imperator10 je napisao/la:Dobro ba,niste ocigledno shvatili sta sam htio reci.Uspjeh Karacica u omladinskoj ligi mozes samo prosuditi na osnovu igraca koje poslije 2 godine juniorskog staza on uspije izbaciti za prvu ekipu sirokog,kao trener juniora Sirokog a ne kao selektor,to se cijeni,koliko si na kraju uspio igraca "dovrsiti"(naravno da ih omladinska skola stvara) a ne jesi li osvojio medalju u omladinskoj ligi koja nema nikakve snage.Sad mi nemoj reci molim te da Karacic zadnje kvalifikacije gdje je pusionu dozivio nije pretjerao sa pozivanjem igraca iz svoje ekipe - nemoj mi reci da je onaj Petrovic s najbolja opcija (pazi sad) od 1994. godista koju smo imali u drzavi za tu poziciju,isto tako mislim i za Odaka i Spikica,za Marica necu nista reci jer posjeduje odredjen kvalitet.Ako se toliko kunes u njegov rad,sacekat cemo utakmice,sacekat cemo da vidimo dokle ce njegovi igraci dogurat i bas cemo vidjet.Jeste bilo nezasluzeno ih toliko pozvati, a ne pozvati npr. Omerbasica koji igra za juniore Schalkea ili Kasumovica koji ima profi ugovor sa Hannoverom.
I razlika izmedju inostranstva i nas i jeste ne samo u boljoj organizaciji,nego itekako u strucnosti i kvaliteti trenera.Treba napraviti normalnu selekciju igraca da ti se kojim slucajem ne bi sutra desilo za Mustafic iz Gladbacha ne igra za Francusku ili Luxemburg ili Burnic iz Borusije za Njemacku, Mihael Modic za Srbiju i ne znam ko vec.
P.S. Bajica on uopste nije ni zvao kao najboljeg strijelca lige za te kvalifikacije,dobro vi to znate.On i Popovic su kasnije upali za mediteransku,nakon sto su neki morali otkazati nastup.
Špikić je trenutno u prvoj ekipi Širokog, odigrao obje utakmica sa Udineseom ko da je senior već 10 godina..
i dana danas kad ga gledam na terenu odličan je, reagra jako dobro i riješava jednostavno situacije..
radije ga vidim u prvom sastavu nego džidića recimo!
on će sigurno biti odličan igrač, tj. štoper i ja se nadam da uskoro ide u neki jači i veći klub
a gledaj, njih 4 su najbolji pojedinci dvostrukih prvaka omladinske lige bh i logicno je da ce ih pozvat..isto kao sto sad ima eto 5 kadeta zelje u U17..e sad jel to opravdano ili nije, da li bi neki drugi postigli vise to niti znamo niti mozemo znat
a kao trener škole Širokog u prvu ekipu Širokog ti je izbacio dosta igrača, da ne nabrajam sad sve njih