Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Donnie Darko » 26 sep 2013, 15:00

Kako funkcionise pregledanje ko je na predavanju a ko nije? Sumnjam da imaju redari kao ranije :mrgreen:

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 26 sep 2013, 15:04

Donnie Darko je napisao/la:Kako funkcionise pregledanje ko je na predavanju a ko nije? Sumnjam da imaju redari kao ranije :mrgreen:
još uvijek su redari :lol:

Nedim
ma mora se ići,rano je za bježanje,nije ni mjesec prošao još... :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 sep 2013, 15:11

Kako sam ja skontao, ovdje na masinstvu dijele nekakve papire pa se potpisuje ko je prisutan. Sad, ne znam imal jos kakav fazon jer bi samo ovako uvijek cirkus bio :mrgreen: Mozda prozivaju sa papira ili nesto slicno :mrgreen:

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 26 sep 2013, 15:13

kod nas redari kažu koga nema,ali naravno nekad se namjerno neko ne kaže :mrgreen:
pa su uveli prozivanje po dnevniku,znači nema šanse smuljati :| :mrgreen:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 26 sep 2013, 15:17

Donnie Darko je napisao/la:Kako funkcionise pregledanje ko je na predavanju a ko nije? Sumnjam da imaju redari kao ranije :mrgreen:
Kod mene ne provjeravaju ko je prisutan.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 sep 2013, 15:18

@bazeni ti pricas o srednjoj cijeloj vrijeme :lol: Sto me **** ba, nenamjerno, al me **** :lol:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 26 sep 2013, 15:23

ide lista i potpisujete se. Neki profesori prozivaju svakog pojedinacno i cekiraju listu
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 26 sep 2013, 15:31

Još 10 dana.. :|

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 26 sep 2013, 15:35

[youtube][/youtube]

#Izumrlo
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 26 sep 2013, 15:35

ma hajde, ne brigaj do parcijala :D

pojeo onu bombnjeru cherry, drama se napio :drunk: :mrgreen:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 26 sep 2013, 15:56

Koje to zensko predaje pravo? Profe su muskarci, jedino ass one dvije. Zar je moguce da jedna od njih dvije (i koja? F?) radi sve? :roll:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 26 sep 2013, 16:27

Unofficialpage je napisao/la: Kazu dolazi nam zima stoljeca. Kupit jos drva :D Zamisltie budu temperature kao i ljeti ali samo u minusu :mrgreen:
Vojne čizme, vojne čarape, pantalone i jakna od materijala od kojeg se prave i vojne..debeli vuneni džemper, potkošulja, majica i nema zime

i da, zaboravio sam nakurnjak
slika
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 sep 2013, 16:31

slika
Despite his perhaps bizarre appearance, a man in China who is growing a new nose on his forehead is the beneficiary of a rather common nose reconstruction technique.

The man suffered damage to his nose and an infection after a severe car accident, and the infection had eaten away at the cartilage in his nose, making it impossible to for doctors to fix his original nose. Instead, the team decided to grow the man an entirely new nose on his forehead, according to the Huffington Post.

But despite its extreme appearance, this method is not that different from plastic surgery techniques used all the time, said Dr. David Cangello, an attending plastic surgeon at Lenox Hill Hospital and Manhattan, Eye Ear and Throat Hospital in New York.

"I would call it a different take on principles that we commonly use in reconstruction," Cangello said.

Forehead nose

The man's doctors placed tissue expanders, which create space to stretch the skin, under the man's forehead, and created the rough shape of a nose, probably using screws and plates. They then harvested cartilage from his ribs to fill in the nose. Once the nose is ready, they will rotate the entire assemblage — skin, blood vessels, cartilage and all — and move the new nose to where his current nose sits.

That is only slightly different from current methods of nose reconstruction, Cangello told LiveScience. Though reconstructive surgeons would also put tissue expanders under the forehead skin to stretch the skin enough to cover the new nose, they would place the nose differently.

"We typically take the cartilage from the rib, and we put it right where the nose structure would already be, and we bring the skin flap over it and cover it," Cangello said.

Afterward, the doctors suture together the skin flaps of the forehead, which will usually leave a small scar. [10 Technologies That Will Transform Your Life ]

Key blood vessels

Though it may seem like a patient might prefer to grow a new nose on a different part of the body that could be more inconspicuous, there are good reasons to use forehead skin.

"We like to use similar tissues to reconstruct organs within the same area," Cangello said.

The forehead is also enervated with blood vessels that nourish the tissue transplant, so the surgeons don't have to disconnect and reconnect those vessels to place the nose in its correct position. If the doctors were to grow the nose on a forearm or a leg, for instance, they would have to undertake a laborious microsurgery to take the blood vessels that feed and drain the transplant.

Better nose?

The man still seems to have a nose that, at least in pictures, looks fairly normal. By contrast, his replacement nose is pretty large.

"To be honest, the little nose that he has almost looks more in harmony than what they have on his forehead," Cangello said.

But the new nose should shrink once it's in place, he added.

It's also possible the researchers needed to replace the man's current nose because he had trouble breathing properly.

"Whenever we perform a reconstruction, there are two things in mind," Cangello said. "It's not just form, but it's also function."
http://news.yahoo.com/mans-forehead-nos ... 45077.html" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 sep 2013, 16:42

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ako-zeli ... /130926091" onclick="window.open(this.href);return false;

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 sep 2013, 16:43

Bolje kupiti Nintendo 3ds 8-)

Mislio sam da je Idolopoklonstvo zabranjeno u kršćanstvu, ali eto, zabranjen je i alkohol pa se pije.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 26 sep 2013, 16:44

doturi jos malo i uzmi PS4 :mrgreen: :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 sep 2013, 16:45

Bosniacum Lilium je napisao/la:doturi jos malo i uzmi PS4 :mrgreen: :mrgreen:
Vjeruj mi da sam htio napisati "Dodati 150 dolara i eto PS4" :lol:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 26 sep 2013, 16:50

pfff da smo normalna drzava i da imamo bilo kakve poslove, ne bi se libio iskesirati repa za plejku :mrgreen: jos ce se moci posudjivati igre. A ne kao na shitty ekzboksu :D :D

"Ja bi se zabrinuo sto je izabrala zelenu boju, da sam na njihovom mjestu :))))"

jedan od komentara na klixu :lol: :lol: :lol: uvijek oplacem komentarima. A prije su bili jos ludji kad nije trebala prijava :lol:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 26 sep 2013, 16:51

Neka, shvatit ce ljudi brzo. Meni je to gadljivo nazalost. Ali dobro, o zanimljivijim temama malo :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 26 sep 2013, 16:59

ti to meni nešto ?
Vođa zna.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Chip, lol89, Muumii i 8 gostiju.