ennis je napisao/la:pisac je napisao/la:ennis je napisao/la:Edin nije bas 100% u utakmicama u zadnje vrijeme,nije to losa forma nego je "odsutan" negdje..
Veceras me iznenadio bas vecim dijelom igre,kad uopste nije bio zainteresovan za ganjanje,presing..
I sad da se ponovim po ne znam koji put,dok jos nije kasno (mada je davno vrijeme bilo) Edin mora ici iz Citya da spassi karijeru,nemojte mi sad prica osvojio je ovo ono,njegove najbolje igracke godine prolaze poluigrajuci pored umisljenih zvjezdica,nije on za toga...
A po tebi, gdje da ode?
Ima jos dvije godine ugovora koji nigdje drugo nece dobiti.
Bi li ti otisao?
Sta je njemu cilj? Zlatnu loptu nece ganjati sigurno,
znaci naj bitnije je dobro zaraditi, a to ima u Cityu.
Bio bi najveca budala da na ustrb ugovora ode sad u neku prosjecnu ekipu.
Njemu ni u Cityu nije ni malo lose. Odigrat ce sigurno izmedju 40-50 utakmica ove sezone.
Generalano sta mu fali?
Prije bi City trebao gledati njega da se rijesi nego on Citya.
U bolju ekipu ne moze otici u ovom trenutku.
Opet prica o lovi
Zaradjivace on dobro i negdje drugo,ne brini se ti za to
Nego stvar je u tome da ode u klub gdje ce biti cijenjen,postovaniji od saigraca,gdje ga treneri nece izvoditi na pluvremenu i trenirati strogocu na njemu,gdje ce igrati tekme zaredom cak i kad nesto losije odira...nije sve u parama
Koji je to klub?
U rangu Citya sigurno nije. Jedino mozda posrnulu milanski dvojac, mada sumnjam da bi ga sad i tamo htjeli.
Jedino da ide u Tursku ili Rusiju.
Idemo redom:
Njemacka: nema mjesta ni u Bayernu ni u Borusiji (koja placa igrace kako placa, znaci morao bi igrati za vise od duplo manju platu).
Spanija: Real, Barcelona, Atletico, nema sanse nigdje. Pa Atletico ne bi dao Diega Costu za Dzeku + pare.
Italija: hmmmm, mozda. Jedino tamo bih ga nekako mogao vidjeti da ima mjesta. I to opet Juve prije ostalih.
MIlan ima Balotelia koji im je alfa i omega u ovom trenutku.
Inter je totalno promijenio politiku, rijesili su se svih igraca sa primanjima iznad 4 miliona eura po sezoni.
Napoli, vec je popunjen boljim igracem od njega.
Roma, mozda mada tesko.
U svakoj od tih ekipa morao bi pristati na znatno manju platu.
Engleska, eventualno Totenhem i to je to, mada u ovom trenutku Soldado je potentniji napadac od njega.
A kad je o parama rijec, naravno da su bitne. Nije isto 3 miliona i 7 miliona.
On i onako jos 4,5 godina ima vrhunskog fudbala. Naravno da mu je cilj zaraditi sto vise do tad. Ja to u potpunosti razumijem. Zaboli njega sto se neko od nas nervira da li on igra ili ne.
Ponavlja, siguno mu nije cilj osvojiti zlatnu loptu.