Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

harishp
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la harishp » 19 sep 2013, 23:00

bavarian_bk je napisao/la:
dino_velez je napisao/la:Cocalić odličan danas protiv Alkmara, samo je kod primljenog gola pogriješio
Ma ja , samo kod primljenog gola pogriješio . Šta je gol , **** gol .

Avdu bi razapeli da zbog njegove greške repka/Hajduk primi gol . Bilo bi : " Avdija :mrgreen: " , "Avdija :lol: " , "Avdija kloc :lol: " i slično :)
Sta kaze ''samo'' :mrgreen:
Pa Spahica zivog odrali,sto pogrijesi i primise gol od nekog nepoznatog kloca iz M.U :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 sep 2013, 23:04

Al samo je kriv za gol :mrgreen: .

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 19 sep 2013, 23:10

PIKE je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Dino Arslanagić ponovo u prvih 11 Standarda u europa ligi.
Koju poziciju igra on?
štoper.
Odlazi Safete.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 20 sep 2013, 08:02

Više NEMA prepreka: Anel Hadžić je novi Zmaj!
Objavio: BHFudbal (D.K) četvrtak, 19 Septembar 2013 21:27

Potencijalni reprezentativac BiH koji korijene vuče iz Velike Kladuše od desete godine počeo je trenirati u omladinskom pogonu Rieda, da bi 2007. godine s njima potpisao i profesionalni ugovor. Dobre partije u ovom klubu nisu mogle proći nezapaženo pa se je Anel potpisao za Sturm. Za mladu reprezentaciju Austrije odigrao je dvije utakmice, ali promijenio je sportsko državljanstvo, dobio bh. pasoš a danas dobio potvrdu od UEFA-e da može nastupiti za BiH reprezntaciju koju je Hadžić odabrao srcem i dušom ... Prije nekoliko mjeseci dobio je i bh. državljanstvo. Imao je priliku da zaigra za selekciju Austrije, ali Anel je bio jasan. Samo Zmajevi dolaze u obzir. Uvijek je govorio kako mu srce kuca samo za BiH.

Savez je danas obavijestio Hadžića da je dobio sve potrebne ingerencije da može nastupiti u dresu Zmajeva. Sada je na potezu selektor Sušić koji već duže vrijeme prati Anela Hadžića.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 20 sep 2013, 09:03

kokakolas je napisao/la:Više NEMA prepreka: Anel Hadžić je novi Zmaj!
Objavio: BHFudbal (D.K) četvrtak, 19 Septembar 2013 21:27

Potencijalni reprezentativac BiH koji korijene vuče iz Velike Kladuše od desete godine počeo je trenirati u omladinskom pogonu Rieda, da bi 2007. godine s njima potpisao i profesionalni ugovor. Dobre partije u ovom klubu nisu mogle proći nezapaženo pa se je Anel potpisao za Sturm. Za mladu reprezentaciju Austrije odigrao je dvije utakmice, ali promijenio je sportsko državljanstvo, dobio bh. pasoš a danas dobio potvrdu od UEFA-e da može nastupiti za BiH reprezntaciju koju je Hadžić odabrao srcem i dušom ... Prije nekoliko mjeseci dobio je i bh. državljanstvo. Imao je priliku da zaigra za selekciju Austrije, ali Anel je bio jasan. Samo Zmajevi dolaze u obzir. Uvijek je govorio kako mu srce kuca samo za BiH.

Savez je danas obavijestio Hadžića da je dobio sve potrebne ingerencije da može nastupiti u dresu Zmajeva. Sada je na potezu selektor Sušić koji već duže vrijeme prati Anela Hadžića.
fino,fino....neka se širi roster,,upadaju novi a ispadaju provjereni klocevi

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 20 sep 2013, 09:50

Igrac seada susica, sramota ako dobije poziv

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 20 sep 2013, 10:03

FCS je napisao/la:Igrac seada susica, sramota ako dobije poziv

ma ja, Sead mu sredio poziv za austrijsku U-21 repku, platio treneru Sturma da ga forsira u prvoj ekipi, sredio da mu protivnički golmani puste po 7-8 golova po sezoni iako igra zadnjeg veznog. Šta nam ovaj Sead uradi, imamo čak 2 njegova igrača u reprezentaciji!

Ovaj Hadžić je prvi od ovih potencijalnih reprezentativaca još prije 3 godine jasno rekao da će igrati samo za BiH i pokrenuo je proceduru oko državljanstva.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 20 sep 2013, 10:37

Kakav je da je, gori od Zahirovica, Sesara i etc ne moze biti.... Barem igra standardno.... A uostalom pisaj njega, uskoro Zmaj postaje momciluka, a sa njim ce mo rijesiti barem 3 pozicije u narednih 10-15 godina...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 20 sep 2013, 11:01

samo jos kaparisati Kolasinca i onda polahko uigravati tim za svjetsko prvenstvo ako Bog da.

[youtube][/youtube]
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 20 sep 2013, 11:35

TMovac je napisao/la:
amho je napisao/la:
TMovac je napisao/la: Legendo i Stevanovic i Vranjes su izjavili da su imali ponude da igraju za mladje kategorije Srbije.I obojica su odbili.Sad ako oni lazu lazem i ja.Pandzu su Hrvatski mediji pitali da li bi igrao za Hrvatsku ukoliko bi dobio poziv,a momak je to odbio i rekao da iako se osjeca Hrvatom njegova domovina je BiH.Dok je Bunoza izjavio da ce igrati za one koji ga prvi pozovu.Tako da sve to zavisi od igraca do igraca.

Sto se tice nacionalnosti,ja bi prvi bio najsretniji da svi koji su iz Bosne i Hercegovine se osjecaju samo Bosancima.Ali to nazalost nije tako i ja to ne mogu promjeniti,ali isto tako ne znaci da neko ko se osjeca Srbinom i Hrvatom automatski mora mrziti BiH.
ni jedan ni drugi se nikad nisu nasli ni na jednom spisku bilo kojeg uzrasta u FSS... cije pozive su to oni odbili??
isto vazi i za pandzu i bunozu, kojeg je neko takodjer pomenuo... ponude novinara su eto haman odbijali... pozive selektora (u svim uzrastima, naravno) nisu sigurno, jer ih nijedan nikad nije ni uvrstio na spisak..
Legendo niti jedan selektor bilo nas,bilo neke druge repke,ne moze poslati zvanican poziv igracu koji nastupa za neku drugu repku.a i jedan i drugi su igrali za nase mladje kategorije i oni su rekli da su ih tada poceli vrbovat da predju kod njih.Kao sto se onaj Kunic saltao,igrao jedan ciklus za nas (cini mi se U17),pa onda za Srbiju U19,pa opet za nasu U21
ovim si samo potvrdio da ni vranjes ni stevanovic garant nisu dobili nikakve pozive prije ili istovremeno sa pozivom naseg selektora, jer su ih kako kazes vrbovali za srbijanske repke kad su oni vec bili reprezentativci BiH...

eh sad za koje su ih repke mogli vrbovat', ako su ih vrbovali dok su bili reprezentativci BiH???

vranjes je igrao samo za nasu U21 repku i ako su ga vrbovali kako kazes dok je bio reprezentativac BiH, mogli su ga vrbovat' samo za A tim, jer ni u jednoj drugoj kategoriji ne bi mogao nastupat' nakon promjene sportskog drzavljanstva, koje bi bilo obavezno jer je nastupao u kvalifikacionim susretima za nas savez..

-stevanovic do debija za nasu U21 repku je bio posudjivan u palic i borac u kojem je i nastupao kad je pozvan prvi puta u nasu U21... tvrdis da je neko iz FSS ozbiljno vrbovao igraca koji je prosjecnom klubu u prvoj ligi srbije nije bio prvotimac i koji je u to vrijeme posudjivan u srbijanskog treceligasa i banjalucki borac???
ako su ga vrbovali dok je bio u prvom timu vojvodine, mogli su ga vrbovat' samo za A tim, jer u tom slucaju vazi ista prica kao i za vranjesa...

ako su ih pak vrbovali prije nego sto su bili nasi reprezentativci, onda su im srbijanski selektori bez problema mogli slati pozive....

u 2013.g. kad nema povratka nazad je lako pricat' kako je se nekog nekad davno odbilo...
pored svega navedenog ni jedan ni drugi nisu nikad ni u jednom clanku spomenuti kao potencijalni srbije ni teoretski (ni od novinara, a ni od struke)..

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 20 sep 2013, 11:54

amho je napisao/la:
ovim si samo potvrdio da ni vranjes ni stevanovic garant nisu dobili nikakve pozive prije ili istovremeno sa pozivom naseg selektora, jer su ih kako kazes vrbovali za srbijanske repke kad su oni vec bili reprezentativci BiH...

eh sad za koje su ih repke mogli vrbovat', ako su ih vrbovali dok su bili reprezentativci BiH???

vranjes je igrao samo za nasu U21 repku i ako su ga vrbovali kako kazes dok je bio reprezentativac BiH, mogli su ga vrbovat' samo za A tim, jer ni u jednoj drugoj kategoriji ne bi mogao nastupat' nakon promjene sportskog drzavljanstva, koje bi bilo obavezno jer je nastupao u kvalifikacionim susretima za nas savez..

-stevanovic do debija za nasu U21 repku je bio posudjivan u palic i borac u kojem je i nastupao kad je pozvan prvi puta u nasu U21... tvrdis da je neko iz FSS ozbiljno vrbovao igraca koji je prosjecnom klubu u prvoj ligi srbije nije bio prvotimac i koji je u to vrijeme posudjivan u srbijanskog treceligasa i banjalucki borac???
ako su ga vrbovali dok je bio u prvom timu vojvodine, mogli su ga vrbovat' samo za A tim, jer u tom slucaju vazi ista prica kao i za vranjesa...

ako su ih pak vrbovali prije nego sto su bili nasi reprezentativci, onda su im srbijanski selektori bez problema mogli slati pozive....

u 2013.g. kad nema povratka nazad je lako pricat' kako je se nekog nekad davno odbilo...
pored svega navedenog ni jedan ni drugi nisu nikad ni u jednom clanku spomenuti kao potencijalni srbije ni teoretski (ni od novinara, a ni od struke)..
Stevanovic je prosao sve nase selekcije,dok je Vranjes igrao samo za U21 i A tim,stim sto Vranjes kaze da su ga Vrbovali kada mu je bilo 18 godina.A niti jedan selektor Srbije im nije mogao poslati poziv u repku,bez da predhodno vidi sa njima da li oni zele uopste igrati za Srbiju,a razlog je sto niti jedan niti drugi nisu imali ni pasos ni drzavljanstvo Srbije (Stevanovic ga je dobio mjesec dva prije debija za nas A tim,a uzeo ga je samo da bi smanjio broj stranaca u Vojvodini,dok ga Vranjes nema ni danas).Samim tim im nisu mogli biti poslati pozivi.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 sep 2013, 13:11

TMovac je napisao/la:
Stevanovic je prosao sve nase selekcije,dok je Vranjes igrao samo za U21 i A tim,stim sto Vranjes kaze da su ga Vrbovali kada mu je bilo 18 godina.A niti jedan selektor Srbije im nije mogao poslati poziv u repku,bez da predhodno vidi sa njima da li oni zele uopste igrati za Srbiju,a razlog je sto niti jedan niti drugi nisu imali ni pasos ni drzavljanstvo Srbije (Stevanovic ga je dobio mjesec dva prije debija za nas A tim,a uzeo ga je samo da bi smanjio broj stranaca u Vojvodini,dok ga Vranjes nema ni danas).Samim tim im nisu mogli biti poslati pozivi.
Drzavljanstvo se moze u takvim slucajevima izdati za 10ak dana, samo ako postoji volja!

Cisto sumnjam da su ih vrbovali, jer tesko da bi obojica igrali i u mladoj selekciji, jer je Srbija u njihovom uzrastu igracki bas jaka!

Recimo, u U21 selekciji sto se Stevanovica tice, za Srbiju su u prethodim kvalifikacijama igrali ili imali pravo nastupa: Markovic, Lazovic, Djuricic, Ljajic, Malbasic, Jojic, Kostic...
Na Vranjesovoj poziciji u njegovom uzrastu ili mladji, imas: Rajkovica, Cosica, Milanovica, Nastasica, Savica, Spajica...

Daleko od toga da je kazem da su svi navedeni bolji ili bolje receno BILI tada bolji od njih, ali u situaciju kada imas priblizno slican ili bolji kvalitet igraca, neces se previse cimati oko pomenute dvojice, osim u slucaju da su neke extra klase, sto objektivno njih 2 nisu...
Logicno je da ce se prije forsirati Lazovic, Rajkovic, Cosic...koji su prosli sve omladinske kategorije Srbije!

Opet, postoji ona solucija da se igraci kaparisu, jer nikad ne znas sta buducnost nosi, ali ponavljam, ovi iz FSS ni sada ne znaju nabrojati 20 "A" reprezentativaca, a kamoli da se cimaju oko "potencijalnih"... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 20 sep 2013, 13:26

Takvo rasulo je kod nas haralo do unazad god-dvije, od kako je Osim dosao sa ekipom, stvari idu ka boljem, pa smo uspjeli evo par dijasporaca da "preokrenemo"...

A kao sto i sam kazes, cisto sumnjam da su Vranjes i Stevanovic imali ikakve ozbiljne ponude od vaseg saveza.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 20 sep 2013, 13:40

marconato je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
Drzavljanstvo se moze u takvim slucajevima izdati za 10ak dana, samo ako postoji volja!

Cisto sumnjam da su ih vrbovali, jer tesko da bi obojica igrali i u mladoj selekciji, jer je Srbija u njihovom uzrastu igracki bas jaka!

Recimo, u U21 selekciji sto se Stevanovica tice, za Srbiju su u prethodim kvalifikacijama igrali ili imali pravo nastupa: Markovic, Lazovic, Djuricic, Ljajic, Malbasic, Jojic, Kostic...
Na Vranjesovoj poziciji u njegovom uzrastu ili mladji, imas: Rajkovica, Cosica, Milanovica, Nastasica, Savica, Spajica...

Daleko od toga da je kazem da su svi navedeni bolji ili bolje receno BILI tada bolji od njih, ali u situaciju kada imas priblizno slican ili bolji kvalitet igraca, neces se previse cimati oko pomenute dvojice, osim u slucaju da su neke extra klase, sto objektivno njih 2 nisu...
Logicno je da ce se prije forsirati Lazovic, Rajkovic, Cosic...koji su prosli sve omladinske kategorije Srbije!

Opet, postoji ona solucija da se igraci kaparisu, jer nikad ne znas sta buducnost nosi, ali ponavljam, ovi iz FSS ni sada ne znaju nabrojati 20 "A" reprezentativaca, a kamoli da se cimaju oko "potencijalnih"... ;)
Legendo to je bilo prije 5-6 godina,da li su tada imali mjesta u onladinskim selekcijama Srbije to ne znam,ali samo kazem da nisu mogli dobiti poziv jer nisu imali drzavljanstvo Srbije,a niko nikome ne moze izdati drzavljanstvo bez njegove volje i odobrenja.AMHO-u je jedini argument da nisu bili nikad u kombinacijama to sto nisu dobili zvanicne pozive.I ja sam mu samo rekao da nisu mogli dobiti poziv kao sto ga dobivaju drugi igraci koji vec imaju drzavljanstvo.Kao recimo sto mi nismo mogli poslati poziv recimo Bicakcicu koji je uz to i rodjen u BiH,ali je bio drzavljanin Njemacke i kao takav nije mogao dobiti poziv.Tako nisu ni oni mogli poslati pozive tek tako igracima koji nisu njihovi drzavljani i koji se razlikuju od drugih stranica po tome samo sto im je maternji jezik u pet deka sa jezikom koji se govori u Srbiji.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 sep 2013, 13:53

Pa ja ti kazem da se oni nisu uopste ni cimali niti ih pitali za drzavljanstvo, s obzirom da je Stevanovic tada bio na pozajmici u Borcu, a Vranjes samo jedan od odbrambenih igraca Zvezde... ;)

Posle i kada se Stevanovic probio u Vojvodini, Srbija je bila dobro pokrivena na toj pozciji u U21 selekciji (kao sto sam prethodno vec naveo), tako da ne vidim pretjeran razlog da ih se zove i da im se ganja drzavljanstvo, osim u slucaju "kaparisanja", ali i to sam lijepo objasnio... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 20 sep 2013, 14:11

Dobar ovaj Cocalic :roll:
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 20 sep 2013, 14:28

Brane je napisao/la:Dobar ovaj Cocalic :roll:
Ne treba ga ocjeniti na osnovu jedne greske. Ljudi koji su gledali utakmicu pisu da je bio odlican sve do tog gola. Pa, kad gledas golove Uniteda rekao bi da je Spaha odron, a svi znamo kakva je masina.
Cocalica treba pozvati, i dati mu priliku u 2-3 prijateljske koje nas cekaju prije Svjetskog. Ako se pokaze dati mu priliku, ako ne- nikom nista.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 sep 2013, 14:47

Consigliere je napisao/la: Ne treba ga ocjeniti na osnovu jedne greske. Ljudi koji su gledali utakmicu pisu da je bio odlican sve do tog gola. Pa, kad gledas golove Uniteda rekao bi da je Spaha odron, a svi znamo kakva je masina.
.
Poredis odigranu utakmicu protiv Manchester Uniteda, (RvP i Rooneya) i protiv Alkmaara? Rooney i RvP bi izlevatili svaku odbranu na svijetu, samo kad potrefe svoj dan.

Sto se tice Cocalica gledao sam zadnjih 30 minuta utakmice, nista specijalno. Pogrijesio amaterski kod gola (desava se svakom), ali ne vidim da bi nam mogao biti od pomoci u reprezentaciji. Na poziciji stopera svakako nema mjesta, jedino na poziciji zadnjeg veznog, mada po mom misljenju nema kvaliteta jos za repke, tako da se slazem sa nepozivanjem Cocalica u reprezentaicju.

Bice mladjih rjesenja, poput Zolotica, Besica, Grahovca za tu poziciju.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 sep 2013, 14:55

Sreca pa imamo tonu igraca koji igraju euroligu ili ligu prvaka :roll: :roll:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 sep 2013, 15:00

bhsport je napisao/la:
Sreca pa imamo tonu igraca koji igraju euroligu ili ligu prvaka :roll: :roll:
Da igra Ligu Prvaka ne bi bio problem, ali igra u Euroligi. EuroLiga nemoze prismrditi LP, pogotovo ove sezone, kad sagledas klube koji su u njoj poput Esjberga, Elfsborga, Rijeka, Sherif, Chernomorets, Liberec, Thun, Tromso, Panduri, Dnipro itd itd..

Ipak sigurno da nije negativno da igra u EuroLigi, skupljati iskustvo protiv drugih klubova sigurno nije lose, ali ne treba stavljati kao veliki kriterij.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], HariTz, Marokanci58, Meshko91, mirsonetz, Sarajevskigigant1921, Sheyi i 56 gostiju.