Sastanak uprave u Konjicu.RodjeniiBrato je napisao/la:O kojem se sastanku radilo?Chupacabra je napisao/la:Ma kakav Baka kakva planovi, ovdje nema nikakvih planova, ovaj potez nije bio planiran, Ibro nije mogao više izdržat "poslovanje" s nekim ljudima i zbog toga je otišao, ako neko misli da je moguće da se vrati u omladinski pogon ili na neku drugu funkciju - NIJE, a to sam maloprije čuo iz njegovih usta, čovjek je toliko potresen da ne mogu pomislit šta su mu radili i kako su ga handrili, toliko da na sastanku samo ustane i napusti taj sastanak. Dakle ova ostavka nije uopšte povezana sa rezultatima, istina je da je za tri prethodna kola predviđeno da se osvoji 6 bodova, to nije ispunjeno, al nije se zbog toga ovo desilo. I ne treba nikakve probleme pravit, jer u ovoj situaciji kakva je sad, bilo kakvim belajem samo bi Ibri odnemogli, njegova je želja da se dođe protiv Zvijezde na utakmicu i da se maksimalno podrže igrači, bez ikakvih problema.
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
-
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
-
- Kontakt:
Belaje ne treba pravit nikada i ni u kom obliku jer tu nece biti napretka Velezu.
To ne znaci da pitanja ne treba postavljat - jer ako je UO izglasao nepovjerenje Rahimicu nakon svega 5 poraza u 25 utakmica i nakon 7. mjesta u 9 utakmica ove sezone i nakon njegovog (ocigledno) pozitivnog kotiranja u ocima vecine Velezovih navijaca i simpatizera, onda bolje da imaju jako dobar i logican razlog za naglo otpustanje.
Jer svu podrsku sto su uzivali proteklih godina je bilo radi STABILIZACIJE - a ovo sad totalno je kontra-stabilizaciji jer mi mjenjamo trenera 2 puta godisnje i kad se to desava - tu uspjeha nema. Sad je vrijeme postavljati pitanja - zasto! Jer nije moguce da u posljednjih 5 godina 10-12 trenera ne valja - a i ako ne valjaju, onda je ocigledno napravljeno 10-12 gresaka u procjeni trenera, za sto opet neko treba bit odgovoran.
Ko je doveo Rahimica ako on ne valja?
Ko je onda doveo Dzafica ako ni on ne valja?
Ko je doveo Varesanovica ako ni on ne valja?
Ko donosi te odluke koje uvijek ispadaju pogresne?
To ne znaci da pitanja ne treba postavljat - jer ako je UO izglasao nepovjerenje Rahimicu nakon svega 5 poraza u 25 utakmica i nakon 7. mjesta u 9 utakmica ove sezone i nakon njegovog (ocigledno) pozitivnog kotiranja u ocima vecine Velezovih navijaca i simpatizera, onda bolje da imaju jako dobar i logican razlog za naglo otpustanje.
Jer svu podrsku sto su uzivali proteklih godina je bilo radi STABILIZACIJE - a ovo sad totalno je kontra-stabilizaciji jer mi mjenjamo trenera 2 puta godisnje i kad se to desava - tu uspjeha nema. Sad je vrijeme postavljati pitanja - zasto! Jer nije moguce da u posljednjih 5 godina 10-12 trenera ne valja - a i ako ne valjaju, onda je ocigledno napravljeno 10-12 gresaka u procjeni trenera, za sto opet neko treba bit odgovoran.
Ko je doveo Rahimica ako on ne valja?
Ko je onda doveo Dzafica ako ni on ne valja?
Ko je doveo Varesanovica ako ni on ne valja?
Ko donosi te odluke koje uvijek ispadaju pogresne?
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 27 sep 2013, 17:26, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Neznam sta da kazem. Mozda je I dobro sto je otisao, a mozda I nije.
Ovi sto misle da se nemoze vise I da je dobro sto Velez nije u zoni ispadanja imaju totalno pogresnu sliku I neznam uopste prate li desavanja u klubovima I inace PLBIH.
Ko ovaj sto kaze nemoze zamislit ovu neku 'cetvorku' out da neko drugi tu bude, a nije ni svijesan kolika je razlika u financijama a prije svega mislim na mjesecne plate od igraca pa nadalje.
Ja licno sam uvijek bio za Ibru, ali poslije svega ova igra neobecava vrh tabele. Ima tu I njegovi greski od postave pa do kukavicke taktike.
Ja cu opet da ponovim sa trenutnim stanjem ovo u Velezu moze bolje, kad pogledas ostatak ostali onda bi rekao I MORA bolje.
Ovi sto misle da se nemoze vise I da je dobro sto Velez nije u zoni ispadanja imaju totalno pogresnu sliku I neznam uopste prate li desavanja u klubovima I inace PLBIH.
Ko ovaj sto kaze nemoze zamislit ovu neku 'cetvorku' out da neko drugi tu bude, a nije ni svijesan kolika je razlika u financijama a prije svega mislim na mjesecne plate od igraca pa nadalje.
Ja licno sam uvijek bio za Ibru, ali poslije svega ova igra neobecava vrh tabele. Ima tu I njegovi greski od postave pa do kukavicke taktike.
Ja cu opet da ponovim sa trenutnim stanjem ovo u Velezu moze bolje, kad pogledas ostatak ostali onda bi rekao I MORA bolje.
u ovom slucaju jedino prazne tribine pomazu il jedna dobra bakljada .. pa nek sve ide u pm.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
-
- Kontakt:
U redu TNT, evo hajde da kazemo da si u pravu 100%, i da je Rahimic podbacio i nije donio ono sto se od njega ocekivalo. Hajde da kazemo da je Velez morao puno bolje ali nije radi Rahimica.
Ko je onda odgovoran za dovodjenje pogresnog trenera?
Nije Rahimic sam sebe doveo u Velez - neko ga je doveo. Neko je morao donijet odluku da je Rahimic dovoljno dobar trener za Veleza. Kako to da od toliko trenera ni jedan nije bio tu 2-3 godine?
Ko je onda odgovoran za dovodjenje pogresnog trenera?
Nije Rahimic sam sebe doveo u Velez - neko ga je doveo. Neko je morao donijet odluku da je Rahimic dovoljno dobar trener za Veleza. Kako to da od toliko trenera ni jedan nije bio tu 2-3 godine?
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
@vfcmostar, ode Ibro, jel sada dobar trener, zato što ne trpi sra.nja od strane ljudi koji upravljaju ovim klubom ? Sjetim im se familije svima po redu.
Bez bacanja baklji, i pravljenja nereda, molim vas. Parole, vrijeđanja, ok, ali nemojmo izbijati novce Veležu, istina je da drugi upravljaju njim trenutno, ali, čekajmo bolja vremena, neće oni zauvijek biti tu.
Našim divljaštvom ćemo samo izbiti novce Veležu, a promjeniti u strukturi kluba nećemo ništa, niti ćemo išta postići pozitivno. Razmišljajmo trezveno, molim vas.
Bez bacanja baklji, i pravljenja nereda, molim vas. Parole, vrijeđanja, ok, ali nemojmo izbijati novce Veležu, istina je da drugi upravljaju njim trenutno, ali, čekajmo bolja vremena, neće oni zauvijek biti tu.
Našim divljaštvom ćemo samo izbiti novce Veležu, a promjeniti u strukturi kluba nećemo ništa, niti ćemo išta postići pozitivno. Razmišljajmo trezveno, molim vas.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Vidis mislim da se Ibro nemoze nositi sa pritiskom koji dolazi od uprave I navijaca.
Svi zele nesto vise, svi hoce neki iskorak sto je i logicno u trenutnom stanju ali to sad zasad se i nevidi.
Gubis bodove na sve strane, igras kukavicki posebno na gostovanjima i zavrsis gdje trenutno jesi.
Mislim da se Ibro nije mogao nositi sa svim ovim i da je odlucio da se povuce prije vec sto cijela sezone ode i dok se jos moze dosta mijenjati.
Licno sam uvijek razmisljao o par igraca i zasto neigraju kao i vecina raje ali nikada nismo dosli do zakljucka zasto neigraju?
Svi zele nesto vise, svi hoce neki iskorak sto je i logicno u trenutnom stanju ali to sad zasad se i nevidi.
Gubis bodove na sve strane, igras kukavicki posebno na gostovanjima i zavrsis gdje trenutno jesi.
Mislim da se Ibro nije mogao nositi sa svim ovim i da je odlucio da se povuce prije vec sto cijela sezone ode i dok se jos moze dosta mijenjati.
Licno sam uvijek razmisljao o par igraca i zasto neigraju kao i vecina raje ali nikada nismo dosli do zakljucka zasto neigraju?
Zašto ne igraju, sačekajmo neko vrijeme, da vidimo da li je forsiranje određenih igrača na klupi i na terenu bila samo i isključivo njegova odluka. Čisto sumnjam da je Ibro smatrao Ćemalovića korisnijim od Jusufbašića u napadu. Također ima tu još nepravilnosti, od držanja Hajdarovića na klupi ...
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Taman kontas evo ga krenulo se malo na bolje,raja se pocela vracat na tribine,kad ono grom iz vedra neba,pa dokle vise majka mu stara,korak naprijed nazad pet,otjerat covjeka koji je srcem volio Velez nevidim razloga nego neki talovi koji se godinama rade oko Veleza, e hajde da ce dovest Duska,Vahu,Kodru,razumijo bi nego ce sad dovest nekoga koji ce nam pare uzet a nece nista napravit ili ce Avdo biti glavni trener,ljudi nema hajra ovde dok luster samara igrace i njemu slicni i dok oni budu krojili ko ce igrati,jer je ocigledno da je Ibro bio popustio pod tim pritiskom pa su zato neki igraci sjedili na klupi.Upravni odbor u Konjicu
sve je ovo jedna velika smijurija...

Od trenutnih ljudi u klubu, Ibro jedini nije imao neke koristi i nije bio parazit u klubu što je većina ostalih.Ibro bez Veleža može bolje živiti nego dok radi u Veležu, mislim da je tu više bio da bi unaprijedio voljeni klub i naravno da se dokaže.Tana i ostali paraziti nisu sposobni da sebi obezbjede egzistenciju bez da budu paraziti ili na račun kluba, ili države ili nečega trećeg.Za trenutnu stabilizaciju kluba nikako nisu zaslužni a svi koji smo bolje upućeni znamo ko je!Drugo, naš igrački kadar je za mjesto koje trenutno zauzimamo, ni manje ni više.Imamo dobre bočne igrače (neubrajam Maletića kojega su bezveze doveli) i to je to, ostalo je čisti prosjek lige!Nama fali bar 3 klasna igrača u svakoj liniji da bi pomišljali da se borimo za Evropu, ali i tu smo iza 4-5 klubova jer nemamo iskustvo u toj borbi (uvijek se borimo za opstanak).Novi trener neće ništa bolje niti može išta bolje napravit, samo će uzeti koju paru i to je to!Ibro je bio jedina pozitivna karika od svih u klubu i ovom prilikom ih pozdravljam uz želju da mi popuše K.U.R.A.C, od Tane, Avde pa do onih koji su tužili klub u prošlosti i sad rade u istom a ja im nebi dao ni na tribine!
I netreba praviti nikakve nerede, niti krčiti stolice nego treba otić na utakmicu i malo im se najebat svega i svačega.
I netreba praviti nikakve nerede, niti krčiti stolice nego treba otić na utakmicu i malo im se najebat svega i svačega.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Mislim da bi bilo pravedno od Ibre,da sve iznese u javnost.
To bi bilo pravedno prema navijačima koji su ga cijenili i od kojih je imao punu podršku.
Jesmo znali ponekad psovati na neku taktičku postavku,ali nikad nismo bili protiv Ibre,naprotiv.
Jer Ibro tu sigurno nije bio radi para,radi besplatnog 'bijelog' i radi zayebancije.
...idi više sve u pm....taman se ponadaš kako je krenulo,pa opet sve se vraća na isto,na sivilo.
Mene Velež podjeća na reprezentaciju BiH kada su Ušanović i ostala banda bili u upravi.Imali smo očajnu atmosferu u ekipi,bojkoti igrača,bojkot navijača,2.000 ljudi na Koševu u jednoj kvalifikacijskoj utakmici.Svi znamo kako je pokušaj Kodre završio i koliko se zadržao,svi znamo da je to bila totalno nezdrava atmosfera.
To bi bilo pravedno prema navijačima koji su ga cijenili i od kojih je imao punu podršku.
Jesmo znali ponekad psovati na neku taktičku postavku,ali nikad nismo bili protiv Ibre,naprotiv.
Jer Ibro tu sigurno nije bio radi para,radi besplatnog 'bijelog' i radi zayebancije.
...idi više sve u pm....taman se ponadaš kako je krenulo,pa opet sve se vraća na isto,na sivilo.
Mene Velež podjeća na reprezentaciju BiH kada su Ušanović i ostala banda bili u upravi.Imali smo očajnu atmosferu u ekipi,bojkoti igrača,bojkot navijača,2.000 ljudi na Koševu u jednoj kvalifikacijskoj utakmici.Svi znamo kako je pokušaj Kodre završio i koliko se zadržao,svi znamo da je to bila totalno nezdrava atmosfera.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
-
- Kontakt:
Kakva sramota.. Nadam se da imaju neki plan i neko rješenje koje bi bilo bolje od Ibre,ali čistu sumnjam da takvo nešto postoji. IBRO MAJSTORE RED ARMY JE UZ TEBE!
Samo tebe volimo. 1922
Antifa Mostar
Antifa Mostar
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Zao mi Ibre u PM. Ma treba ih sve zapalit u upravi mater im klosarsku. Ibro voli te Crvena Armija.
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- tepsija
- Kontakt:
Slažem se sa ovim da ne treba uništavati klupski invertar.
Ali im treba propisno yebavati mayku sa tribina,ratnom dezerteru i izdajniku Tani,tako i seljačini Kalajdžiću.
Ali im treba propisno yebavati mayku sa tribina,ratnom dezerteru i izdajniku Tani,tako i seljačini Kalajdžiću.
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
-
- Kontakt:
Evo ti plan : Avdo Kalajdžić.
-
- Kontakt:
neće valjdaChupacabra je napisao/la:Evo ti plan : Avdo Kalajdžić.

Samo tebe volimo. 1922
Antifa Mostar
Antifa Mostar
-
- Kontakt:
Sutra ekipu vode on i Zaim, rečeno je i Tani i svima da Avdu niko ne želi gledat na klupi, ali sutra ćemo morat, u nezgodan trenutak se ovo desilo tako da se nema vremena pokušat bilo koga dovest.Cernica2004 je napisao/la:neće valjdaChupacabra je napisao/la:Evo ti plan : Avdo Kalajdžić.
- tepsija
- Kontakt:
Žalosno,koliko mladih života je palo u obrani Mostara,a ujedno i Veleža,jer Mostar i Velež su jedno...da bi jedan ratni dezerter sa oskudnim znanjem i još oskudnijom igračkom karijerom sve to prisvojio,kao svoju dedovinu.
E nećeš pizdune,siguran budi.
Ćemalovići,Tanovići,Lusteri,osnujte neki svoj klub pa gurajte svoje igrače,klošari jedni gladni.
Kanite se Veleža!
Ćemalovići,Tanovići,Lusteri,osnujte neki svoj klub pa gurajte svoje igrače,klošari jedni gladni.
Kanite se Veleža!
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Ibro neka javno progovori o svemu,ako ima o nečemu da govori..ili će se i on ko pič povući u Švicu. Prije par dana gledam spisak donacija za Velež iz 1995 . godine...1. M.Kodro 500 km, 2. S.Tuce 500 km., 3.I.Rahimić 500 km.....samo su se pretrgli. Toliko se moglo isprositi u Sarajevu u tramvaju. Ali to je nebitno,vratimo se Ibri. Utakmica protiv Mladosti se morala dobiti,kao i utakmica protiv Rudara. Olimpic i Sarajevo su posebna priča.....
Da mi je otac rah. trener nakon Mladosti i Rudara dao bih mu nogu.....
Rudar,zadnji,nula pobjeda,omladina igra i u goste dolazi goropadni Velež,koji će u Evropu i puši foru od zadnjeg.... Ibro drag si čovjek,ali da si mi babo poslije Prijedora NOGA. Nije vas stid raje što odoše u Prijedor......
Da mi je otac rah. trener nakon Mladosti i Rudara dao bih mu nogu.....
Rudar,zadnji,nula pobjeda,omladina igra i u goste dolazi goropadni Velež,koji će u Evropu i puši foru od zadnjeg.... Ibro drag si čovjek,ali da si mi babo poslije Prijedora NOGA. Nije vas stid raje što odoše u Prijedor......
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ma bola trebamo se skupit i svima im batje jkuma za sva vremena. Kome vise cosa nostra majku im zicam ustatepsija je napisao/la:Žalosno,koliko mladih života je palo u obrani Mostara,a ujedno i Veleža,jer Mostar i Velež su jedno...da bi jedan ratni dezerter sa oskudnim znanjem i još oskudnijom igračkom karijerom sve to prisvojio,kao svoju dedovinu.
Kanite se Veleža!
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583