Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
A Jason Bourne? Malo raje zna da je po Ludlumovom romanu nastao i megapopularni "Bourneov idenitet", kao i preostala 2 dijela filma. Ja sam čitao "Holkroftovu pogodbu, Sigma Protokol, onda Bourna,Tristanovu izdaju" i ne mogu se sjetiti više. Inače ima preko 20 romana on, valja to sve pohvatati 

"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
cuvena "Porodica" - Bordzije......Zakon cutanja - legendarni Astore Vajola, covjek iz scene koji spasava familiju, "Sicilijanac" - isplakao sam se uz nju....."Kum" - procitao je za dan, ujutro od 07.00 - navece do 00.00.....tanzla je napisao/la:Uz "Porodicu" mi je malo falilo da se ispovraćam, znaš i sam zašto, a "Sicilijanac" je klasa, remek djelo! Ostalo još uvijek nisam pročitao.neno#4 je napisao/la:i moze od Maria proci sve ostalo:"Zakon cutanja", "Porodica", "Posljednji Don", Sicilijanac".........EmirTM87 je napisao/la:ma meni je KUM (Mario Puzo) najbolja knjiga
Veliki sam ljubitelj Ludlumovih romana, sve što je bilo u lokalnoj biblioteci sam bukvalno progutao, drago mi je da nas ima još takvih.![]()
p.s. Agata Kristi (L)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
da da procitao sam i Bournea i Tristanovu izdaju, vise ne mogu da se sjetim sta vise ne.......Mada se meni Bourneov identitet ne svidja jedina njegova knjiga koja mi se ne svidja........tanzla je napisao/la:A Jason Bourne? Malo raje zna da je po Ludlumovom romanu nastao i megapopularni "Bourneov idenitet", kao i preostala 2 dijela filma. Ja sam čitao "Holkroftovu pogodbu, Sigma Protokol, onda Bourna,Tristanovu izdaju" i ne mogu se sjetiti više. Inače ima preko 20 romana on, valja to sve pohvatati
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ma sve su tu negdje, u pet deka, meni su sve koje sam pročitao odlične, kao da gledam najbolji filmneno#4 je napisao/la:da da procitao sam i Bournea i Tristanovu izdaju, vise ne mogu da se sjetim sta vise ne.......Mada se meni Bourneov identitet ne svidja jedina njegova knjiga koja mi se ne svidja........tanzla je napisao/la:A Jason Bourne? Malo raje zna da je po Ludlumovom romanu nastao i megapopularni "Bourneov idenitet", kao i preostala 2 dijela filma. Ja sam čitao "Holkroftovu pogodbu, Sigma Protokol, onda Bourna,Tristanovu izdaju" i ne mogu se sjetiti više. Inače ima preko 20 romana on, valja to sve pohvatati

Ja sam progutao sve Gospodare prstenova u par dana, to moraš pročitati, i toplo ti preporučujem "Grofa od Monte Krista" od Aleksandra Dime (Dumas), film si vjerovatno gledao, ali knjige su neka druga dimenzija.
p.s. ima li ko da je pročitao "Lost symbol"? Je li do koljena "Anđelima i demonima"?
- Jack Trbosjek
- Kontakt:
Ja sam izgubljeni simbol kupio na sajmu,kanim se da je počnem čitati,a i kad nadjem vremena onda cu joj se bas posvetiti..sigurno je medju top 5 najprodavanijih na ovogodisnjem sajmu.
"Tok događaja u životu ne zavisi od nas, nikako ili vrlo malo, ali način na koji ćemo te događaje podnijeti, u dobroj mjeri zavisi od nas."
- the scouser
- Kontakt:
Taj Monte Kristo je fenomenalan prvi dio,a kad sam vidio drugi,tj. kad sam poceo citati razocarao sam se.Preserevanje cisto.Za Lost Symbol kazu da je kraj truba...meni ga jos uvijek mrsko pcoet' citati a imam ga kod sebe...tanzla je napisao/la:Ma sve su tu negdje, u pet deka, meni su sve koje sam pročitao odlične, kao da gledam najbolji filmneno#4 je napisao/la:da da procitao sam i Bournea i Tristanovu izdaju, vise ne mogu da se sjetim sta vise ne.......Mada se meni Bourneov identitet ne svidja jedina njegova knjiga koja mi se ne svidja........tanzla je napisao/la:A Jason Bourne? Malo raje zna da je po Ludlumovom romanu nastao i megapopularni "Bourneov idenitet", kao i preostala 2 dijela filma. Ja sam čitao "Holkroftovu pogodbu, Sigma Protokol, onda Bourna,Tristanovu izdaju" i ne mogu se sjetiti više. Inače ima preko 20 romana on, valja to sve pohvatati!
Ja sam progutao sve Gospodare prstenova u par dana, to moraš pročitati, i toplo ti preporučujem "Grofa od Monte Krista" od Aleksandra Dime (Dumas), film si vjerovatno gledao, ali knjige su neka druga dimenzija.
p.s. ima li ko da je pročitao "Lost symbol"? Je li do koljena "Anđelima i demonima"?
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
ma ne volim nesto Gospodare nisam ni filmove pogledao ( rijetko gledam filmove).....
evo sta ja tebi preporucujem:
"Velika poplava" - Klajv Kasler
"Lešinar" - Dejvid Morel
"Klub Kamila" - Dejvid Baldači
"Brzopotezna partija" - Dejvid Baldači
"Sudnji dan" - Klajv Kasler
"Hram" - Metju Rajli
"Pakleni planovi" - Sidney Sheldon
"Povratak Kuma" - Mark Vajngardner - dijelovi koji nedostaju u Kumu
"Zaštitnik" - Dejvid Morel
"Let Anđela" - Majkl Koneli
"Vjetrenjače bogova" - Sidney Sheldon
"Gangster" - Lorenco Karkatera
"Sjene Narova drveta" - Tariq Ali
"Samarkand" - Amin Malouf
"Blago" - klajv Kasler
"Otadžbina" - Robert Heris
"Moć mača" - Vilbur Smit
"Enigma" - Robert Heris
"Los Alamos" - Joseph Kanon
"Bog rijeke" - Vilbur Smit
"Posljednji asasin" - Danijel Easterman
"Kleopatra" - Karen Eseks
"Majstor igre" - Sidney Sheldon
"Apsolutna moć" - Dejvid Baldači
sta god uzmes sve je odlicno neces se pokajati, vjeruj mi.......a i ostali koji odluce uzivat ce

evo sta ja tebi preporucujem:
"Velika poplava" - Klajv Kasler
"Lešinar" - Dejvid Morel
"Klub Kamila" - Dejvid Baldači
"Brzopotezna partija" - Dejvid Baldači
"Sudnji dan" - Klajv Kasler
"Hram" - Metju Rajli
"Pakleni planovi" - Sidney Sheldon
"Povratak Kuma" - Mark Vajngardner - dijelovi koji nedostaju u Kumu
"Zaštitnik" - Dejvid Morel
"Let Anđela" - Majkl Koneli
"Vjetrenjače bogova" - Sidney Sheldon
"Gangster" - Lorenco Karkatera
"Sjene Narova drveta" - Tariq Ali
"Samarkand" - Amin Malouf
"Blago" - klajv Kasler
"Otadžbina" - Robert Heris
"Moć mača" - Vilbur Smit
"Enigma" - Robert Heris
"Los Alamos" - Joseph Kanon
"Bog rijeke" - Vilbur Smit
"Posljednji asasin" - Danijel Easterman
"Kleopatra" - Karen Eseks
"Majstor igre" - Sidney Sheldon
"Apsolutna moć" - Dejvid Baldači
sta god uzmes sve je odlicno neces se pokajati, vjeruj mi.......a i ostali koji odluce uzivat ce

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
@Scouser, meni je Kristo fenomenalan, no ukusi su različiti, i o njima ne vrijedi raspravljati. Kad si već počeo, završi, vjeruj na kraju se višestruko isplati.
@neno (kad će nova kolumna na infu
), trenutno sam primoran baviti se Gidensom i Kukićem i njihovom prokletom Sociologijom, tako da će čitanje bilo kakve beletristike, tako i ovih tvojih prijedloga nažalost morati pričekati. 
@neno (kad će nova kolumna na infu

tanzla je napisao/la:@Scouser, meni je Kristo fenomenalan, no ukusi su različiti, i o njima ne vrijedi raspravljati. Kad si već počeo, završi, vjeruj na kraju se višestruko isplati.
@neno (kad će nova kolumna na infu), trenutno sam primoran baviti se Gidensom i Kukićem i njihovom prokletom Sociologijom, tako da će čitanje bilo kakve beletristike, tako i ovih tvojih prijedloga nažalost morati pričekati.

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Kakva nam je polusezona bila, možeš komotno napisati jednu "Ludlumovsku" kolumnuneno#4 je napisao/la:tanzla je napisao/la:@Scouser, meni je Kristo fenomenalan, no ukusi su različiti, i o njima ne vrijedi raspravljati. Kad si već počeo, završi, vjeruj na kraju se višestruko isplati.
@neno (kad će nova kolumna na infu), trenutno sam primoran baviti se Gidensom i Kukićem i njihovom prokletom Sociologijom, tako da će čitanje bilo kakve beletristike, tako i ovih tvojih prijedloga nažalost morati pričekati.
![]()
![]()
![]()
![]()
.....nista se ti ne brini nadat se da cemo makar do Nove imati jedan osvrt na polusezonu, makar sam to planirao....a vidim ona prethodna je citana dosta puta.......
![]()
![]()

Vrijeme je da nešto novo ubacimo

ma uzmite vi anu karenjinu i zadajte se citajuci
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
"Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu,tax je napisao/la:ma uzmite vi anu karenjinu i zadajte se citajuci
svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj nacin."

- WindOfChange
- Kontakt:
. Da li je neko čitao od vas "Greh njene mame " ?!
U jednom snu vidjeti Moskvu i Berlin, strašno ...
Nisam, nemam vremena, jao koliko samo obaveza. Čitam, odnosno ako Bog da čitaću ovih dana nešto o Grcima, i mitovima te Starom vijeku. Nikako da se nakanim, eto koliko je to zanimljivo. Rim je poseban, meni drag, ali valja do njega doći.
- WindOfChange
- Kontakt:
. Po osnovama karaktera ljudi vole i ne vole Rim . Obožavaju ili preziru mitove . Uglavnom, uhvati me neki nedokučiv osjećaj kad pročitam da je Dostojvski rekao : "Oni koji znaju da govore, govore kratko ! " , pa je ipak on pisao romančine . Nije mi žao potrošiti dana za dobru knjigu, iako je veoma teška i traži puno više od čitanja - ali ću izvući već nešto . Ali, kako se osjećati kad pročitaš knjigu od 400 stranica, s toliko slova, riječi - a da niti jedna jedina riječ ne govori ništa do ono što već znamo i što su puke činjenice ..Neutral je napisao/la:Nisam, nemam vremena, jao koliko samo obaveza. Čitam, odnosno ako Bog da čitaću ovih dana nešto o Grcima, i mitovima te Starom vijeku. Nikako da se nakanim, eto koliko je to zanimljivo. Rim je poseban, meni drag, ali valja do njega doći.

Heh, knjiga je čovjekov najbolji prijatelj. Ono je sastavni dio života, stjećeš znanje s njom. Čitajući neke knjige vezane za istu temu od različitih pisaca možeš uoćiti njihovo drugačije razmišljanje. Čak da je knjiga različita u samo nekoliko misli, ipak zbog tih misli ideš u duboku misao radi čega , zbog čega . Sve ima svoje zašto.
Internet je najveće zlo današnjice, umjesto da se recimo čitaju lektire u Osnovnim školama, pojedinci skidaju skraćene detalje sa neta, i ja sam to radio svojevremeno na dial-upu
Ali ozbiljno, knjiga je nešto posebno , samo se čovjek treba nakaniti da je čita.
Lahku noć.
Internet je najveće zlo današnjice, umjesto da se recimo čitaju lektire u Osnovnim školama, pojedinci skidaju skraćene detalje sa neta, i ja sam to radio svojevremeno na dial-upu

Ali ozbiljno, knjiga je nešto posebno , samo se čovjek treba nakaniti da je čita.
Lahku noć.
- WindOfChange
- Kontakt:
. To neke ljude i sputava da pišu .Neutral je napisao/la:Heh, knjiga je čovjekov najbolji prijatelj. Ono je sastavni dio života, stjećeš znanje s njom. Čitajući neke knjige vezane za istu temu od različitih pisaca možeš uoćiti njihovo drugačije razmišljanje. Čak da je knjiga različita u samo nekoliko misli, ipak zbog tih misli ideš u duboku misao radi čega , zbog čega . Sve ima svoje zašto.
Internet je najveće zlo današnjice, umjesto da se recimo čitaju lektire u Osnovnim školama, pojedinci skidaju skraćene detalje sa neta, i ja sam to radio svojevremeno na dial-upu![]()
Lahku noć.
Jer, slabo se čita . :/
Lahku noć , također !
Ma internet je šejtanski,ali ga treba koristiti za dobro i zafrkavati šejtana njegovim oružjem...Neutral je napisao/la:Heh, knjiga je čovjekov najbolji prijatelj. Ono je sastavni dio života, stjećeš znanje s njom. Čitajući neke knjige vezane za istu temu od različitih pisaca možeš uoćiti njihovo drugačije razmišljanje. Čak da je knjiga različita u samo nekoliko misli, ipak zbog tih misli ideš u duboku misao radi čega , zbog čega . Sve ima svoje zašto.
Internet je najveće zlo današnjice, umjesto da se recimo čitaju lektire u Osnovnim školama, pojedinci skidaju skraćene detalje sa neta, i ja sam to radio svojevremeno na dial-upu![]()
Lahku noć.

Samo koliko to ovdje ima čitača...Svaka čast ljudi...

- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Rijetk sta citam da se ne tice suvremene znanosti ili znanstvene fantastike. Dovoljno sto sam kroz odrastanje bio okruzen raznim knjigama i citanjem tako da danas nemam toliko vremena, a ni volje citati nesto me bas krajnje ne zanima, ili po preporuci ili po stupnju prodaje knjige ili njenoj eventualnoj popularnosti/hitoidnosti. Osim ako se ne uklapa u prvu recenicu posta, naravno. Al' et. Jako puno djela suvremene znanosti, znanstvene fantastike, pa i fantastike, zasluzuju svoje mjesto u obveznim literaturama pored raznih klasicnih djela. Progres je neminovan, stvar je jedino necije definicije ozbiljnog djela i ustogljenosti takvih kad se uzme u obzir da je definicija takvog necega kroz povijest uvijek varirala i treba proci neko vrijeme za takvo sto.
...Život za Široki...
Čitam puno sportske literature ,idoli,zanimljovosti.
Neki dan sam na poklon dobila knjigu
Slaven Bilić :
Priča o nogometu i rokenrolu-264 stranice,nije loša ima dosta o Ćiri zanimljivo.
Ako tko čita nek preporuči sportski dio literature, treba mi Hvala
Neki dan sam na poklon dobila knjigu
Slaven Bilić :
Priča o nogometu i rokenrolu-264 stranice,nije loša ima dosta o Ćiri zanimljivo.
Ako tko čita nek preporuči sportski dio literature, treba mi Hvala

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.