Rekonstrukcija stadiona u BiH
-
- Kontakt:
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
On je za Oslobođenje potvrdio da postoje planovi za proširenje Bilinog polja, koji bi se mogli obaviti tako da se ne ugrožava igranje. Radovi bi se odvijali u tri faze, a postoje naznake i o rješavanju finansija za to.
Podrška dogradnji
“Za razliku od bh. javnosti, UEFA i FIFA znaju koliko je Zenica uložila truda da nogometna reprezentacija BiH ima pristojne uvjete za igranje. I oni su pokrenuli jednu akciju u okvirima pomoći nogometnim savezima, a jedan od kandidata za tu pomoć je Zenica. Ne znam šta će organi UEFA odlučiti, ali se nadam da ono što smo mi do sada uradili, što smo do sada pokazali realizirajući kako UEFA-ine tako i domaće projekte, to prepoznati. Ukoliko se to desi, imamo plan, imamo zamisao kako realizirati rekonstrukciju Bilinog polja u tri faze na način da proširujemo kapacitete, uljepšamo ambijent, a da ne prekidamo igranje. To mislim da niko na Balkanu nije u stanju takav jedan projekat obaviti, ali se nadamo da ćemo naići na odobravanje organa UEFA i FIFA”, kazao je Smajlović.
U posljednjih osam-devet godina Općina Zenica je u sportsku infrastrukturu uložila više od 50 miliona maraka. Načelnik Smajlović svakako je najzaslužniji za promjenu slike grada i ulaganje u sportsku infrastrukturu. Naravno, imao je podršku ljudi iz Općinskog vijeća i svojih saradnika.
Podrška dogradnji
“Za razliku od bh. javnosti, UEFA i FIFA znaju koliko je Zenica uložila truda da nogometna reprezentacija BiH ima pristojne uvjete za igranje. I oni su pokrenuli jednu akciju u okvirima pomoći nogometnim savezima, a jedan od kandidata za tu pomoć je Zenica. Ne znam šta će organi UEFA odlučiti, ali se nadam da ono što smo mi do sada uradili, što smo do sada pokazali realizirajući kako UEFA-ine tako i domaće projekte, to prepoznati. Ukoliko se to desi, imamo plan, imamo zamisao kako realizirati rekonstrukciju Bilinog polja u tri faze na način da proširujemo kapacitete, uljepšamo ambijent, a da ne prekidamo igranje. To mislim da niko na Balkanu nije u stanju takav jedan projekat obaviti, ali se nadamo da ćemo naići na odobravanje organa UEFA i FIFA”, kazao je Smajlović.
U posljednjih osam-devet godina Općina Zenica je u sportsku infrastrukturu uložila više od 50 miliona maraka. Načelnik Smajlović svakako je najzaslužniji za promjenu slike grada i ulaganje u sportsku infrastrukturu. Naravno, imao je podršku ljudi iz Općinskog vijeća i svojih saradnika.
Gledam neku noc Valenciennes na tv-u i odmah mi naumpade onaj plan rekonstrukcije Bilinog polja.
http://www.thefootballstadiums.com/valenciennes-fc" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thefootballstadiums.com/valenciennes-fc" onclick="window.open(this.href);return false;
- AdiRajvosa
- Kontakt:
Chuckie je napisao/la:Gledam neku noc Valenciennes na tv-u i odmah mi naumpade onaj plan rekonstrukcije Bilinog polja.
Perfektan stadion.

Završena obnova svlačionice za polaznike omladinskog pogona FK Sarajevo
Više na :
http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/nove-s ... dince/1210" onclick="window.open(this.href);return false;
Više na :
http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/nove-s ... dince/1210" onclick="window.open(this.href);return false;
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
BRAVO HUSO!IndependenT je napisao/la: “Za razliku od bh. javnosti, UEFA i FIFA znaju koliko je Zenica uložila truda da nogometna reprezentacija BiH ima pristojne uvjete za igranje. I oni su pokrenuli jednu akciju u okvirima pomoći nogometnim savezima, a jedan od kandidata za tu pomoć je Zenica. Ne znam šta će organi UEFA odlučiti, ali se nadam da ono što smo mi do sada uradili, što smo do sada pokazali realizirajući kako UEFA-ine tako i domaće projekte, to prepoznati. Ukoliko se to desi, imamo plan, imamo zamisao kako realizirati rekonstrukciju Bilinog polja u tri faze na način da proširujemo kapacitete, uljepšamo ambijent, a da ne prekidamo igranje. To mislim da niko na Balkanu nije u stanju takav jedan projekat obaviti, ali se nadamo da ćemo naići na odobravanje organa UEFA i FIFA”, kazao je Smajlović.
Ma ništa dok se ne krene radit i još bitnije ne završi.FliX je napisao/la:BRAVO HUSO!IndependenT je napisao/la: “Za razliku od bh. javnosti, UEFA i FIFA znaju koliko je Zenica uložila truda da nogometna reprezentacija BiH ima pristojne uvjete za igranje. I oni su pokrenuli jednu akciju u okvirima pomoći nogometnim savezima, a jedan od kandidata za tu pomoć je Zenica. Ne znam šta će organi UEFA odlučiti, ali se nadam da ono što smo mi do sada uradili, što smo do sada pokazali realizirajući kako UEFA-ine tako i domaće projekte, to prepoznati. Ukoliko se to desi, imamo plan, imamo zamisao kako realizirati rekonstrukciju Bilinog polja u tri faze na način da proširujemo kapacitete, uljepšamo ambijent, a da ne prekidamo igranje. To mislim da niko na Balkanu nije u stanju takav jedan projekat obaviti, ali se nadamo da ćemo naići na odobravanje organa UEFA i FIFA”, kazao je Smajlović.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Nevezano za bh. stadione, al' itekako zanimljivo :
Predsjednik Rijeke Damir Mišković otkrio je kako će stadion ostati na istoj lokaciji gdje i sadašnji. Kantrida će i dalje biti dom riječkih nogometaša, ali u sasvim novom ruhu...
"Travnjak ćemo podići četiri metra zbog podzemnih voda, sve skupa će biti zahtjevno i skupo, ali će stadion biti kompletno natkriven. Po završetku prve faze kapacitet će biti 12 tisuća (11.000 za domaće i 1.000 za gostujuće navijače)", rekao je Mišković za Novi list, dodavši:
"Kapacitet će se moći nadograditi do 18.000, a sagradit ćemo i malo 'riječko selo' na Kantridi, s muzejom Rijeke, restoranima, dućanima, hotelom za dnevni odmor igrača, fan shopom."
Mišković je na kraju dodao kako će gradnja trajati između 12 i 13 mjeseci, a Rijeka će za to vrijeme igrati svoje utakmice u Puli. S obzirom da gradnja počinje u svibnju iduće godine, to bi značilo da će Rijeka u cijeloj sezoni 2014./2015. biti domaćin u Puli.
[youtube][/youtube]
Posebno mi se svidja ovo "rijecko selo", super stvar za popularizaciju kluba i dodatne prihode..
Predsjednik Rijeke Damir Mišković otkrio je kako će stadion ostati na istoj lokaciji gdje i sadašnji. Kantrida će i dalje biti dom riječkih nogometaša, ali u sasvim novom ruhu...
"Travnjak ćemo podići četiri metra zbog podzemnih voda, sve skupa će biti zahtjevno i skupo, ali će stadion biti kompletno natkriven. Po završetku prve faze kapacitet će biti 12 tisuća (11.000 za domaće i 1.000 za gostujuće navijače)", rekao je Mišković za Novi list, dodavši:
"Kapacitet će se moći nadograditi do 18.000, a sagradit ćemo i malo 'riječko selo' na Kantridi, s muzejom Rijeke, restoranima, dućanima, hotelom za dnevni odmor igrača, fan shopom."
Mišković je na kraju dodao kako će gradnja trajati između 12 i 13 mjeseci, a Rijeka će za to vrijeme igrati svoje utakmice u Puli. S obzirom da gradnja počinje u svibnju iduće godine, to bi značilo da će Rijeka u cijeloj sezoni 2014./2015. biti domaćin u Puli.
[youtube][/youtube]
Posebno mi se svidja ovo "rijecko selo", super stvar za popularizaciju kluba i dodatne prihode..
Zbog ovoga mi je pravo drago. Rijeka već dugo treba novi stadion. Pretpostavljam da ovo znači premještanje bazena sa Kantride negdje drugo. Također i ovaj čošak koji visi iznad ulice će morati biti riješen, jer je to glavna gradska ulica koja ide preko Preluka prema Opatiji i dalje u Istru.fanatic je napisao/la:Nevezano za bh. stadione, al' itekako zanimljivo :
[youtube][/youtube]
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Momci, koliko je ovaj novi stadion Rijeka zapravo kostati?
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ne zna se koliko (spominjalo se 30 milijuna eura), ali je bitna stavka da se gradi privatnim kapitalom. Grad će samo srediti komunalije i priključke, sve ostalo radi fondacija za sport jednog od najbogatijih Talijana.
Impresivan su posao napravili, obećali Europu i ostvarili to obećanje čak i prije nego su projicirali, tako da ne sumnjam da ćemo vidjeti novi stadion u Rijeci u roku koji postave.
Impresivan su posao napravili, obećali Europu i ostvarili to obećanje čak i prije nego su projicirali, tako da ne sumnjam da ćemo vidjeti novi stadion u Rijeci u roku koji postave.
Hayley <3
Jel gospoda u Vitezu pokrenula ista il i dalje prodaje price maloj djeci? Domace utakmice na Kamberovicu sigurno nisu ono sto navijaci zele, a i klub koji je gost na svom terenu nema bas neke sanse za opstanak i napredak.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Kontrolor suđenja koji je bio na utakmici u Livnu, a čini mi se da je iz Kiseljaka, kaže da nema nikakvih pomaka. 

Hayley <3
Ja kad sam pisao da nece tako lako docekati stadion u Vitezu mene su njihovi navijaci i simpatizeri napadali iz svih mogucnih oruzja. Kamo srece da su radovi gotovi, ali budu li ispunili minum minimuma za igranje Premier lige neka budu zadovoljni.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****
- Probisvjet
- Kontakt:
Tusanj sjever-pogled spolja. Nisu bas najnovije, jer je jos radova uradjeno.

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
@Probisvjet ... Znal se kad bi se mogo zavrsit stadion? Kad koja etapa i tako to..?
- Probisvjet
- Kontakt:
Slijedeca etapa je sto se tice betona istok. To je tribina koja je veca po kapacitetu duplo od ove i pitanje je ko ce je dozivjeti. Al eto neka se gradi po planu i neka bude onako kako je projektom zacrtano. Ova tribina nije ni milimetra odstupala od projekta.FliX je napisao/la:@Probisvjet ... Znal se kad bi se mogo zavrsit stadion? Kad koja etapa i tako to..?
Lijevo tribina.

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Bolje i tako, pa kad se uradi-uradi, nego da se prave neki bezvezni stadioni. A uvijek postoji mogućnost nečijeg ili državnog finansiranja...bitno da se radiProbisvjet je napisao/la:Slijedeca etapa je sto se tice betona istok. To je tribina koja je veca po kapacitetu duplo od ove i pitanje je ko ce je dozivjeti. Al eto neka se gradi po planu i neka bude onako kako je projektom zacrtano. Ova tribina nije ni milimetra odstupala od projekta.FliX je napisao/la:@Probisvjet ... Znal se kad bi se mogo zavrsit stadion? Kad koja etapa i tako to..?
Lijevo tribina.
Bolji uslovi za navijače Sarajeva na stadionu Koševo
FK Sarajevo je u saradnji sa Općinom Centar i J.U. Centar za Sport i Rekreaciju kompletirao i u zadanom roku predao dokumentaciju za projekat Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine "Poboljšanje infrastrukture na stadionima klubova BH Telecom Premijer Lige Bosne i Hercegovine".
U sklopu ovog projekta, koji je dio UEFA "Hat Trick III" projekta i kojeg će UEFA snažno podržati u Bosni i Hercegovini, planirani su radovi na poboljšanju uslova za posjetioce Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" na kojm svoje domaće utakmice igra Fudbalski Klub Sarajevo.
Jedan od fokusa na poboljšanju uslova za gledanje utakmica na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu biti će rekonstrukcija mokrih čvorova u svim toaletima koji nisu renovirani na stadionu. Osim toga, projekat uključuje instalaciju sistema za automatsko zalijevanje travnjaka stadiona "Asim Ferhatović-Hase".
Uz to, iz J.U. Centar za Sport i Rekreaciju najavljuju završetak postavljanja svih stolica na zapadnoj tribini, te postavljanje novih stolica na istočnoj tribini stadiona "Asim Ferhatović-Hase", koje formiraju ime glavnog grada Bosne i Hercegovine - SARAJEVO. Nove stolice na istočnoj tribini bi trebale biti bordo boje. Također, planirane su i nove stolice u VIP dijelu stadiona, na zapadnoj tribini.
Vrijedi istaći dobru saradnju i angažovanost načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, koji je formirao stručni tim kako bi aktivnosti u vezi gore navedenog napredovali brzo. Radovi u sklopu projekta poboljšanja infrastrukture na stadionima klubova BH Telecom Premijer lige BiH bi trebali biti okončani zaključno sa oktobrom 2014. godine.
Hajd nek se radi nešto mic po mic
ima li neko informacije da li su i drugi klubovi predali tu potrebnu dokumentaciju fudbalskom savezu ?
FK Sarajevo je u saradnji sa Općinom Centar i J.U. Centar za Sport i Rekreaciju kompletirao i u zadanom roku predao dokumentaciju za projekat Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine "Poboljšanje infrastrukture na stadionima klubova BH Telecom Premijer Lige Bosne i Hercegovine".
U sklopu ovog projekta, koji je dio UEFA "Hat Trick III" projekta i kojeg će UEFA snažno podržati u Bosni i Hercegovini, planirani su radovi na poboljšanju uslova za posjetioce Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" na kojm svoje domaće utakmice igra Fudbalski Klub Sarajevo.
Jedan od fokusa na poboljšanju uslova za gledanje utakmica na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu biti će rekonstrukcija mokrih čvorova u svim toaletima koji nisu renovirani na stadionu. Osim toga, projekat uključuje instalaciju sistema za automatsko zalijevanje travnjaka stadiona "Asim Ferhatović-Hase".
Uz to, iz J.U. Centar za Sport i Rekreaciju najavljuju završetak postavljanja svih stolica na zapadnoj tribini, te postavljanje novih stolica na istočnoj tribini stadiona "Asim Ferhatović-Hase", koje formiraju ime glavnog grada Bosne i Hercegovine - SARAJEVO. Nove stolice na istočnoj tribini bi trebale biti bordo boje. Također, planirane su i nove stolice u VIP dijelu stadiona, na zapadnoj tribini.
Vrijedi istaći dobru saradnju i angažovanost načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, koji je formirao stručni tim kako bi aktivnosti u vezi gore navedenog napredovali brzo. Radovi u sklopu projekta poboljšanja infrastrukture na stadionima klubova BH Telecom Premijer lige BiH bi trebali biti okončani zaključno sa oktobrom 2014. godine.
Hajd nek se radi nešto mic po mic

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Ja sam davno pisao koji je plan za Kosevo, te kojim redom ce se sta raditi, ali nisam ocekivao da ce ovako brzo raditi ovo, jer im je jako puno trebalo da srede stolice na zapadu, ali su onda jako brzo sredili i svlacionice omladincima, pa sad i ovo. Gura se kod njih jako dobro. Interesantno mi je ovo za stolice na istoku, pise da ce biti bordo boje, valjda necemo dobiti cirkus. Mozda bi bilo lijepo za vidjet ako promjene i jugi i sjever, te da jug/sjever s istocne strane krenu bordo bojom, a sa zapadne zelenom, te da prema sredini mijesaju, nesto sto ima u Kijevu i Bukurestu ako se ne varam, mada su kod njih ti prelazi odozdo prema gore, a ne s lijeva na desno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.