Navijaci..

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

MrWhite
Kontakt:

Re: Navijaci..

Post Postao/la MrWhite » 14 okt 2013, 18:09

Bude ovog udaranja na zemlji uvijek i svugdje,jos pogotovo ovdje ovi momci dosli sa planine jos isprovocirani ovim majmunskin uzvicima dobro je pa nije bilo mrtvih jbg, ali kad se ove ozbiljnije grupe tucu uvijek postoji i 3. grupa kao "sudija".....
Sreca pa je Ojler mlad umro...

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 14 okt 2013, 18:57

joj sta im uradise ovi iz kaukasusa :lol: :lol: eto im sada majmunski uzvici, ruska bagra, misle da su hitlerovci, koji mozgovi :lol:
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 14 okt 2013, 19:03

Švedski derbi

[youtube][/youtube]

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 okt 2013, 19:10

Ma dobro to jest, bas se ovi mrze. Bas sad citam Rusi kazu da najvise mrze ove. Ali opet mislim da nije pravedno nekoga onako nakautirati. Dovoljno su ih i bez toga ponizili.

A zanimljivo kako to kod njih sve funkcionise, bas sve odvojeno. Imas grupe za tribinu i grupe za cestu. U tribinama mozda nisu vrh, ali zato na cesti jesu.
Celik!3,2,2.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 14 okt 2013, 19:10

AllGunsBlazing je napisao/la: " onclick="window.open(this.href);return false;
Spartakovi sa njihovim banerom
slika
Edit:
Ma ovi nisu ni bas najbolji sa mozgom i ne znaju puno o tom mentalitetu, ovo ponizenje na kraju videa je gore od ovih udaraca.....
Zadnja izmjena: MrWhite, dana/u 14 okt 2013, 19:17, ukupno mijenjano 2 puta.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 14 okt 2013, 19:12

AllGunsBlazing je napisao/la:Ma dobro to jest, bas se ovi mrze. Bas sad citam Rusi kazu da najvise mrze ove. Ali opet mislim da nije pravedno nekoga onako nakautirati. Dovoljno su ih i bez toga ponizili.

A zanimljivo kako to kod njih sve funkcionise, bas sve odvojeno. Imas grupe za tribinu i grupe za cestu. U tribinama mozda nisu vrh, ali zato na cesti jesu.
koga nema da ti rusi ne mrze?! veoma me posjecaju na ove nase istocne komsije...

edit: da ne bude skroz off topic, vidim iz napolija najavljuju oko 8.000 svojih navijaca na gostovanje u rimu.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 okt 2013, 19:33

Ne mrze Srbe i Grke :mrgreen:

@MrWhite Dobro u 17 godina postojanja da im nista ne padne je tesko. I mislim da su ipak to CSKA-ovi sa njihovim transom, ovi gladijatori su u Spartaku.

Ma moramo shvatiti da oni nisu ultrasi. Oni su hool ekipe i kao takvi imaju drugaciji stav. Budu oni i na tribini, ali vrlo rijetko ucestvuju u nekoj organizaciji neceg. BBB su se sa njima sukobili u Ukrajini. Dobili ih Spartakovi nekako, ali i BBB se dobro drzali, mada ja smatram da to nije fer. Npr. BBB kao i vecina nasih grupa se brine i o tribini i o cesti, dok ovi citavo vrijeme provode trenirajuci.

Samo ne mogu zamisliti sta bi nasoj(bilo kojoj) grupi bilo da se nadju sa ovakvim.
Celik!3,2,2.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 14 okt 2013, 19:41

Upravu si ovo su CSKA, ma znam , ali j.e.b.o taj navijacki zivot kad ti je vaznije da li ces se potuci sa nekim ili ces biti na stadionu da gledas i navijas za svoje, BBB su se odlicno pokazali, u Zagrebu se jedan Spartakov borio za zivot, ma siguran sam da se ne bi obrukali i u nas ima dobrih fightera samo sto mi kamenjem rjesavamo te sukobe, bio je na Discoveriju dokumentarac Ross kemp gangs i u Poljskoj su bili vecinom su to kriminalci koji uzimaju reket, dilaju drogu i samo treniraju, k.u.r.a.c. bi u Bosni mogao tako da radi od 8 do 4 i da ode u teretanu na par sati.....

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 14 okt 2013, 19:46

MrWhite je napisao/la:Upravu si ovo su CSKA, ma znam , ali j.e.b.o taj navijacki zivot kad ti je vaznije da li ces se potuci sa nekim ili ces biti na stadionu da gledas i navijas za svoje, BBB su se odlicno pokazali, u Zagrebu se jedan Spartakov borio za zivot, ma siguran sam da se ne bi obrukali i u nas ima dobrih fightera samo sto mi kamenjem rjesavamo te sukobe, bio je na Discoveriju dokumentarac Ross kemp gangs i u Poljskoj su bili vecinom su to kriminalci koji uzimaju reket, dilaju drogu i samo treniraju, k.u.r.a.c. bi u Bosni mogao tako da radi od 8 do 4 i da ode u teretanu na par sati.....
sjecam se u toj epizodi kad je bio u gorzowu, oni stilon fightersi.. ona dvojica blizanaca, koji ludjaci pogotovo ona scena u nekakvom pubu..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 okt 2013, 19:51

Ma dobro ne sumnjam da bi se mozda i drzali dobro, ali tesko je protiv nekoga ko je profesionalac.

A BBB su odlicni. Na stranu sto ih ja iskreno i ne volim, ali ljudi rade i na tribini i na cesti odlicno. A nalaze se pod takvim pritiskom da je to nevjerovatno, mada ja mislim da su upravo zbog tog pritiska i postali jaci, sad se zna ko je glavni i ta ekipa je spremna proci kroz sve. Uostalom suocili su se i sa Lechovim i sa Spartakovim, sto bi znacilo sa vrhom huliganskog svijeta, i dobro se drzali, dva puta cak i dobili. Meni su oni najjaca grupa na Balkanu, ono sve ukupno.

Sto se tice tih dokumentaraca meni je bilo komicno kad sam vidio onaj navijacki o Argentincima. Ima i kod nas agenata, ali kod njih su vecina agenti. Ljudi primaju platu za to sto rade, i onda nije ni cudno sto ih ima onoliko na tribinama. Mada je to meni iskreno jadno, ali eto njihov stil.
Celik!3,2,2.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 14 okt 2013, 20:28

" onclick="window.open(this.href);return false;

Ma kod njih se sve vrti u vezi para i u vezi droge, jesu oni fanaticni i sve to stoji, ali kad njih 80% saradjuje sa policijom...... ono sto me sokiralo na neki nacin je bilo kad sam saznao zasto su Laziovi ultrasi bili u bojkotu, jer im klub nije placao koreografije, gostovanja i sto vrh grupe nije bio na platnom spisku, ajd uredu uprava da nekad pusti slobodan ulaz, neke pogodnosti u kupovanju clanskih karti ali sad da zivis na racun kluba je van svake pameti, ali to su sve ti likovi koji tu nisu zbog fudbala ili ljubavi prema klubu to su obicni paraziti i kriminalci.......

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 okt 2013, 20:40

Pa u Argentini su klubovi znali placati kaucije ovim sto ih policija uhapsi. I onda kad skontas da se oni uopste ne tuku radi kluba vec radi sto vece zarade(nesto sto sad Grobari rade). Mada u zadnje vrijeme sam shvatio da se vecina navijacke scene vrti oko mafije, pa cak i kod nas sve vise i vise.
Celik!3,2,2.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 14 okt 2013, 23:19

Agenti ****, nisam znao to za Laziale :roll: :roll:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 15 okt 2013, 01:07

o navijačima Lazija .. nadam se da će se opet vratiti i biti najjača Curva u Italiji .. do toga je potrebno mnogo, da se vrate banovani momci, da se vrate ovi što bojkotuju, da se ukine Tessera ..
2010 godine na meču protiv Barija, Irriducibili, tačnije Toffolo (jedan od vođa, više nije na tribini) pozvao je političarku Polverini na tribinu .. u to vrijeme Lazio se borio za opstanak i neprihvatljivo je bilo pozvati političara na tribinu i desilo se kao da je njima bitnije podržati nju i njenu kampanju nego podržati Lazio

stariji Ultrasi iz grupa 'Banda Noantri' (sadašnja In basso a destra), 'Ultras' koji su se vraćali na tribinu u to vrijeme nakon izlazaka iz zatvora, zahtjevali su odgovore od Irriducibilija

kao prvo, neprihvatljivo je bilo pozvati političara koji je radio kampanje sa Tottijem i drugima, posebno dok se Lazio bori za opstanak i kada stvari nisu kako treba, a kao drugo, sjedila je na portretu Gabriele Sandrija (navijač ubijen od strane policajca), što je bila velika greška

to je bio posljednji domaći meč za Irriducibilije .. u danima nakon tog meča sa Barijem, vođene su mnoge diskusije među ultrasima na ulicama i radio stanicama i svi su se dogovorili da Irriducibili moraju da odstupe i da puste da neko drugi vodi Curvu Nord .. neki su vjerovali da će biti nemoguće svrgnuti grupu koja vodi Curvu Nord preko 20 godina

kao što sam naveo, nakon povratka na stadion, stariji ultrasi iz grupa Banda Noantri, Ultras, Veterani, već na narednom meču protiv Cagliarija na gostovanju imali su velike planove .. nekoliko stotina pravih, jakih ultrasa dali su izjavu prema Irriducibilijima i ostalima .. preuzeli su vodstvo u gostujućem sektoru i Irriducibili nisu mogli uzvratiti

sljedeći domaći meč protiv Siene, biti će prvi bez Irriducibilija na Curvi Nord .. svi ultrasi nakon gostovanja kod Cagliarija pronašli su dogovor .. Irriducibili će odstupiti i neće više biti prisutni na stadionu, a grupa će prestati sa svim aktivnostima i neće više postojati osim u srcima i sjećanju mnogih

Banda Noantri je preuzela tribinu i odlučili su da osnuju novu grupu (svi ultrasi, neki top momci iz Irriducibilija i ovi mlađi) 'Ultras Lazio'

na domaćem meču protiv Siene, grupa 'Ultras Lazio' vodi Curvu Nord .. Curva Nord je kompaktna kao nikad prije, atmosfera je kao što nije bila od 90-ih, apsolutno nevjerovatno .. Curva Nord, tada nazvana Curva Nord Gabriele Sandri je nazad, jača nego ikad prije

slika

mečevi koji su uslijedili u Milanu, kući protiv Napolija, u Bologni, Derby, u Đenovi, itd, grupa 'Ultras Lazio' pokazala je koliko vrijedi .. predivan stil, kompaktnost i dosljednost sa sjajnim mentalitetom, vratili su slavne dane Curvi Nord, nešto što su Irriducibili uz svo svoje poslovanje nisu uradili

posljednih pet godina Curva Nord izgubila je svoj status, a sa grupom 'Ultras Lazio', dobri stari dani izgleda da se vraćaju

prva koreografija grupe 'Ultras Lazio' na Derbyju protiv Rome ..

slika

međutim, to nije dugo trajalo, na kraju sezone dosta ultrasa je banovanao sa stadiona, završili su u zatvoru, a u međuvremenu je uvedena i Tessera .. tada su Ultrasi Lazija i Catanesi odbili Tesseru, dok su ultrasi ostalih klubova prihvatili da će kupovati karte za domaće tekme .. samo su 'Ultras Lazio' i Catanesi bojkotovali Tesseru u potpunosti i nisu prisustvovali tekmama kako na domaćem terenu, tako i na gostovanju

gotovo šest mjeseci Ultrasi Lazija nisu prisutni na stadionima, kako domaćem, tako gostujućim .. i dok Lazio igra sjajno u Serie A, njihov mentalitet i ideali kao Ultrasa, jači su nego išta

upravo zato što je Lazio igra dobro, mnogo gloryhuntera je došlo na stadion i ispunilo Curvu Nord .. nisu poštovali zahtjeve Ultrasa Lazija da ostave donje redove prazne i u mnogo situacija su obeščastili Curvu Nord .. to je bio znak za Ultrase Lazija da se djelimično vrate i preuzmu tribinu ponovo

djelimično su se vratili na tribinu, atmosfera je sve bolja i bolja, iako ih je još dosta banovano, dakle u zatvorima, a drugi ne dolaze zbog protesta protiv predsjednika Lotita

inače, dugogodišnji vođa Irriducibilija i grupe 'Ultras Lazio', Fabrizio Diabolik, trenutno je u zatvoru zbog preprodaje narkotika

logo grupe 'Ultras Lazio' ..

slika
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 15 okt 2013, 06:12

zanimljivi su huligani,tj fajteri, volim njihove tuce, ali, na livadi, fer borbu, kao sto upraznjavaju recimo Rusi, Šveđani, i neke grupe u Poljskoj, al ovo razbijanje po gradu, trganje stolica, paljenje svog ili tudjeg stadiona, ulijetanje na teren da udari igraca, :roll: ma na to nemam komentar...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 okt 2013, 11:35

Meni je prirodnije to drugo nego prvo. U toj drugoj situaciji se bar nekako mozes odbraniti, kako ces se odbraniti protiv ovih? Zamisli sutra Zeljo/Sarajevo/Celik izvuce Spartaka npr. Prema nekim brojevima Spartakovih aktivnih huligana je 300. Znaci aktivni svaku utakmicu, profesionalci, koji svaku utakmicu treniraju. I kako bi mi sa njima? Jedino bi se na cesti i mogli drzati(a i tu je pitanje koliko i kako, vjerovatno kod kuce dobro, u gostima Boga mi tesko).

Isto tako, zbog toga sto se to desava u gradu ne moze se desiti(ili moze, ali rijedje) da se jedna strana izivljava na drugoj nakon pobjede.
Celik!3,2,2.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 okt 2013, 12:30

sonik24 je napisao/la:zanimljivi su huligani,tj fajteri, volim njihove tuce, ali, na livadi, fer borbu, kao sto upraznjavaju recimo Rusi, Šveđani, i neke grupe u Poljskoj, al ovo razbijanje po gradu, trganje stolica, paljenje svog ili tudjeg stadiona, ulijetanje na teren da udari igraca, :roll: ma na to nemam komentar...
Zna se sta je huliganstvo, to sto oni rade na livadama nije.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 okt 2013, 03:07

Znam da je zabranjeno o tome, ali cini mi se da smo mi veceras/danas povecali prodaju ovih baklji za bar 300% ako ne i vise.

@Sarajlica To sto oni se udaraju na travi ne znaci da se ne udaraju i na cesti. Koliko se puta znalo desiti da ulete u voz i potuku se. Nekad idu jednostavno loviti po Moskvi protivnicke navijace, a ima i slucajeva kad su upadali u protivnicke teretane i tukli ih. Tako da se moze reci da su i huligani.
Celik!3,2,2.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 16 okt 2013, 03:14

Ode zaliha sto se cuvala za derbi jbg..... :D
Dobri Poljaci veceras u Engleskoj, ali j.e.b.o njih....

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 16 okt 2013, 16:34

Ma hajd Zenica, Sarajevo, Tuzla, Mostar vec svaki grad. Od najmanjeg do najveceg svi su nesto palili. Uz to sve jos jedno dobro izdanje nasih u Litvaniji, cini mi si da su citavu utakmicu dobro navijali.
Celik!3,2,2.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.