Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Armageddon2012
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Armageddon2012 » 07 okt 2013, 14:48

vidjećemo sad protiv slavije kako će ih krenuti,pa možemo gajiti nadu da će bar kup biti ultra jak ove sezone.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 07 okt 2013, 22:48

Buu je napisao/la:Liga nikad losija, nikad gori igraci, tribine prazne, infrastruktura katastrofa, BP koji je Wembley za ostale stadionu u BiH je kokosinjac za stadione u regionu, imamo 16 klubova kojim malo fali za gasenje, vecina sudija ne zna svoj posao, savez nista ne poduzima, u klubove ne smijes uloziti zbog strucnih ljudi koji to spiskaju za 24 h. Ovo je gore od amaterske lige, nije ni cudo sto se siptari i crnogorci raduju kad nas izvucu.

istina...

uporedi najjaceg zelju od prije dvije godine i ovog sada, najjaceg borca i ovog sada, a da ne govorim o leotaru prve godine pl, siroki i sarajevo kada su bili prvaci i ovo sada...

nikada gora i nekvalitetnija liga nije bila... profil igraca koji je do prije 2 godine igrao za 50.000 do 80.000 km godisnje sada igra za upola manje!
mozda je i to rasipanje i bacanje para i dovelo do ove situacije...u stvari, ne mozdfa, vec sigurno jeste.

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 07 okt 2013, 23:06

Ma loša vam je priča, ova liga je u qrcu otkako postoji, i to se ne mijenja nešto pretjerano.Svako malo se pojavi par igrača koji odskaču i zbog toga se čini kao da je liga dobila na kvaliteti, ili da je izgubila kad neko od njih ode, a ustvari je to sve u pet deka.

Ukratko, liga je vrlo loša, uvijek je bila i biće takva, bez ikakve nade za napredak. :mrgreen:
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 07 okt 2013, 23:24

nije losa prica...pogledaj sarajevo sa skorom,pelakom, kakva je to ekipa bila, sa trivunovicem, mackicem kada ste uzeli titulu...

nemoj me pogresno shvatiti,ali pogledaj koga sad imas u reprezentaciji bh iz kompletne pl bh od igraca!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 08 okt 2013, 00:00

Kakva jest da jest,naša je.
Na kraju krajeva,gore ne može,a vidi se napredak,bar mali.
Ali neka ide naprijed,pa koliko,toliko.
Evo nam repka ode na SP,bit ce i to plus za nasu ligu,ima jos par faktora za neki napredak...pa neka,polako.

Tapatalk.
Keep walking.

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 08 okt 2013, 12:32

liga je kriticna
pomaka nece biti dok se ne dozvoli kupovina klubova i dok neko ne vidi u tome kes
mozemo se mi zavaravati koliko hocemo
proslo kolo cist gol želji ponisten
nit je sudjenje bolje nit je kvalitet bolji
pitari doveli nekakvih imena a nisu u stanju gola dati eto toliko o kvalitetu
borac pred stecajem a prvi na tabeli
stadioni su isti kao 98 sem nekih (olimpic i zvijezda, i malo lukavica)
smijesno skroz, nadam se pomaku jer i ovaj prosjek od 3000 je puno za ono sto se dobije i to je realno

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 08 okt 2013, 12:36

Liga je regularnija nego prije, pomaka ima i to velikih. A bice ih i u budućnosti

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 08 okt 2013, 14:16

FCS je napisao/la:Liga je regularnija nego prije, pomaka ima i to velikih. A bice ih i u budućnosti
pretpostavljam čim Željo nije prvi da je regularno :mrgreen:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 08 okt 2013, 14:17

fedeltafrotta je napisao/la:
FCS je napisao/la:Liga je regularnija nego prije, pomaka ima i to velikih. A bice ih i u budućnosti
pretpostavljam čim Željo nije prvi da je regularno :mrgreen:
ne govorim o ovoj sezoni nego o vremenu od dolaska novih ljudi u nsbih

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 08 okt 2013, 14:19

to je već druga stvar i dijelim mišljenje ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 08 okt 2013, 19:39

jug-onostalgicar je napisao/la:pomaka nece biti dok se ne dozvoli kupovina klubova
I što kad bi se dozvolilo? Tko bi kupio jedan nogometni klub u Bosni i Hercegovini?

Kako i zašto bi liga sa privatnim klubovima bila bolja od ovakve lige?
Hayley <3

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 08 okt 2013, 21:09

badblueboylivno je napisao/la:
jug-onostalgicar je napisao/la:pomaka nece biti dok se ne dozvoli kupovina klubova
I što kad bi se dozvolilo? Tko bi kupio jedan nogometni klub u Bosni i Hercegovini?

Kako i zašto bi liga sa privatnim klubovima bila bolja od ovakve lige?
oko zvijezde se vrte neki bogatasi iz azerbejdzana.kruze price da bi trebao uloziti velike pare u nas klub.ako bi se to desilo mislim da bi bio dobar potez za nas grad i nasu ligu..zvijezda bi imala dobru posjetu oko 5000 po utakmici zavrsen stadion borba za evropu.neznam sta bi vise trebalo jednom klubu..kada bi imali takve klubove u ligi mislim da bi liga morala biti kvalitetnija lakse bi bio prodati igraca kada klubovi dobro posluju kada su plate redovne i dobre.
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 okt 2013, 21:44

astra1922 je napisao/la:oko zvijezde se vrte neki bogatasi iz azerbejdzana.kruze price da bi trebao uloziti velike pare u nas klub.ako bi se to desilo mislim da bi bio dobar potez za nas grad i nasu ligu..zvijezda bi imala dobru posjetu oko 5000 po utakmici zavrsen stadion borba za evropu.neznam sta bi vise trebalo jednom klubu..kada bi imali takve klubove u ligi mislim da bi liga morala biti kvalitetnija lakse bi bio prodati igraca kada klubovi dobro posluju kada su plate redovne i dobre.
kad si vec kod toga danas cujem kako je neki bivsi igrac zvijezde predao papire u NS i da mu je zvijzda duzna bruku para preko 50 000 eura, a ja konto vi redovno placate igrace.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 08 okt 2013, 21:58

50 000 eura je zaista previse, Zvijezda nikada nikog nije toliko placala.Mozda jesu nekom ostali duzni,ali 50 000 eura je cista izmisljotina.To bi mogli biti neki od igraca koji su u zadnje vrijeme dobili otkaz u Zvijezdi, pa sada okusavaju preko NS BiH dobiti bilo kakvu odstetu, u sto cisto sumnnjam da ce i ostvariti.
Najskuplji Zvijezdini igraci imali su oko 3000-2500 Km mjesecno i takvih je bilo max 1-2 po sezoni, tako da se ta cifra od 50 000 eura se nikako ne uklapa.Nema sanse da bi Fadil i Nurdo nekome dali tolike pare.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 09 okt 2013, 13:54

Kakvi golovi stokića i muharemovića, svaka čast

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 09 okt 2013, 18:28

pile87 je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:oko zvijezde se vrte neki bogatasi iz azerbejdzana.kruze price da bi trebao uloziti velike pare u nas klub.ako bi se to desilo mislim da bi bio dobar potez za nas grad i nasu ligu..zvijezda bi imala dobru posjetu oko 5000 po utakmici zavrsen stadion borba za evropu.neznam sta bi vise trebalo jednom klubu..kada bi imali takve klubove u ligi mislim da bi liga morala biti kvalitetnija lakse bi bio prodati igraca kada klubovi dobro posluju kada su plate redovne i dobre.
kad si vec kod toga danas cujem kako je neki bivsi igrac zvijezde predao papire u NS i da mu je zvijzda duzna bruku para preko 50 000 eura, a ja konto vi redovno placate igrace.
ma pogresno si cuo to je ristanic i cifra je 5 000 eura :D
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 okt 2013, 22:33

pile87 je napisao/la:
Igrac anoniman,ali eto vrti se ta cifra , tacnije 103 hiljade u marku :mrgreen: ako je vjerovati medijima i Jackson ce isto Celika predati i tuziti isto se prica o cifri od 100 milja ima jos tih par igraca opet se najvise spominje Borac pored Jandrica i njegove 72 hiljade dalje ide,Coric 37.500,Kantar 10.000,Zeljkovic 7.500,Stojnic 3.816 itd itd
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 10 okt 2013, 13:05

Fudbalski stadioni u našoj Državi su postali poprište, huliganizma, nacionalizma, šovinizma, ukratko - primitivizma najniže vrste. Skoro da se ni jedan Klub ne može amnestirati naprijed navedenog. Stvar je mnogo kompleksnija nego što mislimo i tome bi se trebala posvetiti posebna pažnja u kojoj bi odgovor/e trebali tražiti od sociologa, psihologa, policije, klupskih čelnika, vođa navijačkih skupina i slično. Ovaj problem ne može riješiti pojedinac ili sam klub. Sve strukture društva bi se trebale uključiti, da bi se "problem" iskorijenio ili bar ublažio.

Od okončanja rata na ovoamo bilo je bezbroj primjera, a moje mišljenje da u tome prednjače, namjerno ću reći Klubovi, - Borac, Sarajevo, Zrinjski, Željo, Široki, Čelik...

Borac:
- Isticanje transparenta na utakmici sa Željom "Nož, žica, Srebrenica"
- Udaranje igrača M. Sadovića (Sarajevo)
- Napad na igrače Slavije
- Napad na navijače Želje blokovima, ciglama i slično
- Razbijena glava pomoćnom sudiji protiv Želje
- Prečesto - nepristojno navijanje na nacional-šovinističkoj osnovi i veličanje optuženih, a i osuđenih za ratne zločine u posljednjem ratu
- Nema potrebe da dalje nabrajam

Sarajevo:
- Česti ekscesi na gostovanjima (Široki)
- Demoliranje stadiona i napad na sopstvene igrače i službene osobe koje su obezbjeđivale utakmicu (protiv Širokog na Koševu)
- Ciglom pogođen Bulend Biščević u glavu na Grbavici sa istočne tribine (čovjeku jezik vadili da ne umre)
- Prečesta upotreba pirotehnike koja nerjetko završava na terenu i atletskoj stazi
- Posljednje utrčavanje na teren protiv Borca i prekidanje utakmice

Zrinjski:
- Napad na igrače Veleža, a pomoć su dobili i od igrača svoga tima (M. Pehar)
- Protiv Želje u Kupu pogođen pomoćni sudija tvrdim predmetom, a i dva igrača Želje prilikom izvođenja auta. Utakmica prekinuta pa nastavljena za dva sata
- Fašističko navijanje (pokliči Musoliniju)

Željo:
- Utrčavanje pola prepunog juga na Koševu protiv Sarajeva i prekid utakmice od 15 minuta
- Paljenje zastava drugih država na Grbavici i to u dva navrata uz nacionalističko navijanje
- Momak se otrgne od dvojice drotova koji ga privode i udara golmana Slavije
- Bacanje ručne bombe u Zenici
- Tuča protiv navijača Hajduka u i ispred stadiona
- Prekomjerna upotreba pirotehnike
- Utrčavanje kretena na teren dok traje utakmica

Široki:
- Nacionalističko navijanje
- Isticanje nacističke zastave na utakmici protiv Sarajeva
- Ubistvo Vedrana Puljića
- Udaranje pomoćnog sudije, nogom u stražnjicu na Kup utakmici protiv Želje
- Amar Osim pogođen tvrdim predmetom dok daje intervju na istoj utakmici

Čelik:
- Ubistvo Anera Kasapovića
- Udaranje Srđana Stanića, od strane jednog navijača Čelika, dok je na koljenima i proslavljao gol u Kupu protiv Čelika
- Isticanje transparenta i skandiranje na Grbavici - Zenica je srce Srbije ...

Naveo sam samo primjere kojih sam se sjetio, a toga je bilo mnogo, mnogo više. Ovakvih ili sličnih primjera ima mnogo i sigurno i kod drugih klubova.

Što je previše - previše je.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 okt 2013, 14:01

zanimljivo da je nacionalisticko navijanje samo u Širokom prema tebi :roll:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 10 okt 2013, 14:14

avlami97 je napisao/la:Fudbalski stadioni u našoj Državi su postali poprište, huliganizma, nacionalizma, šovinizma, ukratko - primitivizma najniže vrste. Skoro da se ni jedan Klub ne može amnestirati naprijed navedenog. Stvar je mnogo kompleksnija nego što mislimo i tome bi se trebala posvetiti posebna pažnja u kojoj bi odgovor/e trebali tražiti od sociologa, psihologa, policije, klupskih čelnika, vođa navijačkih skupina i slično. Ovaj problem ne može riješiti pojedinac ili sam klub. Sve strukture društva bi se trebale uključiti, da bi se "problem" iskorijenio ili bar ublažio.

Od okončanja rata na ovoamo bilo je bezbroj primjera, a moje mišljenje da u tome prednjače, namjerno ću reći Klubovi, - Borac, Sarajevo, Zrinjski, Željo, Široki, Čelik...

Čelik:
- Ubistvo Anera Kasapovića
- Udaranje Srđana Stanića, od strane jednog navijača Čelika, dok je na koljenima i proslavljao gol u Kupu protiv Čelika
- Isticanje transparenta i skandiranje na Grbavici - Zenica je srce Srbije ...

Naveo sam samo primjere kojih sam se sjetio, a toga je bilo mnogo, mnogo više. Ovakvih ili sličnih primjera ima mnogo i sigurno i kod drugih klubova.

Što je previše - previše je.
Čelik i Robijasi nemaju veze sa smrti Anera. To sto je bilo izmedju Manijaka i zenicke policije je druga stvar.
Pirotehnike je vec dvije godine rijetkost, ako ne vjerujes provjeri koliko je kazni Čelik dobio u ove dvije godine na ime toga.
Kojeg transparenta? I ko je skandirao Zenica je srce Srbije.
Dosta neistine si iznio u svom postu a ja sam samo izdvojio ono sto se tice mog kluba i moje navijacke skupine. Kad nekog za nesto optuzujes argumentuj to.
Zadnja izmjena: vivaILchelik, dana/u 10 okt 2013, 14:15, ukupno mijenjano 1 put.
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, feniksptica, kontra, VivaLaLiberta, VolimBiH96 i 39 gostiju.