BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

harishp
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la harishp » 24 dec 2009, 20:18

Cartman je napisao/la:Napravili ste intervju sa Seferovicem, a niste ga upitali hoce li igrat za nas ili svicarce. Svaka cast.
Imas na nezavisnim dart com i njegovo ''sudbonosno DA'' i to cak razmislja da zaigra za mladu U-21 BIH kod kloca Tule.
Ja bih vise volio onu drugu dvojicu defanzivca i srednjaka koji su isto igrali za prvaka svijeta u U-17
To nam je kudikamo prioritetnije.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 24 dec 2009, 20:22

Cartman je napisao/la:Napravili ste intervju sa Seferovicem, a niste ga upitali hoce li igrat za nas ili svicarce. Svaka cast.
Da budem iskren, to bi bilo najgluplje pitanje sto se moglo postavit! Kako mogu igraca od 17 godina, sto je osvojio U17 svjetsko prvenstvo s Svicarskom, da ga pitaju za koju ce drzavu igrat?? Prvo trebas znati da on igra i zivi tamo, i kad bi rekao da ce igrat za nas on bio propao, klub bi raskinuo sa njim, i bezbroj problema bi njegova porodica imala. Sjecas li se mozda slucaj s Ivanom Rakiticem? Kad je on izjavio da nece igrat za Svicarsku i da zeli nosit kockasti dres njegova familija je prosla kroz pakao, svi su ih napadali i cak su imali problema s Svicarskom vladom. Bolje da se takva pitanja javno ne postavljaju, jer i corav covjek moze vidjet da Sefer voli BiH i da bi odmah obukao nas dres.
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 24 dec 2009, 20:25

Babo njegov je odgovorio jednom mediju, mlad je on polako poslije kad malo stasa nek odluči bilo je to na sarajevskom portalu tekst.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 dec 2009, 22:11

harishp je napisao/la:
Imas na nezavisnim dart com i njegovo ''sudbonosno DA'' i to cak razmislja da zaigra za mladu U-21 BIH kod kloca Tule.
Ja bih vise volio onu drugu dvojicu defanzivca i srednjaka koji su isto igrali za prvaka svijeta u U-17
To nam je kudikamo prioritetnije.
Ma onaj Nakic kazu i nije neki talenat, ali Hajrovic bi nam valjao jer igra u Arsenalu i sigurno da je to najbolje mjesto za jednog mladog fudbalera.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 24 dec 2009, 22:16

bosanac723 je napisao/la:
Da budem iskren, to bi bilo najgluplje pitanje sto se moglo postavit! Kako mogu igraca od 17 godina, sto je osvojio U17 svjetsko prvenstvo s Svicarskom, da ga pitaju za koju ce drzavu igrat?? Prvo trebas znati da on igra i zivi tamo, i kad bi rekao da ce igrat za nas on bio propao, klub bi raskinuo sa njim, i bezbroj problema bi njegova porodica imala. Sjecas li se mozda slucaj s Ivanom Rakiticem? Kad je on izjavio da nece igrat za Svicarsku i da zeli nosit kockasti dres njegova familija je prosla kroz pakao, svi su ih napadali i cak su imali problema s Svicarskom vladom. Bolje da se takva pitanja javno ne postavljaju, jer i corav covjek moze vidjet da Sefer voli BiH i da bi odmah obukao nas dres.
Svicarci su cak postavili kamere na glasackom mjestu, na ovom zadnjem referndumu za minarete, a cilj im je da saznaju jeli on bio za ili protiv minareta diljem Swi.
93,4 % " !!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 dec 2009, 22:23

Gledajuci tako gdje ko igra niko onda nebi ni pogledao Seferovica :roll:
Hajrovic je imao vise minutaze i naravno vise obecaje.Ali biti u repki svjetskog prvaka i onda reci da neko od tih momaka nije neki talent,nema veze sa vezom.U ovom slucaju mislin na Nakica.
Sta bi tek rekli za nase igrace u BIH repci koji ni u barazu ili kvalifikacijama nemogu da sastave kraj sa krajem.
A kamoli da odu na svjetsko i jos ga osvoje :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 dec 2009, 22:28

Jest tako su ih napadali da su svi listom i Kuzmanovic za Srbiju i Petric,Rakitic itd od ''sve muke otisli u svoju pravu domovinu''. :roll:
To napadanje izgleda samo kod nas djeluje :shock: :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 dec 2009, 22:50

harishp je napisao/la:Gledajuci tako gdje ko igra niko onda nebi ni pogledao Seferovica :roll:
Hajrovic je imao vise minutaze i naravno vise obecaje.Ali biti u repki svjetskog prvaka i onda reci da neko od tih momaka nije neki talent,nema veze sa vezom.U ovom slucaju mislin na Nakica.
Sta bi tek rekli za nase igrace u BIH repci koji ni u barazu ili kvalifikacijama nemogu da sastave kraj sa krajem.
A kamoli da odu na svjetsko i jos ga osvoje :roll:
Sta sad ti mislis da Svicarska ima 23 ogromna talenta ispod 17? Hehe, ne glupiraj se, od ovih momaka ce maksimalno 7-8 napravit dobre karijere i mozda jedan ili dvojica budu nesto specijalno. Ovo je vrlo mlad uzrast i mnogo puta su citave generacije propadale. Koliko je samo puta Ghana ovo osvajala pa nista nisu napravili do 2006. Evo ti s kakvom je ekipom Francuska ovojila 2001. Nijedan jedini nije napravio veliku karijeru: http://en.wikipedia.org/wiki/2001_FIFA_ ... 2.A0France

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 dec 2009, 23:02

Ok necemo se glupirati :lol: znaci kod nas nema problema da ce talenti da propadnu. :roll:
Jer ionako nismo nista napravili pa nema sta ni propasti :mrgreen:
''Dobro razmisljanje'' :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 24 dec 2009, 23:05

harishp je napisao/la:
Jest tako su ih napadali da su svi listom i Kuzmanovic za Srbiju i Petric,Rakitic itd od ''sve muke otisli u svoju pravu domovinu''. :roll:
To napadanje izgleda samo kod nas djeluje :shock: :roll:
Kuzmanovic prihvatio poziv da igra za Srbiju poslije potpisa ugovora za Fiorentinu, kakve veze Petric ima jer on nikad nije igrao niti za jednu selekciju Svicarske?? Ja govorim o igrac(ima, u) koji su igrali za neku selekciju Svicarske.
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 dec 2009, 23:07

harishp je napisao/la:Ok necemo se glupirati :lol: znaci kod nas nema problema da ce talenti da propadnu. :roll:
i sta si sad ti reko? Tvrdis da su svi igraci sto su osvojili SP sa Svicarskom ogromni talenti, ja kazem da Nakic trenutno nije, ti me onda ismijavas a ja ti fino postavim cinjenice. Eh onda ti po obicaju pricas neke gluposti i provaljujes se. Koji lik.

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 24 dec 2009, 23:19

ambrozija je napisao/la:Svicarci su cak postavili kamere na glasackom mjestu, na ovom zadnjem referndumu za minarete, a cilj im je da saznaju jeli on bio za ili protiv minareta diljem Swi.
Sta si htio reci s' tim? nekontam te nikako?

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 24 dec 2009, 23:24

Puno priče oko ovih momaka, još samo nam treba diplomatski rat dviju država. A Harise kao što ti je momak priložio dokaz sa wikipedie, velika je vjerovatnoća da niti jedan od njih ne napravi karijeru. Eto gdje je sad onaj Izet Zahirović što je sa 17 godina bio u Manchesteru, satrale se novine daveći kako će nam ga Irci preuzeti pošto je imao irski pasoš. Ja mislim da više uopće ne igra a sad ima negdje oko 21. godine. Ne treba vršit pritisak na momke sa odabirom zemlje, ko da su već formirani igrači hebote. Kad dođe vrijeme, znači kad je igrač već formiran, onda se posao odradi diplomatski u tišini. Kao Hrvati sa Rakitićem, ovaj je još bio kapiten U-21 Švice. Ali nisu ga vrbovali dok je još bio dijete, nego tek kad su vidjeli da će od njega nešto biti. I zašto niko ne priča o Harisu Vučkiću. Kod njega se već vidi potencijal, a upisao je i seniorske nastupe za Newcastle. Po meni bi najprije njega trebalo vrbovati, a ove Švicarce zasad izbaciti sa dnevnog reda.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 dec 2009, 23:26

Cartman je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ok necemo se glupirati :lol: znaci kod nas nema problema da ce talenti da propadnu. :roll:
i sta si sad ti reko? Tvrdis da su svi igraci sto su osvojili SP sa Svicarskom ogromni talenti, ja kazem da Nakic trenutno nije, ti me onda ismijavas a ja ti fino postavim cinjenice. Eh onda ti po obicaju pricas neke gluposti i provaljujes se. Koji lik.
Lik,lik ma neeee.... kakav talenat.Stavili su ga samo da popuni dovoljan broj igraca u repci :roll:
Sumnjam da se od vas pola sjeca postave u-21 ex Jugoslavije i osvajanja zlatne medalje u Cileu.
Neko je vise napredovao a neko manje ali u biti niko nije propao Pa cak i jedan Piplica koji nije imao minute na tom prvenstvu je bio godinama u Bundes Ligasu.O onim kockastim da i ne govorim,jer se i jedan Ciro omastio zbog toga.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 24 dec 2009, 23:35

U-21 ne možeš ni u ludilu mjeriti sa U-17. Ovi su stariji, većina su prvotimci svojih klubova, napola gotovi igrači. U-17 je skupina balave djece.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 dec 2009, 23:37

Ko zna igrati sa 17 ,znat ce i sa 21 :roll: Ili to kod nekog mozda ide obrnuto :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 dec 2009, 23:40

harishp je napisao/la:Ko zna igrati sa 17 ,znat ce i sa 21 :roll: Ili to kod nekog mozda ide obrnuto :lol:
E vidis nece, jer moras se razvijat. Koja logika.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 dec 2009, 23:47

Cartman je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ko zna igrati sa 17 ,znat ce i sa 21 :roll: Ili to kod nekog mozda ide obrnuto :lol:
Nece velis,u cemu je onda poenta takmicenja sa tim uzrastom.Toliko o logici. :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 24 dec 2009, 23:56

Dinamo Zagreb je aktualni prvak evrope do 17 godina. U finalu prije pet mjeseci su pregazili Real Madrid 4-0. Po Harisu znači Dinamo će otprilike za 4 sezone i u seniorskoj konkurenciji biti prvak Evrope.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 dec 2009, 00:02

harishp je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Nece velis,u cemu je onda poenta takmicenja sa tim uzrastom.Toliko o logici. :roll:
Izvinjavam se što se miješam u Vašu polemiku, ali naletih na ovu Temu pa me malo vaša polemika "povuče" :oops:

Zato i moje skromno misljenje:
Oba ste djelimicno u pravu - ako je stvarno talenat i ako ima uslove (struka...) onda je logicno da se 'razvije' u jos boljeg igraca.
Medjutim i ta 'logika' ne mora uvijek biti potvrdjena - ima momaka koji veoma puno puno obecavaju ali 'stanu' na odredjenom stepenu, godinama...i zato ste oba u pravu.
Primjer:
Za super talenta u svojim godinama (15-17) su vazili i Vedad Ibišević i Sead Zilić.
Ko se više sjeća Zilića....dokle je stigao?

I još nešto - svi velikani u svakom sportu tvrde da je u sportu talenat 20%, a rad 80%! Možda je to samo floskula (šupljak) ali ne govore mnogi to tek tako... mozda je odgovor na 'logiku' upravo u tom :?:
Pozdrav obojici :)
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 25 dec 2009, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 313 i 9 gostiju.