FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

barbarez
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la barbarez » 20 sep 2013, 11:17

@ as roma razumijem ja da te nesto nervira,al haj ovsko nekad uklkucis mozak,ono vidis nekog ko je dugo na forumu I zna sve to,a mozda ima razlog sto pita.
Recimo mozda nisam u sa,I mozda kad gledas sportsport.ba prekoo mobitela,I imas verziju za mob,onda sigurno ne mozes kliknut na grb zelje I vidjeti datum tekme,ili bar ja jos nissm nasao da moze.mozes samo vidjeti raspored bez tacnog datuma
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

romasarajevo
Kontakt:

Post Postao/la romasarajevo » 20 sep 2013, 11:40

uvjek vi nesto potencirate da ste najveci klub po cemu po osvojenih 6 titula od cega 5 u ovoj cirkus ligi pa koji klub iz ove nase lige ima najvecu tradiciju igranja u prvoj ligi po vama je city i celzi veci klubovi od liverpula instant klub itstant navijaci

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 sep 2013, 11:45

Moze li mi neko rec jel Stanic igro u kupu.Moje je misljenje da trebamo igrat bez Stane i Svrake i to nam je 2 igraca vise.Nisu oni kalibar da se zajebavaju sa Zeljom.Ovo za Osima je super dakle jos samo nac trenera i jednog spica da potrpa silne ubacaje u 16.Zaboravo rec da nismo gola primili kako neigra Kerla i on sa Stanom i Svrakom zajedno na klupu.

master44
Kontakt:

Post Postao/la master44 » 20 sep 2013, 11:47

romasarajevo je napisao/la:uvjek vi nesto potencirate da ste najveci klub po cemu po osvojenih 6 titula od cega 5 u ovoj cirkus ligi pa koji klub iz ove nase lige ima najvecu tradiciju igranja u prvoj ligi po vama je city i celzi veci klubovi od liverpula instant klub itstant navijaci
slika

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 20 sep 2013, 12:01

romasarajevo je napisao/la:uvjek vi nesto potencirate da ste najveci klub po cemu po osvojenih 6 titula od cega 5 u ovoj cirkus ligi pa koji klub iz ove nase lige ima najvecu tradiciju igranja u prvoj ligi po vama je city i celzi veci klubovi od liverpula instant klub itstant navijaci
nek si nam reko
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 20 sep 2013, 12:25

AsharaK je napisao/la:Kada je izvlačenje za sljedeće kolo u kupu?
1.10. izvlačenje, a 16.10 se igraju utakmice.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 sep 2013, 12:35

ma glupo je raspravljati ko je bolji i slicne stvari ,djecije je to .pa zeljo veci klub, pa sta .ovdje se ne radi o tome nego da je Safet dobio nagradu Ismir Pintol da je bio jedan od fudbalera kojeg su navijaci bas voljeli .i onda u na zalasku karijere sve to zaboraviš i predje u gradskog rivala :oops:

crown
Kontakt:

Post Postao/la crown » 20 sep 2013, 12:50

Sinoc, za vrijeme leta Sarajevo-Koln, dva reda sjedista ispred mene sa suprotne strane, Cviko sa clanovima familije ili poznanicima. Kasnije je ustao i stajao pored tih clanova familije ili poznanika, dok je pricao sa njima, razgledao je okolo i pozdravim se s njim. Ovo je sve nevazno, nego jos ga upitah:Sta ce biti sa Zeljom? Kaze, a ko to zna, bice sta ce biti...Izjava koju nisam ocekivao od covjeka koji je ulozio mnogo sebe i koji je zivio/zivi za Zelju...

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 20 sep 2013, 12:56

Jel nasi danas putuju za Hercegovinu?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 sep 2013, 13:10

crown je napisao/la:Sinoc, za vrijeme leta Sarajevo-Koln, dva reda sjedista ispred mene sa suprotne strane, Cviko sa clanovima familije ili poznanicima. Kasnije je ustao i stajao pored tih clanova familije ili poznanika, dok je pricao sa njima, razgledao je okolo i pozdravim se s njim. Ovo je sve nevazno, nego jos ga upitah:Sta ce biti sa Zeljom? Kaze, a ko to zna, bice sta ce biti...Izjava koju nisam ocekivao od covjeka koji je ulozio mnogo sebe i koji je zivio/zivi za Zelju...
crown je napisao/la:Prijatelj, novinar poznatog portala, odmah nakon utakmice se nasao u tunelu sa igracima, spremajuci se za press-icu, rekao je da nasi igraci su bili razocarani sto nisu uspjeli ali i da su bili toliko umorni i iscrpljeni da su neki jedva mogli otvoriti oci, hodati, pricati...dok su igraci Plzena utrcali u tunel, skakali jedni po drugima kao da nisu igrali utakmicu.
Kada si spreman, tada mozes i ispostovati takticke i druge zamisli, dogovore iz svlacionice.
Nasi su mnogo toga nadoknadili, ne ulazeci u pojedinacnu analizu svakog igraca, srcem i jako sam im zahvalan na tome.

Ovo sve pisem, jer sam i prije utakmice isto pisao, mozemo mi pa i svaka ekipa na svijetu napraviti "cudo", pobijediti kvalitetnog i boljeg protivnika ( u svakom smislu) ali meni je vaznije ono sto postignemo dugorocno nakon ovih utakmica ili nekih sljedecih koje cemo igrati.
crown je napisao/la:Kao i u svakoj "ljubavi" kad jedno od dvoje potrebnih za ljubav zatrazi "odmor", a vjerujem da smo svi iskusili i prosli takvu situaciju, znamo sta to znaci...

Ne znam da sam ikada u svijetu sporta upratio ili cuo o situaciji koja se desila u nasem klubu. Manager, covjek koji je odgovoran za igrace (prije svega) i strucni stozer, dan prije pocetka prvenstva, odlazi na odmor 10 dana. Da sam cuo, sigurno bih zapamtio, jer to je nezamislivo. Imao je dovoljno vremena za odmor, kazu da je bio vani (Francuska), vidio sam ga u Hrvatskoj (Gradac) na samom pocetku priprema dok je Zeljo bio u Međugorju i vjerujem da se mogao odmoriti i u Sloveniji.

Mislim da je ovo zadnji potez i trzaj da se Zeljo pokusa izdignuti iz sivila bh.fudbala. Da se Uprava i svi ljudi koji se brinu oko Zelje udruze i rade zajedno, da se navijaci udruze i da ne stete klubu, da se igraci (svi do jednog) krenu zalagati na terenu i igarti najbolje sto mogu.

Ali, ako to nismo uspjeli u ove 4 godine otkako je AO na klupi...bojim se da necemo ni sad.
crown je napisao/la: Sto se tice odlazaka, sjetim se rijeci brata Mehe Kodre koji dođe cesto u moj kraj i koji je menager sa adresom u Spaniji, koji je na pitanje zasto ne povede nekog o dnasih igraca iz Hercegovine ili zasto ne pokusa sa nekim boljim iz citave BiH odgovorio (parafraziram):koga, pa tamo imas crnaca kao stijene, jakih kao zivotinje, Spanaca koliko god hoces i ja da odavde vodim igraca a tamo mogu izabrati kakvog hocu. Kad se sagleda jacina lige, europski (ne)uspjesi sve vise njegove rijeci postaju normalnije. Iako je nas Zeljo zadnjih godina najjaci u nasoj ligi, ima i a reprezentativca (koji grije klupu), ali tu sve nase kvalitete prestaju.
crown je napisao/la:Zivim na krajnjem jugu drzave, navijam za Zelju...dosta prije utakmice, od poznatog i nepoznatog drustva, koje zna da sam navijac Zelje ozbiljnim tonom mi govore da je utakmica sumnjiva (nisam pitao na sta se odnosi, da li nerijeseno ili pobijeda gosta, jer ne zelim misliti o tome niti posmatrati Zelju u tom kontekstu)

Nas ofsajd u prvom poluvremenu, na tv se jako dobro vidi (iako nije bio gol, izgledna situacija) sviran a igrac kojem je sviran ima jos 3-4 metra dozvoljenog prostora, nejasno...kod ofsajda Sirokog isto tako, samo sto je dozvoljeni prostor bio manji i bila bi izgledna sansa da je nastavljena akcija...sviranje nekih faulova i njihovo izvođenje, sta reci...i posebno sto bih izdvojio, kada je Vasilic kod gola Sirokog "pokusao" da izbije loptu, Kerla prije toga zastaje (mozda je mogao zagraditi Kordica), ali vasina reakcija, kada Kordic vec uzima loptu, Vasa "bjezi od njega" i trci kao prema gol liniji, umjesto da ukliza u noge Kordicu odmah i pokusa izbaciti loptu ili ako je krenuo na gol liniju da pokusa uklizati...i jos nesto, toliko "neprecizno" zavrtanje lopte sa krila, nijedna lopta nije presla prvog igraca ili je bila predaleka, moje viđenje u kontekstu "sumnjive" tekme
:lol:
Eto onako nabrzaka... Nemoj nam vise spominjati te svoje prijatelje, drugove, poznanike, Cviku, Kodru, Osima, itd. Ja u tebi vidim dusmanluk... Sada reci koga ti podrzavas iz prijasnjih struktura Zelje i sta si korisno imao od toga?
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 sep 2013, 13:34

inače moj dobar prijatelj

ali gledajmo to sa bolje strane - loši centaršutevi i kerlina ispadanja više nikome nisu sumnjivi...

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 20 sep 2013, 13:44

Baja_Zvjerka je napisao/la:
crown je napisao/la:Sinoc, za vrijeme leta Sarajevo-Koln, dva reda sjedista ispred mene sa suprotne strane, Cviko sa clanovima familije ili poznanicima. Kasnije je ustao i stajao pored tih clanova familije ili poznanika, dok je pricao sa njima, razgledao je okolo i pozdravim se s njim. Ovo je sve nevazno, nego jos ga upitah:Sta ce biti sa Zeljom? Kaze, a ko to zna, bice sta ce biti...Izjava koju nisam ocekivao od covjeka koji je ulozio mnogo sebe i koji je zivio/zivi za Zelju...
crown je napisao/la:Prijatelj, novinar poznatog portala, odmah nakon utakmice se nasao u tunelu sa igracima, spremajuci se za press-icu, rekao je da nasi igraci su bili razocarani sto nisu uspjeli ali i da su bili toliko umorni i iscrpljeni da su neki jedva mogli otvoriti oci, hodati, pricati...dok su igraci Plzena utrcali u tunel, skakali jedni po drugima kao da nisu igrali utakmicu.
Kada si spreman, tada mozes i ispostovati takticke i druge zamisli, dogovore iz svlacionice.
Nasi su mnogo toga nadoknadili, ne ulazeci u pojedinacnu analizu svakog igraca, srcem i jako sam im zahvalan na tome.

Ovo sve pisem, jer sam i prije utakmice isto pisao, mozemo mi pa i svaka ekipa na svijetu napraviti "cudo", pobijediti kvalitetnog i boljeg protivnika ( u svakom smislu) ali meni je vaznije ono sto postignemo dugorocno nakon ovih utakmica ili nekih sljedecih koje cemo igrati.
crown je napisao/la:Kao i u svakoj "ljubavi" kad jedno od dvoje potrebnih za ljubav zatrazi "odmor", a vjerujem da smo svi iskusili i prosli takvu situaciju, znamo sta to znaci...

Ne znam da sam ikada u svijetu sporta upratio ili cuo o situaciji koja se desila u nasem klubu. Manager, covjek koji je odgovoran za igrace (prije svega) i strucni stozer, dan prije pocetka prvenstva, odlazi na odmor 10 dana. Da sam cuo, sigurno bih zapamtio, jer to je nezamislivo. Imao je dovoljno vremena za odmor, kazu da je bio vani (Francuska), vidio sam ga u Hrvatskoj (Gradac) na samom pocetku priprema dok je Zeljo bio u Međugorju i vjerujem da se mogao odmoriti i u Sloveniji.

Mislim da je ovo zadnji potez i trzaj da se Zeljo pokusa izdignuti iz sivila bh.fudbala. Da se Uprava i svi ljudi koji se brinu oko Zelje udruze i rade zajedno, da se navijaci udruze i da ne stete klubu, da se igraci (svi do jednog) krenu zalagati na terenu i igarti najbolje sto mogu.

Ali, ako to nismo uspjeli u ove 4 godine otkako je AO na klupi...bojim se da necemo ni sad.
crown je napisao/la: Sto se tice odlazaka, sjetim se rijeci brata Mehe Kodre koji dođe cesto u moj kraj i koji je menager sa adresom u Spaniji, koji je na pitanje zasto ne povede nekog o dnasih igraca iz Hercegovine ili zasto ne pokusa sa nekim boljim iz citave BiH odgovorio (parafraziram):koga, pa tamo imas crnaca kao stijene, jakih kao zivotinje, Spanaca koliko god hoces i ja da odavde vodim igraca a tamo mogu izabrati kakvog hocu. Kad se sagleda jacina lige, europski (ne)uspjesi sve vise njegove rijeci postaju normalnije. Iako je nas Zeljo zadnjih godina najjaci u nasoj ligi, ima i a reprezentativca (koji grije klupu), ali tu sve nase kvalitete prestaju.
crown je napisao/la:Zivim na krajnjem jugu drzave, navijam za Zelju...dosta prije utakmice, od poznatog i nepoznatog drustva, koje zna da sam navijac Zelje ozbiljnim tonom mi govore da je utakmica sumnjiva (nisam pitao na sta se odnosi, da li nerijeseno ili pobijeda gosta, jer ne zelim misliti o tome niti posmatrati Zelju u tom kontekstu)

Nas ofsajd u prvom poluvremenu, na tv se jako dobro vidi (iako nije bio gol, izgledna situacija) sviran a igrac kojem je sviran ima jos 3-4 metra dozvoljenog prostora, nejasno...kod ofsajda Sirokog isto tako, samo sto je dozvoljeni prostor bio manji i bila bi izgledna sansa da je nastavljena akcija...sviranje nekih faulova i njihovo izvođenje, sta reci...i posebno sto bih izdvojio, kada je Vasilic kod gola Sirokog "pokusao" da izbije loptu, Kerla prije toga zastaje (mozda je mogao zagraditi Kordica), ali vasina reakcija, kada Kordic vec uzima loptu, Vasa "bjezi od njega" i trci kao prema gol liniji, umjesto da ukliza u noge Kordicu odmah i pokusa izbaciti loptu ili ako je krenuo na gol liniju da pokusa uklizati...i jos nesto, toliko "neprecizno" zavrtanje lopte sa krila, nijedna lopta nije presla prvog igraca ili je bila predaleka, moje viđenje u kontekstu "sumnjive" tekme
:lol:
Eto onako nabrzaka... Nemoj nam vise spominjati te svoje prijatelje, drugove, poznanike, Cviku, Kodru, Osima, itd. Ja u tebi vidim dusmanluk... Sada reci koga ti podrzavas iz prijasnjih struktura Zelje i sta si korisno imao od toga?
Da momak ipa nije Clown ? Covjek gomoljastog nosa.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 20 sep 2013, 13:45

klasican primjer sveznalice iz makijata, sjevera, staklenog grada, itd.

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

crown
Kontakt:

Post Postao/la crown » 20 sep 2013, 14:14

Postujem vase misljenje, samo to sto me pokusavate uvrijediti govori o vama a ne o meni...
Ili jednostavno receno, pamet je najbolje rasporedjena stvar na svijetu, niko se ne zali da mu je fali

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 20 sep 2013, 14:18

Vidis nesto...

Velika je razlika u tome. Zasto? Jer upravo to navedeno do strane tebe su CINJENICE!

Liga kao liga, moze biti ****, moze biti ovakva ili onakva. Poenta price da mi imamo u kakvo takoj ligi tolike titule i kupove a VI NEMATE. Dakle, opet CINJENICNO STANJE.

Da bi stvar bila jos tuznija, Vi ste uvijek bili sampioni, ali vice-sampioni. :mrgreen:

EDIT: Jos samo jedna stvar. Chelsea i Man.City nece za sljedecih 50 godina biti veci klubovi od Man.utd i Liverpool-a, isto kao sto vi necete nikada biti veci od nas. Ali da, vi ste ipak vice-sampioni svemira! :mrgreen:

slika

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 sep 2013, 14:35

Nadarevic izgleda ne igra sljedecih par utakmica... :evil:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 20 sep 2013, 14:37

otiso safet, prepo se *itara :lol: :lol: :lol:

amer_zeljoo
Kontakt:

Post Postao/la amer_zeljoo » 20 sep 2013, 14:40

moustapha je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Smatram da je potez AO-a ispravan, ali isti zajedno sa upravom nije smio dopustiti da Dino Djurbuzovic bude sef strucnog staba jer isti nema kvalitet za Zelju...

Sada ce situacija biti obrnuta...Sa AO-om na celu cemo postati lideri kada je marketing i ozbiljnost unutar kluba u pitanju (ovdje pretezno mislim na ugovore sa poslovnim partnerima), ali cemo ispatati na terenu bar do tog trenutka kada na klupu ne dodje kvalitetan trener...

Nikako nam se neda da ove dvije kljucne stvari za klub uvezemo.
Jeste, lideri u marketingu sa covjekom koji ne zna dati normalan intervju za televiziju. Onakav vulgaran i prost ne moze ubijediti ni Brajlovica da bude sponzor. Da ne spominjem da su to dijametralne profesije, pa rezultati iz jedne ne moraju puno znaciti u drugoj.
malo mjesas neke stvari, druga stvar je dat intervju za soruce, a druga stvar je pregovaranje oko sponzora i neke jos bitne stvari, ko *ebe intervju...

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 20 sep 2013, 14:43

fedeltafrotta je napisao/la:otiso safet, prepo se *itara :lol: :lol: :lol:
otiš'o si Safete ostala je tuga :D :mrgreen:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

damirc
Kontakt:

Post Postao/la damirc » 20 sep 2013, 14:54

fedeltafrotta je napisao/la:otiso safet, prepo se *itara :lol: :lol: :lol:
Sine dragi moras li svaku informaciju koja se pojavi na org-u napisati i na ovom forumu.

Prvo niko jos nista ne zna sa sigurnoscu
Drugo niko jos nije potvrdio tu informaciju,koji je razlog toga sto nije otputovao u Siroki

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987 i 46 gostiju.