Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Kupovi u Italiji su uvek bili nebitni manje vise. Nikad veliki klubovi nisu stavljali neki akcenat na to drugorazredno takmicenje, da ne kazem trecerazredno...
bez obizra što se ne slažem, ako je to mišljenje većine navijača u Italiji, ja ću to da prihvatimMaGiCa je napisao/la:Dakle, kup je u Italiji drugorazredno takmicenje
ovo je čista glupost .. vidjeli smo suze Tottija, De Rossija (navijači i djeca Rome, ali ti to već znaš), Lamele, Balzaca, kao i njihove izjaveMaGiCa je napisao/la:ko god da igra finale i ko god da ga osvoji
MaGiCa je napisao/la:Nisam ja prvi pomenuo tog Lotita nego ti, u pateticnoj pricici o teorijama zavere.
da, ja sam ga prvi spomenuo, a onda si ti stao u njegovu 'odbranu' rekavši da nikad ne bi pljuvao čovjeka koji je spasio klub, baš kao što je ADL napravio sa Napolijem .. sa velikom razlikom što Lotito nije spasio klub, a da li je to teorija zavjere, najbolje pokazuje proteklih 10 godina sa Lotitom i niti jedan uloženi euro sa njegove strane
okupljaju se, pa šta? to znači da ne trebam voljeti ovaj klub? nisam Lazio zavolio zbog njih, niti se poistovjećujem sa njima .. pa Di Canio je u očima ultrasa najveći sin Lazija, onaj koji je išao sa njima na gostovanja, gledao tekme, navijao, igrao za Lazio, itd .. a i on sam je fašista, tako da imaju i previše razloga da ga 'obožavaju' .. btw, ja ga ne volim baš zbog tog njegovog političkog opredjeljenja i to mi jako smeta .. ne volim ni ultrase Lazija zbog iste stvari, ali ih cijenim i gotivim isključivo kao tifoze .. je li stvarno misliš da su oni znali ko je Arkan i ko su tigrovi i šta se zapravo dešavalo na ovim prostorima? to je 99 % 'naručena' parola, od koga, kako i zašto, ne znamMaGiCa je napisao/la:Taj klub za koji navijas ti je u biti klub na cijim se tribinama okuplja fasisticka bagra, koja preti, vredja i proziva crne fudbalere, koja odaje pocast Komandantu Arkanu i njegovim Tigrovima, koja zvizdi na izvinjenje Mihajlovica upucenom Vieiri, a aplaudira freneticno na podignutu ruku onog mentola Di Canija. Pa ti onda vidi o kome sam ja to govorio da su fasisti: o tebi licno ili o nekoj masi polumozgasa![]()
ti si napisao da Roma ove sezone igra odlično na žalost rasista i fašista .. ako to nije generalizovanje, onda ne znam šta je
zato što je tvoje mišljenje o 'Derby della Capitale' presmješno, čak si rekao da je 'Derby del Sole' za Italiju važniji od 'Derby della Capitale' .. pa sad si gore napisao da je Coppa Italia nebitna neovisno ko igra u finalu, itd .. i baš zato što nisi emocionalno umješan u to, ti ne znaš i ne možeš znati šta 'Derby della Capitale' predstavlja i šta znači za Laziale/Romatriste, ali kako ti kažeš, tripuješ da znaš .. jer haman si takva osoba, ti sve znaš i uvijek si u pravu, Sheldon CooperMaGiCa je napisao/la:Zato sto ti mislis da je "srati o necemu"= imati misljenje o necemu a bez da si emotivno vezan za to nesto

MaGiCa je napisao/la:Ne prijatelju, ti si rekao ono sto si mislio, a sto se dade videti i iz nastavka tvog posta. Pa da vidimo sta si rekao:
ilida li ti kao navijač Napolija znaš bolje od Juventina kako i zašto je došlo do Calciopolija i ako je Juve kriv, ko je kriv iz njihovog kluba, itd? pa, naravno da znaš, ti sve znaš ..
a taj Cragnotti je navijačima priredio najveće radosti i ako neko zna istinu kako je njegova imperija propala, to su upravo navijači Lazija, a ne navijači Napolija, Rome, Milana, Intera, Juvea, itd ..
možeš komentarisati očigledne stvari za koje svako sa imalo mozga zna zašto su takve .. tako ja znam zašto je vaša repka u qrcu, isto tako ti znaš zašto je Lazio u qrcu evo 10 godina, dakle to su očigledne stvari .. ti imaš svoje mišlenje zašto je Lazio doživio krah, ali nemoj misliti da znaš bolje od Laziala .. isto tako, mogu ja tebi dati neko svoje mišljenje zašto je Napoli bio na rubu bankrota, ali ne znam bolje od tebe koji si sigurno najupućeniji u toMaGiCa je napisao/la:Dakle, za tebe je poznavanje necega=stvar navijacke opredeljenosti. Po toj logici npr. 1 navijac Ferrarija zna zasto je Ferrari losiji sada nego pre 5 godina, a navijac McLarena nema sta da trazi i nema pravo na vlastito misljenje o tome. Navijac Srbije npr. nema pravo da zna kako se radi u fudbalskoj reprezentaciji BiH, jer ko ga sljivi - on je samo navijac Srbije. I tako redom.![]()
pa naravno da ga vole zbog titula, slažem se .. a druga stvar je što smatraju da je pošten i da nije kriv za krah LazijaMaGiCa je napisao/la:Pozivas se na iracionalnost navijaca i njihovu ljubav prema Cragnottiju. E vidi, ne vole navijaci Cragnottija zato sto je on posten, cool, extra covek. Vole ga jer je ulupao milijardu maraka za 4-5 godina u Lazio i doneo 70% (grubo receno) svih uspeha u istoriji kluba. To mu dodje 1 nostalgija za "zelenijom travom", a ne vera u nepogresivost jednog coveka.
a @Zeman je posebna priča, u priču oko Cragnottija, ubacuje Legijupa čovjek može izdat' 101 knjigu, ljudi znaju ko je Legija .. Legija tu priču može prodavat' u inostranstvu nekim levatima, a ljudima ovdje, ma jok
Cragnottiju vjeruju oni koji treba da mu vjeruju i kojima je bio dužan objašnjenjeMaGiCa je napisao/la:I Cragnotti izgleda svoju pricu najbolje prodaje u inostranstvu.![]()
Lotito se uvijek ogradi kad dođe do faističkih pozdrava, rasiszma, itd .. čovjek kaže da ne mogu utjecati na grupicu ljudi koji to rade .. i čovjek kaže da to nisu navijači Lazija i da štete klubu, itd .. navijači vode klub?! zato godinama protestvuju protiv Lotita .. zato im klub više ne plaća koreografije
drvlje i kamenje na Lotita jer ga nije suspendovao ..MaGiCa je napisao/la:Koliko se secam, Lotito je bio nem na slucaj Di Canio, umesto da ga suspenduje na svoju odgovornost, kad se vec bezobraznik slizao sa masom na tribinama i salutirao im.
evo, finale kupa ću i sad da spomenem i da spominjem dok sam živ .. ja tebi kažem, ali ti ne kontaš ili nećeš da skontaš .. kad mene romatristi prcaju za nešto, ja njima uzvratim sa 26 majem? zašto? zato što dalje od toga nemaaaaaaa
i naravno da ću slaviti ovu titulu kao da smo osvojili LP, ipak je Totti rekao da je to finale bilo kao finale LP .. ipak je Totti AUTORITET, zar ne?
pa moja stvar je i ne vidim zašto ti to komentarišeš, ako ti smeta, ignoriši jebote .. nisam se našao uvrijeđenim, nego me nervira što to stalno potenciraš .. a za derby pišeš gluposti i ne mogu više to da čitam .. još si pisao da to radim jer sam frustriran i jer imam komplekse .. a da znaš k'o što ne znaš, na Faceu je dosta grupa u kojima su navijači Lazija i na raznorazne načine podjebavaju i ismijavaju romatriste, a isto tako je i na suprotnoj strani, siguran sam .. tako da se tu ne radi ni o kakvim frustracijama i kompleksimaMaGiCa je napisao/la:Spominji ga prijatelju 645x dnevno, tvoja stvar. Samo sam ti rekao da si uzasno naporan sa tim. Onda si se osetio uvredjenim i krenuo u ovo "objasnjavanje" kako eto, "ti malo cackas romaniste i nije ti jasno sto to neki neutralac obraca paznju i odakle mu pravo da se drzne da nesto kaze o derbiju Rima![]()
P.S. možemo se ovako citirati u nedogled, ti smatraš da si u pravu za to što pišeš, ja smatram da sam u pravu za ovo što pišem, itd .. ako ti nešto smeta, ignoriši, prosto jednostavno .. taj 26 maj je stvar Romatrista i Laziala i nemaš se ti tu šta ubacivat' .. isto k'o što se ja ne ubacujem u rasprave Juventina i Interista ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
naravno da nije stalo vrijeme nakon toga .. ali ti zaboravljaš jednu stvar .. to nije bio običan derby, to je bio historijski derby u kome se ispisivala historija .. nakon kojeg su Totti i De Rossi, inače veliki navijači Rome plakaliElLoco7 je napisao/la:taj jaran ti je ocito simpatizer ili nesto slicno, jer pravim navijacima poraz jeste bio tezak ali nije stalo vrijeme i nije kraj nogometne igre nakon toga.
ElLoco7 je napisao/la:jeste bilo finale kupa, jeste se igralo za trofej ali isto tako navijaci nazia velicaju to kao da su osvojili tripletu a ne kup italije.
navijači Lazija to veličaju, ali ne trofej kao trofej, nego jer je trofej podignut vama u facu .. nema slađeg trofeja od tog

vama je ta tekma prvashodno bila važna jer je prekoputa bio Lazio koji se kao i uvijek mora pobjediti .. a tek zatim možda zbog srebrne zvijezde .. mislim da Tottija i De Rossija nije zabolio gubitak srebrne zvijezde nego poraz protiv LazijaElLoco7 je napisao/la:nama je ta utakmica bila vazna jer bi postali prvi klub sa 10 naslova i dobili bi srebrnu zvijezdu. jedino Juventus jos ima uz Romu 9 naslova, ostali su svi daleko.
besmisleno nije, Laziali će vam uvijek trljati nos time i uvijek ćete znati da ste izgubili historijski derbyElLoco7 je napisao/la:velika pobjeda jeste i svaka cast, ali dizati se sada toliko i pricati o necemu kao da je vrijeme stalo je smijesno i besmisleno.

NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
svaki derbi je bitan! mi fanovi oba tima se dobro sjecamo (a vjerujem i ostali simpatizeri calcia) kako je milion puta izjavljeno da je bitnije pobijediti derbije nego uzeti plasman u evropu ili scudetto. shodno tome, logicno je da svaki poraz u derbiju boli ali ono sto ja pokusavam reci je da mene to spominjanje 26. maja, 71. minute i lulicevog gola apsolutno ne dotice, cak stavise - simpaticno mi je koliko se JTS kune u to finale jerbo to pokazuje koliko je covjek bolestan za svojim klubom, a takav sam i sam.
vjeruj da sam morao googlirati da vidim gdje je sad. sporting lisabon, 1 nastup ove sezoneJTS je napisao/la:ma nisu doskora ba, uvijek će bitiEvil Genius II je napisao/la: pa doskora su ti zeman i ivan piris bili najdraze fudbalske licnostibtw, gdje završi Piris, je li još kod vas?
![]()

+1ElLoco7 je napisao/la: nama je ta utakmica bila vazna jer bi postali prvi klub sa 10 naslova i dobili bi srebrnu zvijezdu. jedino Juventus jos ima uz Romu 9 naslova, ostali su svi daleko.
Kup je drugorazredno takmicenje ali bi svi dali guzice da prvi prisiju srebrnu zvijezdicu, sutra ga mogu svi igrat sa vecim zarom i voljom ali Roma ce i dalje imat 9 kupova i nece biti nista manje vrijedni od necijih buducih kupova.
Valjda i mi interisti imamo pravo branit taj famozni kup 2010. jer je spojio do tad nespojivo, uzmimo realno, ekipa gura na 2 fronta i plus se trosi na ovo bespotrebno takmicenje i da joj se to ne uzima za ozbiljno, e pa ne moze.
Na kraju svi igraju za titule pa kakve god da su i u svakoj normalnoj raspravi nema boljeg argumenta od broja titula, a ne vasa titula iz 79-e nije velika kao nasa iz 84-e jer smo mi ljepse igrali, kad se stvari slegnu opet je 1 = 1 i nikako drugacije.
Valjda i mi interisti imamo pravo branit taj famozni kup 2010. jer je spojio do tad nespojivo, uzmimo realno, ekipa gura na 2 fronta i plus se trosi na ovo bespotrebno takmicenje i da joj se to ne uzima za ozbiljno, e pa ne moze.
Na kraju svi igraju za titule pa kakve god da su i u svakoj normalnoj raspravi nema boljeg argumenta od broja titula, a ne vasa titula iz 79-e nije velika kao nasa iz 84-e jer smo mi ljepse igrali, kad se stvari slegnu opet je 1 = 1 i nikako drugacije.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
- EnzoFerrari
- Kontakt:
ElLoco7 je napisao/la:taj jaran ti je ocito simpatizer ili nesto slicno, jer pravim navijacima poraz jeste bio tezak ali nije stalo vrijeme i nije kraj nogometne igre nakon toga.L'Avvocato je napisao/la:Skoro bas sa jaranom pricao o tom finalu kupa, i covjek govori kako mu je to jedan od najgorih dana u zivotu, jer su izgubili od najljuceg rivala u utakmici koja ce se rijetko kad ponoviti. Jos na Olimpicu. Kaze sve ono sto je slijedilo poslije, provokacije, sahrana i ostala podjhebavanja je samo vrhunac ... bed mu bilo da izadje s drustvom zbog poraza.
Tako da mogu shvatiti JTS-a donekle ... velika pobjeda u svakom slucaju.

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
meni je najviše bilo krivo zbog evrope što je nismo izborili, jer sam se bojao odlaska igraca i raspada sistema. a kako danas stojimo haman da ta utakmica postaje nebitna totalno, al tek je pocetak sezone i sve ce se vidjeti na kraju. mi ako izborimo ligu prvaka mogu ovi qrcu svirati sa lulicem i slicnim glupostima
nema potpisa
pa naravno da sam bolestan, nisam talijan, a ni rimljanin, ali živim za Lazio .. čak sam trebao ići 2x na tekmu Laziju, prošle sezone protiv Rome (3-2) i ove sezone da biram derby ili meč protiv Intera .. poenta je da sam prokockao pare i tad i sadEvil Genius II je napisao/la:ono sto ja pokusavam reci je da mene to spominjanje 26. maja, 71. minute i lulicevog gola apsolutno ne dotice, cak stavise - simpaticno mi je koliko se JTS kune u to finale jerbo to pokazuje koliko je covjek bolestan za svojim klubom, a takav sam i sam.

P.S. ovaj tvoj kolega romatrista @ Admir_Sa bi da drugome zaćera, a kad mu nije po volji, maximalno bi da umanji nešto ili štaviše učini ga nebitnim

Evil Genius II je napisao/la:svaki derbi je bitan! mi fanovi oba tima se dobro sjecamo (a vjerujem i ostali simpatizeri calcia) kako je milion puta izjavljeno da je bitnije pobijediti derbije nego uzeti plasman u evropu ili scudetto

NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Najlakse je kao i jts procitat ono sto ne pise. Ja se divim Avocatu jedini normalni juventino, cak se i Pogba smirio i popravio ali vi ostali ste toliko zaludjeni jednim te istim da je to nenormalno. Apsolutno svaki post citate kako vama odgovara a ne realno sta pise. Dakle taj "navijac" nije htio izlazit zbog provokacija i kopije provokacije sahrane koju su uzeli od nas.(mislim mozda je i neki fanatik ali nije mi jasno da ga je mogla dotuc fejk provokacija). Ovo isto za jts-a vazi. Nigdje nisam umanjio trofej i pobjedu. Objasnio sam ti glavne razloge zasto nam je bitan derbi taj posebno bio. Dakle prije svega zbog srebrne zvijezde.EnzoFerrari je napisao/la:ElLoco7 je napisao/la:taj jaran ti je ocito simpatizer ili nesto slicno, jer pravim navijacima poraz jeste bio tezak ali nije stalo vrijeme i nije kraj nogometne igre nakon toga.L'Avvocato je napisao/la:Skoro bas sa jaranom pricao o tom finalu kupa, i covjek govori kako mu je to jedan od najgorih dana u zivotu, jer su izgubili od najljuceg rivala u utakmici koja ce se rijetko kad ponoviti. Jos na Olimpicu. Kaze sve ono sto je slijedilo poslije, provokacije, sahrana i ostala podjhebavanja je samo vrhunac ... bed mu bilo da izadje s drustvom zbog poraza.
Tako da mogu shvatiti JTS-a donekle ... velika pobjeda u svakom slucaju.
sunce ti.., znaci ako ti je crno radi tima ti si simpatizer a ako ti nije i boli te cuna, ide se dalje onda si pravi navijac.
I jos nesto jts mi i napolitanci ne mozemo nikako bit "braca" ali ti to vjerovatno znas zato ne pisi nebuloze

Magica jeste malo pretjerao rekavsi da je vazniji derbi s njima nego gradski ali ljudski je grijesiti. Desi se svima pa i njemu jednom od rijetkih pravih poznavalaca calcia na ovom forumu.
*La Roma non si tifa, si AMA!*
znam ja da niste 'više' braća sa Napolitancima, ali ste bili .. mogu slike da ti priložim kao dokaz za svoje tvrdnje
zbog toga kažem da ste braća, iako to više niste
pa prave navijače peckaju te stvari, porazi, provokacije, itd .. simpatizere ne .. simpatizer je neko ko neki klub prati bez emocija, itd 

NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
najjace je kad navijaci Napolija napisu:"Napoli Colera" . "Sad nam zatvorite Curvu,,"
Tosel,in your face!

Tosel,in your face!

"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco
- francobaresi
- Kontakt:
Osvajanje trofeja je uvijek dobra stvar. Ali kup se nikad ne može porediti sa Skudetom , Ligom prvaka ili nekim drugim evropskim takmičenjem. U Italiji je kup uvijek bio kao treće ili četvrto takmičenje po važnosti.
Ali opet ponavljam , uvijek je lijepo osvojiti trofej , a još ljepše ako je to pobjeda nad velikim rivalom.
Ali opet ponavljam , uvijek je lijepo osvojiti trofej , a još ljepše ako je to pobjeda nad velikim rivalom.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Evo ga, covek iz prve smene opet dominira!
Sa druge strane, svako malo izlaze dokumentarci o uspesima u Evropi italijanskih klubova i o sezonama domaceg prvenstva. Italijani su finale tog takmicenja hteli da izmeste iz Italije u Kinu, nuff said.
Mozda zato sto je tada tu bio Inter, a ne Lazio ili im je kup i tada bio "trofej svih trofeja" pa su se zbunili jadni.
Vruc krompircic je to izgleda. Podgrejano kod gazda Cragnottija u pecima "Cirio" mlekara.
Naravno da nisu svi navijaci Lazija fasisti, ali dobar deo tribine jeste i svet kapira Lazio kao bastion ksenofobije bas zbog takvih sinova tribine.
Niti sam ja rekao da je Derby del Sole pravi derbi, vec da je ono sto su istorijski uradili Napoli i Roma vece od onoga sto su uradili Roma i Lazio. Jer, svidelo se to tebi ili ne, Lazio je od 80ak godina Serie A bio u vise od 60 nebitan faktor za istu, a 11 sezona je proveo u drugoj ligi. Sa samo 2 titule i sa samo 10 godina toga sto je bio top3 klub (mahom za vreme Cragnottija), taj klub nije istorijski znacajniji i veci u italijanskim okvirima od Napolija, a tek ne od Rome - koja je istorijski gledano top4 klub Italije svih vremena.
E sad, pravi derby je onaj mec kad se grad deli, kad igraju dva kluba jednog grada, sto Derbi juga nije, ali Derbi Rima jeste. Normalno je da je to emocijama nabijeniji mec, kao sto je Sporting-Benfica veci mec (i top10 derbi u Evropi) od meca Porto-Benfica, ali svi znaju da je jedino pitanje u portugalskom fudbalu: Porto ili Benfica, a ne Sporting ili Porto ili Sporting ili Benfica. I to je tako vec 40 godina.
Dakle, u mecu Napoli-Roma istorijski gledano je bilo mnogo vise za videti, od meceva Rome i Lazija. To potvrdjuje i sam bilans: Roma ima jedva pozitivan skor sa Napolijem (mislim da ima 4-5 pobeda vise), ali zato celih 15-20 pobeda vise u mecevima sa SSL. Ispravi slobodno, ako nadjes tacnije podatke, posto pisem iz glave, po secanju, ali ne verujem da sam pogresio za mnogo.
Sensi, Berlusconi, Agnelli...ko
Kriv je onaj ko je ulupao milijardu DEM za 5-6sezona i placao ogromnim novcem izvesog Mendietu, Lopeza, Crespa i slicne, u zelji da dodje do rezultata sto pre, umesto da klub postavi organizaciono tako da sam klub bude ekonomski samoodrziv. Ali, Cragnotti je samo dolivao i sipao iz Cirja novac, pa kad je puklo - puklo je kvalitetno kao u Parmi. Samo sto je imao koga da proda i nije odmah zavrsio u cuzi, kao C.Tanzi. Lotito se samo prihvatio posla, kog niko nije hteo, kao i ADL. Zato te ljude cenim, jer bi bez njih dva velikana italijanskog fudbala bila danas u rangu Pro Vercellija ili N.Foresta.
Zasto sve i jednu temu ovde zagadjujes time
Bilo, desilo se, veselilo se, od onda vas Roma unakazila u Serie A, slozili su top ekipu, ici ce na scudetto, skoro pa sigurno u LS, euforija vec vlada medju njima...a vi? Zute banke nemate, klub stagnira, nema pojacanja, a konkurencija jaca svakim novim danom. Jbte, 26. maj ce sve da resi.
Zapravo: njegovo pominjanje po 10x dnevno.

Zrav razum ti valjda govori da je to tako. Koliko je to takmicenje medijski zapostavljeno i gurnuto u zapecak, dovoljno govori to da ne znam ni za jedan dokumentarac ikada napravljen na temu Coppa Italia, dok sa druge strane postoje gomile takvih materijala za FA cup ili Copa del Rey, koje smo svi mogli da gledamo i na SportKlubu.bez obizra što se ne slažem, ako je to mišljenje većine navijača u Italiji, ja ću to da prihvatim
Sa druge strane, svako malo izlaze dokumentarci o uspesima u Evropi italijanskih klubova i o sezonama domaceg prvenstva. Italijani su finale tog takmicenja hteli da izmeste iz Italije u Kinu, nuff said.
A sto tako nisu plakali kad su izgubili u sred Rima 2010eovo je čista glupost .. vidjeli smo suze Tottija, De Rossija (navijači i djeca Rome, ali ti to već znaš), Lamele, Balzaca, kao i njihove izjave

Ako ga Lotito nije spasio, vec ga samo odrzava, zasto ga ne kupi neki "pravi Lazial" i u njega ulupa svoj novacda, ja sam ga prvi spomenuo, a onda si ti stao u njegovu 'odbranu' rekavši da nikad ne bi pljuvao čovjeka koji je spasio klub, baš kao što je ADL napravio sa Napolijem .. sa velikom razlikom što Lotito nije spasio klub, a da li je to teorija zavjere, najbolje pokazuje proteklih 10 godina sa Lotitom i niti jedan uloženi euro sa njegove strane

Vruc krompircic je to izgleda. Podgrejano kod gazda Cragnottija u pecima "Cirio" mlekara.
Sta se onda ljutis, kad sam samo napisao eklatantnu stvarokupljaju se, pa šta? to znači da ne trebam voljeti ovaj klub? nisam Lazio zavolio zbog njih, niti se poistovjećujem sa njima .. pa Di Canio je u očima ultrasa najveći sin Lazija, onaj koji je išao sa njima na gostovanja, gledao tekme, navijao, igrao za Lazio, itd .. a i on sam je fašista, tako da imaju i previše razloga da ga 'obožavaju' .. btw, ja ga ne volim baš zbog tog njegovog političkog opredjeljenja i to mi jako smeta .. ne volim ni ultrase Lazija zbog iste stvari, ali ih cijenim i gotivim isključivo kao tifoze .. je li stvarno misliš da su oni znali ko je Arkan i ko su tigrovi i šta se zapravo dešavalo na ovim prostorima? to je 99 % 'naručena' parola, od koga, kako i zašto, ne znam

Pogledaj pod prethodno i ne tumaci moje reci kreativno.ti si napisao da Roma ove sezone igra odlično na žalost rasista i fašista .. ako to nije generalizovanje, onda ne znam šta je
Mozda sam ja wannabe Sheldon Cooper, ali ti si de facto pain in the ass i to za sve pare.zato što je tvoje mišljenje o 'Derby della Capitale' presmješno, čak si rekao da je 'Derby del Sole' za Italiju važniji od 'Derby della Capitale' .. pa sad si gore napisao da je Coppa Italia nebitna neovisno ko igra u finalu, itd .. i baš zato što nisi emocionalno umješan u to, ti ne znaš i ne možeš znati šta 'Derby della Capitale' predstavlja i šta znači za Laziale/Romatriste, ali kako ti kažeš, tripuješ da znaš .. jer haman si takva osoba, ti sve znaš i uvijek si u pravu, Sheldon Cooper![]()
Niti sam ja rekao da je Derby del Sole pravi derbi, vec da je ono sto su istorijski uradili Napoli i Roma vece od onoga sto su uradili Roma i Lazio. Jer, svidelo se to tebi ili ne, Lazio je od 80ak godina Serie A bio u vise od 60 nebitan faktor za istu, a 11 sezona je proveo u drugoj ligi. Sa samo 2 titule i sa samo 10 godina toga sto je bio top3 klub (mahom za vreme Cragnottija), taj klub nije istorijski znacajniji i veci u italijanskim okvirima od Napolija, a tek ne od Rome - koja je istorijski gledano top4 klub Italije svih vremena.
E sad, pravi derby je onaj mec kad se grad deli, kad igraju dva kluba jednog grada, sto Derbi juga nije, ali Derbi Rima jeste. Normalno je da je to emocijama nabijeniji mec, kao sto je Sporting-Benfica veci mec (i top10 derbi u Evropi) od meca Porto-Benfica, ali svi znaju da je jedino pitanje u portugalskom fudbalu: Porto ili Benfica, a ne Sporting ili Porto ili Sporting ili Benfica. I to je tako vec 40 godina.
Dakle, u mecu Napoli-Roma istorijski gledano je bilo mnogo vise za videti, od meceva Rome i Lazija. To potvrdjuje i sam bilans: Roma ima jedva pozitivan skor sa Napolijem (mislim da ima 4-5 pobeda vise), ali zato celih 15-20 pobeda vise u mecevima sa SSL. Ispravi slobodno, ako nadjes tacnije podatke, posto pisem iz glave, po secanju, ali ne verujem da sam pogresio za mnogo.
Kakve to veze ima? Ne ulazi se ovde u sitna crevca, vec se prica u generalnim okvirima. Lazio je propao jer je lose vodjen, kao i Napoli pod C.Ferlainiom. A klubovi su vaskrsli pod Lotitom i pod ADLom. E sad, ko je koga koliko i kad pomogao od svog novca, a koliko svojim vezama i tudjim novcem, ko je lepsi, a ko pametniji...ne bih da ulazim u to, ali ti ne dozvoljavam da me pravis budalom i govoris kako je neka teorija zavere u pitanju, i kako je Cragnotti postenjacina, a coveka su teretili za utaju poreza, te ozbiljne mahinacije koje prelaze granicu 1mld$.možeš komentarisati očigledne stvari za koje svako sa imalo mozga zna zašto su takve .. tako ja znam zašto je vaša repka u qrcu, isto tako ti znaš zašto je Lazio u qrcu evo 10 godina, dakle to su očigledne stvari .. ti imaš svoje mišlenje zašto je Lazio doživio krah, ali nemoj misliti da znaš bolje od Laziala .. isto tako, mogu ja tebi dati neko svoje mišljenje zašto je Napoli bio na rubu bankrota, ali ne znam bolje od tebe koji si sigurno najupućeniji u to
A ko je kriv za krah Lazijapa naravno da ga vole zbog titula, slažem se .. a druga stvar je što smatraju da je pošten i da nije kriv za krah Lazija

Super. Drago mi je da je to tako. Zelim mu da se vrati nekako u Lazio, cisto da vam se opet desi 2002-04 i neplacanje fudbalera, agonija, krah. Mozda jednom nije bilo dosta za pojedince.Cragnottiju vjeruju oni koji treba da mu vjeruju i kojima je bio dužan objašnjenje

Radi se o kompleksima, kad ti se kaze da si dosadan sa upornim ponavljanjem jednog te istog, a ti nastavljas i jos pojacavas. I napolitanci se najvise loze da pobede Juventus, pa kad su dobili istog u finalu kupa, pre samo godinu dana - nije niko od nas sto navijamo za Napoli svrasavao 5 meseci na tu pobedu. Ako ne verujes, pitaj bracu rubentine. A ima ovde vise navijaca/simpatizera Napolija no Nazija.pa moja stvar je i ne vidim zašto ti to komentarišeš, ako ti smeta, ignoriši jebote .. nisam se našao uvrijeđenim, nego me nervira što to stalno potenciraš .. a za derby pišeš gluposti i ne mogu više to da čitam .. još si pisao da to radim jer sam frustriran i jer imam komplekse .. a da znaš k'o što ne znaš, na Faceu je dosta grupa u kojima su navijači Lazija i na raznorazne načine podjebavaju i ismijavaju romatriste, a isto tako je i na suprotnoj strani, siguran sam .. tako da se tu ne radi ni o kakvim frustracijama i kompleksima

Naravno da cu da te ignorisem, ali cela ova spika je nastala kad si ti osetio potrebu da mi objasnis kako nisi "kompleksas, vec samo prcash riommaniste". Ako nisi kompleksas, zasto to radis po 675. put u 5 meseciP.S. možemo se ovako citirati u nedogled, ti smatraš da si u pravu za to što pišeš, ja smatram da sam u pravu za ovo što pišem, itd .. ako ti nešto smeta, ignoriši, prosto jednostavno .. taj 26 maj je stvar Romatrista i Laziala i nemaš se ti tu šta ubacivat' .. isto k'o što se ja ne ubacujem u rasprave Juventina i Interista ..

Zapravo: njegovo pominjanje po 10x dnevno.

A kada je to Pogba bio nemiran?ElLoco7 je napisao/la:....cak se i Pogba smirio i popravio...
Ne provociram nikoga niti imam potrebu, ponašam se defanzivno jer je to najbolje, uvijek sam tu naravno kada ocijenim da nekome treba "spuštanje", a mnogima treba, i ovim "mojim".
No, nebitno.
Zanimljive izjave Teveza o calciu.
Tevez: Mislio sam da je talijanska liga lagana, a zapravo je najteža
"Reći ću vam što sam mislio o talijanskom nogometu. Mislio sam da niko ne trči, da je igra spora i da je ovdje lako igrati. Sada mogu reći da to uopće nije tako! Smatram da je ovo najteža vrsta nogometa kojeg sam ikada igrao. Treba voditi računa o mnogim sitnim detaljima. Radimo jako naporno na fizičkom i taktičkom nivou. Zapravo je u Italiji sve potpuno suprotno od onoga što sam zamišljao", rekao je Tevez.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- francobaresi
- Kontakt:
Tevez rekao ono što je većina ovdje znala. Normalno , uvijek će postojati oni koji nikome ne vjeruju pa tako ni čovjeku koji je igrao u Brazilu , Engleskoj pa sada Italiji. Čovjek koji je iz prve ruke osjetio igranje u tri različite svijetske lige. Serie A možda više nema onaj nekadašnji kvalitet , ali daleko od toga da je u njoj lahko igrati.Pogba je napisao/la:A kada je to Pogba bio nemiran?ElLoco7 je napisao/la:....cak se i Pogba smirio i popravio...
Ne provociram nikoga niti imam potrebu, ponašam se defanzivno jer je to najbolje, uvijek sam tu naravno kada ocijenim da nekome treba "spuštanje", a mnogima treba, i ovim "mojim".
No, nebitno.
Zanimljive izjave Teveza o calciu.
Tevez: Mislio sam da je talijanska liga lagana, a zapravo je najteža
"Reći ću vam što sam mislio o talijanskom nogometu. Mislio sam da niko ne trči, da je igra spora i da je ovdje lako igrati. Sada mogu reći da to uopće nije tako! Smatram da je ovo najteža vrsta nogometa kojeg sam ikada igrao. Treba voditi računa o mnogim sitnim detaljima. Radimo jako naporno na fizičkom i taktičkom nivou. Zapravo je u Italiji sve potpuno suprotno od onoga što sam zamišljao", rekao je Tevez.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
pa da, plakali su jer je to bio Lazio, jer je to bio derby koji je odlučivao o trofeju, HISTORIJSKI derbyMaGiCa je napisao/la:A sto tako nisu plakali kad su izgubili u sred Rima 2010eMozda zato sto je tada tu bio Inter, a ne Lazio ili im je kup i tada bio "trofej svih trofeja" pa su se zbunili jadni.
![]()

htio ga je kupiti šeik 'Khalid Al Shoaibi', inače navijač Lazija .. prošle godine se pričalo o tome (bio je na par tekmi na Olimpicu) .. ali, Lotito ga je brzo ohladio rekavši da Lazio nije prodaju .. a neki dan je rekao da nikad neće prodat' Lazio i da je njegov san da Lazio ostavi u ruke svom sinuMaGiCa je napisao/la: Ako ga Lotito nije spasio, vec ga samo odrzava, zasto ga ne kupi neki "pravi Lazial" i u njega ulupa svoj novac

znači, mislio si samo na one sa CN .. pogrešao sam znači shvatio .. ali to bi značilo da Roma igra odlično na žalost samo tih navijača sa CN (rasista i fašista), mi ostali navijači ništa .. to nije na našu žalost?MaGiCa je napisao/la:Sta se onda ljutis, kad sam samo napisao eklatantnu stvarNaravno da nisu svi navijaci Lazija fasisti, ali dobar deo tribine jeste i svet kapira Lazio kao bastion ksenofobije bas zbog takvih sinova tribine.

eto, kako ja da ne likujem??? kako da se svakog dana ne sjećam tog 26 maja??? zna se šta je taj dan i to finale značilo za oba kluba i navijače istih! znam da smaram i sve je ok .. reci da imam komplekse, ma i to je ok .. reci šta hoćeš, ali kada je taj 26 maj jedan od najmračnijih dana u historiji Rome, a vjerovatno najslađi (ne najbitniji, da ne pomješate) trofej Lazija ima da likujem dok sam živ, ima da podjebavam romatriste sa tim dok sam živ, et'izjava koju je Michael Bradley dao za BBC danas, jučer ..
"Izgubiti u finalu kupa protiv naših najvećih rivala i dati im šansu da podignu trofej ispred nas i naših navijača .. mislim, kad pričam sa mojim prijateljima Rimljanima i navijačima Rome, pričamo o jednom od najmračnijih dana u historiji kluba .. bez dileme."

NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Tevez otkrio toplu vodu. Jos je Mourinho govorio da nigde nema cinicnijih trenera i cinicnijih igraca, sposobnih da se organizovano brane svih 90 minuta sa 2-3 bloka i 11 igraca iza lopte. Toliko o tome.
@JTS
Ajde da zavrsimo vise sa tim. Lotito je uzeo klub kad ga niko nije hteo. To je poenta. Da ga on nije uzeo, klub bi bio verovatno regresiran u nizi rang zbog dugova, kao i Torino, Firenca i ko jos.
Raduj se ti kupu koliko hoces, ali to je drugorazredni trofej, bio i ostace, sve i da ga Napoli osvaja u sledecih 10 godina. Ako se stvari generalno promene, onda ce tako i pogled vecine ljudi prema kupu. Ali, za to je potrebno da se promeni svest onih koji vode klubove, kao i FIGC, a ne da ga osvoji Lazio protiv Rome u "istorijskom derbiju" ili da ga uzme Inter i "formira tripletu sto ce ga uciniti najboljim klubom Italije svih vremena". Toliko o tome.
@JTS
Ajde da zavrsimo vise sa tim. Lotito je uzeo klub kad ga niko nije hteo. To je poenta. Da ga on nije uzeo, klub bi bio verovatno regresiran u nizi rang zbog dugova, kao i Torino, Firenca i ko jos.
Raduj se ti kupu koliko hoces, ali to je drugorazredni trofej, bio i ostace, sve i da ga Napoli osvaja u sledecih 10 godina. Ako se stvari generalno promene, onda ce tako i pogled vecine ljudi prema kupu. Ali, za to je potrebno da se promeni svest onih koji vode klubove, kao i FIGC, a ne da ga osvoji Lazio protiv Rome u "istorijskom derbiju" ili da ga uzme Inter i "formira tripletu sto ce ga uciniti najboljim klubom Italije svih vremena". Toliko o tome.
dobro, ti si to rekao i rekao si da je to mišljenje većine klubova i navijača u Italiji .. ja nisam rekao da nije tako, ne predstavljam Coppa italiu kao sad nešto bum, samo sam iznio svoje mišljenje da se ne slažem da je nebitno takmičenje .. romatristi ne plaču kad izgube derby u Serie A, a niti su plakali kad su izgubili od Intera .. ali kad izgube od Lazija u finalu Coppa Italie, tada plaču .. tada je ta Coppa Italia jako, jako bitan trofej za obje ekipe, upravo zato što se igra protiv najmržeg rivala .. i tada je kao Finale LP, što je rekao i sam TottiMaGiCa je napisao/la:Raduj se ti kupu koliko hoces, ali to je drugorazredni trofej, bio i ostace

MaGiCa je napisao/la:Ajde da zavrsimo vise sa tim.
evo, završili smo

NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
mogu peckati provokacije tipa Lul71c i sl, dakle nesto orginalno, ali kopije i to istih tih navijaca koje najvise mrzite ne moze peckati moze samo izazvati podsmijavanje.JTS je napisao/la:znam ja da niste 'više' braća sa Napolitancima, ali ste bili .. mogu slike da ti priložim kao dokaz za svoje tvrdnjezbog toga kažem da ste braća, iako to više niste
pa prave navijače peckaju te stvari, porazi, provokacije, itd .. simpatizere ne .. simpatizer je neko ko neki klub prati bez emocija, itd
*La Roma non si tifa, si AMA!*
- Interista02
- Kontakt:
CURVA NORD : ZATVORIT CEMO TRIBINE ZA CIJELO KOLO !!
Navijaci Intera , zajedno sa Milanezima i Napolitancima , pokrenuli su akciju protiv drzave i zakona .
Naime , oni su spremni da zatvore cijelu tribinu zbog nepravde i pesama koje se pevaju , kao na pr " Mi nismo Napolitanci " , i slicne pesmje .
Da napomenemo , navijaci Juventusa nisu kaznjeni iako su pjevali pjesme " Rosonneri , ekipa od crnaca " , i oni se nece pridruzit ovom triu , iz razloga sto smatraju da nisu nista pogrijesili , ni protivnicima ni publici .
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.