RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

vm22
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la vm22 » 21 sep 2013, 22:48

miki651 je napisao/la:Tu je to, otprilike 1.500 gledalaca.
:lol:

malac
Kontakt:

Post Postao/la malac » 21 sep 2013, 22:49

cuj 1.500 :D :D :D

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 21 sep 2013, 22:51

tepsija je napisao/la:Pa čuj,bolje i to nego da budemo kao neonacisti kojima navijanje nema nikakve veze sa utakmicom,niti sa sportom inače.To su ti ove novopečene grupice koje nisu spoznale tiho scenu i koje misle da je za to dovoljna samo dukserica i nacionalni naboj.
Jednostavno,ovo između Veleža i Sarajeva je jedan klupski i navijački respekt i HZ koji su danas bili u Mostaru,mogli su komotno među naše navijače,isto kao što mi na Koševu možemo među njih.
Teško objašnjivo ali raritet,kako u našoj državi,tako i šire.
Ako ti se ne sviđa takav tip atmosfere,neka ti za utjehu služi to što igramo samo dvaput u sezoni :D
A jok, sviđa se meni to što mogu raja među sobom sjediti, ta vazda smo i sjedili....ja sam birvaktile sjedio i sa hajdukovcima i inim. Al mi se recimo nije baš svidjelo da sad nijednom ne pođe pjesma, ono u stilu šta ste se ušutili..ili ..pitari-kitari....i slično :mrgreen: to je jedno zdravo navijačko i fudbalsko rivalstvo.....i u pravu si, ne sviđa mi se nešto ovo haman da kažem slizanje (mislim uzajamno) sa navijačima Sarajeva.....nije mi nešto prirodno baš...

@ pastrmka , ja sjedio gdje i vazda, psovalo se i sudijama, malčicei igračima Sarajeva...al ne pričam o tome....

Haj,malo naprdujem, ne zamjerite

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 21 sep 2013, 23:13

Da mi je neko prije utakmica sa Borcem i Sarajevom ponudio 4 boda, uzeo bih to objerucke. Igrali smo protiv ekipa koje ce se vjerovatno do kraja boriti za titulu i sasvim dobro odradili posao. Danas odlicna utakmica i pravo osvjezenje na terenima u BiH. Dobra igra obje ekipe, mi smo bili za nijansu bolji, ali nismo uspjeli pobjediti. Posjeta je bila veoma dobra i nadam se da ce ovo biti normala na iducim tekmama.

Sada imamo mnogo laksi raspored i treba poceti pobjedjivati i na strani. Rudar je odlicna prilika za to, a onda opet kuci napuniti stadion.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 21 sep 2013, 23:55

Dobra utakmica , steta sto nismo pobjedili imam utisak da smo bolji bili :D
slika

slika
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 22 sep 2013, 03:55

Ostaje žal za tri boda koja smo mogli vrlo lako uzeti u ovoj utakmici. Imali smo prilika, morali smo dobiti. Prva prilika, vidio loptu u gol ali eto nekako Bandović isčupa i ono što je Ramović ušao u njihov šesnaesterac oklijevajući da puca, fuj majke mi. Sarajevo nijedna prava prilika, sve neki bezopasni šutevi. Fizički su dominantniji od nas ali mi više pokazali na terenu. Dobro je, ali trebali smo to iskoristiti, što je bilo dosta neočekivanih rezultata na ostalim terenima u PL BiH. Ništa, idemo dalje. Rudara iskarati u Prijedoru, :)
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 22 sep 2013, 08:45

Jedina smo ekipa u Premijer ligi koja nije izgubila u zadnjih 6 kola.
Samo da je bilo malo više sportske drskosti i sreće,sad bi bili prvi.
Duga je sezona,biće svega još ali sve sam sve uvjereniji da ćemo na kraju završiti u TOP 5.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 22 sep 2013, 10:17

Jusufbasic prva 2 kola isto toliko golova.Hajdarovic najspremniji,a ne igraju ni jedan ni drugi.Zasto Ibro?!Otici ce iz Veleza pa cemo kukati kako nemamo golgetera,a ljude bukvalno tjeraju iz kluba!

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 22 sep 2013, 10:47

IBRO,IBRO, ovo smo mogli glat dobiti. Svaka čast momcima na igri i borbenosti. De bolan malo poradi sa ovim igračima što svaki put fulaju 100% šansu. Ako treba dovedi i psihologa. Trenutno sa ovom ekipom možeš biti u TOP 5

Trener Veleža zadovoljan nakon Sarajeva
Rahimić: Imali smo bolje prilike i bolji posjed lopte

Da je za gram realizacija bila kvalitetnija vjerovatno bismo bi danas pisali o još jednom trijumfu Veleža nakon sjajne partije i trijumfa protiv Borca iz prošle subote.

Ipak su mreže u duelu starih rivala treći put za redom u Vrapčićima mirovale, a trener Ibro Rahimić nakon utakmice nije bio razočaran.

“Imali smo bolje prilike za gol kao i bolji posjed lopte što je pozitivna stvar obzirom da smo igrali protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Igrači su pružili svoj trenutni maksimum, ali ipak na kraju za to nisu nagrađeni. Nakon dobrih igara i rezultata u posljednje vrijeme, htjeli ili ne sami smo sebi nametnuli imperativ pobjede što se donekle negativno odrazilo na igrače. To kažem jer je nervoza tokom utakmice bila osjetna i rezultirala je malo većem brojem individualnih pogrešaka,” izjavio je po završetku jučašnje utakmice Ibro Rahimić, pohvalivši aktere kompletnog događaja s jednim izuzetkom:

“Sudija nije bio na nivou, sve ostalo je po meni bilo dobro. Nadam se da su navijači zadovoljni našom igrom. I zbog njih žalim što nismo upisali još jedan trijumf. Teško je kada dva puta za redom igraš na domaćem terenu, a rijetko kad u tom slučaju uspiješ uvezati šest bodova. Zadovoljni smo sa ova četiri, posebno iz razloga što su dvije teške utakmice iza nas odnosno što sada slijedi serija nešto lakših utakmica. Veliki sam optimista i nadam se da ćemo napraviti niz dobrih rezultata u narednim mečevima.”

Upitan da prokomentariše igru veznog reda na koji se često u posljednje vrijeme znao požaliti, Rahimić je odgovorio:

“Ramović je imao ofanzivne zadatke i falio je u defanzivi. Zadovoljan sam kako je ovog puta odigrao Zvonić, dok se Majkić nije najbolje snašao ne uhvativši pravi ritam utakmice.”

Dino Hajdarović protiv Borca bio je jedan od ključnih Rahimićevih igrača, a dobru formu potvrdio je i u srijedu u šesnaestini finala Kupa BiH. Ipak je pomalo iznenađujuće priliku ponovo dobio sa klupe za rezervne igrače.

“Hajdarović je kvalitetan igrač, ali sam se ovog puta odlučio za iskusnijeg Maletića koji iza sebe ima na stotine sličnih utakmica. Ne znači da Hajdarović možda neće početi narednu utakmicu. Mlad je i treba se i dalje truditi kako bi otklonio određene nedostatke u svojoj igri,” zaključio je Rahimić.

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 22 sep 2013, 10:51

Hmm sto se odabira igraca tice mislim da ipak treba pustiti Ibru da to odluciva.
Maletic jeste iskusniji ali je mali Dino i brzi i eksplozivniji. Mirza nije toliko los cak me je i iznenadio borbenoscu jucer. Mislim da bi Jusufbasic trebao dobiti malo vecu minutazu.
Po meni ako se sve ovako sagleda mali Hebibovic mi je malo van forme i nije mi jasno zasto nekda ne povuce Maletica na beka jer je on to i igrao a onda stavi malog Hajdarovica ofanzivno. Mislim da bi njih dvojica odlicno pokrivali desnu stranu. Onda dobijamo Kodru slobodnog koji moze da igra svoju poziciju kao defanzivni vezni gdje je puno korisniji nego na beku.
Zvonic ovaj put nije bio los ali ipak treba popraviti duel igru jer svaki duel manje vise izgubi.

Sve u svemu i dalje mislim da nam fali onaj praviu vezni igrac i jedan dobar napadac razbijac.
Na taj nacin bi dobili sirinu u ekipi i klupa bi bila sigurno jaca.

Mislim da trebamo prestati sa ovim pricama kako neko tijera igrace iz kluba zato sto nedobijaju dovoljnu minutazu. Oni imaju ugovore i treba da slusaju trenera sta im govori i da postuju sve i jednu odluku.
Ibro odgovara za rezultat i kada rezultata ne bude onda treba da se kritikuju i igraci i strucni stab.
Ovo je za mene do sada solidno ali iskren da budem sada ocekivam da se donese malo vise bodova sa strane i da se ove kuci utakmice rijese kako treba i da ne gubimo korak za vrhom tabele i na kraju da se derbiji odigra u jednome boljem ozracju.

Sve u svemu, sad za sada je dobro, idemo dalje. Pustimo igrace da u miru se pripremaju za ostale tekme i sto je najvaznije bez euforije.

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 22 sep 2013, 14:24

Kontam zasto na http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false; nebi napravili jedan forum gdje ce samo clanovi kluba imati pristup.
Fali nam pravo ona stranica rodjeni.com ali i ovo nebi bilo lose jos bi na taj naci mogli i navijaci da imaju jedan drugi pristup klubu a i da mozemo ovako nekada direktno postavljati pitanja igracima i treneru.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 22 sep 2013, 14:44

Goodison je napisao/la:Ostaje žal za tri boda koja smo mogli vrlo lako uzeti u ovoj utakmici. Imali smo prilika, morali smo dobiti. Prva prilika, vidio loptu u gol ali eto nekako Bandović isčupa i ono što je Ramović ušao u njihov šesnaesterac oklijevajući da puca, fuj majke mi. Sarajevo nijedna prava prilika, sve neki bezopasni šutevi. Fizički su dominantniji od nas ali mi više pokazali na terenu. Dobro je, ali trebali smo to iskoristiti, što je bilo dosta neočekivanih rezultata na ostalim terenima u PL BiH. Ništa, idemo dalje. Rudara iskarati u Prijedoru, :)
e cuj ni jedna prava prilika :?

Prva minuta prazan gol Puzigaca na pola metra fula loptu ...

10 minuta .. dobra sansa za Todorovica

I Komazec nakon auta kad je bio sam pred praznim golom kad ga je prebacio , ono je šansa bolja nego svaka vasa.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 22 sep 2013, 14:53

tepsija je napisao/la:Jedina smo ekipa u Premijer ligi koja nije izgubila u zadnjih 6 kola.
Duga je sezona,biće svega još ali sve sam sve uvjereniji da ćemo na kraju završiti u TOP 5.
Tepsija nije ni Slavija ali prci to. Steta za juce jer smo bili bolji. Sada Rudar. Ja se nadam 3 boda i onda Zvijezda pred isto dobro popunjenim tribinama. Forza Velez
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 22 sep 2013, 14:59

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Jedina smo ekipa u Premijer ligi koja nije izgubila u zadnjih 6 kola.
Tepsija nije ni Slavija ali prci to. Steta za juce jer smo bili bolji. Sada Rudar. Ja se nadam 3 boda i onda Zvijezda pred isto dobro popunjenim tribinama. Forza Velez
Teško da će bit popunjene i da dobijemo u Prijedoru.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 22 sep 2013, 15:05

Sto nebi dobili u Prijedoru. Bili su duplo jaci prosle godine pa smo ih mlatnuli. A za popunjenost tribina ne brini ako tu uzmemo 3 boda ;)
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Dena
Kontakt:

Post Postao/la Dena » 22 sep 2013, 15:13

Adma je napisao/la:Kontam zasto na http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false; nebi napravili jedan forum gdje ce samo clanovi kluba imati pristup.
Fali nam pravo ona stranica rodjeni.com ali i ovo nebi bilo lose jos bi na taj naci mogli i navijaci da imaju jedan drugi pristup klubu a i da mozemo ovako nekada direktno postavljati pitanja igracima i treneru.
Razlog gasenja je bio financijske prirode. Godisnji odmori i jos neki neplanski troskovi su se potrefili taman sa periodom kada sam trebao produziti server na jos godinu dana. A vracanje staranice ocekujte u narednih mjesec dana cim nadjem malo slobodnog vremena da zavrsim novi kod.

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 22 sep 2013, 15:23

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Sto nebi dobili u Prijedoru. Bili su duplo jaci prosle godine pa smo ih mlatnuli. A za popunjenost tribina ne brini ako tu uzmemo 3 boda ;)
Nisam rek'o da nećemo dobit, što da ne, al za tribine nema šanse da bude neka veća posjeta.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 22 sep 2013, 15:51

Vidio sam juce sa tribine i vi nosite HAAD dresove.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Vils
Kontakt:

Post Postao/la Vils » 22 sep 2013, 16:03

Sarajlijc@ je napisao/la:Vidio sam juce sa tribine i vi nosite HAAD dresove.
Baš htio da pitam ovdje, znači HAAD, jer juče nigdje da vidim preko streama logo firme. Dobro izgledaju dresovi! Da hoće HAAD izbaciti one NAAI sa našeg tržišta, muka mi kad ih vidim iako su u par navrata imali zanimljive ideje. :mrgreen:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!!!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 22 sep 2013, 16:09

Sarajlijc@ je napisao/la:Vidio sam juce sa tribine i vi nosite HAAD dresove.
Ja. Novi. Presli smo sa NAAI-a. Koji je pravio stvarno dobre dresove. Barem po meni.

Uglavnom, oni od jucer su bili nasa treca, retro garnitura. Nadam se da ce prva i druga garnitura biti dobre.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.