Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ako ćeš već kupovati konzolu, sačekaj dok izađe za par dana PS4. Kupiš ga i može ti godinama.
S tim da je najbolje da ga naruči izvana.Proće dosta jeftinije nego kod nas.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Za te pare kupit racunar masinu..kakav ps4
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Pa odluči se da li želiš pc ili konzolu. Ne mogu jare i pare zajedno 
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Svejedno mi, samo da mogu igrat kad mi je dosadno
radije bi pc, ako ima negdje uzeti novo na rate, nek kaze slobodno 
Ja kako znam sve firme prodaju u ratama nove računare, imtec, genelec itd.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Aj bas cu pogledat njihovu ponudu..mada, kod svih tih radnji su cijene napucane, pa ocekujem za nekih 900 km konfiguraciju tipa pentium iv 1.6 ghz, ram 512 mb, graficka integrisana 64 mb 
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Re:
radi kakve kontrole? pa bas igre poput gta, sportske, utrke su bas igre za konzole, jedino fps i strategije su za pcneo je napisao/la:Nemoj konzolu, eallrazocarart ces se radi kotrole ali i grafike. Igrao gta v grrafika ista kao u gta IV
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
a jos konzola ima bolje ekskluzive, a ni grafika ne odskace puna na pc.u pa da je neka drasticna razlika
trenutna generacija konzola je itekako i dalje dobra kupovina za neke koji nisu imali konzole, jer i dalje ima dobrih naslova za odigrati
- Consigliere
- Kontakt:
Imam poprilicno slab komp (5-6 godina, vec je poprilicno zaostao) i na njemu instaliranu Aviru, koja ima ove neke update svako 6 sati, koji ga jednostavno ubijaju. A, ne mogu da nadjem opciju da ih izgasim ili barem stavim na neki drugi raspored. Ima li iko ovaj antivirus? Ili da instaliram neki prikladniji?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Ista situacija kao kod mene, ali uskoro uzimam novi komp. posto su programi sve vise zahtjevniji kako god. prolaze.
Imao sam takodje aviru instaliranu prije neki mjesec i uzimao je prevse resursa, cupao je dusu kompjuteru. Onda sam bio furao neke A-V programe koji mi isto nisu odgovarali, pa sam se vratio opet na avast koji me dobro sluzi do sad, a pored njega imam instaliran malwarebytes i hitman pro za skeniranje kompa, mislim da je to dobra zastita.
Imao sam takodje aviru instaliranu prije neki mjesec i uzimao je prevse resursa, cupao je dusu kompjuteru. Onda sam bio furao neke A-V programe koji mi isto nisu odgovarali, pa sam se vratio opet na avast koji me dobro sluzi do sad, a pored njega imam instaliran malwarebytes i hitman pro za skeniranje kompa, mislim da je to dobra zastita.
Zna li neko mozda zasto mi se ovo odjednom pocelo pojavljivati kad palim komp (ovo nije slika sa mog kompa nego sam skinuo sa neta ali to je to )

Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza
Re: Re:
Evo, ja sam pokusao igrati GTA V na full hd tv-u. Grafika je OCAJNA, na nivou San Andreasa ili GTA IV, nista bolja. Da predjem jednu misiju gdje dok vozis trebas naciljati lika u glavu koji je 20 metara ispred tebe trebalo mi je 5 ili 6 pokusaja. o tim kontrolama govorim...QUARESMA 18<<< je napisao/la:radi kakve kontrole? pa bas igre poput gta, sportske, utrke su bas igre za konzole, jedino fps i strategije su za pcneo je napisao/la:Nemoj konzolu, eallrazocarart ces se radi kotrole ali i grafike. Igrao gta v grrafika ista kao u gta IV
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
a jos konzola ima bolje ekskluzive, a ni grafika ne odskace puna na pc.u pa da je neka drasticna razlika
trenutna generacija konzola je itekako i dalje dobra kupovina za neke koji nisu imali konzole, jer i dalje ima dobrih naslova za odigrati
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
To bi se moglo samo promjeniti ako si ti stavio novi BIOS ili ako si mjenjao opcije u BIOS. Samo od sebe, nebi trebalo da se mjenja ako nije dosad to bilo. To je splash screen. Vjerovatno imas opciju u BIOS kao splash screen ili quiet boot. Probaj splash screen "disable" ili quiet boot "enable". Nemoj nista drugo dirati i polako procitaj sa strane ti pise kako se mjenjaju opcije ako nisi prije nikad. Onda moras spasiti to (save) i izadji.MT3 je napisao/la:Zna li neko mozda zasto mi se ovo odjednom pocelo pojavljivati kad palim komp (ovo nije slika sa mog kompa nego sam skinuo sa neta ali to je to )
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Je li ima neki broj u toj poruci?champions1921 je napisao/la:Trebam pomoc. Kada pokusam instalirati neke programe javi mi da je instalacija neuspjela uz poruku "could not acces network location %PUBLIC%\Desktop\".. Precesljao sam sve ali nisam uspio rijesiti ovaj problem..
- champions1921
Pokusao sam instalirati nokia pc suite i izbacuje mi ovu poruku bez nekog broja.. Kada pokusam instalirati adobe reader izbaci mi "error 1606 could not acces network location %PUBLIC%\Desktop\".. Ova poruka mi se javlja i prilikom instaliranja mnogih drugih aplikacija, dok se neke instaliraju bez ikakvih problema.. Ne znam sta sve nisam uradio ali nikako da to rijesimMurga je napisao/la:Je li ima neki broj u toj poruci?champions1921 je napisao/la:Trebam pomoc. Kada pokusam instalirati neke programe javi mi da je instalacija neuspjela uz poruku "could not acces network location %PUBLIC%\Desktop\".. Precesljao sam sve ali nisam uspio rijesiti ovaj problem..
BUDI ŽELJO !!!
Evo ima već par dana da mi se računar svaki dan bar jednom sam restarta i onda nastavi normalno raditi, zna li netko šta je problem?
Nadam se samo da nije Hard disk u pitanju
"Give me what I want and I'll go away"
"See you in another life, brother."
Real Madrid
Real Madrid
Kad dobijas poruku, pokusaj da potrazis na Google rijesenje jer je vrlo moguce da je neko vec imao slican ili cak isti problem. To ti govorim zato da ne moras da zavisis od drugih ljudi i da cekas da bi rijesio svoj problem.champions1921 je napisao/la: Pokusao sam instalirati nokia pc suite i izbacuje mi ovu poruku bez nekog broja.. Kada pokusam instalirati adobe reader izbaci mi "error 1606 could not acces network location %PUBLIC%\Desktop\".. Ova poruka mi se javlja i prilikom instaliranja mnogih drugih aplikacija, dok se neke instaliraju bez ikakvih problema.. Ne znam sta sve nisam uradio ali nikako da to rijesim
Svi su odgovori vezani za registry, pa pokusaj da pratis korake opisane u ovim postovima (probaj jednu soluciju pa pokusaj da instaliras itd.):
1. http://support.microsoft.com/kb/886549" onclick="window.open(this.href);return false;
2. http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 1f5e6d0ead" onclick="window.open(this.href);return false;
To se zna desiti ako je memorija problematicna. Prvo iskljuci kompjuter i pregledaj sve prikljucke (kablove) ukljucujuci i memoriju, da li dobro sjedi. Jesi li mjenjao ista na kompjuteru fizicki ili u BIOS pa ti pocelo to da radi ili se desavalo od prvog dana? Je li ti memorija ista ili imas razlicite stikove?Toxicity je napisao/la:Evo ima već par dana da mi se računar svaki dan bar jednom sam restarta i onda nastavi normalno raditi, zna li netko šta je problem?
Moras gledati jedno po jedno da bi nasao problem. Moze svasta biti.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ljudi, jos samo da vas nesto pitam o racunarima i necu vam vise dosadjivati
naime, nasao sam jedan racunar u genelecu od 700 km (mislim da je ovo bez pdv-a
) i po konfiguraciji mislim da je fakat dobar (za ove guzonje solidan) : procesor i3 3.4 ghz, ram 4gb ddr3, graficka 1gb ddr5, hdd 1tb..racunar je nov naravno..

Isplati li se tih para i hocu li moci barem minesweeper pokrenuti na njemu ?

Isplati li se tih para i hocu li moci barem minesweeper pokrenuti na njemu ?
Sve se ovo počelo dešavati nakon što je jednu noć baš dugo grmilo i padala kiša a ja ostavio uključen računarMurga je napisao/la:To se zna desiti ako je memorija problematicna. Prvo iskljuci kompjuter i pregledaj sve prikljucke (kablove) ukljucujuci i memoriju, da li dobro sjedi. Jesi li mjenjao ista na kompjuteru fizicki ili u BIOS pa ti pocelo to da radi ili se desavalo od prvog dana? Je li ti memorija ista ili imas razlicite stikove?
Moras gledati jedno po jedno da bi nasao problem. Moze svasta biti.
"Give me what I want and I'll go away"
Real Madrid
Real Madrid
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.