BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: BV Borussia Dortmund
ooooo domuzari ,viceprvaci ja sta mai ,dosli do finala prosle sezone i odma se uskofrcili
,klop umislio da je neki autoritet u svetu nogometa,spustite se loma na zemlju.Napoli vas je vise nego zasluzeno uzeo ,tesko ce vam biti zaista ,napoli pokazo zube da moze igrati sa jakim timovima,tu je arsa,ekipa na koju se moze racunati za dalji domet ove sezone ,jedino od marseja pa it o je upitno da li mozete ocekivati 6 bodova obzirom na odstustvo waidenfe.a i klop ako se ne varam nece biti na klupi sledecu tekmu.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
- Blaszczykowski
- Kontakt:
GAL opismeni se, pa onda piši na forumu.PEP je napisao/la:ooooo domuzari ,viceprvaci ja sta mai ,dosli do finala prosle sezone i odma se uskofrcili,klop umislio da je neki autoritet u svetu nogometa,spustite se loma na zemlju.Napoli vas je vise nego zasluzeno uzeo ,tesko ce vam biti zaista ,napoli pokazo zube da moze igrati sa jakim timovima,tu je arsa,ekipa na koju se moze racunati za dalji domet ove sezone ,jedino od marseja pa it o je upitno da li mozete ocekivati 6 bodova obzirom na odstustvo waidenfe.a i klop ako se ne varam nece biti na klupi sledecu tekmu.
P.S. I juniori nam izgubiše u Italiji, također uz 2 crvena. Jedina razlika je da su ovdje i Talijani fasovali 2.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
Zna li neko sta je sa Humelsom? sinoc je izasao zbog povrede je li nesto ozbiljno?
Jedan od oih dana kad ti ništa ne polazi za rukom...
J*beni peh do peha, od povreda preko crvenih kartona i nesretno primljenog prvog gola...
Ne treba zaboraviti da smo cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje. Da se to nije dogodilo ubijeđen sam da bi rezultat bio drugačiji i da bi na kraju bar izašli neporaženi iz ovog meča. I sa igračem manje smo bili blizu toga, ali eto... Sve u svemu valja njima doć' na Westfalen.

Moram kritikovati i naše bekove koji su užas užasa. Ne zna se koji je gori.
Grosskreutz zna pružiti dobru partiju na toj za njega neprirodnoj poziciji, ali teško da to može ponavaljati iz tekme u tekmu posebno protiv jačih klubova u CL-u. Mnogo griješi u postavljanju, nijedno tačno dodavanje, nema nikakve inicijative za naprijed, a i kad dođe naprijed onda za*ebe...
Schmelzer isti k'o i njegov jaran. Ljudi ga prolaze k'o ćutuk...
Langerak i Aubameyang svijetle tačke.
Drugi je definitivno je morao zaigrati od prve minute, jer se vidjelo da Kuba nije na svom nivou dok je Emerick u odličnoj uzlaznoj formi. Al' zaćeraj mu sad...
Sudija je usr'o tekmu stalnim prekidima i sjeckanjem tekme. Jbt. svira faul za faulom koji se ni u košarci ne bi svirali. Strašno...
Ne treba zaboraviti da smo cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje. Da se to nije dogodilo ubijeđen sam da bi rezultat bio drugačiji i da bi na kraju bar izašli neporaženi iz ovog meča. I sa igračem manje smo bili blizu toga, ali eto... Sve u svemu valja njima doć' na Westfalen.
Moram kritikovati i naše bekove koji su užas užasa. Ne zna se koji je gori.
Langerak i Aubameyang svijetle tačke.
Sudija je usr'o tekmu stalnim prekidima i sjeckanjem tekme. Jbt. svira faul za faulom koji se ni u košarci ne bi svirali. Strašno...
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 19 sep 2013, 16:09, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Blaszczykowski je napisao/la:GAL opismeni se, pa onda piši na forumu.PEP je napisao/la:ooooo domuzari ,viceprvaci ja sta mai ,dosli do finala prosle sezone i odma se uskofrcili,klop umislio da je neki autoritet u svetu nogometa,spustite se loma na zemlju.Napoli vas je vise nego zasluzeno uzeo ,tesko ce vam biti zaista ,napoli pokazo zube da moze igrati sa jakim timovima,tu je arsa,ekipa na koju se moze racunati za dalji domet ove sezone ,jedino od marseja pa it o je upitno da li mozete ocekivati 6 bodova obzirom na odstustvo waidenfe.a i klop ako se ne varam nece biti na klupi sledecu tekmu.
P.S. I juniori nam izgubiše u Italiji, također uz 2 crvena. Jedina razlika je da su ovdje i Talijani fasovali 2.
Djesi lejendno KVISLE@ ,imal te kad na juBeovom PDF
normalno da ce mladji izgubiti kad si mal klub tako ti je to kod malih klubova kao sto je BVB
PS:sta je fakat sa humelsom je na duze vrijeme ili ...
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Benitez je sinoć očitao lekciju Kloppu.
Napoli se nije htio upustiti u nadtrčavanje sa Dortmundom jer bi tada sigurno dobili po prknu. Jako su kompaktno stajali i igrali su svi iza lopte... Očigledno je da BvB ima problema sa postavljenim odbranama i to je Rafa dobro uočio i po tome postavio ekipu sa dva zida po 4 igrača u liniji. Konstano su bili iza lopte i nisu dopuštali puno prostora igračima za one njihove ubojite kontre i brzu tranziciju po kojoj je Dortmund uz Real najbolja ekipa na svijetu.
Iskoristili su jedan prekid i jedan slobodnjak što se na kraju ispostavilo kao dovoljno za ovu veoma bitnu pobjedu na startu. Po svemu gledajući na kraju zaslužena pobjeda Napolia.
Reusa su sjano odsjekli od igre (koji iskreno i nije imao svoj dan) i oduzeli prostor Mikitarjanu od kojeg on živi, zbog čega je on i bio jedan od najlošijih igrača na terenu.
Mnogi od vas dižu Aubu u nebesa ali on po meni još uvijek nije na toj visokoj razini, odnosno treba mu vremena ali siguran sam da će Klopp izvući maksimum iz njega i uklopiti ga u sistem, ali trebati će strpljenja i vremena. Ono što sam ja primjetio kod njega je loše postavljanje u odbrani i manjak fudbalske inteligencije. Bilo je mnogo prilika kad je bilo praznog prostora ali kad napraviš par pogrešnih startnih metara u sprintu onda potencijalna dobra akcija u većini slučajeva propadne. Auba je strašno brz ali to (zasad) nije dovoljno na visokom nivou. Kuba je za mene i dalje bolji izbor od Aube i treba da igra u prvoj postavi.
Prekidi predstavlju veliki problem ekipi BvB-a, to je evidentno. Čudi me da nakon toliko primljeni golova iz prekida opet se nije ništa promijenilo na bolje.
Klopp također mora razviti više taktičkih pristupa igri, kad ovaj sistem u pojedinim utakmicama zakaže i bude pročitan. Sinoć je Benitez pokazao svima kako treba postaviti ekipu kontra Dotrtmunda, vjerovatno će mnogi treneri pokušati kopirati sinoćnji sistem ali treba ipak napomenuti da Napoli iznimno kvalitetna ekipa i mnoge ekipe neće moći držati svih 90 minuta ovako visoku koncetraciju.
Sigurno da je i bilo mnogo pehova za Dortmund u sinoćnoj utakmici ali to je sve dio fudbalske igre i treba biti spreman na to jer će se s vremena na vrijeme ovakve stvari i dešavati. Sigurno da bi i Gundogan dao drugu dimenziju u igri BvB-a ali to je pod rubrikom šta bi bilo kad bi bilo...
Sve u svemu nije sramota izgubiti na San Paolu i još uvijek je BvB po meni veliki favorit za prolaz iz ove skupine ali bi Vi navijači BvB-a ponekad morali da sagledate stvari realnije i prihvatiti neke činjenice koje ukazuju na mane u vašoj igri. Danas je fudbal takva igra u kojoj moraš u svakoj utakmici biti na 110% i biti spreman na razne varijacije u igri kako ne bi bio pročitan i omugućio protivnicima laku postavku igre na dati sistem.
Ovo je samo moje mišljenje kad je u pitanju Dortmund, nadam se da neću ovim postom navući neželjnje antipatije od navijača BvB-a
ali jednostavno osjetio sam potrebu da iznesem svoje mišljenje. Samo da napomenem da sam pogledao sve tekme Dortmunda ove sezone i da se moja percepija igre BvB-a nije utemeljila samo na sinoćnjoj utakmici
.
Napoli se nije htio upustiti u nadtrčavanje sa Dortmundom jer bi tada sigurno dobili po prknu. Jako su kompaktno stajali i igrali su svi iza lopte... Očigledno je da BvB ima problema sa postavljenim odbranama i to je Rafa dobro uočio i po tome postavio ekipu sa dva zida po 4 igrača u liniji. Konstano su bili iza lopte i nisu dopuštali puno prostora igračima za one njihove ubojite kontre i brzu tranziciju po kojoj je Dortmund uz Real najbolja ekipa na svijetu.
Iskoristili su jedan prekid i jedan slobodnjak što se na kraju ispostavilo kao dovoljno za ovu veoma bitnu pobjedu na startu. Po svemu gledajući na kraju zaslužena pobjeda Napolia.
Reusa su sjano odsjekli od igre (koji iskreno i nije imao svoj dan) i oduzeli prostor Mikitarjanu od kojeg on živi, zbog čega je on i bio jedan od najlošijih igrača na terenu.
Mnogi od vas dižu Aubu u nebesa ali on po meni još uvijek nije na toj visokoj razini, odnosno treba mu vremena ali siguran sam da će Klopp izvući maksimum iz njega i uklopiti ga u sistem, ali trebati će strpljenja i vremena. Ono što sam ja primjetio kod njega je loše postavljanje u odbrani i manjak fudbalske inteligencije. Bilo je mnogo prilika kad je bilo praznog prostora ali kad napraviš par pogrešnih startnih metara u sprintu onda potencijalna dobra akcija u većini slučajeva propadne. Auba je strašno brz ali to (zasad) nije dovoljno na visokom nivou. Kuba je za mene i dalje bolji izbor od Aube i treba da igra u prvoj postavi.
Prekidi predstavlju veliki problem ekipi BvB-a, to je evidentno. Čudi me da nakon toliko primljeni golova iz prekida opet se nije ništa promijenilo na bolje.
Klopp također mora razviti više taktičkih pristupa igri, kad ovaj sistem u pojedinim utakmicama zakaže i bude pročitan. Sinoć je Benitez pokazao svima kako treba postaviti ekipu kontra Dotrtmunda, vjerovatno će mnogi treneri pokušati kopirati sinoćnji sistem ali treba ipak napomenuti da Napoli iznimno kvalitetna ekipa i mnoge ekipe neće moći držati svih 90 minuta ovako visoku koncetraciju.
Sigurno da je i bilo mnogo pehova za Dortmund u sinoćnoj utakmici ali to je sve dio fudbalske igre i treba biti spreman na to jer će se s vremena na vrijeme ovakve stvari i dešavati. Sigurno da bi i Gundogan dao drugu dimenziju u igri BvB-a ali to je pod rubrikom šta bi bilo kad bi bilo...
Sve u svemu nije sramota izgubiti na San Paolu i još uvijek je BvB po meni veliki favorit za prolaz iz ove skupine ali bi Vi navijači BvB-a ponekad morali da sagledate stvari realnije i prihvatiti neke činjenice koje ukazuju na mane u vašoj igri. Danas je fudbal takva igra u kojoj moraš u svakoj utakmici biti na 110% i biti spreman na razne varijacije u igri kako ne bi bio pročitan i omugućio protivnicima laku postavku igre na dati sistem.
Ovo je samo moje mišljenje kad je u pitanju Dortmund, nadam se da neću ovim postom navući neželjnje antipatije od navijača BvB-a
Agieren statt reagieren
Sve je to manje-vise tacno ali zaboravljas da se sinoc igralo samo 40 minuta u normalnim okolnostima...Klopp jednostavno nije ni imao vremena da bilo sta promjeni u igri.Napoli jest poceo dosta bolje,ali nije to bilo nesto sto se nije moglo okrenuti u nastavku utakmice.
Igrao je i Mourinho poprilicno slicno sa Realom u obje proslosezonske tekme u Dortmundu pa je obje izgubio...nije to bas tako jednostavno za odigrati.Mislis da Arsenal ili Marseille mogu tek tako kopirati sinosnju potavku Napolija? Pa cak i da ponove istu igru to im nece garantovati rezultat.
Sto se tice Aubameyanga jasno je da on ima jos dosta toga za nauciti i i meni je Kuba prvi izbor ali cinjenica je da je sinoc bio najbolji igrac BvB-a.
Igrao je i Mourinho poprilicno slicno sa Realom u obje proslosezonske tekme u Dortmundu pa je obje izgubio...nije to bas tako jednostavno za odigrati.Mislis da Arsenal ili Marseille mogu tek tako kopirati sinosnju potavku Napolija? Pa cak i da ponove istu igru to im nece garantovati rezultat.
Sto se tice Aubameyanga jasno je da on ima jos dosta toga za nauciti i i meni je Kuba prvi izbor ali cinjenica je da je sinoc bio najbolji igrac BvB-a.
Ma i dok se nisu svi ti pehovi desili BVB je sinoć stajao loše na terenu, skroz je Napoli uspio suzit prostor, suzbit lepršavost Dortmunda, taktički je bio sjajno postavljen. Slažem se zato sa Paleom skroz......adnan24 je napisao/la:Sve je to manje-vise tacno ali zaboravljas da se sinoc igralo samo 40 minuta u normalnim okolnostima...Klopp jednostavno nije ni imao vremena da bilo sta promjeni u igri.Napoli jest poceo dosta bolje,ali nije to bilo nesto sto se nije moglo okrenuti u nastavku utakmice.
Pa i ovo sve što je Pale po pitanju Kloppa rekao stoji. Klopp je sjajan motivator, dobar strateg, jer ima u glavi strategiju , plan kako voditi ekipu. Ekipu stalno nabrije do maksimuma, napuca je snagom i svi igrači ginu na terenu. Iz igrača izvlači maksimum. Klopp je pragmatičar i Jupp je to isto bio kao trener. Naime oni pokušavaju jednostavnim, pragmatičnim metodama doći do uspjeha i to u Njemačkoj sjajno prolazi. I jedan i drugi nisu loši ni taktičari, ali nisu po samoj taktkici na nivou profesora po tom pitanju Beniteza, Slomke, pa možda bi mogli reći i Van Gaala , pa i Pepa. Ovi nabrojani su majstori taktike, pogotovo je Benitez taktkički fanatik. Međutim, neke od tih trenera taktkika nekad ubije, pa ne uspiju u svim klubovima (dobri primjeri su Rafa i Van Gaal).
Bvb živi dosta od emocije i s puno trke, borbe, požrtvovanosti uspjeva ekipa doći do uspjeha i može se nositi s bilo kojom ekipom u Evropi. Međutim, protiv taktički odlično postavljeni ekipa nastanu problemi, a problemi postanu izraženi kada Bvb nema svoje veče, kao što je sinoć bio slučaj, kada je sve što je moglo krenut naopako baš i krenulo naopako.
Ako Klopp ima neki mana, onda su nedostatci plana B, ili hajmo reći plana C, znači kada se baš mora improvizovati i kada moraš pronalaziti specifična rješenja. On vjeruje ekipi (što je i razumljivo, jer ona gine za njega), ali ako ekipa nešto više zakaže ili nema svoje veče, onda nastanu problemi.
Imate isto tako probleme kada krenete gubiti, nije da se ne znate vratiti, ali protiv taktkički jaki ekipa, posebno na internacionalnom nivou, teže se vraćate. Generalno protiv svih jači ekipa Borussia teže prolazi, ako prva ne povede.
U grupi je sve otvoreno, samo sad će biti teži put i ne smiju se kiksevi dešavat. Pobjeda protiv Marseillea je pod muss. Mnogi su ovde i podcjenjivali Napoli, koji je izuzetno jaka ekipa, nezgodna. Nije da nekad i Napoli ne može lako izgubiti, ali na njihovom stadionu protiv njih igrati je izuzetno teško. A Rafa je majstor za evropske utakmice...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ovo se slazem 100%...Benitez je na pocetku bolje postavio tim od Kloppa ali da smo ostali 11 na 11 ne znaci da BvB ne bi bolje zaigrao u nastavku...znaci Klopp jednostavno nije imao sansu da popravi taj slabiji pocetak jer je rano ostao bez igraca.effe_sa je napisao/la: Ma i dok se nisu svi ti pehovi desili BVB je sinoć stajao loše na terenu, skroz je Napoli uspio suzit prostor, suzbit lepršavost Dortmunda, taktički je bio sjajno postavljen. Slažem se zato sa Paleom skroz....
Potpis.Pale_Companion je napisao/la:Benitez je sinoć očitao lekciju Kloppu.
Ovo je samo moje mišljenje kad je u pitanju Dortmund, nadam se da neću ovim postom navući neželjnje antipatije od navijača BvB-aali jednostavno osjetio sam potrebu da iznesem svoje mišljenje. Samo da napomenem da sam pogledao sve tekme Dortmunda ove sezone i da se moja percepija igre BvB-a nije utemeljila samo na sinoćnjoj utakmici
.
Kloppu jeste taktički potkovan, ali u smislu plana A i dovođenja istog do savršenstva. Tu je trenutno bez premca, i BVB je nezaustavljiv kad igra svoju igru. Međutim, nastaje problem kada bude pročitan, jer nema dovoljno dobrog plana B. To, uz prilično lošu odbranu, koju drži presing cijelog tima, a kada se prođe veza - donji su, Jurgen mora popraviti.
Vjerovatno su mnogi upratili vec ali za one koji nisu.
Dugo će mladi australski golman Langerak pamtiti meč u Napulju.
Kada je Roman Weidenfeller dobio crveni karton, on je ušao u igru, te nakon slobodnjaka Insigniea, u pokušaju da odbrani šut, udario glavom u stativu, i polomio oba prednja zuba!
- gerdmuller
- Kontakt:
Ne brinite momci,brutalno ste jaka ekipa i proci cete grupu 
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
U odnosu na startnih 11 iz Napolija, ocekuju se dve promene.Prva je da Auba pocne umesto Kube, a Humels ce propustiti mec zbog povrede (twitched nerv?) koja koliko sam razumeo nije ozbiljne prirode i trebao bi da se vrati uskoro.Umesto njega igrace Sokratis sto i nije tako lose kada se uzme u obzir forma Humelsa u poslednje vreme.Mozda Hofman dobije sansu umesto Rojsa, mada ne verujem da ce se to desiti.Nrinberg je nezgodno gostovanje i bez obzira sto su sesnaesti na tabeli, takvi mecevi znaju biti veoma nezgodni.
Dvije neočekivane promjene: Ducksch i Durm kreću od početka.
Aufstellung:
Weidenfeller - Durm, Subotic, Sokratis, Schmelzer - Bender, Großkreutz - Kuba, Reus, Aubameyang - Ducksch
Auf der Bank:
Langerak, Günter, Sahin, Mkhitaryan, Hofmann, Lewandowski, Schieber
Auf gehts BVB!
Aufstellung:
Weidenfeller - Durm, Subotic, Sokratis, Schmelzer - Bender, Großkreutz - Kuba, Reus, Aubameyang - Ducksch
Auf der Bank:
Langerak, Günter, Sahin, Mkhitaryan, Hofmann, Lewandowski, Schieber
Auf gehts BVB!
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Dobra postava, samo nije trebo grossonja umjesto nurija. Imam osjecaj da bi ovo mogla biti duksova utakmica. U drugoj ekipi vec zaredo par golova.
Rezultatski danas sa 1-0 prezadovoljan.
HEYA BVB
Rezultatski danas sa 1-0 prezadovoljan.
HEYA BVB
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
S obzirom na okolnosti i igru, bod je i vise nego dobar. Povrede su nas ozbiljno nagrizle.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Izgubljena 2 veoma bitna boda od ekipe koja je imala 1 udarac na gol. Drugo poluvrijeme smo spavali do 80 minute, od 80 nešto pokušavali nije išlo na kraju 1:1.
Željezničar
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
koliko smo pokazali toliko smo i dobili...obje ekipe očajne i jadan nogomet te pravedan rezultat na kraju
Igral protivnik bunker mi se mozemo hebat. Rinaka od igre. Posle svega bolje i bod neg nista. Nismo stvorili akcije u zadnjih 180 min. Sa ovakvom igrom i pristupom je i prolazak u kupu upitan.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
ista igra kao i protiv Napolija
dobro, ovaj n-berg iz godine u godinu nas hebe,ali vec par ljeta nismo smjesnije izgledali na terenu.
ruzno za oci, ovakvih ce utakmica jos bit.
timska igra nam je donijela slavu, a sa vecim renomeom kluba ostali igraju sve defanzivnije i pucaju kontre, bas kao sto smo se mi digli
ove momke ne treba kritikovat, ali Borusiji kao velikom klubu u skorijoj buducnosti treba jedan superstar koji ce jednim potezom hladno rjesavat ovakve protivnike 
dobro, ovaj n-berg iz godine u godinu nas hebe,ali vec par ljeta nismo smjesnije izgledali na terenu.
ruzno za oci, ovakvih ce utakmica jos bit.
timska igra nam je donijela slavu, a sa vecim renomeom kluba ostali igraju sve defanzivnije i pucaju kontre, bas kao sto smo se mi digli
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.