RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 02 okt 2013, 18:03

maloprije pročitah na jednom sportskom portalu komentare o odlasku ibre i tanovića, i uglavnom se govori da će se velež raspasti, slijedi ispadanje u drugu ligu, NN će se povući i sl..pa se čudim koliko nostradamusa na jednom mjestu.

a sad da se osvrnem na izbor direktora i trenera, vidim da ne cure vijesti iz uprave, znači da se ne želi koketirti netačnim vijestima, nego se želi spriječiti unošenje neistine u klub...

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 02 okt 2013, 18:33

Ma sve dok je NN u klubu, Velez ce finansijski jacati. U zadnje 3-4 godine pola miliona maraka duga je otplaceno. Klub izveden iz stanja gdje su plate kasnile po 5 mjeseci u stanje gdje je plata mjesec za mjesec a stadion prolazi inspekcije.

Ko god da dodje, samo nek ne rusi ono stvoreno nego nek krene od toga naprijed i ne kvari finansijsku situaciju u klubu. A rezultati ce doci kad tad - gdje ima para ima i titula prije ili kasnije.

Ne bi se bio u kozi klubovima kao Celiku ili Zeljeznicaru sada, nabili multimilionski dug, bili na vrhu, i sad odjednom pukla tikva. Daj im jos 2-3 godine i vidices gdje ce bit. Mi smo se o jadu zabavili da pola miliona duga vratimo i jedva ostajali u ligi, a kako ce oni svoja 4 miliona vratit to Bog zna.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 02 okt 2013, 18:36

MostaracVelezovac je napisao/la:Ma sve dok je NN u klubu, Velez ce finansijski jacati. U zadnje 3-4 godine pola miliona maraka duga je otplaceno. Klub izveden iz stanja gdje su plate kasnile po 5 mjeseci u stanje gdje je plata mjesec za mjesec a stadion prolazi inspekcije.

Ko god da dodje, samo nek ne rusi ono stvoreno nego nek krene od toga naprijed i ne kvari finansijsku situaciju u klubu. A rezultati ce doci kad tad - gdje ima para ima i titula prije ili kasnije.

Ne bi se bio u kozi klubovima kao Celiku ili Zeljeznicaru sada, nabili multimilionski dug, bili na vrhu, i sad odjednom pukla tikva. Daj im jos 2-3 godine i vidices gdje ce bit. Mi smo se o jadu zabavili da pola miliona duga vratimo i jedva ostajali u ligi, a kako ce oni svoja 4 miliona vratit to Bog zna.
Pa otpisace im dug.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 okt 2013, 18:40

MostaracVelezovac je napisao/la:Ma sve dok je NN u klubu, Velez ce finansijski jacati. U zadnje 3-4 godine pola miliona maraka duga je otplaceno. Klub izveden iz stanja gdje su plate kasnile po 5 mjeseci u stanje gdje je plata mjesec za mjesec a stadion prolazi inspekcije.

NN i slični njemu su i previše uložili u Velež, da bi tako lahko otišli iz istog, to znaju valjda svi navijači...

@ samo_lijevo

ima jedna narodna: niko državi nikada nije ostao dužan. zaboravi na otpis dugovanja prema klubovima. država će milom ili silom naplatiti ono što joj pripada!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 02 okt 2013, 18:45

I ja sam do sada zagovarao da svi plate sto duguju.Cak sam i ovdje pisao oko toga da nije posteno prema onima koji redovno placaju.Ali ovdje rijetko ko radi svoj posao,da je normalno vec bi oni trebali imati posla sa poreznom.Medjutim koliko vidim sve se radi na tome da se to otpise.Prevelika su imena u igri.

mostar0606

Post Postao/la mostar0606 » 02 okt 2013, 18:54

I ja sam vjerovao da ce oprostiti Celiku i Zelji taj dug, pomalo i Borcu, ali eno na kraju su ga ovi valjda otplatili, koliko sam shvatio samo prema igracima. A i ta prica o velikim imenima me ne zanima, kad vidim da pjevaju Vlado odlazi, a Osim nece da se vrati na klupu, znaci da ipak nije nesto kako treba, ali nema veze, mi smo stabilni i uskoro ce se cuti pjesme pravog i jedinog sampiona u Mostaru, a mislim da kad se jednom vratimo tamo gdje i pripadamo (NA VRHU) da necemo silaziti nikako. Sto se tice ove situacije, igraci sada trebaju dati maskimum, a ne k'o protiv Zvijezde, idemo mi po ta 3 boda sa gostovanja napokon da usutkamo miseve da ih vratimo u rupe. A na pauzi, naravno posloziti ekipu i krenuti skupljati bodove do jos ova 2 derbija sto su ostala u prvih 15. kola. Travnik se sprema da igra hrkljus isto k'o i Rudar, ali treba igrati pametno i na kvalitet i iskustvo (sto sigurno imamo) da ih razvalimo.
FORZA VELEŽ

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 okt 2013, 18:59

samo_lijevo je napisao/la:I ja sam do sada zagovarao da svi plate sto duguju.Cak sam i ovdje pisao oko toga da nije posteno prema onima koji redovno placaju.Ali ovdje rijetko ko radi svoj posao,da je normalno vec bi oni trebali imati posla sa poreznom.Medjutim koliko vidim sve se radi na tome da se to otpise.Prevelika su imena u igri.
evo ti primjer: vidio si sam da su GRAS-u u ponedjeljak bili isključili struju, pa sam kao budala morao pješke od pofalića do ilidže po onakvoj kiši.

drugi primjer: u mom naselju svim je neplatišama isključena struja, a uskoro i voda, oni se hvataju za glavu ali kasno.

zaključak: poreznoj upravi i državi se duguje 1,5 milijardi KM, a u državi sve manje para. da bi to namirili, krenut će se s prinudnim naplatama, i njih ne zanima kako ćeš platiti, o tome si trebao voditi računa ranije.

redarmy64
Kontakt:

Post Postao/la redarmy64 » 02 okt 2013, 19:14

Razmišljam o odlasku u Travnik na tekmu....ako ima zainteresovanih da se talimo,trojica mogu u auto kod mene.....
Javiti u pp

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 okt 2013, 19:53

Da ima zakona davno bi svi klubovi koji imaju dug preko granice koja se tolerise bili izbaceni u kantonalnu ligu.
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 02 okt 2013, 19:55

[quote="AlemC85evo ti primjer: vidio si sam da su GRAS-u u ponedjeljak bili isključili struju, pa sam kao budala morao pješke od pofalića do ilidže po onakvoj kiši.

drugi primjer: u mom naselju svim je neplatišama isključena struja, a uskoro i voda, oni se hvataju za glavu ali kasno.

zaključak: poreznoj upravi i državi se duguje 1,5 milijardi KM, a u državi sve manje para. da bi to namirili, krenut će se s prinudnim naplatama, i njih ne zanima kako ćeš platiti, o tome si trebao voditi računa ranije.[/quote]

Sve ja to znam druze.Samo znas da zakon vazi za fukaru.
I neka bude sve tako,dosta je vise velikana i nekog patriotizma a svoju drzavu ne postuju.
I jos me intresuje kako da naplate dug od klubova?Sta bi mogli uzeti od nasih klubova?Niko nema nekih objekata u svome vlasnistvu.Sve je to ionako drzavno.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 02 okt 2013, 20:18

samo_lijevo je napisao/la:[quote="AlemC85]evo ti primjer: vidio si sam da su GRAS-u u ponedjeljak bili isključili struju, pa sam kao budala morao pješke od pofalića do ilidže po onakvoj kiši.

zaključak: poreznoj upravi i državi se duguje 1,5 milijardi KM, a u državi sve manje para. da bi to namirili, krenut će se s prinudnim naplatama, i njih ne zanima kako ćeš platiti, o tome si trebao voditi računa ranije.
Sve ja to znam druze.Samo znas da zakon vazi za fukaru.
I neka bude sve tako,dosta je vise velikana i nekog patriotizma a svoju drzavu ne postuju.
I jos me intresuje kako da naplate dug od klubova?Sta bi mogli uzeti od nasih klubova?Niko nema nekih objekata u svome vlasnistvu.Sve je to ionako drzavno.[/quote][/quote][/quote]
Oduzet im lopte. Treba nam zakon o sportu da se mogu privatizirati klubovi. (Ne u smislu jednog privatnika, ali da klub bude vlast nekoga, kao recimo Udruge Gradjana)
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 okt 2013, 20:19

Samo lijevo. Nema zakona tako da sve pada u vodu. Mogu jedino zeljinu lokomotivu s grbavice prodat ko zeljezo na otpad :lol: :lol: ispadosmo mi levati sto smo sve izmirili
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 03 okt 2013, 00:26

Upravo obratno. Oni ce ispast levati sto nisu.

Nedavno je Ivica Osim sam rekao da ce bit tesko skucati lovu odlazak na SP jer se nema para - tako da FSBiH vise nikom nece dugove prastati (jer nemoze) nego ce, cak sta vise, sve vise porezovati klubove, da bi FSBiH bio u plusu. (Pa sta mislite odakle odjednom onolike kazne za baklje i petarde - toga nije bilo u tolikoj mjeri prije 5-6 godina).

Uz to, sa politicke strane sve je vise podrske u javnosti za izmirivanje dugova prema drzavi (i prema bilo kome). Prije 10 godina je bilo lakse ne isplatit svoje obaveze nego je to danas. Biznisi se sve vise kontrolisu i mala je vjerovatnoca da ce neko Zelji progledat kroz prste - hoce mozda samo ako se nadje neko u Sarajevu dovoljno lud da isplati taj dug iz svog dzepa.

Ja vam kazem da ce doci teska vremena i za Celik i Zelju i Borca i sve ostale koji ne izmiruju svoje obaveze.
Na kraju krajeva, lako je podignut kredit, kupit sve najbolje igrace i osvojit ligu. Ali haj onda vrati to.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 okt 2013, 00:40

Klubovi duguju drzavi tj. entitetima.Ne vidim sta savez ima s time.
Sto rece pastrmka nema tu zakona i pitanje je kada ce ga biti.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 03 okt 2013, 09:19

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Samo lijevo. Nema zakona tako da sve pada u vodu. Mogu jedino zeljinu lokomotivu s grbavice prodat ko zeljezo na otpad :lol: :lol: ispadosmo mi levati sto smo sve izmirili
Neće niko nista oprostiti, glavnica se mora platiti, samo kamata se otpisuje. Samo je pitanje na koliko godina

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 03 okt 2013, 10:07

duh je napisao/la:Prvo care nisam imao prije vremena da ti odgovorim . Nemam namjeru da se raspravljam sa tobom ovdje a pogotovo da se vrijedzamo. Odma da zavrsimo sa tim JA NEMAM NISTA PROTIV G . DZUBURA i to je osnovno . Da li bi volio da se pita u Velezu , to ni slucajno , ni on ni mnogi koji su bili do sada i vodili ga . Ja sam malo pretjerao uvezi g. DZUBURA jer nije moje bilo da govorim sta radi i kako radi , al imam pravo na misljenje sto se tice klub. Ako je tebi dobar meni nije i na tome neka zavrsi .

pusti majstore, u pravu si ti , nego ko ce po netu nabilavati......sto se tice profesora , prica ide otprilike - ja uzmem kredit za kucu i ispalim se u njemacku a ko ce ga vracat eto vas tamo

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 03 okt 2013, 10:33

Hajde svega vam da zavrsimo to nabilavanje na forumu ko bi mogao a ko ne nasljedit Tanu,ko je skarao koji fakultet ili piljaru u donjoj mahali. Na nama je da damo podrsku ko god bude izabran. Prvi sam bio skeptican i srao u revoltu ali nema nista od toga. Kao sto neko napisa vijesti ne cure i ja se nadam kad zvanicno procure da ce biti pozitivne i u korist naseg voljenog kluba. Samo Forza Velez i idemo Rodjeni
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 03 okt 2013, 11:13

NEDIM JUSUFBEGOVIĆ TRENER VELEŽA

Nedim Jusufbegović novi je šef stručnog štaba Veleža. Jusufbegović je nekadašnji fudbaler našeg kluba, koji je ponikao u Igmanu, a pored toga nosio je dres Sarajeva i Olimpije. U trenerskoj karijeri nekoliko sezona je vodio Olimpic. Jusfbegović će se odmah priključiti treninzima kluba.

fkvelez.ba

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 03 okt 2013, 11:22

Po meni malo neocekivano ali u svakme slucaju nije lose.
Nadam se da ce uspijeti trznuti malo ekipu i donjeti pozitivnu atmosferu medju igrace.

duh
Kontakt:

Post Postao/la duh » 03 okt 2013, 11:28

Raja evo stvarno da se izvinem nisam misllio da unosim negativnu energiju. Malo me sve ovo pogodilo oko nasega voljenoga kluba i tabijat proradi jbg. Al nema veze evo imamo nadamse dobre vjesti o treneru . Mlad perspektivan dobro vodio olimpik i sto je meni jako vazno bio napadac. Uvjek cu se sjecati Duskovih rijeci kada je rekao Trener koji je napadac uvjek igra da da gol vise a odbramreni da ga ne primi . HAJ MOJ NEDIME NEK TI JE SA SRECOM .
Pozdrav svim RODZENIM ma gdje bili

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.