RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

gost
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la gost » 29 sep 2013, 14:52

E, sad će se vidjeti je li sve bilo do Tane :mrgreen: .

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 29 sep 2013, 14:55

gost je napisao/la:E, sad će se vidjeti je li sve bilo do Tane :mrgreen: .
Ma nije moglo sve bit do njega nikako care moj, nije to tako jednostavno.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 29 sep 2013, 14:59

Chupacabra je napisao/la:
gost je napisao/la:E, sad će se vidjeti je li sve bilo do Tane :mrgreen: .
Ma nije moglo sve bit do njega nikako care moj, nije to tako jednostavno.
pa znam da nije, šalim se (šta drugo raditi u ovoj situaciji), elemntarna logika kaže, da ako je klub u usponu a složili smo se da jeste, bio za vijeme Taninog vakta, onda nešto zasluga mora ići i njemu. Ili je on baš pišao uz vjetar, pa bi bez njega i brže išli. Al nešto ne vejujem u tu vaijantu. Zbog onih godina kada ga nije bilo u klubu, a mi , koliko se sjećam nismo bili prvaci države nam.

Meni se čini da sve ovo ode u p.m.....**** ga

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 29 sep 2013, 15:03

MostaracVelezovac je napisao/la:Sedin Tanovic dao ostavku. Nermin Niksic i dobar dio UOa koji je odgovoran za uspon kluba (i isplacivanje duga) odlazi na zimskoj pauzi - ako procitate izmedju redova na proglasu na fkvelez . ba stranici.

Ode li NN - Velez ce ispast u drugu ligu ili ove ili sljedece sezone...
Nazalost, izgleda da je tako.
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 sep 2013, 15:04

MostaracVelezovac je napisao/la:Sedin Tanovic dao ostavku. Nermin Niksic i dobar dio UOa koji je odgovoran za uspon kluba (i isplacivanje duga) odlazi na zimskoj pauzi - ako procitate izmedju redova na proglasu na fkvelez . ba stranici.

Izgleda da vjetar s Pacifika nanosi radijaciju iz Fukushime na SAD pa nekad nebuloze pises. **** te i Tana i NN. Nije Velez privatno vlasnistvo nekog konjickog seljacica i mostarskog sitnog lopova. Bolje ispast u 2 ligu nego da nam klosari prodaju utakmice i tale se izmedju sebe. Velez je nas klub i dok je nas mostaraca bit ce i Veleza a ima sposobnijih ljudi puno od tvog miljenika Tane. Ne brini
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 29 sep 2013, 15:27

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:

Izgleda da vjetar s Pacifika nanosi radijaciju iz Fukushime na SAD pa nekad nebuloze pises. **** te i Tana i NN. Nije Velez privatno vlasnistvo nekog konjickog seljacica i mostarskog sitnog lopova. Bolje ispast u 2 ligu nego da nam klosari prodaju utakmice i tale se izmedju sebe. Velez je nas klub i dok je nas mostaraca bit ce i Veleza a ima sposobnijih ljudi puno od tvog miljenika Tane. Ne brini
Izgleda da se onda pozitivne stvari u Veležu dešavaju. :D i da nema potrebe za kukanjem :mrgreen:

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 29 sep 2013, 15:39

Ma nek sve ide u p.m.!Hoćemo poštenu igru i borbu, pa taman ispali i u kantonalnu.Ja ću opet ić na utakmice i bit će nas 200-tinjak, nećemo se ugasit sigurno.
Nevolim da budemo ni robovi jednog čovjeka, koji je možda imao i neke druge motive osim ljubavi prema klubu.
Nažalost isto nevjerujem da bi se iko od legendi vratio u klub jer je situacija takva da nemožeš uspjet.Kako god, činjenica je da mi nećemo i nemožemo više nikad dotaći ni 10% onoga što smo nekad bili, ali nikad netreba dizati ruke i odustajati od Veleža!

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 29 sep 2013, 16:15

Ibri Rahimiću je ponuđeno da ostane angažovan u klubu na mjestu rukovodioca omladinskog pogona što je on odbio.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

mostar0606

Post Postao/la mostar0606 » 29 sep 2013, 16:46

FORZA VELEZ
Zadnja izmjena: mostar0606, dana/u 17 okt 2013, 22:03, ukupno mijenjano 1 put.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 29 sep 2013, 17:13

Moram reći da baš ne razumijem ovo što pišete. Ja stvarno nisam mnogo upućen u ta unutrašnja zbivanja u Veležu, nisam dio mahale , ja odem na utakmicu Veleža baš kao što idem gotovo 30 godina. Običan navijač, bez pretenzija da vodim politiku kluba.Nemam pojma kakav je Tana, niti kakav je Nikšić (haj njega znam sa televizije :mrgreen: ), mogu samo da sudim po rezultatima i onome što općenito vidim.

Naravno da klub neće propasti zbog dva-tri čovjeka, ali zanemarivati značaj pojedinca za uspon ili pad nekog kluba je pogrešno. Čelzi je postao veliki uz Abramovića, City uz Šeika, Hajduk svoje najveće uspjehe veže Titu Kirigina, Velež uz pokojnog Jolu...i da ne nabrajam dalje. Ovim neću da poredim Tanu niti Nikšića sa njima, ali pomaci su bili vidljivi.

Zbog čega ovo rasulo, ne znam (mogu sumnjati) ali da je baš svejedno ko je na čelu, i da je svejedno je li nas na utakmicama 200 ili 2000 baš i nije.

Pročitah ovo što sam napisao, i vidjeh nema šta pametno :mrgreen: . Zapravo, bilo bi lijepo i da Ibro i Tana kažu šta se dešava i zbog čega se ovo desilo. Al ne vjerujem da će reći. Nažalost, ne vjerujem da će ih iko i pitati. A bilo bi dobro.

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 29 sep 2013, 17:20

mostar0606 je napisao/la:Ako smo spali na to da nam klub vode 2-3 covjeka (eto 10 najvise), onda razumijem ovu situaciju, ali posto znam i ja a i vi svi da nismo niti cemo spasti, onda svima onima koji misle da Velez zivi i dalje zbog njih treba reci "Hvala i dovidjenja". Jer Velez je i nastao od radnika, a ne od biznismena i lopova, nastao je cisto onako 'od raje'... i eto osvoji raja bivsu Jugu (klubove koji se u zadnjih 20 godina nekoliko puta takmice u LP, UEL, ... je samrala ta ista raja). Nek' odu svi koji su imalo pomogli Velezu od kad se poceo isplacivati dug, opet ce biti legendi Veleza i prijatelja kluba ( RAJE) koje ce opet osvojiti sve sto se moze osvojiti. Ne trebaju nam nikakvi N.N.-ovi koji imaju pare pa misle da klub od 90 i kusur godina zivi samo zbog njih, NE, Velez zivi zbog raje i kao takav je najbolji!!!
Velez zivi zbog raje i kao takav je najbolji!!!
FORZA VELEZ
Ma de bgti momak,kakva bola raja pa nije 1922 vec 2013,danas su pare sve i sve,a njih nazalost nema u ovom djelu Mostara i Hercegovine.Ruzno je danas sto se proziva Nermin Niksic koji je svojim dolaskom donjeo kakvu takvu finansijsku stabilnost,ovdje se sve zeli nesto na ho-ruk,bez plana,ko ga cete dovest majketi,lako je sve natjerati ,ocel ta famozna raja preuzet klub koja nema da plati pisljivih 5km za ulaznicu.Druga stvar dok na tribinama bilo 200 ljudi ,ta skupina nemoze promjeniti nista,horde zla su izvrsili pritisak al nji je bilo 5000 ,poskidali im dresove igraci su bjezali u toku noci iz Sarajeva,ee da se to moze desit i u Mostaru druga bi prica bila al nazalost nece.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 sep 2013, 17:39

Generalno gledano, slaba je zainteresovanost ljudi u BiH za naše najjače nogometno takmičenje. Ti porediš Sarajevo sa Veležom. Ok sportski, rezultatski, historijski, ali pogledaj koliku ( brojno ) podršku uživa Sarajevo, a koliku Velež. I kod njih je mizeran broj navijača s obzirom na broj stanovnika koliki ima glavni grad.

Ima raja za karte. Kad ima za fuka i kladaru vikendom, i kutiju cigareta onda ima i za kartu. Imamo mi novca, ali imamo i prioritete, u tome se razlikujemo. Neko voli petobu potrošit' za vikend na izlazak, dok neko voli otić' za te novce 10 puta na centralnu i pogledat' ležVe.

Sve je do osjećaja pripadnosti, dužnosti i tu se završava sva diskusija.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 sep 2013, 17:53

Kako nece bit slabo interesovanje jbte kuburimo 20 godina,vazda neke borbe za opstanak. Malo nas krenulo i odma protiv Sarajeva guta raje. Da se borimo za titulu bilo bi na gostovanjima po 500 ljudi. Rezultati diktiraju zainteresiranost sto su ovi nasi klosari sjeb.ali losim odnosom s jedinim covjekom koji nas je mogao pogurat naprijed
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

mostar0606

Post Postao/la mostar0606 » 29 sep 2013, 18:03

Ma nista, bilo pa proslo ne mozemo vratit' vrijeme, sad dovest nekoga istog (iako sumnjam da ima neko ovakav ili bolji) ko razmislja kao Ibro i tek onda krenuti dalje.
Porediti bilo koji klub sa Velezom je i ironija, ali je i smijesno i tuzno, jer smo jedini klub koji nije na svom stadionu (BB). Mozda smo svi mi dosadni vise sa tim stadionom i da se treba pomiriti da cemo ga dobiti za 100 godina, ali to je surova realnost, dok smo se mi patili da kupimo drvene klupe, pa onda beton za tribine, ... Orasje, susjedi, Posusje, Leotar, Modrica, ... i ostali smijesni klubovi su osvajali titule i sve ostalo. Od takvog vec po mnogima raspadnutog Veleza su krali i onda ga izbacivali u nize lige, pa mu namjestali, ... Da se zna, ni ja ni niko ko ovako prica ne kuka niti trazi pomoc. Ne treba nam vise pomoc 'vas koji nas volite', pomogli ste nam dovoljno, ima par izezataka, ostalima cemo se smijati za sezonu-dvije. Ja samo zelim da se zna da Velez jos postoji i da se njegova zvijezda nece gasiti. Ja zelim da znam da ce mi unuci gledati Velez Pod BB...da se zna da kad su rekli da smo dosli do dna, da su nam neki iskopali jos vecu rupu, pa smo isli jos dublje. Evo nas sad, skoro u vrhu, a ovi mali misevi ce se vrlo brzo sakriti u rupe, najmanje do proljetne pauze, kad ce se svi bojati da kazu idemo gostovati kod Veleza ili da im Velez dolazi. A jos vise kad cuju da dolazi crvena armija. Polako, gdje smo bili, sada mozemo biti vise nego zadovoljni.
FORZA VELEZ

mostar0606

Post Postao/la mostar0606 » 29 sep 2013, 18:11

Kad bi pobjedili Travnik (ne zanima me igra u ovoj situaciji bitno da su 3 boda), ova pauza bi se stvarno mogla iskoristiti sto igracki sto navijacki. Mislim da ce historijski uspjeh reprezentacije (a nije upitan) malo usreciti ljude i mentalitet im promijeniti barem na 2-3 dana. Mnogi ce poslije proslave za SP2014 reci e pa odoh na utakmicu Veleza sta bude da bude. To se treba iskoristiti. Jest' malo glupo ali tako je, mozete naci podatke o posjeti prije i poslije neke sportske euforije u zemlji.
Jeste mozda je i smijesno reci da ce stadion biti pun nakon 3-4 utakmice bez poraza, ali nakon svih ovih cirkusa u i oko Veleza nakon svih ovih godina, ovaj put je ipak najvise naglasena borba za Evropu i po meni se ipak osjeti neka drugacija atmosfera. Dobiti Travnika i pre punim stadionom Vitez, obecava jedno od jacih gostovanja na Grbavici. Tam ose isto moze iznenaditi, ali odosmo previse. Inch by inch. Prvo trenera dovesti... :/
FORZA VELEZ
Zadnja izmjena: mostar0606, dana/u 17 okt 2013, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 sep 2013, 19:10

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:

Prvo, ko se bola tebi obraca ikako? Sta je tebi? Da mislis ista znao bi koliko mi je Tana miljenik, a isto tako nebi se ponosio sa 2 godine zatvora i hrakao po ljudima po forumu. Bola samnom pricaj fino - a ako neznas (a neznas) onda od mene odmakni. Imas svoju raju, imas svoje misljenje - eto tamo. Okani se mene bola. Ja i ti nemamo nista zajednicko.

A sto se tice ostale diskusije u vezi Veleza - za Tanu manje vise. Sve ce ovo proci i neko ce drugi zamjeniti Tanu. A i Rahimica. Ali ode li NN sigurno Veleza nece spasit bivsi robijasi - jer nemaju ni dovoljno para ni razuma za takvo nesto - a nece ga spasit ni "mostarska" raja - jer raja nikog nije spasila i ne zna ni sebe spasit. Velezu Niksic treba i to jako puno. Bez sredjene finansijske situacije - Veleza u Evropi necemo gledat.

Ja se nadam da se ovo smiri i da se zavrsi na ovom sada. Nadam se da ne dodje do ovog najavljenog.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 29 sep 2013, 19:22

Otici cemo sad na onaj nivo koji je i realan i ocitava pravo stanje stvari. Ima da potonemo. Al neka drago mi je zbog ovih sto su uvjek zatvarali oci pred neradom omladinske i improvizacijom tipa.. Kupuj dovodi ne siri negativnosti samo je rezultat bitan. Sve je ovo bilo vjestacki do sada (sve osim Ibre) , bila je festa doslo je hejbet ljudi da dzaba pije. Sad s festa lagamo zavrsava dolaze racuni.

Jedina prava vrijednost i strukturalna promjena bila je na pomolu sa Ibrom. Nije perfektan al je sistematican. Ovo sve ostalo zjebanti i interesedzije. Da je jos malo izdrzao privukao bi raju na stadion postao prejak.

Glavna crta svega ovoga je. Vole oni Velez u federalnoj sa njima nego Velez u evropi bez njih. Svi su se nakotili tu i uhljebili : Tana, Zaim, Avdo, i jos ovih par krimosa sa strane. Ova ostavka ovo je sve igra nece on otici to sam siguran.

Ibro , Obad ..posten rad i dobra omladinska uz fanaticnu podrsku raje (koja sigurno ne bi izostala) to bi bio pravi Velez a to mozemo samo da sanjamao sada.

Nemocni smo jer niko nije spreman da postane kriminalac i pistolja se po Mostaru radi Veleza. A to je izgleda jedino ovdje sto bi rijesilo problem.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 sep 2013, 19:33

MV eto ti ces iz Kanade ili pm pomoc Velezu. Ti koji si zagovornik detektora metala na stadionima. Daj bola ima ko pomoc Rodjenim,ima nas sto nismo bjezali iz drzave kao ti. Eto ti si 95-te isao s kadet suzom u Bec da doneses 15 pari kopacka da mozemo odigrat u sjevernom protiv turbine,ti si isao na svako gostovanje kad smo bili u drugoj ligi,eto ti pijes lekse kad Velez izgubi. Daj bola pusti meni te dijasporske. Nemam nista protiv tebe ali lupas brate. Nije tana ni dao ostavku ti si dosao sa pricom da cemo u drugu ligu. Yebo te NN u pakas. Ja sam se rodio s Velezom s njim cu i umrijet a ti idi u KFC uzmi pilleca krilca i uzivaj uz stream
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 29 sep 2013, 19:38

NN hvala za sve što je učinio za Velež,ali neće on tako lako otići jer i on je neko ko voli Velež to sam siguran.Treba malo sagledati i sa druge strane,sigurno je NN imao kakve takve koristi od Veleža,ja npr. sam glasao za njegovu stranku isključivo zbog toga što je NN u Veležu radio pozitivne stvari.Siguran sam da ih ima još ovakvih kao ja,međutim ako ode ostao bi i on i stranka bez ne tako malog broja glasova.Treba stati na loptu,pokušati dovesti kvalitetnog trenera i sa pobjedom u Travniku se vratiti na pravi kolosjek.Nije sve crno-bjelo,mislim da ima više pozitivnih stvari od negativnih samo ove negativne lakše izbijaju u vrh.Malo stišati stvari pa onda nastaviti sa radom,žao mi je Ibre al' moramo dalje i volio bih da je ostao u omladinskom pogonu,al' eto kažu nije htio.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 29 sep 2013, 19:59

Čuj da je ostao u omladinskom pogonu, bola neće čovjek da ima ikakvog posla sa ovim ljudima, šta je vama, otiš'o je, rek'o da su ga povrijedili nekim izjavama, i da se može vratit jedino kad dođu neki novi ljudi, mana mu je što je pošten, zato i ne valja.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.