Safet Sušić - Pape

adriano_leite
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la adriano_leite » 12 okt 2013, 21:36

DonCorleone je napisao/la:Mnogi ljudi koji prate rezultate reprezentacije BiH i golove prilaze mi i cestitaju misleci da smo mi izuzetno jaki postali. Medjutim, niko od tih ljudi ne gleda BiH duze od rezultata na teletekstu, ja njihovo misljenje da smo mi sila ili opcenito jaki uopste ne djelim, jer ne vidim da smo mi izgledali kao sila protiv Francuske (pogotovo kod kuce), Portugala, Amerike, Slovacke itd...

Ja shvatam da ti ljudi ne znaju sve, jer ne prate reprezentaciju redovno i oslanjaju se prvenstveno na rezultate iste, ali ne razumijem nase forumase koji prate sve detaljno, a nemaju Safetu sta zamjeriti i pravdaju sve i svasta i neke stvari koje su ludjacki (Slovacka i kod kuce i vani) odradjene, ali eto.

Ja licno nemam utisak ni da mi imamo toliko jak napad i pored cinjenice da smo dali 100 golova u kvalifikacijama, a kamoli da bih nekome potrvdio da smo sila, mi smo jako daleko od bilo kakvog pokusaja definicje sile.
Skontali smo svi da ti se ne svidja nista oko reprezentacije i sta sad? Hoces li na forumu promijeniti nesto? Nema jarane dok k'o Mevlid pred Savez ne odes, po forumu ti je dzaba sve to, pa tako se makar malo raduj, bez tog kukanja kako ne valja ovo, ne valja ono.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 okt 2013, 23:08

Nije da nista ne valja, ali nije ni da sve valja. Forum je forum, tu pises onako stvari koje nikad ne utjecu na nesto, ali eto iznosis misljenje uvazavas misljenje(ili bi trebalo biti). Ako je tako kao sto ti kazes onda nek se ugasi cijeli forum.

Safet grijesi, i nije problem sto grijesi problem je sto to ne ispravlja i sto se uvijek pravi najpametniji. Danas hvala Bogu ima mnogo mogucnosti da se gledaju utakmice znaci i mi nesto znamo. Jednostavno pratis i ucis.
Celik!3,2,2.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 12 okt 2013, 23:14

Ma samo da odemo vise... :?
Pa tamo sta bude....

Ali sumnjam da eventualni manjak inteligencije selektora moze zaustaviti Bosnu protiv Litvanije.
Jednostavno smo za 3 klase jaci od njih, i ako nista rjesavamo to individualnom kvalitetom tipa Hajrovic. 8-)
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 okt 2013, 23:18

AllGunsBlazing je napisao/la:Nije da nista ne valja, ali nije ni da sve valja. Forum je forum, tu pises onako stvari koje nikad ne utjecu na nesto, ali eto iznosis misljenje uvazavas misljenje(ili bi trebalo biti). Ako je tako kao sto ti kazes onda nek se ugasi cijeli forum.

Safet grijesi, i nije problem sto grijesi problem je sto to ne ispravlja i sto se uvijek pravi najpametniji. Danas hvala Bogu ima mnogo mogucnosti da se gledaju utakmice znaci i mi nesto znamo. Jednostavno pratis i ucis.
Veci je problem sto se anonimusi inace u svijetu fudbala po forumu prave najnajpametniji iako su ocito sa manjkom intelegencije.
Inace kad vodis reprezentaciju koja je od prvog kola pa do sada u kvalifikacijama na prvoj poziciji.Takve ''greske''ni u snu ne treba ispravljati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 12 okt 2013, 23:40

AllGunsBlazing je napisao/la:Kolasinac mora igrati beka. Jednostavno je mucenje gledati Seju na toj poziciji. A kad Kola igra to onda Sejo moze komotno izbaciti Medu iz prvih 11. Njih dvojica igraju slicnu poziciju, ali su razliciti tipovi igraca.

To je isto kao da napises da Visca moze izbaciti Dzeku iz prvih 11, upravo tolika je razlika u kvaliteti izmedju Medunjanina i Salihovica.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 okt 2013, 23:49

velez_mostar je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Kolasinac mora igrati beka. Jednostavno je mucenje gledati Seju na toj poziciji. A kad Kola igra to onda Sejo moze komotno izbaciti Medu iz prvih 11. Njih dvojica igraju slicnu poziciju, ali su razliciti tipovi igraca.

To je isto kao da napises da Visca moze izbaciti Dzeku iz prvih 11, upravo tolika je razlika u kvaliteti izmedju Medunjanina i Salihovica.
Jest ,imas ga pravo.Jedan kvalitetu pokazuje u Turskoj ligi a drugi u nekoj hahu BL ligi
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 okt 2013, 00:03

Istina je da smo od prvog kola na prvom mjestu, medjutim isto je tako istina da smo protiv Slovacke kiksali greskama Susica. Ja sam naravno prezadovoljan bodovima, drago mi je sto ovako dobro i igramo, ali moramo i popraviti neke dijelove. Posebno manjak pokretnosti koju nasa ekipa pokazuje protiv brzih ekipa. Jednostavno Safet mora shvatiti da je vrijeme nekih fudbalera proslo, da trebaju biti na klupi, a da sansu umjesto njih trebaju dobiti borci.

@Velez Medo je kao i Miske. Ako igramo protiv Lihtenstajna ili Latvije on je odlican, medjutim cim dodje neka ekipa koja moze puno trcati i koja pravi dobar presinge Medo nestane. Tehnicki je Medo jaci od Salihovica, medjutim trkacki nije.
Celik!3,2,2.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 okt 2013, 00:56

Ma samo da se plasiramo u Brazil

A o glupim medijskim natpisima kako smo mi neka sila i **** palac to su samo gluposti, mi smo i dalje prosječna ekipa sa par dobrih igrača, Velid Spaho nas zaglupljuje kako imamo veliku širinu u ekipi, a mi imamo jedva 12 igrača u koje se možeš pouzdati u svakom momentu, mi da bi bili neka sila nešto treba nam još deset dobrih igrača koje ne možemo naći ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 13 okt 2013, 01:01

Cartman je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Mnogi ljudi koji prate rezultate reprezentacije BiH i golove prilaze mi i cestitaju misleci da smo mi izuzetno jaki postali. Medjutim, niko od tih ljudi ne gleda BiH duze od rezultata na teletekstu, ja njihovo misljenje da smo mi sila ili opcenito jaki uopste ne djelim, jer ne vidim da smo mi izgledali kao sila protiv Francuske (pogotovo kod kuce), Portugala, Amerike, Slovacke itd...

Ja shvatam da ti ljudi ne znaju sve, jer ne prate reprezentaciju redovno i oslanjaju se prvenstveno na rezultate iste, ali ne razumijem nase forumase koji prate sve detaljno, a nemaju Safetu sta zamjeriti i pravdaju sve i svasta i neke stvari koje su ludjacki (Slovacka i kod kuce i vani) odradjene, ali eto.

Ja licno nemam utisak ni da mi imamo jak napad i pored cinjenice da smo dali 100 golova u kvalifikacijama, a kamoli da bih nekome potrvdio da smo sila, mi smo jako daleko od bilo kakvog pokusaja definicje sile.
Bravo. To je to. Bojim se da ce neki, ukljucujuci Susic, dobiti sok na SP-u ili ne daj Boze u barazu. Protiv Grcke na svom jesmo bili odlicni, ali protiv Slovacke smo pokazali sve svoje slabosti, iako je dobro sto smo borbom ipak dosli do pobjede u drugoj tekmi. Ove ostale utakmice su manje-vise pizdarije. Dadnes 5 ili 1 gol, nije vazno. Nama odgovaraju takve ekipe, Grcima odgovaraju jace ekipe i siguran sam da bi oni bolje od nas prosli protiv jednog Portugala da sutra igramo.

Susic mora shvatit da mi nismo sila i da se moramo prilagodit protivniku i ne napadat kao budale svakom prilikom. Ciro je bio mnogo blize prolazu protiv Portugala upravo zato sto je znao granice svoje ekipe. Najvaznije je sad pobjedit Litvaniju, ali ne mozemo mislit da je onda sve ok i mirno cekat SP. Mnogo posla treba odradit da bi imali kakvu sansu da prodjemo tu grupu. Takticki smo ocajni u nekim segmentima, spisak igraca nema nikakve logike, pristup utakmicama strucnog staba je nevjerovatan. Evo glava da jedan Del Bosque gleda bas svakog protivnika i analizira ga, ali nas boli qurac. Zato smo i dobili po nosu protiv Slovacke. Weiss nas sokirao, Hamsik radio sta je htio. Pa jesu li to igraci iz Albanske lige pa da nas iznenade? Litvanija ima totalno novu ekipu sad, a Susic nece da ih gleda.

Eno onaj vitual napravio analizu Litvanije kakvu Susic vjerovatno nece.
Potpis na oba posta:!:

Naravno, ne treba biti previse kritican za vrijeme dobrih rezultata, ali ni kreativna kritika nikad nije viska. Evo, npr. ako stvarno niko nije otisao da skautira Litvaniju, koja je ocigledno u puno boljoj formi nego prosle godine. To je smijesno, a u isto vrijeme i strasno. Jednom nam se odbilo od glavu, drugi put bi bilo gore 1000 puta.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 okt 2013, 01:02

legenda reala je napisao/la:Ma samo da se plasiramo u Brazil

A o glupim medijskim natpisima kako smo mi neka sila i **** palac to su samo gluposti, mi smo i dalje prosječna ekipa sa par dobrih igrača, Velid Spaho nas zaglupljuje kako imamo veliku širinu u ekipi, a mi imamo jedva 12 igrača u koje se možeš pouzdati u svakom momentu, mi da bi bili neka sila nešto treba nam još deset dobrih igrača koje ne možemo naći ;)
bravo :)

ova rep. nije nista jaca npr. od one u eri 2002-03-04
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 okt 2013, 01:04

Bosniacum Lilium je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Ma samo da se plasiramo u Brazil

bravo :)

ova rep. nije nista jaca npr. od one u eri 2002-03-04
Eh tu se vec ne slazem. Daleko smo jaci, najbolji igraci su nam bolji, i ipak imamo bolju sirinu u odnosu na to vrijeme. Zapamtite da imamo skoro citavih 11 iz 4 najjace lige Evrope. To prije nismo ni blizu imali. Ekipa je i puno zrelija i iskusnija.

Ali naravno da nismo sila. Mi smo ekipa za grupnu fazu ili osminu finala SP-a.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 okt 2013, 01:09

ali kako smo se tada bolje nosili s jacim reprezentacijama. To je nesto sto fali iz te generacije. Koliko smo sada jaki naprijed, toliko smo tada bili jaki pozadi. Jednostavno nam sada fali kvalitetan DMF
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 okt 2013, 01:13

Cartman je napisao/la: Eh tu se vec ne slazem. Daleko smo jaci, najbolji igraci su nam bolji, i ipak imamo bolju sirinu u odnosu na to vrijeme. Zapamtite da imamo skoro citavih 11 iz 4 najjace lige Evrope. To prije nismo ni blizu imali. Ekipa je i puno zrelija i iskusnija.

Ali naravno da nismo sila. Mi smo ekipa za grupnu fazu ili osminu finala SP-a.
Mi smo ekipa za baraža i da tu ispadnemo, kakvi mi i osmina finala SP, nije to za nas :mrgreen: :mrgreen:

A jača je ova ekipa, možda su Salihamidžić,Baljić bili zvučnija imena igrali u to vrijeme za jače klubove ali, smo tad imali 7-8 dobrih igrača i ostalo je bio prosjek prosjeka, sad imamo 12-13 dobrih igrača i kud i kamo povoljniju situaciju u savezu ;)

Bosniacum Lilium je napisao/la:ali kako smo se tada bolje nosili s jacim reprezentacijama. To je nesto sto fali iz te generacije. Koliko smo sada jaki naprijed, toliko smo tada bili jaki pozadi. Jednostavno nam sada fali kvalitetan DMF
a jednostavno je Baka imao takvu filozofiju igre, bili smo mi i u to vrijeme jaki u ofanzivi ali se gajio drugačiji stil, prioritet je bio svoj gol u napadu ako šta učiniš, ma Grčka u orginalu, mi smo i Lihtenštajnu jedva uvaljivali dva gola pod Bakom i to nekad pročepi oko 60 minute :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 13 okt 2013, 01:14

Ma presretni trebamo biti sto smo iskoristilu ovu lahku grupu.
Nakantali L reprezentacije sa dobrom razlikom ( najbolje sto smo mogli ), postali dovoljno zreli da Grke dotucemo kod kuce, a u gostima nas napokon sreca pogledala. ( stativa i Begovic 1 na 1)

Samo sad Litvance da zavrsimo i da sa igracima u najboljim godinama probamo nesto uraditi na Svjetskom.
Imamo odlican stadion, trening centar i izgledamo kao ozbiljna reprezentacija. 8-)
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 okt 2013, 01:22

Dokle ove gluposti o laganoj grupi.
Pa i Grci a bogami i Slovaci su slavili na izboru,pa im ''lagana'' grupa udari po usima.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 13 okt 2013, 01:44

Ne slazem se ni sekunde da je ovo najjaca generacija. Ne znam po cemu su jaci? Ova generacija ima sve sto prosla nije imala, svu yebenu ugodnost, bolji savez, boljeg selektora,bolje uslove,nema korumpiranog saveza, nema sudija koji su postavljani da nas kradu. Rusi,Kiprani i ostala sudijska bagra.

Piplica,Baljic,Salihamidzic,Bolic,Hibic,Konjic,Kapetnovic,Barbarez,Kodro,Varesanovic,Topic,Mujcin,Sabic,Music, poslije se ubacivali Hasagic,Bajramovic,Papac,Misimovic,Spahic.
Cottbus, Fener,Real,Galata,HSV,Bayern,Fener,Rayo,Sevilla,Atletico Madrid, Coventy,Derby County,Wolfsburg,Dortmund
Rostock,Dortmund,HSV,Leverkusen,Sociedad,Barcelona,Alaves,Bordeaux,Olympiacos,Austria Wien, Dinamo,Torino.
Ovo su klubovi proslih generacija, 5 puta bolji klubovi od ovih sad, cak i titule lige sampiona se uzimale, kao i prvenstva tih liga. Manite se supljih da je ova generacija najjaca.I ona bi bila da ima ove sve uslove, ali nije imala.
Svi znamo kroz sta su ovi momci prolazili, ali ocigledno se to brzo zaboravilo.

@Cartman navodi 11 igraca iz lige pet, to nije mjerilo nikakvo, bolje igrati za Fener,Galatu, nego za Freiburg,Bochum,Braunschweig, budimo iskreni.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 13 okt 2013, 02:07

Pogledaj ko ti je sve mogao doci i shvatit ces da si jako dobro prosao.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 13 okt 2013, 02:11

BadrHari je napisao/la:Pogledaj ko ti je sve mogao doci i shvatit ces da si jako dobro prosao.
To ne znaci da je grupa lahka, valjda i vi to trebate da shvatite. Imali smo velesilu u proslim kvalifikacijama, pa ih sudija morao da vadi.
Ova grupa nije lahka, samim tim jer imas bivseg prvaka evrope u istoj.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Tuti
Kontakt:

Post Postao/la Tuti » 13 okt 2013, 03:36

U Utorak nas moze samo Pape da pobjedi.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 okt 2013, 03:51

Tuti je napisao/la:U Utorak nas moze samo Pape da pobjedi.
Jest @Tuta, isto kao sto nas je vecim djelom pobjedjivao u ovim kvalifikacijama.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []