Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
@fanatic probaj ovako da sakriješ tu rezervnu pariciju, i kreiraš novu od 200GB.
1. Control Panel -> Administrative tools -> Computer Managment -> Disk Managment -> desni klik na "System reserved" -> Change drive letter and paths -> klikni na slovo D -> Remove -> OK
2. Isto u Disk Managment, desni klik na zeleni okvir u kojem bi trebalo bisati 200GB Free space
-> New simple volume -> next -> next... jednostavno je dalje
1. Control Panel -> Administrative tools -> Computer Managment -> Disk Managment -> desni klik na "System reserved" -> Change drive letter and paths -> klikni na slovo D -> Remove -> OK
2. Isto u Disk Managment, desni klik na zeleni okvir u kojem bi trebalo bisati 200GB Free space
100% sportski i krajnje opušten potpis
- fanatic1991
- Kontakt:
a vidis da ima nesto kao snimljeno na njemu da nije nesto bitno za windows?RiNo je napisao/la:@fanatic probaj ovako da sakriješ tu rezervnu pariciju, i kreiraš novu od 200GB.

EDIT
Ne vidim nigdje to zeleno xD

I dont have a singnature:(
Can i have yours?
Can i have yours?
Ne znam šta bi još moglo biti, jedino da opet sistem instaliraš, tu ti je neko zabrljao na samom početku.
Jesi bar uspio sakriti tu rezervnu particiju od 100mb?
- fanatic1991
- Kontakt:
Uspio sam je sakritiRiNo je napisao/la:Ne znam šta bi još moglo biti, jedino da opet sistem instaliraš, tu ti je neko zabrljao na samom početku.

**** ga

Can i have yours?
Can i have yours?
Ma, tu particiju pravi Windows 7 i nije vidljiva, sadrži neke podatke za bootanje. Ne vidim razlog zašto bi ti smetala, ostavi je samo, ne ulaziš sigurno svaki dan u Disk managment pa da ti bode oči. 

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!!!
- fanatic1991
- Kontakt:
ma i ne smeta miVils je napisao/la:Ma, tu particiju pravi Windows 7 i nije vidljiva, sadrži neke podatke za bootanje. Ne vidim razlog zašto bi ti smetala, ostavi je samo, ne ulaziš sigurno svaki dan u Disk managment pa da ti bode oči.

Can i have yours?
Can i have yours?
- schweinsteiger
- Kontakt:
Kada si/kada ti je neko instalirao windows 7,nije uopste napravio tu particiju sa 200 gb.fanatic1991 je napisao/la:ma i ne smeta miVils je napisao/la:Ma, tu particiju pravi Windows 7 i nije vidljiva, sadrži neke podatke za bootanje. Ne vidim razlog zašto bi ti smetala, ostavi je samo, ne ulaziš sigurno svaki dan u Disk managment pa da ti bode oči.samo mi smeta to sto nema moje prave particije od 200+gb :/
Win7 uvijek sebi uzme 100 mb ne znam tacno za sto i ta particija je uvijek sakrivena,ali posto niko nije napravio drugu particiju,tebi stoji ta i c.
@rino ti je objasnio kako da napravis tu particiju s 200gb,a da ne moras pokretati instalaciju sistema ponovo.Ako ne bude moglo,ubacis cd,odaberes da dodas novu particiju,pa SAMO za nju odaberes NTFS format i to je to.Znaci,ne moras instalirati sistem ponovo!
#miasanmia
- schweinsteiger
- Kontakt:
Sad sam vidio da si vec napisao da si probao kako ti je @rino objasnio,idi ovako kako je kod mene.
Znaci,control panel>sys and security>create and format hdd partitions(ovo ti je odmah iznad ovog malog prozora) i onda ti se pojavi ovaj mali prozor i tu treba biti zeleni okvir sa 200gb slobodnog prostora.

Znaci,control panel>sys and security>create and format hdd partitions(ovo ti je odmah iznad ovog malog prozora) i onda ti se pojavi ovaj mali prozor i tu treba biti zeleni okvir sa 200gb slobodnog prostora.

#miasanmia
- fanatic1991
- Kontakt:
@svajni

yebat je nema.... ne znam sta je ovo :/ ipak ce morat profic u svoje ruke da uzme

yebat je nema.... ne znam sta je ovo :/ ipak ce morat profic u svoje ruke da uzme

Can i have yours?
Can i have yours?
Ako npr. slusam muziku na youtube a u nekom drugom tabu mi je otvorena neka stranica na kojoj nesto trazim,dok skrolam prekida mi zvuk ovamo sa youtuba tj. pocne stekat.Kako da to rijesim?
@iVar - interesantan, ali skup hobi
ovo odprilike sto imas na listi, koristimo mi na poslu u desktopu za recimo simulacije gdje je potrebno da predvidimo nesto. Takav desktop nas izadje nesto vise od $3000 po komadu ja mislim sa popustima koje imamo. Sto se tice maticnih, tu sam nekako specifican isto kao kad se radi o procesorima, to znaci kod maticnih koristim ASUS. Moj prijatelj koji jos vise ulaze u kompjutere svoje isto vjeruje u ASUS. Neznam kakve su ti maticne pristupne. Je li mozes do bilo kojeg modela doci ili si limitiran? Neznam je li Newegg dostupan kod nas za kupovinu preko neta, ali ja tu kupujem sve sto se tice elektronike.
@adisice - danas se rijetko sta vise popravlja od takvih stvari, cak i kod nas, a evo zasto. Mozda na kondenzatoru pise koliki je napon i kapacitet i kakav je kondenzator (ako imas srece), ali tu se sve zavrsava. IC (chip) moze biti tesko nabaviti, a i kako ces ga testirati? Treba ti sHema da vidis kako je sve spojeno, sto je vjerovatno nedostupno jer sHeme niko ne daje. Sad ti se sve vise radi takozvani "surface mount" gdje se koriste dijelovi na kojima nista i ne pise jer je sve u firmama koje to prave od "assembly drawings" pa do sHema i BOM (Bill of material). Vise nema mjenjanja tih diskrenih dijelova, sad se mjenjaju ploce sa elektronikom komplet jer je to jeftinije za firme. Ako ti je inace dobar taj kompjuter, probaj doci do polovne maticne od tog modela. Neznam sta bi ti drugo rekao i vjerovaton nije odgovor koji zelis da cujes.
@fanatic1991 - to je particija koju pravi Windows, preporucujem da je ne diras. Moze se to sto je u njoj i sastaviti, ali ja nebi dirao na tvom mjestu jer se u njoj nalaze stvari za recovery i boot. Ta particija postoji i kod mene iako imam RAID 1 sa dva HDD na ovom kompjuteru, znaci nebitno je kod velicine HDD-a.

@adisice - danas se rijetko sta vise popravlja od takvih stvari, cak i kod nas, a evo zasto. Mozda na kondenzatoru pise koliki je napon i kapacitet i kakav je kondenzator (ako imas srece), ali tu se sve zavrsava. IC (chip) moze biti tesko nabaviti, a i kako ces ga testirati? Treba ti sHema da vidis kako je sve spojeno, sto je vjerovatno nedostupno jer sHeme niko ne daje. Sad ti se sve vise radi takozvani "surface mount" gdje se koriste dijelovi na kojima nista i ne pise jer je sve u firmama koje to prave od "assembly drawings" pa do sHema i BOM (Bill of material). Vise nema mjenjanja tih diskrenih dijelova, sad se mjenjaju ploce sa elektronikom komplet jer je to jeftinije za firme. Ako ti je inace dobar taj kompjuter, probaj doci do polovne maticne od tog modela. Neznam sta bi ti drugo rekao i vjerovaton nije odgovor koji zelis da cujes.
@fanatic1991 - to je particija koju pravi Windows, preporucujem da je ne diras. Moze se to sto je u njoj i sastaviti, ali ja nebi dirao na tvom mjestu jer se u njoj nalaze stvari za recovery i boot. Ta particija postoji i kod mene iako imam RAID 1 sa dva HDD na ovom kompjuteru, znaci nebitno je kod velicine HDD-a.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
A vidi, nije sad da imam odjednom lovu za sve, imam npr za procesor NOV, ili za polovan + SSDMurga je napisao/la:@iVar - interesantan, ali skup hobiovo odprilike sto imas na listi, koristimo mi na poslu u desktopu za recimo simulacije gdje je potrebno da predvidimo nesto. Takav desktop nas izadje nesto vise od $3000 po komadu ja mislim sa popustima koje imamo. Sto se tice maticnih, tu sam nekako specifican isto kao kad se radi o procesorima, to znaci kod maticnih koristim ASUS. Moj prijatelj koji jos vise ulaze u kompjutere svoje isto vjeruje u ASUS. Neznam kakve su ti maticne pristupne. Je li mozes do bilo kojeg modela doci ili si limitiran? Neznam je li Newegg dostupan kod nas za kupovinu preko neta, ali ja tu kupujem sve sto se tice elektronike.

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Aaaa ljudi ljudski
Pa spavas li ti?
Ja danas poslje posla na kaficu izasao, dosao kuci, laganini citam forum, a vi evropljani budmi 
Razumijem plan tvoj.... laganini. Od toga su ti HDD najjeftiniji po komadu (kad nema poplava u Taivanu ili Tajvanu, kako se vec kod nas izgovara), procesor i memorija isto odprilike. Sto kazes, malo po malo, sastavit ce se.
Sto se tice hladjenja, razgledaj sta ovde ljudi kazu o ovima na tecnost, mozda naletis na nesto povoljno u blizini a da valja http://www.newegg.com/Water-Liquid-Cool ... gesize=100" onclick="window.open(this.href);return false;

Razumijem plan tvoj.... laganini. Od toga su ti HDD najjeftiniji po komadu (kad nema poplava u Taivanu ili Tajvanu, kako se vec kod nas izgovara), procesor i memorija isto odprilike. Sto kazes, malo po malo, sastavit ce se.
Sto se tice hladjenja, razgledaj sta ovde ljudi kazu o ovima na tecnost, mozda naletis na nesto povoljno u blizini a da valja http://www.newegg.com/Water-Liquid-Cool ... gesize=100" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Probaj pogasiti procese koje ne koristiš na task manageru.Dzoni je napisao/la:Ako npr. slusam muziku na youtube a u nekom drugom tabu mi je otvorena neka stranica na kojoj nesto trazim,dok skrolam prekida mi zvuk ovamo sa youtuba tj. pocne stekat.Kako da to rijesim?
Meni CPU skoči na 80-100% i onda muzika zvuči k'o da slušaš pokvarenu ploču
Kad otvorim chrome i ukucam stranicu na koju hocu npr.fb, otvara mi je po 2 min. jel imao iko slican problem? Strasno me nervira 

RiNo je napisao/la:Probaj pogasiti procese koje ne koristiš na task manageru.Dzoni je napisao/la:Ako npr. slusam muziku na youtube a u nekom drugom tabu mi je otvorena neka stranica na kojoj nesto trazim,dok skrolam prekida mi zvuk ovamo sa youtuba tj. pocne stekat.Kako da to rijesim?
Meni CPU skoči na 80-100% i onda muzika zvuči k'o da slušaš pokvarenu ploču

eh imam ovak jedno pitanje upravo skidam jednu igricu s neta i sad gledam sistrem req. i sve je ok osim toga da mi je slabiji procesor neg sto zahtjeva igra pa dali cu moci je igrati il da prekinem skidanje da ustedim vremena .Hvalla
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
- EmirSioux89
- Kontakt:
Ne znam gdje da pitam pa cu ovde, fles verzija mi na facebooku ne mogu nikako uc pa me zanima jel neko ima slican problem pa ako zna kako popravit nek napise.
Manchester United!
Može li se za 50 KM naći kvalitetan router?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Dok ne skines i pokusas neces znati. Ne vjeruj stranicama koje kao kazu da li mozes ili ne.KEC je napisao/la:eh imam ovak jedno pitanje upravo skidam jednu igricu s neta i sad gledam sistrem req. i sve je ok osim toga da mi je slabiji procesor neg sto zahtjeva igra pa dali cu moci je igrati il da prekinem skidanje da ustedim vremena .Hvalla
Definisi kvalitetan !?High je napisao/la:Može li se za 50 KM naći kvalitetan router?
Za 35-40KM mozeas naci tp-link, nov naravno, koji ce ti pokrivati WI-FI singal u kuci na 3 sprata, i oku kuce barem 150 metara.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], alemsa, bhfanatic14, Jabroni i 11 gostiju.