bordograd je napisao/la:ŠB_Fidelis je napisao/la:Neutral je napisao/la:Naravno, ja sam pristran jer u Sarajevu, Zenici, Mostaru (istok), Tuzli itd ne negiraju državu u kojoj žive. Halali!
Nema tu ne odgovara, odgovara. Svi su pred zakonom isti ali u nas to nije tako.
Isto kao sto bi svi pred zakonom trebali biti jednakopravni i sve ostalo, pa u nas nije tako.
Znas i sam sta sam htio reci. Glupa ti je prica zato sto mediji, celnici drugih klubova, ljudi, itd., itd., jedva docekaju da nesto izgeneraliziraju i predstave na svoj nacin. I onda ovako ''neutralni'' se nadju to braniti time da napadaju druge ili pravdaju grijesima drugih. Svojih, naravno, nikad nemamo.
Jeste eto nije egalitarna država, Hrvati su ugroženi na svakom koraku, katolici se mole po pečinama jer ih bijesni muslimani proganjaju, u Sarajevu je med i mlijeko, svi rade i nikoga nema na birou, a u Širokom ljudi prestali kupovat Mercedese i prešli na Audi koliko ih je ubila ta neravnopravnost.. Dajte ba više i Bogu ste dosadili sa tom majorizacijom, vi ste u ovoj državi u istoj situaciji kao i svi ostali, samo što bi se po vama ta ravnopravnost trebala izraziti u nekoj etnički čistoj, hrvatskoj enklavi, trećem entitetu ili ga nazovi kako god hoćeš, a to možete nastaviti sanjati.

Ne treba tebi nikakav treci entitet da imas institucionalnu zastitu vitalnih nacionalnih interesa (sto u BiH ne postoji), pravo na vlastitu politicku volju i institucionalnu zastitu iste, odnosno biranje vlastitih predstavnika bez preglasavanja i podobnosti kategorije ''gradjanskih'' stranki, egalitarnu zastupljenost u vodecim strukturama drzavnih sluzbi, pravo na vlastiti TV kanal, medije i sve ostalo sto imaju cak manjine u Europi, kamoli konstitutivne nacije, no to je Bosna i Hercegovina, a Hrvate upravo i drzi to sto su ekonomski najjaci, inace bi situacija bila kudikamo manje bezazlena.
Ali, nebitno, imas PP ako zelis ekonomsko-politicku disekciju strukture i situacije u FBiH pa strukturalno i u BiH kao cijelini, to mi je uza specijalizacija, a to jel nekome ili ''i Bogu vise dosadno'' ne znaci da je ista manje cinjenicno tocno, jer jest.
Vratimo se temi.
...Život za Široki...