ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Takodjer nebrani ni WB,Rafa u mnogo dobroj poziciji Sangaj mu ionako nikad nije isao tako da neocekujem puno ali posto nema Andya opet ce otici do finala vjerovatno.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
AO,RG I WB,za sljedecu godinu,ove ostale ne mora ni igrat 
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic
Znam da ste vi, Nadalovi fanovi, navikli da obično izbjegne ono što mu ne odgovara, ali pravila su takva da mora odigrati broj turnira kao i svi ostali (vidim da si ovdje i USO, ali i WTF izbacioKiaKaha je napisao/la:AO,RG I WB,za sljedecu godinu,ove ostale ne mora ni igrat
Glede Djokoviceve pobjede, iznimno mi je drago. Što zbog pravca njihovog rivalstva, što zbog tenisa općenito. Sada nas očekuje zanimljiv finiš sezone.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Jos da se i Federer ukljuci u borbu, ne moze za poziciju ali moze za tituleClaus je napisao/la:Znam da ste vi, Nadalovi fanovi, navikli da obično izbjegne ono što mu ne odgovara, ali pravila su takva da mora odigrati broj turnira kao i svi ostali (vidim da si ovdje i USO, ali i WTF izbacioKiaKaha je napisao/la:AO,RG I WB,za sljedecu godinu,ove ostale ne mora ni igrat).
Glede Djokoviceve pobjede, iznimno mi je drago. Što zbog pravca njihovog rivalstva, što zbog tenisa općenito. Sada nas očekuje zanimljiv finiš sezone.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Nisam neki Nadalov fan,ali covjek je izbacivao ono sto obicno ne izbacuje.PIKE je napisao/la:Kako glupe izvlakuše, pa to je strašno, čuj došao je već po ono što je htio, i sad kao hoćete reći da je preko qrca igrao ovo finale?
Novak ga je oduvao.
Pa, yebo ga, ima li šta da je do Đokovića? Po vašoj priči, čini se da je Nadal griješio k'o Roger kad je "u elementu". Ne može uvijek igrati savršeno i imati <10 grešaka u meču. 
nema, kada nadal igra kako zna djokovic nema sanse da ga pobjedi
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Misliš, kad Novak igra najbolje što može - Nadal tu nema šta da traži.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Klasika. Kad jedan pobjeđuje onda drugi nije na svom nivou.Claus je napisao/la:Pa, yebo ga, ima li šta da je do Đokovića? Po vašoj priči, čini se da je Nadal griješio k'o Roger kad je "u elementu". Ne može uvijek igrati savršeno i imati <10 grešaka u meču.
Kad premotam film unazad i sjetim se omalovažavanja Rafine igre na tvrdim podlogama, onda mi bude drago što je odigrao ovakvu sezonu i napokon je i one najzagriženije uvjerio da je jedan od najvećih svih vremena, bez obzira koja je podloga u pitanju.
Sad sam malo pogledao Novakovu sezonu 2011. i upoređujem je sa ovom Rafinom. Novak je na kraju imao devet poraza, tri na zemlji, šest na ostalim podlogama. Dok je Rafa trenutno na dva poraza na zemlji i dva poraza na tvrdim podlogama, iako je Rafa već sad odigrao pet mečeva više nego Novak 2011.
Mislim da su Federerove sezone 2005 & 2006 (pa i 2004) statistički nedostižne, ali puno više cijenim ove Novakove i Rafine. Federeru su tada u finalima bili protivnici Ljubičić, Roddick, Blake, Agassi, Fish, Coria i kompanija... nećemo opet o konkurenciji i 'slabim' protivnicima, ali jbg, šta ću kad je tako...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
ne, mislim ono sto sam gore napisaoMonolog je napisao/la:Misliš, kad Novak igra najbolje što može - Nadal tu nema šta da traži.
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Post je bio ironican,prije svega,a odnosio se samo na to da je bitno osvojit GS,bilo koji,i da oni u buducnosti trebaju bit' cilj Rafe,jer je vec dokazao da mu malo fali da bude rame uz rame sa Rogerom.Dakle,ako ga prece u GS titulama,i osvoji taj toliko relevantni WTF,i bice najbolji...Claus je napisao/la:Znam da ste vi, Nadalovi fanovi, navikli da obično izbjegne ono što mu ne odgovara, ali pravila su takva da mora odigrati broj turnira kao i svi ostali (vidim da si ovdje i USO, ali i WTF izbacioKiaKaha je napisao/la:AO,RG I WB,za sljedecu godinu,ove ostale ne mora ni igrat).
Tako su bile nedoumice i oko Sampras-Federer,dok ovaj drugi nije prestao pit,a poceo pit Sampras...
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic
-
samosarajvo
- Kontakt:
Ja sam jos jucer znao da ce ga uzet Nole.Odma poslje prvog kola se vidjelo da Rafa ne igra ko u Americi.Izgubio je malo na svjezini sto je i logicno, odigrao je veliki broj meceva za nesto kraci period nego obicno...
Do titule mi nije sekunde a mislim da nije ni njemu.Ostatak sezone ce mu sluziti da sto vecu razliku napravi.Osvojio je Rafa sve sto je trebao ove sezone, 4 turnira na HC-u sto mi je izuzetno drago.Pokazao je da moze i da zna igrati na toj podlozi.Mislim da ce se i on sam skoncentrisati na zavrsni turnir jer mu samo jos on fali da sezona bude savršena.
Ono sto me "brine" je da bi ovaj poraz mogao Novaku dati na samopouzdanju, i to puno.Nece on negativno uticati na Rafu da se razumijemo ali bi mogao pozitivno na Djokovica...
O samom meču.
Igrao je Nole dobro (daleko od odlicnog,vrhunskog,bozanskog tenisa) i sto je najbitnije konstantno kroz 2 seta.
S druge strane losijeg Rafu nisam gledo ove godine
Nije da na bilo koji nacin pravdam poraz, ili da radim ono kad jedan pobjedi drugi je bio loš i obrnuto ali cinjenica da je Rafa imao 25% poena osvojenih na drugi servis sve govori.Da sa druge strane reternira robot koji ce svaku loptu poslat na liniju 25% je ipak PREPREPREMALO
Bekhendom nije uspio ništa, previše grešaka je bilo.Mislim 1 ili 2 vinera za mec iz bekhenda da su bila, ali je.bo vinere kad nije uspio ostajati u razmjenama zbog njega.
Forehand kritican, par dijagonala na koje se namjestio fino je poslao u aut a o paralelama kad bi uspio izgradit poen i otjerat Novaka izvan terena je suvisno pricat.Makar jedno 5 je zakuco u mrezu iako je bio na loptici na vrijeme i imao otvorenu stranu.Jos jedno 5 je poslo po 3-4 metra u aut...a gdje su one sto su bile "zamalo u autu"
Servis jako loše isto...
Na sve to dodaj i Noletovu dobru igru, dubok bekhend, odlican forehand i skontas da po 1 brejk u setu i nije loš rezultat
P.S.
Da se malo vratimo na ovaj ranking.Postoji mogucnost da Rafa i ne bude prvi na kraju godine...mislim moraće se dosta stvari poklopit kontra njega ali postoji ipak.Iako se to desi opet vrlo vjerovatno da bi se pocetkom naredne godine vratio na broj 1ali mislim da mu je u cilju sezonu zavrsiti kao broj 1.
A evo kako bi se to moglo desiti, sada ima 40 poena prednosti ako sam dobro izracunao.
Ako bi nedo bog u Sangaju ispao ranije hajmo reci u 1/4 ili 1/2 a Nole odbrani imao bi prednosti izmedju 220 i 400 bodova prednosti.Onda dolazi Pariz gdje on ne brani ništa a Nole mescini samo 10 bodova.U tom slucaju ako bi Nole opet osvojio vrlo vjerovatno bi bio br1.Osim ako Rafa ne bude u finalu a u Sangaju dodje do pretpsotavljenog 1/2.Tad mi mescini onih 10 bodova presudilo u Rafinu korist...
Onda ide zavrsni...svasta je moguce.Nole igra dobro i nije nemoguce da odbrani vecinu ovog do kraja a zasto da ne i da osvoji nešto novo....moraće Rafa dobro zapeti do kraja, mozda odigrati i Basel i Pariz ...
Do titule mi nije sekunde a mislim da nije ni njemu.Ostatak sezone ce mu sluziti da sto vecu razliku napravi.Osvojio je Rafa sve sto je trebao ove sezone, 4 turnira na HC-u sto mi je izuzetno drago.Pokazao je da moze i da zna igrati na toj podlozi.Mislim da ce se i on sam skoncentrisati na zavrsni turnir jer mu samo jos on fali da sezona bude savršena.
Ono sto me "brine" je da bi ovaj poraz mogao Novaku dati na samopouzdanju, i to puno.Nece on negativno uticati na Rafu da se razumijemo ali bi mogao pozitivno na Djokovica...
O samom meču.
Igrao je Nole dobro (daleko od odlicnog,vrhunskog,bozanskog tenisa) i sto je najbitnije konstantno kroz 2 seta.
S druge strane losijeg Rafu nisam gledo ove godine
Bekhendom nije uspio ništa, previše grešaka je bilo.Mislim 1 ili 2 vinera za mec iz bekhenda da su bila, ali je.bo vinere kad nije uspio ostajati u razmjenama zbog njega.
Forehand kritican, par dijagonala na koje se namjestio fino je poslao u aut a o paralelama kad bi uspio izgradit poen i otjerat Novaka izvan terena je suvisno pricat.Makar jedno 5 je zakuco u mrezu iako je bio na loptici na vrijeme i imao otvorenu stranu.Jos jedno 5 je poslo po 3-4 metra u aut...a gdje su one sto su bile "zamalo u autu"
Na sve to dodaj i Noletovu dobru igru, dubok bekhend, odlican forehand i skontas da po 1 brejk u setu i nije loš rezultat
P.S.
Da se malo vratimo na ovaj ranking.Postoji mogucnost da Rafa i ne bude prvi na kraju godine...mislim moraće se dosta stvari poklopit kontra njega ali postoji ipak.Iako se to desi opet vrlo vjerovatno da bi se pocetkom naredne godine vratio na broj 1ali mislim da mu je u cilju sezonu zavrsiti kao broj 1.
A evo kako bi se to moglo desiti, sada ima 40 poena prednosti ako sam dobro izracunao.
Ako bi nedo bog u Sangaju ispao ranije hajmo reci u 1/4 ili 1/2 a Nole odbrani imao bi prednosti izmedju 220 i 400 bodova prednosti.Onda dolazi Pariz gdje on ne brani ništa a Nole mescini samo 10 bodova.U tom slucaju ako bi Nole opet osvojio vrlo vjerovatno bi bio br1.Osim ako Rafa ne bude u finalu a u Sangaju dodje do pretpsotavljenog 1/2.Tad mi mescini onih 10 bodova presudilo u Rafinu korist...
Onda ide zavrsni...svasta je moguce.Nole igra dobro i nije nemoguce da odbrani vecinu ovog do kraja a zasto da ne i da osvoji nešto novo....moraće Rafa dobro zapeti do kraja, mozda odigrati i Basel i Pariz ...
Ma Rafa ima lagan zrijeb u Sangaju lako ce on do finala
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Rafa, Novak i Roger lagano u narednu rundu. Pospisil izbacio Gasqueta
Novak sad ide na Fogninija, Roger na Monfilsa, koji se izgleda još nije oporavio od povrede, a Rafa na Berlocqa.
Zanimljivo bi moglo biti na meču između Stanislasa i Miloša.
Novak sad ide na Fogninija, Roger na Monfilsa, koji se izgleda još nije oporavio od povrede, a Rafa na Berlocqa.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
I onda super duel, Federer vs DjokovicVirtu4l je napisao/la:Rafa, Novak i Roger lagano u narednu rundu. Pospisil izbacio Gasqueta![]()
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Unofficialpage je napisao/la:I onda super duel, Federer vs DjokovicVirtu4l je napisao/la:Rafa, Novak i Roger lagano u narednu rundu. Pospisil izbacio Gasqueta![]()
Da, Novak će popraviti H2H na 14-16
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Favorit jeste ali nadam se da nisi upravu i da ce u H2H biti 17-13Virtu4l je napisao/la:Unofficialpage je napisao/la:I onda super duel, Federer vs DjokovicVirtu4l je napisao/la:Rafa, Novak i Roger lagano u narednu rundu. Pospisil izbacio Gasqueta![]()
Da, Novak će popraviti H2H na 14-16
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ipak ostaju na 13-16, spasio ga je Monfils.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Jbi se Federer
Mislim da je krajnje vrijeme da pocne da misli o povlacenju, jer ovo je sramota! Bilo je i prije ali sad je ovo vec previse, povuci se dok si jos neko i nesto. Ne brukaj se
Mislim da je krajnje vrijeme da pocne da misli o povlacenju, jer ovo je sramota! Bilo je i prije ali sad je ovo vec previse, povuci se dok si jos neko i nesto. Ne brukaj se
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.