Nisi dobro vidio, spomenuo je @alan...NeshaFCB je napisao/la: Vidim niko nije spomenuo, za vikend Nikola Žigić strijelac za Birmingem u porazu.
Fudbalska reprezentacija Srbije
Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger
Re: Fudbalska reprezentacija Srbije
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Ovaj Mihajlovic je neunistiv!
Lik ima 2 desna beka (Basta i Rukavina) + Ivanovica koji odlicno igra i na poziciji stopera, Tomovica koji je standardan u Fiorentini + sto nije zvao Bisevca iz Lyona i Pejcinovica iz Nice koji je jedan od najbolje ocijenjenih igraca Ligue 1...
Njegov debilizam prevazilazi sve granice! Njemu nedostaje igraca na pozicijama gdje smo u Evropi medju najjaciim i najvecim izborom i sirinom...Mihajlović oteo Nastasića "mladima"!
Selektor Siniša Mihajlović još jednom je dokazao da je pogubio kompas, pošto je vratio Matiju Nastasića iz tabora naše mlade reprezentacije sa Kipra.
Mihajlović je još ranije napravio dogovor sa selektorom mlade fudbalske reprezentacije Radovanom Ćurčićem o tome kako će Lazara Markovića, Filipa Đuričića, Aleksandra Mitrovića i Matiju Nastasića "pozajmiti" našoj U-21 selekciji koja igra jako bitne susrete sa Kiprom i Irskom.
To je i potvrđeno na spisku reprezentativaca koji je Mihajlović objavio u nedelju, da bi već u sredu uveče "promenio ploču" i tražio da se Nastasić, koji je već otputovao sa ostatkom mlade reprezentacije na Kipar, hitno vrati u Beograd.
Mihajlović je odlučio da Nastasića vrati sa Kipra zbog "nedostatka defanzivaca", iako se na spisku pod stavkom "odbrana" nalaze Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Nikola Maksimović, Aleksandar Kolarov, Nenad Tomović, Aleksandar Ignjovski i Branislav Trajković.
Naravno, nema Nevena Subotića koga je Mihajlović svojim "sjajnim" vođenjem reprezentacije oterao iz redova "orlova", ali zato su tu Maksimović, Tomović, Ignjovski i Trajković u koje Siniša izgleda ne veruje. Ipak, ostaje onda nejasno zašto ih je uopšte i zvao u tim kada ne želi da ih iskoristi u dve potpuno nebitne utakmice protiv Japana i Makedonije.
Najviše od svega čudi, zabrinjava, pa i ljuti činjenica da se Mihajlović stavio ispred dva jako bitna susreta naše mlade reprezentacije, dok njegova "grupa građana" igra dve nebitne utakmice za koje Nastasić svakako nije neophodan.
Svega smo se kod Mihajlovića nagledali, a ovaj skandal sa Nastasićem samo je još jedan dokaz da je još uvek aktuelni selektor zreo za otkaz.
Lik ima 2 desna beka (Basta i Rukavina) + Ivanovica koji odlicno igra i na poziciji stopera, Tomovica koji je standardan u Fiorentini + sto nije zvao Bisevca iz Lyona i Pejcinovica iz Nice koji je jedan od najbolje ocijenjenih igraca Ligue 1...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Stankovic protiv Japana igra oprostajnu utakmicu!
Svaka mu cast! Veliki igrac i rekorder po broju nastupa za nacionalni tim! Danas vs Japana ce mu biti 103. utakmica u dresu reprezentacije!
Jedini igrac u istoriji fudbala koji je za 3 razlicite reprezentacije (SRJ, SICG i Srbiju) nastupao na SP !!!
Srbija protiv Japana u sastavu:
.......................Đorđević.......................
..........Tošić........Tadić........Basta...........
................Matić.....Stanković..................
..Tomović...Nastasić...Ivanović...Rukavina...
.......................Stojković........................
Svaka mu cast! Veliki igrac i rekorder po broju nastupa za nacionalni tim! Danas vs Japana ce mu biti 103. utakmica u dresu reprezentacije!
Jedini igrac u istoriji fudbala koji je za 3 razlicite reprezentacije (SRJ, SICG i Srbiju) nastupao na SP !!!
Srbija protiv Japana u sastavu:
.......................Đorđević.......................
..........Tošić........Tadić........Basta...........
................Matić.....Stanković..................
..Tomović...Nastasić...Ivanović...Rukavina...
.......................Stojković........................
Dusan (Basta) do Dusana (Tadica) za 1-0... 
Jojic 2-0 
Japanci veoma dobri, organizovani i u najjacem sastavu! Imaju par odlicnih pojedinaca - Nagatomo, Kagawa, Honda...
Nasi nelosi, iako smo igrali bez par standardnih igraca!
Tole odlazi, Miha odlazi!
Japanci veoma dobri, organizovani i u najjacem sastavu! Imaju par odlicnih pojedinaca - Nagatomo, Kagawa, Honda...
Nasi nelosi, iako smo igrali bez par standardnih igraca!
Tole odlazi, Miha odlazi!
E moj Mihajlovicu, sad ti nasao dobitnu kombinaciju...
Da smo ovako igrali od pocetka kvalifikacija, imali bi minimalno baraz u dzepu! Ovako smo ispali, mogu slobodno reci, ako ne i najveci gubitnici kvalifikacija! Hrvatska nikad gora i za razliku od nas ni u jednom mecu nije briljirala!
Veceras su manje vise svi bili odlicni, a posebno bih izdvojio Matica, Bastu i Tadica.
Da smo ovako igrali od pocetka kvalifikacija, imali bi minimalno baraz u dzepu! Ovako smo ispali, mogu slobodno reci, ako ne i najveci gubitnici kvalifikacija! Hrvatska nikad gora i za razliku od nas ni u jednom mecu nije briljirala!
Veceras su manje vise svi bili odlicni, a posebno bih izdvojio Matica, Bastu i Tadica.
E moj @marconato...zar zaista mislis da je Mihajlovic "pronasao" igru
8 utakmica je odigrao protiv top20 timova na svetu i izgubio 7, a jednu remizirao. Istresao je muda na "sirotinji", a to nije nikakav reper za nesto vise.
Istina, Hrvati su se nudili kroz cele kvalifikacije, nikad gore nisu igrali, ali su opet u barazu. Nasi porazi od MKD i CRO su bili toliko glupi i jedini krivac je pomenuti rumeni seljacic. Ali, prepametni Srbi izgleda da zele da nareceni ostane. Ajmo Jovo nanovo...
8 utakmica je odigrao protiv top20 timova na svetu i izgubio 7, a jednu remizirao. Istresao je muda na "sirotinji", a to nije nikakav reper za nesto vise.
Istina, Hrvati su se nudili kroz cele kvalifikacije, nikad gore nisu igrali, ali su opet u barazu. Nasi porazi od MKD i CRO su bili toliko glupi i jedini krivac je pomenuti rumeni seljacic. Ali, prepametni Srbi izgleda da zele da nareceni ostane. Ajmo Jovo nanovo...
Ma mislio sam ironicno!
Jbt, ovo je priblizna postava koju bi 90 % ljubitelja sporta u Srbiji na startu kvalifikacija potpisalo...
Ruku na srce, mi ne izgledamo uopste toliko lose sto se same igre tice, ALI ko ce meni garantovati da Mihajlovic sutra nece opet u kljucnom mecu kvalifikacija (kao onom u Zagrebu) ladno (osim odbrane) izvesti trecu postavu sa sve Scepovicem, Stevanovicem i Radovanovicem??!
Ko ce mi garantovati da i dalje nece izvoditi ludorije sa Ivanovicem na klupi u Makedoniji, sa pjevanjem himne, brojevima na dresu itd??!
Pa i slijepac vidi da Matic i Tadic moraju igrati u prvoj! Basta je veceras odigrao tek drugu utakmicu u kvalifikacijama....
Znas cega se ja vise plasim?! Plasim se nekog novog Mihajlovica, koji ce reci, ok, ja hocu "provjerene snage" i koji ce vratiti Jovanovica, Krasica, Zigica...a ove klince, koji tek treba da igraju, staviti u drugi plan...
Jbt, ovo je priblizna postava koju bi 90 % ljubitelja sporta u Srbiji na startu kvalifikacija potpisalo...
Ruku na srce, mi ne izgledamo uopste toliko lose sto se same igre tice, ALI ko ce meni garantovati da Mihajlovic sutra nece opet u kljucnom mecu kvalifikacija (kao onom u Zagrebu) ladno (osim odbrane) izvesti trecu postavu sa sve Scepovicem, Stevanovicem i Radovanovicem??!
Ko ce mi garantovati da i dalje nece izvoditi ludorije sa Ivanovicem na klupi u Makedoniji, sa pjevanjem himne, brojevima na dresu itd??!
Pa i slijepac vidi da Matic i Tadic moraju igrati u prvoj! Basta je veceras odigrao tek drugu utakmicu u kvalifikacijama....
Znas cega se ja vise plasim?! Plasim se nekog novog Mihajlovica, koji ce reci, ok, ja hocu "provjerene snage" i koji ce vratiti Jovanovica, Krasica, Zigica...a ove klince, koji tek treba da igraju, staviti u drugi plan...
Problemi su mnogo dublji od Sinisinog ludila.marconato je napisao/la:Ma mislio sam ironicno!![]()
Jbt, ovo je priblizna postava koju bi 90 % ljubitelja sporta u Srbiji na startu kvalifikacija potpisalo...![]()
Pa i slijepac vidi da Matic i Tadic moraju igrati u prvoj! Basta je veceras odigrao tek drugu utakmicu u kvalifikacijama....![]()
Gledaj novinare slepce, koji na sva usta trube kako igramo sve bolje i bolje i kako je Slinisha nasao dobitnu kombinaciju. Ko bi rekao da su Matic (koji vredi 30 miliona evra), Basta (jedan od najboljih desnih spoljnih u Serie A) i Dusan Tadic (najbolji asistent u Eredivisie u poslednjoj sezoni) dobitna kombinacija pored 1 Radovanovica, Scepakadabre ili pogubljenog Stevanovica koji greju klupe u klubovima koji se bore za opstanak u Serie A ili na vezu odlaze u Olympiakos ? Vizionarski potez je staviti njih u tim da predvode igru reprezentacije. Ali, hajde da hvalimo Slinisu i tu "vizionarsku moc" njegovu, jerbo nam je neko platio pice u Maderi i dao 50 CHF za burek i jogurt.
Na cinjenicu da 1 Raca Petrovic ima skoro 40 nastupa u reprezentaciji, a da 1 Dusan Basta jos nema ni 15 - niko se ne obazire. Na cinjenicu da je uradjena "smena generacija", a taj isti Basta ostao u repki, dok su njegovi vrsnjaci Jankovic i Krasic po svemu sudeci zavrsili karijeru u istoj - niko ni red da napise.
Citam "Miha nasao sistem igre"
Ipak treba uzeti i cinjenicu da neki igraci iz ovog ciklusa nisu bas tako mladi - Ivanovic, Kolarov, Stojkovic, Basta, Bisevac su sve igraci sa 30 godina ili na ivici da postanu tridesetogodisnjaci, Lajic i Subotic su izgleda izgubljeni za istu, iza nas su 2 izgubljena i protracena ciklusa, mafioze su i dalje tu i imaju politicku zastitu...Nimalo nije ovo materijal za svetlu buducnost. Pogotovo ne sa Mihajlovicem na klupi.
Slazem se sa ogromnom vecinom napisanog, ali moram da se osvrnem na ovaj dio:
Ono sto je zanimljivo, Mihajlovic je svoj sistem ponistio i urusio forisranjem indijanaca u kljucnim mecevima! Paradoks je da smo mi igrali sa jacim postavama u ovim slabijim i prijateljsim utakmciama, nego sto je to slucaj sa najjacim protivnicima!
Recimo, Belgiju smo na Marakani sabili u njihvih 16 m. u prvih pola sata, ali u cemu je fazon?! Igrali smo prakticki bez napadaca (Mihajlovic forsirao Đuricica u napadu), sa 2 smijesna zadnja vezna za takav nivo - Ignjovski i Micko + Subotic na klupi. Ne sumnjam da bi to sve drugacije izgledalo da je igrao Matic i jos neko iskusniji s njim tipa Fejsa ili cak i taj Raca kojeg pominjes...
U Belgiji uopste nismo bili toliko inferiorni, iako su, ruku na srce, oni imali jos par ozbiljnih situacija, ali imali smo i mi - Markovic puca u golmana sa 4 metra...+ oni daju gol posle cistog faula nad Ivanovicem.
Sto se Hrvatske tice, to je tek posebna prica! U anale ce uci njegova postava u Zagrebu, a vec sledeci mec mijenja 5-6 igraca iz pocetne u Zagrebu i stavlja izmedju ostalih Bastu, Tadica, Fejsu, Milivojevica i mi dobijamo lagano Skotsku, istu skotsku koja je 2 puta u ovim kvalifikacijama doblla Hrvate!
U Beogradu Hrvati igrali bunkericu i realno nismo imali ni srece, jer smo im vec u prvom trebali uvaliti 2-3 komada, sto ne sumnjam da bi bio slucaj da su od pocetka igrali Tadic i Sulejmani!
Najmanje od svih smo imali problema sa Welsanima koju su dobrano namucili i Belgijance i Hrvate, cak su ovima prvim sinoc uzeli bod, a da ne pricam kako su se Hrvati tamo provukli kroz iglene usi...
Ne mozes reci da je Japan indisponiran, jer oni se spremaju za SP, za razliku od nas! Logicnije je da mi budemo indisponirani, jer nemamo skoro nikakav motiv...
Protiv Kolumbije smo igrali potpuno ravnopravan mec! Jeste, oni su igrali bez Falcaoa, ali smo igrali i mi bez Kolarova, Nastasica, Matica, Tadica (u prvoj postavi)...
Da zakljucim, sa onakvom igrom od sinoc, mi bi recimo ladno dobili Slovence onda kada je Vidic promasio penal, da ne pricam za Estonce koji su nam otkinuli 5 bodova...
Tada smo bili zivi ocaj, igra nam je bila na "ho ruk" sistem, tako da ne mozes reci da Mihajlovic nije unapredio igru!
Cak stavise, ubijedjen sam da ona ekipa od sinoc + Sulejmani, Đuricic, Markovic, MItrovic...ne bi bila inferiorna ni protiv jedne reprezentacije da sada recimo igramo baraz za SP...
Pazi, mi smo sa boldovanim reprezentacijama igrali na pocetku Mihajlovicevog mandata, tako da ti mecevi ne mogu biti neki reper za ocjenu sistema kojeg pominjes!Citam "Miha nasao sistem igre"Koji to
Ne znam koji je to sistem igre nadjen, kad izgubis 2x protiv Belgije, te protiv Hrvatske, Spanije, Svedske, Kolumbije i Francuske sa ukupnom gol razlikom 15:2, a nabusis Vels, Makedoniju,Skotsku, Kipar, demotivisane Japanace...Meni to deluje da mi protiv ozbiljnijih ekipa nemamo sta da trazimo, a "boraniju" kad nam legne umemo da zgazimo. E, jbga, na velika takmicenja se ne ide tako, a ako se i ode - prolazi se sa petardama i sestkovicima, jer tu neozbiljnih nema.
Ono sto je zanimljivo, Mihajlovic je svoj sistem ponistio i urusio forisranjem indijanaca u kljucnim mecevima! Paradoks je da smo mi igrali sa jacim postavama u ovim slabijim i prijateljsim utakmciama, nego sto je to slucaj sa najjacim protivnicima!
Recimo, Belgiju smo na Marakani sabili u njihvih 16 m. u prvih pola sata, ali u cemu je fazon?! Igrali smo prakticki bez napadaca (Mihajlovic forsirao Đuricica u napadu), sa 2 smijesna zadnja vezna za takav nivo - Ignjovski i Micko + Subotic na klupi. Ne sumnjam da bi to sve drugacije izgledalo da je igrao Matic i jos neko iskusniji s njim tipa Fejsa ili cak i taj Raca kojeg pominjes...
U Belgiji uopste nismo bili toliko inferiorni, iako su, ruku na srce, oni imali jos par ozbiljnih situacija, ali imali smo i mi - Markovic puca u golmana sa 4 metra...+ oni daju gol posle cistog faula nad Ivanovicem.
Sto se Hrvatske tice, to je tek posebna prica! U anale ce uci njegova postava u Zagrebu, a vec sledeci mec mijenja 5-6 igraca iz pocetne u Zagrebu i stavlja izmedju ostalih Bastu, Tadica, Fejsu, Milivojevica i mi dobijamo lagano Skotsku, istu skotsku koja je 2 puta u ovim kvalifikacijama doblla Hrvate!
U Beogradu Hrvati igrali bunkericu i realno nismo imali ni srece, jer smo im vec u prvom trebali uvaliti 2-3 komada, sto ne sumnjam da bi bio slucaj da su od pocetka igrali Tadic i Sulejmani!
Najmanje od svih smo imali problema sa Welsanima koju su dobrano namucili i Belgijance i Hrvate, cak su ovima prvim sinoc uzeli bod, a da ne pricam kako su se Hrvati tamo provukli kroz iglene usi...
Ne mozes reci da je Japan indisponiran, jer oni se spremaju za SP, za razliku od nas! Logicnije je da mi budemo indisponirani, jer nemamo skoro nikakav motiv...
Protiv Kolumbije smo igrali potpuno ravnopravan mec! Jeste, oni su igrali bez Falcaoa, ali smo igrali i mi bez Kolarova, Nastasica, Matica, Tadica (u prvoj postavi)...
Da zakljucim, sa onakvom igrom od sinoc, mi bi recimo ladno dobili Slovence onda kada je Vidic promasio penal, da ne pricam za Estonce koji su nam otkinuli 5 bodova...
Cak stavise, ubijedjen sam da ona ekipa od sinoc + Sulejmani, Đuricic, Markovic, MItrovic...ne bi bila inferiorna ni protiv jedne reprezentacije da sada recimo igramo baraz za SP...
Pričati šta bi bilo kad bi bilo i nema nekog naročitog smisla, da je bio neko drugi na selektorskom mjestu s ovim čime raspolažemo Brazil bi bio sigurica, ovako... Nakon Njemačke i Južne Afrike propuštamo Mundijal u Brazilu.. 
Nadam se da ćemo uskoro vidjeti leđa Karadžiću i Mihajloviću, što se kaže zaslužili su otići.
Nadam se da ćemo uskoro vidjeti leđa Karadžiću i Mihajloviću, što se kaže zaslužili su otići.
Otkad znam za sebe, mi smo uvek "mogli, al jbga nismo imali srece" i tako vazda...
Nema opravdanja za to sto je tako glupo vodjena repka. Jednostavno nema.
Sinisi je dato da bira koga ce da zove i sa kim ce da igra prijateljske. Mogao je u 3-4 prijateljskih sa losijim protivnicima da izvrsi selekciju i nabije im samopouzdanje. Nije hteo. Odlucio se za Francusku, Spaniju i Svedsku, sve tri jace ekipe od nas i sve tri u pripremama za Euro2012.
Mogao je da igra protiv Belgije u Beogradu na remi. Nije. Izveo je ludo sastavljenu ekipu i poslao ih all out attack. I zasluzeno pofasovao tri komada.
Mogao je da digne ekipu u Makedoniji. Propustio je priliku i jos se izmajmunisao saukobljavajuci se sa Kolarovim i Ivanovicem.
Mogao je da postavi ekipu na remi u Zagrebu, da se zatvori i da igra na kontre. Ali ne, fora je bila zafrkavati se sa novinarima, davati Stimcu 3-4 igraca fore, majmunisati se i jesti g.vna. I onda kad je sve bilo reseno, nakon Maksimira, spojio je pobede protiv Velsa i Makedonije (ciji igraci su bojkotovali savez i bili se u svlacionici juce) i sad kuka kako nismo imali srece.
Odyebi bre majmuncino
@marconato
Japanci su putovali preko pola sveta i mnogi im je bilo stalo da im se igraci ispovredjuju u oranju Karadjordja. I nemoj zayebavati. Razumeo si sta sam mislio i sta sam napisao jako dobro. Mihajlovic je zasluzio da dobije otkaz jos u 2012oj, a po svemu sudeci - nece ga dobiti ni ove, a ni sledece godine. I tako opet talovi, uvodjenja igraca da nabiju broj nastupa za repku, sumnjive selekcije, losa atmosfera, demagogija i populizam...A posle se pitamo sto su to Slovenci, Bosanci, Crnogorci ili ko jos ispred nas na FIFA Coca Cola listi
Pa, kod njih se ipak casnije radi, da se razumemo.
@Nesha
Ne treba se zavaravati. Mi smo morali da pronadjemo ozbiljnog selektora, koji se ne bi qrcio i koji bi postavio taktiku u skladu sa modernim poimanjem fudbala i limitima ove grupe igraca. Jedan Ivan Jovanovic ili Slavoljub Muslin sasvim sigurno ne bi sebi dopustio da mu Belgija igra slobodno na sredini, vec bi istu zatvorio Maticem, Ignjovskim, nekim krilom koje ume da se vraca a ne Tosicem (cini mi se da je on igrao u Beogradu)...Umesto toga, Belgijanci su imali sve sto su hteli - mnogo prostora i protivnika koji ne ume da napada. Sa tim verovatno ne bi dobili Belgiju, ali ne bi bili ni zgazeni. Za direktan odlazak u Brazil je bilo neophodno da dobijemo Belgiju. Baraz je lutrija - Portugal, Francuska, Svedska...svi su jaci i svi bi bili favoriti protiv nas. Ali, makar utisak jedenja tucane cigle ne bi bio prisutan.
Nema opravdanja za to sto je tako glupo vodjena repka. Jednostavno nema.
Sinisi je dato da bira koga ce da zove i sa kim ce da igra prijateljske. Mogao je u 3-4 prijateljskih sa losijim protivnicima da izvrsi selekciju i nabije im samopouzdanje. Nije hteo. Odlucio se za Francusku, Spaniju i Svedsku, sve tri jace ekipe od nas i sve tri u pripremama za Euro2012.
Mogao je da igra protiv Belgije u Beogradu na remi. Nije. Izveo je ludo sastavljenu ekipu i poslao ih all out attack. I zasluzeno pofasovao tri komada.
Mogao je da digne ekipu u Makedoniji. Propustio je priliku i jos se izmajmunisao saukobljavajuci se sa Kolarovim i Ivanovicem.
Mogao je da postavi ekipu na remi u Zagrebu, da se zatvori i da igra na kontre. Ali ne, fora je bila zafrkavati se sa novinarima, davati Stimcu 3-4 igraca fore, majmunisati se i jesti g.vna. I onda kad je sve bilo reseno, nakon Maksimira, spojio je pobede protiv Velsa i Makedonije (ciji igraci su bojkotovali savez i bili se u svlacionici juce) i sad kuka kako nismo imali srece.
Odyebi bre majmuncino
@marconato
Japanci su putovali preko pola sveta i mnogi im je bilo stalo da im se igraci ispovredjuju u oranju Karadjordja. I nemoj zayebavati. Razumeo si sta sam mislio i sta sam napisao jako dobro. Mihajlovic je zasluzio da dobije otkaz jos u 2012oj, a po svemu sudeci - nece ga dobiti ni ove, a ni sledece godine. I tako opet talovi, uvodjenja igraca da nabiju broj nastupa za repku, sumnjive selekcije, losa atmosfera, demagogija i populizam...A posle se pitamo sto su to Slovenci, Bosanci, Crnogorci ili ko jos ispred nas na FIFA Coca Cola listi
@Nesha
Ne treba se zavaravati. Mi smo morali da pronadjemo ozbiljnog selektora, koji se ne bi qrcio i koji bi postavio taktiku u skladu sa modernim poimanjem fudbala i limitima ove grupe igraca. Jedan Ivan Jovanovic ili Slavoljub Muslin sasvim sigurno ne bi sebi dopustio da mu Belgija igra slobodno na sredini, vec bi istu zatvorio Maticem, Ignjovskim, nekim krilom koje ume da se vraca a ne Tosicem (cini mi se da je on igrao u Beogradu)...Umesto toga, Belgijanci su imali sve sto su hteli - mnogo prostora i protivnika koji ne ume da napada. Sa tim verovatno ne bi dobili Belgiju, ali ne bi bili ni zgazeni. Za direktan odlazak u Brazil je bilo neophodno da dobijemo Belgiju. Baraz je lutrija - Portugal, Francuska, Svedska...svi su jaci i svi bi bili favoriti protiv nas. Ali, makar utisak jedenja tucane cigle ne bi bio prisutan.
Ma rekao sam da se slazem! On je nesumnjivo najveci krivac, kao i Tole koji ga je doveo i sledstveno tome treba i da snose posledice!
Da je Srbija normalna drzava kao sto nije, to bi se desilo vec na pola kvalifikacija kada smo izgubuli svaku sansu, a ne DANAS CU, SUTRA CU...
ZALOSNO JE, TRAGEDIJA je da ovakva ekipa izgubi svaku sansu i za baraz posle samo par odigranih utakmica

Da je Srbija normalna drzava kao sto nije, to bi se desilo vec na pola kvalifikacija kada smo izgubuli svaku sansu, a ne DANAS CU, SUTRA CU...
ZALOSNO JE, TRAGEDIJA je da ovakva ekipa izgubi svaku sansu i za baraz posle samo par odigranih utakmica
Pravi trener bi od ovog igračkog kadra Srbije napravio fudbalsku velesilu! Spoj mladosti i iskustva je uvijek bila najbolja kombinacija, a Srbija ima sve preduslove za istu.
Matić igra u životnoj formi, Subotić je igrač svjetske klase, Ljajić, Kuzmanović... ova lista postaje preduga. Igra li Boško Janković? Šta se dešava sa Lanetom? Prešao je tridesetu, ali bi trebao da je bolji od ovog Šćepovića? Nenad Tomović je strašan defanzivac, kod Mihe je na klupi?
Naredne kvalifikacije bi trebale biti najlakše u istoriji, ali Srbija sa ovim selektorom bi mogla ponovo propustiti šansu.
Matić igra u životnoj formi, Subotić je igrač svjetske klase, Ljajić, Kuzmanović... ova lista postaje preduga. Igra li Boško Janković? Šta se dešava sa Lanetom? Prešao je tridesetu, ali bi trebao da je bolji od ovog Šćepovića? Nenad Tomović je strašan defanzivac, kod Mihe je na klupi?
Naredne kvalifikacije bi trebale biti najlakše u istoriji, ali Srbija sa ovim selektorom bi mogla ponovo propustiti šansu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Boško Janković ne igra, nije ga zvao ni jednu utakmicu u kvalifikacijama! Takodje ni Lane Jovanović, koji realno i nema mjesta, jer nije cisti spic, a na njegovoj poziciji - krilnog napadaca trenutno imamo dosta boljih igraca... 
Tomovic jeste solidan i igra konstantno u Fiorentini, ali ako pricamo o prvih 11, onda ni on objektivno nema mjesta pored Kolarova-Nastasića-Subotića-Ivanovića.
Dobar je da uskoci ako neko izostaje, jer je polivalentan pa moze odigrati skoro sve poziciji korektno u defanzivi....
Ne bih se bas slozio sa konstatacijom da cemo imati najlaske kvalifikacije, jer cemo vjerovatno biti u 3. potu, pa nam se moze desiti da dobijemo recimo Spaniju iz prvog i Belgiju iz drugog pota...
P.S. Evo odlicno se pripremamo i dizemo u formi pred SP, skocili smo za 15 mjesta i sada smo 28. na fifa coca cola rang listi...
Tomovic jeste solidan i igra konstantno u Fiorentini, ali ako pricamo o prvih 11, onda ni on objektivno nema mjesta pored Kolarova-Nastasića-Subotića-Ivanovića.
Dobar je da uskoci ako neko izostaje, jer je polivalentan pa moze odigrati skoro sve poziciji korektno u defanzivi....
Ne bih se bas slozio sa konstatacijom da cemo imati najlaske kvalifikacije, jer cemo vjerovatno biti u 3. potu, pa nam se moze desiti da dobijemo recimo Spaniju iz prvog i Belgiju iz drugog pota...
P.S. Evo odlicno se pripremamo i dizemo u formi pred SP, skocili smo za 15 mjesta i sada smo 28. na fifa coca cola rang listi...
Jest da je Mihajlović ubleha i da veze nema ali i Srbija ima manjka kvaliteta tu prije svega mislim na napad a i na vezni red.
Ali bez obzira na sve morali su iskoristiti slabu Hrvatsku i domoći se baraža jer ipak je Belgija daleko najbolja u grupi.
Ali bez obzira na sve morali su iskoristiti slabu Hrvatsku i domoći se baraža jer ipak je Belgija daleko najbolja u grupi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Srbija nema nista manje kvaliteta u veznom redu od recimo BiH, koja je jaca za Pjanića, ali isto tako je Srbija u prednosti sto se tice zadnjih veznih i krilnih pozicija...Saurman je napisao/la:Jest da je Mihajlović ubleha i da veze nema ali i Srbija ima manjka kvaliteta tu prije svega mislim na napad a i na vezni red.
U napadu svakako da nemamo centarfore poput Džeke i Ibiševića, ali imamo sasvim solidnog Đorđevića koji je trenutno drugi strijelac francuske lige, odmah iza Falcaoa i "malog" Mitrovića koji je bio najbolji igrac U19 EP-a!
Fazon je sto oni vecinu utakmica nisu ni igrali, nego je Miha forsirao Šćepakadabru, koji je inace bio 3-ci spic Partizana...
Morali smo mi mnogo šta, ajmo prije svega reći MORALI SMO IGRATI FUDBAL!Nažalost mi od 98e ne igramo fudbal. To je ono što najviše boli, ponekada se desi neka utakmica gdje stvarno izgledamo moćno i jako (što bi trebala biti svakodnevica) ali suštinski naši treneri se još uvijek školuju po sistemu iz 80ih, kada se igralo 60% fizički slabije i sporije. To je po meni ključan detalj. Zašto se nijedan, ali nijedan naš selektor nije ugledao recimo na holandski stil 4-3-3? Nemoguće da svaki trener naš ne poštuje taj holandski metod? Pa nije jer, većina njih koja prođe tu trenersku školu, ako je uopšte i prođe u toj i takvoj uči kako je papanski italijansko-brazilski stil sa srpskim mentalitetom najpogodniji. Stoga iako ne opravdavam Mihajlovića, štaviše, cjelokupan SISTEM treba mijenjati.MaGiCa je napisao/la: @Nesha
Ne moraš se slagati sa mnom, ali stojim iza ovog rečenog.
Sad se postavlja i pitanje novog selektora i opet standardno valjda za nas Srbe idu brojna nagađanja, brojanje krvnih grobarskih ili delijskih zrnaca, uplitanje političkih struktura, jer zaboga sjetimo se da je ključan čovjek KSS jedan Đilas, ajmo udariti kontru itd,itd... i naravno ispašta opet fudbal. Nebi me čudilo da i ona priča o odlasku Tomislava & Siniše bude samo šega iz prošlosti...
Imamo kvalitet, imamo ogroman potencijal i imamo nikad više izvora i nikad više igrača u stranim ligama koji manje više igraju konstantno i dobro. Treba nam radikalna reorganizacija Saveza, struke i naravno tim stručnjaka, nek budu i stranci da napustimo više teoriju i učenje iz knjiga posvećenih jugoslovenskom fudbalu iz 75te.
Kako sada stvari stoje, u Novembru igramo 2 prijateljske i to sa Poljskom i BRAZILOM...
Bice veselo
Bice veselo
Srbija uopće nije tako slaba kakvom je ovaj diletant predstavlja. Da se razumijemo na startu, ne pratim mnogo aktuelnosti oko Orlova, ali mislim da sam dovoljno upućen da prozborim koju. Nažalost, ovaj kvalifikacioni ciklus je za vas završen, ali sljedeći bi se, uz izbjegvanje neke "grupe smrti", mogli prošetati do EP, gdje idu i drugoplasirane ekipe direktno.
Golman ne ulijeva toliko samopouzdanja, a ni zamjene nisu bogzna kakve. Tako da, osuđeni ste na Stojkovića.
Odbrana ima kvalitet, čak i bez Vidića. Subotić i Nastasić su WC igrači, posebno Neven, a po bokovima sasvim solidno ordiniraju Kolarovi i Ivanović. Nemaš šta više poželjeti kada uzmeš u obzir da im i Ignjovski kao zadnji vezni (valjda vam tu igra
) može i te kako biti od pomoći.
Vezni red je jak po krilima, ali imam osjećaj da fali kreacije, nema mnogo lopti za napadače (ruku na srce, nema ni napadača...). Uglavnom, ova sredina + Ljaljić može obaviti lavovski posao. Naravno, bez igrača koji su zalutali u reprezentaciju (ima takvih, da ne nabrajam).
Napad je već problem, jer ja tu ne vidim klasičnog špica koji će zabiti i kada tim igra loše. To se djelimično može nadomjestiti lažnom devetkom, brzim ulascima s bokova itd. no sigurno da bi bilo bolje nabaviti jednog golgetera.
Kako god, prvo se mora počistiti FSRS, a onda i uručiti otkaz Siniši. Jer, i BiH nije mogla mnogo s najjačom generacijom Bolića, Salihamidžića, Barbareza i ostalih sve dok se nije N/FSBiH razgradio do temelja.
Golman ne ulijeva toliko samopouzdanja, a ni zamjene nisu bogzna kakve. Tako da, osuđeni ste na Stojkovića.
Odbrana ima kvalitet, čak i bez Vidića. Subotić i Nastasić su WC igrači, posebno Neven, a po bokovima sasvim solidno ordiniraju Kolarovi i Ivanović. Nemaš šta više poželjeti kada uzmeš u obzir da im i Ignjovski kao zadnji vezni (valjda vam tu igra
Vezni red je jak po krilima, ali imam osjećaj da fali kreacije, nema mnogo lopti za napadače (ruku na srce, nema ni napadača...). Uglavnom, ova sredina + Ljaljić može obaviti lavovski posao. Naravno, bez igrača koji su zalutali u reprezentaciju (ima takvih, da ne nabrajam).
Napad je već problem, jer ja tu ne vidim klasičnog špica koji će zabiti i kada tim igra loše. To se djelimično može nadomjestiti lažnom devetkom, brzim ulascima s bokova itd. no sigurno da bi bilo bolje nabaviti jednog golgetera.
Kako god, prvo se mora počistiti FSRS, a onda i uručiti otkaz Siniši. Jer, i BiH nije mogla mnogo s najjačom generacijom Bolića, Salihamidžića, Barbareza i ostalih sve dok se nije N/FSBiH razgradio do temelja.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.