Eurobasket Slovenia 2013

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

LenBias
Kontakt:

Re: Eurobasket Slovenia 2013

Post Postao/la LenBias » 22 sep 2013, 23:01

dubrava je napisao/la:
LenBias je napisao/la:zbog cega je to relevantan podatak? hoce on poboljsati karakteristike nekog kosarkasa?
Jako bitan. Jako. Budući da ljudi većinom percipiraju najbolje u onom vremenu u kojem trenutno žive i prate određeni sport. A pritom zaboravljaju na npr. Bodirogu, Sabonisa, Dražena Petrovića, Krešimira Ćosića, Giannakisa, Galisa, Koraća koji mi sad padaju na pamet....
Al, eto, ako te to veseli, super :lol:

Tako isto mogu ja reći za jednog i jedinog, neponovljivog Dejana Bodirogu... 8-)
kako moze biti jako bitan za ovo drugo moje pitanje koje nisi boldirao?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 22 sep 2013, 23:03

LenBias,
Pažljivije čitaj. Pročitaj moju treću rečenicu i eto ti odgovora. Možeš i par puta.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 sep 2013, 23:05

dubrava je napisao/la:LenBias,
Pažljivije čitaj. Pročitaj moju treću rečenicu i eto ti odgovora. Možeš i par puta.
znaci da sam ja uzivo gledao kosarkase iz perioda 60-80 cinjenica o tome da su oni gori od parkera bi se promjenila i oni bi odjednom bili bolji, ne jedan nego sudeci po tvom komentaru bar jedno 20 igraca bi bilo boljih od parkera?

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 sep 2013, 23:06

LenBias je napisao/la:mvp, najbolji kosarkas europe svih vremena, tony parker 8-)
Najbolji post na temi.

Konačno da i ovo uzme.Na sljedeće se vratiti i zabit tih 9 poena što mu fale da Galisa pretekne. :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 sep 2013, 23:09

Koliki Lenny hvali Parkera, pomislio bi čovjek da je navijač Mamuza :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 22 sep 2013, 23:10

Parker je bio MVP finala u najboljog ligi na svijetu. Dovoljno da se smatra najboljim, uz Nowitzkog naravno.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 sep 2013, 23:10

rio_Ferdy88 je napisao/la:Koliki Lenny hvali Parkera, pomislio bi čovjek da je navijač Mamuza :mrgreen:
ja sam ovde samo u sluzbi istine, nista vise, nije fer da se omalovazava jedan sampion koji je fakticki osvojio sve u odnosu na neke likove koji mu ne bi mogli biti ni zdrava konkurencija a u nekim slucajevima ni dostojna zamjena ;)

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 22 sep 2013, 23:12

LenBias je napisao/la:
znaci da sam ja uzivo gledao kosarkase iz perioda 60-80 cinjenica o tome da su oni gori od parkera bi se promjenila i oni bi odjednom bili bolji, ne jedan nego sudeci po tvom komentaru bar jedno 20 igraca bi bilo boljih od parkera?
Ok. Ti si malo pod dojmom, pa tako reagiraš. Razumljivo. Mladost, ludost.
Reći da je netko najbolji europski košarkaš svih vremena zahtijeva malo dužu i dublju analizu od jedne jednostavne izjave tipa; "xy je najbolji". I odvojiti pritom emocije i subjektivni dojam.

p.s. I Dejan Bodiroga je u Europi osvojio sve (i Svjetsko koje uzgred rečeno, taj Parker nema) pa opet ne mogu reći da je Bodiroga najbolji svih vremena, uber alles...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 22 sep 2013, 23:13

dubrava je napisao/la: p.s. I Dejan Bodiroga je u Europi osvojio sve (i Svjetsko koje uzgred rečeno, taj Parker nema) pa opet ne mogu reći da je Bodiroga najbolji svih vremena, uber alles...
Upravo u ovome je i razlika, kako ne shvatas?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 sep 2013, 23:15

@dubrava Parker je zadnje dvije godine nakon Jamesa i Duranta treći svjetski igrač.Nađi mi jednog Evropljanina osim Dirka da je igrao na tom nivou.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 22 sep 2013, 23:16

dubrava je napisao/la:
LenBias je napisao/la:
Reći da je netko najbolji europski košarkaš svih vremena zahtijeva malo dužu i dublju analizu od jedne jednostavne izjave tipa; "xy je najbolji". I odvojiti pritom emocije i subjektivni dojam.

p.s. I Dejan Bodiroga je u Europi osvojio sve (i Svjetsko koje uzgred rečeno, taj Parker nema) pa opet ne mogu reći da je Bodiroga najbolji svih vremena, uber alles...

Parker je osvojio sve,i pritom bio,ako ne najbolji,jedan od najboljih igraca svoje ekipe,Parker je ipak jedan visi nivo,ne podcjenjujuci Deju,mozda da si Nowitzkog,Sabonisa,Stojakovica ili Petrovica uporedio,ok,ali Parker je iznad sviju,nikada mi nije bio posebno drag,ali brate i uspjesi,i statistika,i igra,sve ide u njegovu korist,nema aspekta kosarkaske igre u kojem nije najbolji..

anel77
Kontakt:

Post Postao/la anel77 » 22 sep 2013, 23:16

Moja petorka prvenstva: Parker, B. Bogdanovic, B. Bogdanovic, Bavcic i Zoric.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 sep 2013, 23:17

dubrava je napisao/la:
LenBias je napisao/la:

odvojio sam ja to sve, ne brini, kada se sve stavi na vagu parker je sigurno najbolji, to sto nekome mozda smeta je druga stvar, pazi ja niti sam navijac spursa niti simpatisem francusku, evo u ovom finalu sam vise volio da kao drzava litvanija bude prvak ali parker je institucija i iznad svakog evropljanina koji je ikada zaigrao kosarku (drugi jeste vjerovatno dirk ali od drugima i onima ispod ne vrijedi pisati) i zmiriti na njegove trofeje, igru i sve ostalo je bezobrazno na neki nacin, to je sve, nista manje, nista vise :D i ne brini, daleko je ovo od mladosti i ludosti, doduse ni jedna od tih stvari druze moj ;)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 sep 2013, 23:20

opet ista rasprava - nebitno.

Bitno je da je Francuska osvojila tj. da je Parker uzeo i to sto mu nedostaje i da je Bojan u prvoj pretorci 8-)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 sep 2013, 23:23

Frnacuzi na kraju zasluzeno uzeli titulu, jer su igrali kosarku kada je bilo najpotrebnije tj. u knock-out fazi, ali bi FIBA isto tako trebala razmisliti o promjeni nacina takmicenja, jer ekipe koje imaju tri poraza u buducnosti ne bi trebale igrati finale, a o titulu prvaka Evrope da ne pricamo.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 22 sep 2013, 23:23

U ovoj petorci Mantas Kalnietis je morao imati mjesta.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 sep 2013, 23:25

Belmin6 je napisao/la:U ovoj petorci Mantas Kalnietis je morao imati mjesta.
Mislim da je jedan domaci morao biti tu, a posto je to bio Dragic - onda nije bilo mjesta.

Petorka po mom gustu, mada vise volim igrace poput Kalnietisa od Dragica.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 22 sep 2013, 23:26

Ok. Ne pratim NBA vec desetak godina pa ne mogu suditi o tim nekim novim igračima, a ni njemu u toj ligi.
Al, opet velim, reći da je netko najbolji svih vremena zahtijeva malo dublje promišljanje. Parker je odličan igrač, nema dvojbe, neam ništa protiv njega (ako na to mislite), dapače, već mi je ta konstatacija pre, pre, kako da kažem, malo prevelika, pogotovo za sport koji je dao fantastične igrače, kao na traci, od tamo sredine osamdesetih...
Trebala bi posebna tema za to biti...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 sep 2013, 23:29

Francuska zasluženo uzela, apsolutna dominacija u finalu, sve im je funkcionisalo. Ljudi bili najjači, kada je bilo najpotrebnije. Parker sjajan, a ono što je kod njega po meni zadivljujuće je to što je pametan igrač. Igra pametno, apsolutno koristan za svoju ekipu. Drago mi je što je sa svojom reprezentacijom uzeo titulu... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 sep 2013, 23:29

dubrava je napisao/la:Ok. Ne pratim NBA vec desetak godina pa ne mogu suditi o tim nekim novim igračima, a ni njemu u toj ligi.
Al, opet velim, reći da je netko najbolji svih vremena zahtijeva malo dublje promišljanje. Parker je odličan igrač, nema dvojbe, neam ništa protiv njega (ako na to mislite), dapače, već mi je ta konstatacija pre, pre, kako da kažem, malo prevelika, pogotovo za sport koji je dao fantastične igrače, kao na traci, od tamo sredine osamdesetih...
Trebala bi posebna tema za to biti...
Zamolite momke "ispodobruca" da se pobrinu za statistike :mrgreen: :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.