisa 26 memoranda o saradnji,mislim da amar moze puno vise I konkretnije da uradi.ako hoce.
**** teren ba,bice to dobro ,kad se ovo poslozi,da gledamo kvalitetnije igre,igrace I navijace.
I naravno nadam see da ce se amar pomami(c)t,I da ce pocet lupat sakom ili nogom u guzicu,razbijaca,podrezanu misicu,I ostale clanove glam blam ganga.
Sretno amare
Ovako moze on biti na terenu I mi osvajati titule u nedogled ali nikakav znacajan iskorak nece se desiti.
Gledacemo par picica sto masu sa trebevica,I slicne njima.imacemo titule a ustvari cemo stagnirati,I morat se zadovoljit trebevic hairlijama,jer su bili dio sampionskog tima,ili da slusamo da nam tamara mandjic soli pamet o fudbalu itd,itd...
Amar je shvato gdje skripi I valjda nadam se radi na tome.nadam se da je ova moja konstatacija tacna,jer mislim da on moze radit konkretne stvari.
Kad onaj tamo memorandumas,stoo potpisa 26 memoranda o saradnji,mislim da amar moze puno vise I konkretnije da uradi.ako hoce.
**** teren ba,bice to dobro ,kad se ovo poslozi,da gledamo kvalitetnije igre,igrace I navijace.
I naravno nadam see da ce se amar pomami(c)t,I da ce pocet lupat sakom ili nogom u guzicu,razbijaca,podrezanu misicu,I ostale clanove glam blam ganga.
Sretno amare
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Ovdje je sva poenta da Amar ne moze biti Mamic, a niti Mamic moze biti Amar.
Mamic moze lupit sakom od sto Sammiru jer mu daje milione, a Amar ne moze lupit rukom Bekricu jer mu redovno ne daje ni par hiljada, a da ne pricam da moze Stanicu koji je bio tu popunjavo rupe nije jos bio samo golman.
On ako to pokusava samo ce usrat ono dobro sto je napravio u trenerskoj karijeri.
Dovede na mjesto direktora svog covjek on nije u stanju dovesti sponzora, a hoce neke Mamice sa izgravaju.
Nek se uhvati onog u cemu je najbolji a to je teren i klupa, osvajanje titula, nek se mani supljih prica.
Mamic moze lupit sakom od sto Sammiru jer mu daje milione, a Amar ne moze lupit rukom Bekricu jer mu redovno ne daje ni par hiljada, a da ne pricam da moze Stanicu koji je bio tu popunjavo rupe nije jos bio samo golman.
On ako to pokusava samo ce usrat ono dobro sto je napravio u trenerskoj karijeri.
Dovede na mjesto direktora svog covjek on nije u stanju dovesti sponzora, a hoce neke Mamice sa izgravaju.
Nek se uhvati onog u cemu je najbolji a to je teren i klupa, osvajanje titula, nek se mani supljih prica.
Amar je prodao Sehica ima dvoje godine jos u stanju nije da naplati 1 smijesni milion a hoce da bude Mamic. Dajte ljudi nemoj te bar vi biti slijepi kao sto su komsije slijepe tamom nekim milionerom 

- DzoleZeljo
- Kontakt:
Pa ko je rekao da hoce Amar preko noci da postane Mamic?
Polako, pa nije ni Mamic preko noci postao sto jeste. Godinama se mucio sa evropom kao sto smo se mi mucili, pa je na kraju jednom pogodio. Bolje receno, iskoristio slabost Ajax, od kada je sve krenulo na bolje. Ali do tog momenta treba dosta da se uradi. Npr, Hrvatska liga ce uvijek bolje kotirati od nase, jer je stalno u vrhu evropsko-svetskog nogometa, dok smo se mi tek sada poceli nesto dizati, i to zahvaljujuci spletu okolnosti. A ista ta reprezentacija, se mucila prethodni svaki ciklus pa nista nismo uspijeli do sada.
Malo mi ti previse pesimisticki gledas na stvari. Sa takvim razmisljanjem tesko da mozes pogledati ka boljoj buducnosti.
@Alipasino - Ne vidim razlog tjeranja Stanica, kada je kompletna ekipa u kriznom periodu. Nije Stanic taj koji gradi akcije pa sada da se na njega sve svaljuje, a realno i da jeste, trebaju drugi play-makeru stvoriti poziciju za to. Kako? Tako sto ce se kretati bez lopte. Momak moze igrati trenutno dvije pozicije, a ako imas ti nekog boljeg, kojeg cemo placati od 500 KM do 1.500 KM, odes fino covjeku i predlozis takvog...
Lako je reci, tjeraj ovog, tjeraj onog. Fino je boccacio objasnio tu relaciju sa igracima u svom postu, i kako se sada ocekuje previse od igraca sto su bili rezerve nasim glavnim igracima. Ocekivanja su prevelika zaista, a to sto nemamo adekvatnih zamjenja, to je stvar finansija, koje ljudi iz uprave nisu obezbijedili strucnom stabu pa mora sef struke da radi njihov posao.
@bablaz - Izvini sto upadam u ovom, ali moram iznjeti svoje videnje po pitanju Dine?
Da li ti stvarno mislis da je Dino glavni krivac za ovaj nas krizni period?
Ja opet gledam to drugacije. Dino jeste krivac 50%, ali i do igraca jeste. Jbg, ne mozes ti igrati protiv Borca (borbene, agresivne ekipe) isti nogomet kao na Grbavici. Mi smo gore realno nesto kao pokusavali na fin nacin, a oni nas lomili, gdje su nas na kraju na jedan levatski nacin uzeli. Isto kao i prosle godine u BL. Protiv Radnika, zalosto, nase kretanje u fazi napada, katastrofalno kao i protiv Zrinjiskog i sada Slavije. Tako ja ovdje vidim da jednostavno ovi igraci se ne trude dovoljno niti se zalazu. Pisao sam poslije Radnika, da nama u ovoj ekipi trebaju tvojica cistaca (tipa Culum, Nyema), koji ce odmah dati doznanja protivniku da sa nama nema udaranja. Jer kada nas pocnu udarati mi smo gotovi, nama se sve raspada. Mi mozemo igrati ono nase kruzenje oko gola, dodavanja, ali bez agresivnosti nema produktinosti.
Polako, pa nije ni Mamic preko noci postao sto jeste. Godinama se mucio sa evropom kao sto smo se mi mucili, pa je na kraju jednom pogodio. Bolje receno, iskoristio slabost Ajax, od kada je sve krenulo na bolje. Ali do tog momenta treba dosta da se uradi. Npr, Hrvatska liga ce uvijek bolje kotirati od nase, jer je stalno u vrhu evropsko-svetskog nogometa, dok smo se mi tek sada poceli nesto dizati, i to zahvaljujuci spletu okolnosti. A ista ta reprezentacija, se mucila prethodni svaki ciklus pa nista nismo uspijeli do sada.
Malo mi ti previse pesimisticki gledas na stvari. Sa takvim razmisljanjem tesko da mozes pogledati ka boljoj buducnosti.
@Alipasino - Ne vidim razlog tjeranja Stanica, kada je kompletna ekipa u kriznom periodu. Nije Stanic taj koji gradi akcije pa sada da se na njega sve svaljuje, a realno i da jeste, trebaju drugi play-makeru stvoriti poziciju za to. Kako? Tako sto ce se kretati bez lopte. Momak moze igrati trenutno dvije pozicije, a ako imas ti nekog boljeg, kojeg cemo placati od 500 KM do 1.500 KM, odes fino covjeku i predlozis takvog...
Lako je reci, tjeraj ovog, tjeraj onog. Fino je boccacio objasnio tu relaciju sa igracima u svom postu, i kako se sada ocekuje previse od igraca sto su bili rezerve nasim glavnim igracima. Ocekivanja su prevelika zaista, a to sto nemamo adekvatnih zamjenja, to je stvar finansija, koje ljudi iz uprave nisu obezbijedili strucnom stabu pa mora sef struke da radi njihov posao.
@bablaz - Izvini sto upadam u ovom, ali moram iznjeti svoje videnje po pitanju Dine?
Da li ti stvarno mislis da je Dino glavni krivac za ovaj nas krizni period?
Ja opet gledam to drugacije. Dino jeste krivac 50%, ali i do igraca jeste. Jbg, ne mozes ti igrati protiv Borca (borbene, agresivne ekipe) isti nogomet kao na Grbavici. Mi smo gore realno nesto kao pokusavali na fin nacin, a oni nas lomili, gdje su nas na kraju na jedan levatski nacin uzeli. Isto kao i prosle godine u BL. Protiv Radnika, zalosto, nase kretanje u fazi napada, katastrofalno kao i protiv Zrinjiskog i sada Slavije. Tako ja ovdje vidim da jednostavno ovi igraci se ne trude dovoljno niti se zalazu. Pisao sam poslije Radnika, da nama u ovoj ekipi trebaju tvojica cistaca (tipa Culum, Nyema), koji ce odmah dati doznanja protivniku da sa nama nema udaranja. Jer kada nas pocnu udarati mi smo gotovi, nama se sve raspada. Mi mozemo igrati ono nase kruzenje oko gola, dodavanja, ali bez agresivnosti nema produktinosti.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 16 sep 2013, 21:27, ukupno mijenjano 4 puta.
ti vjerujes da Dino moze pobijediti nekog?champions1921 je napisao/la:Zaboravio si cistku na rukovodecim pozicijama u upravi.. Ne znam koji qrac ste svi navalili na Dinu.. Dino je najmanje kriv za ovu situaciju koja i nije toliko tragicna koliko je pokusavate predstaviti.. Prvi na tabeli nam bjezi tri boda a mi mozemo biti samo bolji u nastavku..
TvBHT je napisao/la:Amar je prodao Sehica ima dvoje godine jos u stanju nije da naplati 1 smijesni milion a hoce da bude Mamic. Dajte ljudi nemoj te bar vi biti slijepi kao sto su komsije slijepe tamom nekim milionerom

DRUG NEBI TI PUNCA
- PeteDunham
- Kontakt:
Hahahahaha i see dead peoplebagrcavi je napisao/la:TvBHT je napisao/la:Amar je prodao Sehica ima dvoje godine jos u stanju nije da naplati 1 smijesni milion a hoce da bude Mamic. Dajte ljudi nemoj te bar vi biti slijepi kao sto su komsije slijepe tamom nekim milionerom![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!
There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!
Stvarno ne mislim da trebamo polisati o tome treba li sankcionisati stanica ili ne. Treba, ito drastično i pri tom je po meni nebitno to koliko je on vazan ili nevazan za ekipu. Ovo je kulminacija ponašanja kojim pokazuje da ne cijeni posao kojim se bavi s to znsci ni firmu u kojoj zaradjuje za zivot, ni ljude u njoj...
Joj vidim tonu gresaka, kucam na tel. Mislio sam da ne trebamo polemisati
Ako će Amar uvesti red u klub, postaviti ga na čvršće noge, ja bih sada halalio cijelu sezonu, makar završili na 14. mjestu. Al' da iduću sezonu uđemo normalno, s respektabilnim igračkim kadrom, da ne gledam raznorazne narkomane kako razbijaju stakla, pjandure koje nosaju kapitensku traku...itd.
- Trequartista
- Kontakt:
Pa dobro sad, Amar je guzni haver sa Stanićevim starim tako da ne očekujte nikakvu kaznu niti eventualno uručenje papira...
Meni je iskreno prpa zbog Kozare.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dominacija je neminovnost!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dominacija je neminovnost!
Stanić: Izvinjavam se Klubu i navijačima
http://fkzeljeznicar.ba/stanic-izvinjav ... cima/6597/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/stanic-izvinjav ... cima/6597/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
-
- Kontakt:
eno Stana se "izvinuo",al ipak mislim da mora bit bar neka novcana kazna za njega 

ZIVIO NAM OSIM DRAGI !
Ekipa koja je u 5. kolu prošlog prvenstva dobila Slaviju na Grbavici 2:0. Krizu i sve drugo jednu stranu, ali po meni je razlika u kvaliteti te ekipe i ove trenutno itekako postojana. Možda ima i istih igrača, ali su oni tada bili u životnoj formi. Sve u svemu, mogla bi ovo biti mučna sezona za nas ako se ovo ne konsoliduje na vrijeme. Hastra me pravo Kozare.Antolovic, Kvesic, Kerla, Zolotic, Adilovic, Zeba, Selimovic, Čolić, Vasilić, Svraka i Bekric
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Zato sto je guzni haver i dalje ce se razbijati, piti, glupirati, pozirati, a strogoca ce se trenirati na zebama, bekricima, pehiljima i tako dalje... to je stvar koju zamjeram Amaru... pojedinima se prasta sve, pa cak i unistavanje inventara kluba na rodjendan Doline cupova, opijanje do kasnih jutarnjih sati, a drugi moraju paziti da negdje ne bi bili vidjeni sa cipsom i kolom... mislim, ako si autoritet, gazi sve redom...Trequartista je napisao/la:Pa dobro sad, Amar je guzni haver sa Stanićevim starim tako da ne očekujte nikakvu kaznu niti eventualno uručenje papira...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
- PeteDunham
- Kontakt:
Manje priče više rada!
Lako vam je ovdje pametovati, kako je klub u krizi, kako smo slabi, kako ne možemo nikoga pobijediti...
Dođite na utakmicu forum-navijači, podržite svoj klub kako god da igra, a ne da nam Grbavica zjapi poluprazna. Na forumu vas ima 3-4 hiljade vjernih 'navijača' a kad dođe utakmica nigdje vas. Dignite malo to dupe, dobićete hemoroide i čireve od sjedenja za kompom i filozofiranjem o klubu, šta i kako treba raditi.
Vidim krivite i Stanu što je razbio staklo, neka je al' je prije toga trebao Dinu udariti glavom. Izvodi ga kad je bio ponajbolji na terenu, to će vam reći svako ko je bio na Grbavici u subotu. Svaka čast za izvinjenje, mnogi to ne bi uradili ali momak voli svoj klub i još jednom pokazuje kakav je borac i čovjek.
Svi ste vi uz Želju (šatro), a kad treba podrška sa tribina nigdje vas!
Lako vam je ovdje pametovati, kako je klub u krizi, kako smo slabi, kako ne možemo nikoga pobijediti...
Dođite na utakmicu forum-navijači, podržite svoj klub kako god da igra, a ne da nam Grbavica zjapi poluprazna. Na forumu vas ima 3-4 hiljade vjernih 'navijača' a kad dođe utakmica nigdje vas. Dignite malo to dupe, dobićete hemoroide i čireve od sjedenja za kompom i filozofiranjem o klubu, šta i kako treba raditi.
Vidim krivite i Stanu što je razbio staklo, neka je al' je prije toga trebao Dinu udariti glavom. Izvodi ga kad je bio ponajbolji na terenu, to će vam reći svako ko je bio na Grbavici u subotu. Svaka čast za izvinjenje, mnogi to ne bi uradili ali momak voli svoj klub i još jednom pokazuje kakav je borac i čovjek.
Svi ste vi uz Želju (šatro), a kad treba podrška sa tribina nigdje vas!
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
-
- Kontakt:
bio bih prezadovoljan sad da uzmemu kozaru, a onda bod u sirokom ko kuca...
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa, mavi i 22 gosta.