Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
17%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
9
14%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
32
48%

Ukupno glasova: 66

amerosm
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la amerosm » 12 okt 2013, 13:20

Sinoc rutinska pobjeda Elf-a i ovjeren plasman na SP sto je bilo i za ocekivati s obzirom sa koji rosterom Modni-guru raspolaze.
Neutral je napisao/la:

Uglavnom, Jansen mi se čini kao puno bolja opcija od Schmelzera na beku. Momak je mogao biti strašan igrač da nije imao toliko problema sa povredama.
Slazem se s tobom da je Jansen na poziciji lijevog beka trenutno najbolje rijesenje sto Elf ima da ponudi, ali nazalost uskoro ce doci hladnije vrijeme i Jansen ce fasovati gripu i biti odustan 4 sedmice, i dok se ponovo vrati u formu prodjose svi vozovi, tako da ce Modni-guru tu pored Schmelzera morati traziti jos neko rijesenje.

I za kraj jedna mini-kolumna novinara **** koja opisuje stanje sto se SP-a tice....
Am Ende zählt nur der Titel
Die DFB-Auswahl hat die erste Hürde zum WM-Triumph souverän gemeistert. Um die Chancen seriös einzuschätzen, ist es aber zu früh.
Gratulation, Joachim Löw!

Der Bundestrainer und sein Team haben souverän die erste Hürde auf dem Weg zum ersehnten vierten WM-Titel gemeistert.

Mit dem am Ende ungefährdeten 3:0-Erfolg über Irland schaffte die deutsche Nationalmannschaft schon im vorletzten Qualifikationsspiel den Sprung zur Endrunde, ein Endspiel am Dienstag in Schweden wurde vermieden.

Acht Siege in neun Spielen und auch die Torbilanz von 31:7 sprechen eine eindeutige Sprache, die Pflicht wurde abgesehen vom 4:4 gegen Schweden souverän erfüllt.

Eine seriöse Aussage über die Chancen auf den Triumph in Brasilien kann aber dennoch keiner geben. Klar, die DFB-Elf gehört zum Favoritenkreis in Brasilien - mehr aber auch nicht.

Zu viele entscheidende Kleinigkeiten werden sich erst unmittelbar vor und teilweise erst während der Endrunde zeigen:

Bleibt die qualitativ so gut wie nie in der Geschichte besetzte Mannschaft von Verletzungen verschont? Werden zumindest die meisten der zahlreichen Klassespieler rechtzeitig zur WM ihre Topform erreichen?

Vor allem aber: Schafft es Löw, aus seinen Stars auf den Punkt ein echtes Turnierteam zu formen? Werden die anhaltenden Defizite in der Defensive und die Fahrlässigkeit in der Offensive endlich abgestellt?

Antworten darauf wird erst der Juni 2014 bringen. Bis dahin kann Löw in Ruhe an seinem Masterplan feilen und endlich die dann 18 Jahre lange Durststrecke ohne internationalen Triumph beenden.

Gelingt ihm dies nicht, dürfte seine Ära beim DFB wohl abgelaufen sein - ungeachtet seiner in Kürze zu erwartenden Vertragsverlängerung bis 2016.

Nach dem Höhenflug seit der WM im eigenen Land ist die Erwartungshaltung einfach zu groß.

Am Ende zählt nur der Titel.
Mislim da cemo se @effe_sa i ja konacno slozziti po pitanju Modnog-guru-a sa tekstom ove mini-kolumne.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 12 okt 2013, 14:11

Kroos kao dirigent sinoc,a ona lopta za Schürlea :shock:

Steta sto ne udje Boatenkova bomba,kako je smijesno bilo kako cijeli stadion usuti dok je lopta isla prema golu :lol:
#miasanmia

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 okt 2013, 14:28

@amerosm: Sinoć sam pročitao kolumnu ovu i tu se nema šta ni dodat, ni oduzet, 100 % se slažem..... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 okt 2013, 22:53

Joj Schurrlea. :lol:

Gotze se vratio u velikom stilu. 8-)

Inace, pobjeda nad Svedjanima 5:3 uz obilje gresaka. :roll:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 okt 2013, 14:28

Evo pregledao sam sazetak utakmice...
Moze se reci da je Elf sinoc ostvario rutinsku pobjedu gdje su pokazali da su se u stanju vratiti iz svakog rezultatskog deficita, uz cinjenicu da je nedostajalo par veoma vaznih igraca. No ukoliko Modni-guru sa reprezentacijom zeli napraviti nesto naredno ljeto u Brazilu podhitno mora poceti raditi sa ekipom kada je odbrana u pitanju. Ono sinoc je dijelovalo zastrasujuce lose.

Nece napad u svakoj utakmici biti u stanju postici 5 golova...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 okt 2013, 22:41

Nijemci su monstruozno jaki, nekako imam osjećaj da samo sami sebe mogu pobjediti. Nekakvim taktičkim greškama ili lošom motivacijom.
Na te pogreške smo već navikli (i njih kao očekujemo), ali motivacije neće faliti niti će trebati ovoj generaciji Pancera.

Jako sam španend. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 okt 2013, 23:03

Modni-guru je prije par dana izjavio da vec ima njih 15-16 koji ce biti sigurni za Brazil, a istom ne bih bio u kozi kada bude bilo potrebno spisak skratiti na 23 igraca.
Evo neke moje prognoze sto se konacnog sastava Elf-a tice...

-------------------------------------------------------Neuer (Adler, Zieler)------------------------------------------------------
Lahm (L.Bender ili Jung)---Boateng (Höwedes)-------------------------Hummels (Mertesacker)---Jansen (Schmelzer)
--------------------------------Khedira (S.Bender)--------------------------Schweini (Gündogan)---------------------------
Müller (Götze)-------------------------------------------Özil (Kroos)------------------------------------Reus (Poldi, Draxler)
---------------------------------------------------------Klose (Schürrle)-----------------------------------------------------------

Mislim da ce ovaj put kada je jedno prvenstvo u pitanju Gomez nazalost biti visak, iako je odigrao fenomenalno EP protekle godine.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 16 okt 2013, 23:15

geronimo je napisao/la:Nijemci su monstruozno jaki, nekako imam osjećaj da samo sami sebe mogu pobjediti.
Ako nalete na Italiju, zna se da su out. Takodjer, i na Spaniju. Mentalno nisu dorasli ovim protivnicima.
Da ne govorim o forsiranju Schweinsteigera i Klosea, koji uzimaju mjesto boljim igracima.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 okt 2013, 23:27

Vidiš ti moj Greivise ovih Švaba, nijednog posta na PDF reprezentacije BIH, jelde da je sramota :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 16 okt 2013, 23:29

legenda reala je napisao/la:Vidiš ti moj Greivise ovih Švaba, nijednog posta na PDF reprezentacije BIH, jelde da je sramota :mrgreen: :mrgreen:
Svako ima pravo da navija za koga hoce. Ako je njima Njemacka draza od BiH, ja tu nista ne mogu.
Svakako nam pola drzave vec navija za druge reprezentacije.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 okt 2013, 23:35

legenda reala je napisao/la:Vidiš ti moj Greivise ovih Švaba, nijednog posta na PDF reprezentacije BIH, jelde da je sramota :mrgreen: :mrgreen:
:D :D
Jašta je moj legendo. :mrgreen: Vidiš da i glagole brkam. :lol:

Ma bježi bolan, ko će u onu džunglu otići. :mrgreen:

Može se uživati i bez par postića na datim temama, gdje bi vječito bio bojazan da ne naletiš na kakvu minu..tipa...ovaj ramiz ili vedo :lol:

Saću staviti Sajin avatar. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

AARON16
Kontakt:

Post Postao/la AARON16 » 16 okt 2013, 23:58

nemoj nas se bojat, ne ujedamo :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 okt 2013, 03:06

Katastrofalno izdanje odbrane u oba meča protiv Švedske.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 okt 2013, 12:40

Pogledao sam golove i ne mogu da vjerujem da su pravili onako kardinalane greške, Lahm i Boateng su ostavili dosta praznog prostora što su Šveđani dobro iskoristili.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 okt 2013, 15:38

Reprezentacije BiH imam(o) sasvim dovoljno i van ovog foruma a druga stvar je i ova
geronimo je napisao/la: Ma bježi bolan, ko će u onu džunglu otići. :mrgreen:
Saurman je napisao/la:Pogledao sam golove i ne mogu da vjerujem da su pravili onako kardinalane greške, Lahm i Boateng su ostavili dosta praznog prostora što su Šveđani dobro iskoristili.
Ma odbrana je smijesna s obzirom na individualni kvalitet koji je prisutan...ako nesto drasticno ne poprave do Brazila nema nista od borbe za titulu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 okt 2013, 11:38

Joachim Löw je prije par trenutaka i zvanicno produzio ugovor sa DFB-om do ljeta 2016-te, ali isti sadrzi klauzule na kojima su insistirale obje strane.

Prema pisanju medija kljucna klauzula DFB-a je ta da mogu bez vecih posljedica raskinuti ugovor ukoliko reprezentacija odigra lose na SP-u, dok isto vazi i za Löw-a koji sam moze analizirati rezultate i odluciti hoce li ostati ili nece. Takodjer je zanimljiva klauzula ta da Löw u slucaju osvajanja SP-a isto tako bez problema moze napustiti klupu ukoliko to zeli.

Onda se ja pitam koji su qurac produzivali ugovor...

PS: Nakon SP-a Flick postaje novi sportski direktor DFB-a. Polahko ali sigurno klan stvara uslove koji su kod nas vladali za vrijeme Usanovica i kompanije, sto uopste nije dobro po njemacki fudbal.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 okt 2013, 13:53

Neka osvoji SP i sve će se zaboraviti!

U slučaju da se ne uzme titula očekujem ostavku Low-a iz moralnih razloga.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 okt 2013, 13:57

Neutral je napisao/la:Neka osvoji SP i sve će se zaboraviti!

U slučaju da se ne uzme titula očekujem ostavku Low-a iz moralnih razloga.
Ne radi se o kosarci i reprezentaciji Sjedinjenih Americkih Drzava pa da je sve sem titule neuspjeh.

Ima kvalitetnijih ekipa na prvenstvu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 okt 2013, 14:05

Naravno da ima, Španija, Njemačka, Italija i Brazil kao domaćin. Sve ostalo bi bilo iznenađenje. Argentina da osvoji prvenstvu u Brazilu je naučna fantastika.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 okt 2013, 14:08

Neutral je napisao/la:Naravno da ima, Španija, Njemačka, Italija i Brazil kao domaćin. Sve ostalo bi bilo iznenađenje. Argentina da osvoji prvenstvu u Brazilu je naučna fantastika.
Pa eto nabroja i sam cetiri, mada bih ja dodao jos neke. I zasto onda kazes sve sem titule neuspjeh?
Ovdje vecina nesto protiv Joachima pise, a covjek radi odlican posao. Na svakom turniru je daleko dogurao.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.