U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: U-21,U-19,U-17
Kakvih likova ima majko moja mila.
Svi smo svjesni toga da su kvalifikacije otišle dovraga nakon poraza od Mađarske i izostanka nekih od najbitnijih igrača ove generacije. Ajmo sada zbiti redove, i nadati se da će ova mlada selekcija uspjeti da iznjedri koji produkt dovoljno dobar da bi mogao konkurisati za A selekciju.
Svi smo svjesni toga da su kvalifikacije otišle dovraga nakon poraza od Mađarske i izostanka nekih od najbitnijih igrača ove generacije. Ajmo sada zbiti redove, i nadati se da će ova mlada selekcija uspjeti da iznjedri koji produkt dovoljno dobar da bi mogao konkurisati za A selekciju.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
rezultati nisu važni-> produkti su najvazniji..zizu1991 je napisao/la:Kakvih likova ima majko moja mila.
**** rezultate u nizim selekcijama ako u A nemoze ni jedan igrac uci
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Produkt povlači rezultate. Svakako da ne možeš sa par produkta stvoriti rezultat, ali jedno drugo uslovljava, i jedno bez drugog ne može, jako teško.
ovog tankovica treba sto prije zvati 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
I to u U-21 repku odmah.Ionako nemamo vise sta da izgubimo,a barem mozemo dobiti perspektivnog i mladog napadaca.Bolje dati sansu i njemu nego gledati velemajstorije Amera BekicaLenBias je napisao/la:ovog tankovica treba sto prije zvati
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- tuzlak1987
- Kontakt:
Bolje mu je da igra tamo u u-21 nego kod nas, kod nas u-21 dodje za domace igrace da se prodaju u neku slabu ligu i to je to. djaba ce propadat..u svedskoj rep moze cak nesto i naucit pa onda neka uci od Pjanica i Dzeke za par godina 
Ako tada ne bi bio isto slucaj kao s Harisom Seferovicemtuzlak1987 je napisao/la:Bolje mu je da igra tamo u u-21 nego kod nas, kod nas u-21 dodje za domace igrace da se prodaju u neku slabu ligu i to je to. djaba ce propadat..u svedskoj rep moze cak nesto i naucit pa onda neka uci od Pjanica i Dzeke za par godina
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
a majko draga, pa šta je sad Beka kriv??? ne valja zato što je pogriješio i šutirao desnom nogom umjesto lijevom .. uostalom, prvi je strijelac PL, tako daAdi_Zepce je napisao/la:I to u U-21 repku odmah.Ionako nemamo vise sta da izgubimo,a barem mozemo dobiti perspektivnog i mladog napadaca.Bolje dati sansu i njemu nego gledati velemajstorije Amera BekicaLenBias je napisao/la:ovog tankovica treba sto prije zvati
P.S. Maletić se meni najviše dopada, previše podsjeća na Džeku stilom igre
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma Seferovic prvo sto je kukavica i sto je izbjegavao. Prvo to, on nije pruzio pravi stav i kada su ga zvali da dodje, a drugo potpisivao neke ugovore o sponzorstvima i to pa na kraju ispalo da je Swiss u njega ulozila velike pare. Kako su mogli Hajrovici, a on ne. Znaci sve je do njega, u prijevodu paksu je lik i etAdi_Zepce je napisao/la:Ako tada ne bi bio isto slucaj kao s Harisom Seferovicemtuzlak1987 je napisao/la:Bolje mu je da igra tamo u u-21 nego kod nas, kod nas u-21 dodje za domace igrace da se prodaju u neku slabu ligu i to je to. djaba ce propadat..u svedskoj rep moze cak nesto i naucit pa onda neka uci od Pjanica i Dzeke za par godina
Sa ovim je druga stvar jer daje naznake da hoce, a stranu na to sto nam je citava reprezentacija dijaspora. Svako ko zeli da zaigra zaigrat ce. A u nasoj mladoj rep se moze samo propast, ko sve nije igrao u njoj iz PL.
pa mi smo još i dobro prošli
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
RiverPlate
- Kontakt:
Momak je na najjednostavniji nacin obezbjedio poziv u U21 a mozda i prvi tim. Uvalio 3 komada prvim konkurentimaBatko je napisao/la:Mozda ga zato ne zovu? Da malo pocne kalkulirati u medijima odma bi se mi digli...Virtu4l je napisao/la:Ovog Tankovića bi bilo šteta izgubiti. Dečko je opsjednut Bosnom, naš je od glave do pete.
- Principatus
- Kontakt:
Ma Tankovicu svaka cast, bas mi je drago za njega. Mislim da nema boljeg nacina od Hattricka, da poneki ostanu budni ili bolje reci, da se probude.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ovim putem bih htio samo da pohvalim obranu. Mada ni ona nije kriva toliko, vidim kod jedne prilike, ili je bio gol, zadnji vezni dodaje loptu u noge jednom od Šveđana, na 20 m od gola.
Ma ne.nije to igrac sa brojem 4 Corluka,inace igrac Sirokog,pulen gosp Tonija!!zadnja linija je iz ......,sve Tonijeve stele ,osim Gojkovica!!!!sreca pa ima ovaj komadic videa!!!!
a nismo bili blizu da ih iznenadimoimperator10 je napisao/la:Bevab sto je dao najjacu izjavu u historiji bh. sporta poslije poraza 4:1 od Madjarske hahahfanatic je napisao/la:Dobro smo prosli..![]()
Nego sta mislite kol'ko ce spanci nabit' one u21 antitalente(cast izuzetcima Prcicu i donekle Grahovcu)..ja predvidjam nekih 6:0, a eno onaj sto igra u 2 hrvatskoj ligi planira da ih iznenadimo(Bevab)![]()
![]()
Sve oci bacit' u omladinske selekcije njemacke,svicarske,svedske, austrije..jer kao i dosad, od ovih nasih nema hajra..
"Moglo je vrlo lako biti 3:0 za nas"
a ti nisi ocigledno gled`o utakmicu protiv madjara.
sad se fino poklopite i sutite.
14:00 Azerbaijan U19 - Bosnia and Herzegovina U17
Plakalo, Petrović, Gojković, Šatara, Čorluka, Modić, Sadiković, Pršeš, Predragović, Marić (C), Alispahić.
Azerbejdžan u prvom kolu izgubio od Republike Irske 0-2.
http://www.uefa.com/under19/season=2014 ... ch=2011132" onclick="window.open(this.href);return false;
Plakalo, Petrović, Gojković, Šatara, Čorluka, Modić, Sadiković, Pršeš, Predragović, Marić (C), Alispahić.
Azerbejdžan u prvom kolu izgubio od Republike Irske 0-2.
http://www.uefa.com/under19/season=2014 ... ch=2011132" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Evo kratki komentar utakmice Švedska U19 - BiH U19
"Anemicnost, spor protok lopte, bezidejna dodavanja, igra skroz operisana od icega sto bi moglo uopste liciti na trku.. I to sada pricamo samo o segmentu igre kada su nasi nogometasi imali loptu u nogama. U fazi odbrane smo izgledali poput zrna rize rasutih po terenu, svako je igrao za sebe i prava je sreca da ni Svedska nije bila Bog zna koliko bolja pa nas nisu uspjeli kazniti onoliko koliko smo im to sirokogrudno dozvoljavali.
U prvom poluvremenu smo i nekako uspjeli uhvatiti prikljucak i steci barem povremenu terensku incijativu medjutim u drugom poluvremenu nakon gola za 2-1 izgledali smo poput razbijene vojske, bez imalo volje i zelje da pokusamo stvar promjeniti na bolje. Pali smo bez ispaljenog metka, da li je to bila racunica strucnog staba da se igraci previse ne umaraju protiv Svedske nego da se skoncentrisu na iduce dvije utakmice ne znamo ali ono sto znamo je to da su na poluvremenu, u pauzi koja traje 12-13 minuta, selektor i njegov zamjenik izasli iz svlacionice da ispuse po jednu(!)
. Dakle dragocijenih 4-5 minuta kada se trebalo poraditi na dizanju morala, izdavanju novih naredjenja i taktickih zamisli selektori Karacic i Smjecanin su potrosili na duhan-pauzu. Krajnje neozbiljno i neprofesionalno!
Da li je prica koja je plasirana u medije prethodnih par sedmica o smjenama svih selektora poljuljala Karacicev entuzijazam i zelju za rezultatom ili je mozda u pitanju manjak kompetencije, tesko je reci medjutim bilo je vise nego ocigledno da on apsolutno nista nije uradio da bi zaustavio raspad sistema do kojeg je doslo u drugom dijelu meca." ( nogolopta )
"Anemicnost, spor protok lopte, bezidejna dodavanja, igra skroz operisana od icega sto bi moglo uopste liciti na trku.. I to sada pricamo samo o segmentu igre kada su nasi nogometasi imali loptu u nogama. U fazi odbrane smo izgledali poput zrna rize rasutih po terenu, svako je igrao za sebe i prava je sreca da ni Svedska nije bila Bog zna koliko bolja pa nas nisu uspjeli kazniti onoliko koliko smo im to sirokogrudno dozvoljavali.
U prvom poluvremenu smo i nekako uspjeli uhvatiti prikljucak i steci barem povremenu terensku incijativu medjutim u drugom poluvremenu nakon gola za 2-1 izgledali smo poput razbijene vojske, bez imalo volje i zelje da pokusamo stvar promjeniti na bolje. Pali smo bez ispaljenog metka, da li je to bila racunica strucnog staba da se igraci previse ne umaraju protiv Svedske nego da se skoncentrisu na iduce dvije utakmice ne znamo ali ono sto znamo je to da su na poluvremenu, u pauzi koja traje 12-13 minuta, selektor i njegov zamjenik izasli iz svlacionice da ispuse po jednu(!)
Da li je prica koja je plasirana u medije prethodnih par sedmica o smjenama svih selektora poljuljala Karacicev entuzijazam i zelju za rezultatom ili je mozda u pitanju manjak kompetencije, tesko je reci medjutim bilo je vise nego ocigledno da on apsolutno nista nije uradio da bi zaustavio raspad sistema do kojeg je doslo u drugom dijelu meca." ( nogolopta )
Evo ja sam iz Mostara i malo bolje poznajem Vasilja, mislim da momak nije los golman, ali daleko je od nekog extra talenta kako ga mnogi dozivljavaju (radi one utakmce na Grbavici, kada je bio igrac kola), momak ima puno mana, a najveca su mu istrcavanja i prekidi, imamo mi mozda i boljih golmana u junorima (Bandic 1994. i Karacic 1996. bivsi U17 prvi golman reprezentacije, trenutno u Cataniji na probi), nego Vasiljev otac je trener golmana i naravno da gura svog sina, koji je kao mlad dobio priliku i na prvoj utakmici obraino dobro i odjednom postao neki "wounderkid", a u biti daleko je od toga, tako da ja mislim da je taj Plakalo bolji golman jer sam imao priliku i njega gledati.zaboljisportuBiH je napisao/la:@kevin jarane ne slažem se uvijek sa tobom ali si izuzetno korektan. Zbog toga pusti provokatore. I ja sam branio Kvesića i drgo mi je što je pokazao kao dobar. Ovdje mnogi ne gledaju igrače nego sude po imenu kluba i koliko igra u tom klubu. Pape je recimo sve mogao riješiti samo da je od početka govorio kako će zvati one igrače koji su mu u datom momentu najbolji ali i one koji su najpotrebniji bez obzira gdje i koliko igrali. Ne znam kakav je Karačić trener ali ja nisam nezadovoljan njegovim radom ali nisam ni zadovoljan jer je mogao bolje. Evo recimo mislim da je trebao braniti Vasilj jer taj momak je nepravedno zapostavljan sve vrijeme. Odličan je golman i u odnosu na ono što sam gledao bolji od ovoog Plakala. I ja očekujem pobjede u iduća dva meča, samo ne znam jel idu dvije dalje ili jedna?Kevin je napisao/la:jel ovo Maći (mario kvesić) dao gol??
nisam gledao utakmicu, kako je odigrao?
znam da su neki ga pljuvali ovdje kad ga je pozvao, prednjačio je jedan HZ...
U19 očekivano poraženi od domaćina, ali očekujem pobjede u iduća dva susreta jer karačić je odličan trener i to će i pokazat..
EDIT: štaje sad sa nekima od ovih boldiranih tipa Kukavica i Bilać?
Trenutno korisnika/ca: Beduin, eldo, LeCoq, Radnicki1921, theKuPuS, tuzlanskinacin i 49 gostiju.