Dvije stvari su cinjenica, da je ovaj igracki kadar trenutno prosjecan i u ovoj ligi, i da je na klupi covjek koji ne moze izvuci maksimum iz njih koji bi bio dovoljan da se pobjede ove domace utakmice ako nista, te eventualno da se vodi 2/3-0 u 20-toj minuti u Zenici, sto bi bilo jos 7-8 bodova na nasem kontu, tu je Amar pravio razliku. Amar je autoritet i natjera ovakav tim da zapne protiv onakvog Plzena. Cinjenica je da ako se nastavi ovako nama je svejedno gdje igramo (s obzirom da se pise o rasporedu puno) i borit cemo se za poziciju koja vodi u evropu s obzirom da je kvalitet lige takav da npr. Sarajevo, koje je igracki mozda i najbolje u ligi, uz onakav raspored ostvaruje katastrofalne rezultate i igra lose, Borac onim preokretom i ovim bodovima na Kosevu se odlijepio, ali s obzirom na situaciju u klubu nisu nedostizni. Siroki, Zrinjski, mi, pa i Olimpik, to je sve u 10 deka.
Ono sto me raduje da Amar na poziciji na kojoj jeste ce donijeti, ili je vec donio novac (prodaja Adilovica), jos tu ima par varijanti. Osjetio je Amar da je to bolna tacka kluba. Valjda ljudi koji su na celu kluba ne mogu losije od ovoga, pa se ocekuje i tu neki napredak. Ono sto bi volio da se skloni Muharemovic i dovede neko "skolovaniji", mislim da je to najtanja pozicija, te bolna tacka u klubu.
Rak rana kluba je stadion. Ovaj Koldzo je svjestan da mora nesto uraditi do novih izbora za 2-3 godine, pa nadat se nekom napretku.
Amar se za razliku od prvog mandata okrenuo nasoj djeci, i tu treba nasa podrska. Ono sto je najbitnije za nas, sto nam niko ne moze parirati da u prvom timu imamo 5-10 talentovanih, mladih, fudbalera i da im se daje prilika.
Kadetska reprezentacija, jucer 5-6 nasih igraca u prvoj postavi, itd. Imamo potencijala, nadat se da ce se nesto promijeniti. Ocigledno da trofeji nisu dovoljni za iskorak; Amar je to shvatio.
Sto se tice trenutnih rezultata, mozda se ova losa serija i pokaze pozitivnom, ko zna, ako bi uvezali 3-4 pobjede, opet bi bilo 8-10 hiljada ljudi na nasim utakmicama, sto bi s finasijskog aspekta bilo sjajno. tada bi i Amaru bilo lakse da "zavrsi posao" i vrati se tamo gdje mu je mjesto.